Last news in Fakti

9 Август, 2021 13:05 2 088 8

Въздействието върху изменението на климата може да се окаже необратимо

  • климатични промени-
  • оон-
  • морско равнище

Само бързи, стремителни и продължителни съкращения на емисиите на парникови газове могат да помогнат на света

Въздействието върху изменението на климата може да се окаже необратимо - 1
Снимка: Shutterstock

Междуправителствената експертна група по климатичните промени (IPCC) представи в понеделник резултати от свое проучване за изменението на климата, показващи, че някои ефекти от изменението на климата, като топене на ледените шапки и повишаване на морското равнище, могат да бъдат необратими, предаде БНР.

Проучването, спонсорирано от Организацията на обединените нации, също така посочва, че "само бързи, стремителни и продължителни" съкращения на емисиите на парникови газове могат да помогнат на света да не надхвърли целта за повишаване на температурата с 1,5 до 2,0 градуса по Целзий.

Освен това държавите ще трябва да ускорят усилията си за достигане на нулеви и дори отрицателни емисии, се отбелязва с доклада на IPCC. И накрая, в проучването се отбелязва, че планетата Земя се е затоплила с 1,1 градуса по Целзий в сравнение със средното ниво за периода от 1850 до 1900 година, като се прогнозира, че светът ще надхвърли горепосочената си цел (за затопляне с 1,5-2,0 °C) някъде между 2030 и 2035 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    9 0 Отговор
    Ама може да се окаже и полезно!
  • 2 dfu

    15 1 Отговор
    "Освен това държавите ще трябва да ускорят усилията си за достигане на нулеви и дори отрицателни емисии"

    Намекват, че мерките срещу ковид не само ще останат, независиомо дали има вирОс или няма, но и ще се затягат и увеличават, за да се въздейства върху популацията на хората. Ако някой се чуди защо и в ЕС искат да я намаляват, въпреки, че там са на отрицателен прираст, отговорът е много лесен - защото стандарта на живот е по-висок и европейците и в САШ консумират много повече, което води и до много повече замърсяване на глава от населението. 1 средностатически ервопеец сигурно замърсява повече от 10 йеменци.
  • 3 Друг път

    11 0 Отговор
    Накарайте Китай

    Коментиран от #5

  • 4 Смърфиета

    5 1 Отговор
    Добро утро. Всеки нормален геолог го знае. Всичко друго е пунта мара, конференции, гонене на зли духове, купуване на гласовете на островни държави срещу ориз, олио и захар за да подсигурят затлъстяващото си от лоши храни население в държавните си резерви и прочее.
  • 5 Смърфиета

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Друг път":

    Закъснял си. Вече са Индия и Бангладеш.
  • 6 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    ВЕЧЕ, САМО ХОЛИВУУД ТВЪРДИ ,ЧЕ Е ИМАЛО " ЛЕДЕНА ЕПОХА " !?!?
  • 7 Тра ла ла

    9 0 Отговор
    Старият, изпитан трик с наплашване на стадото. Цел - налагане на все повече контрол, ограничения и отнемане на права, и свобода. По много фронтове натискат сатанистите за осъществяване на пъкления си план.
  • 8 5ко

    9 0 Отговор
    Кой възлага "проучването"? - ООНто
    Кой дава парички и стои зад ООНто? - Банда психопаразити, отпечатващи шарени хартийки без покритие, твърдящи, че са пари.
    Начи лъжат като копанари.