Last news in Fakti

11 Август, 2021 16:02 4 081 33

Русия и Китай избутват САЩ

  • сащ-
  • антъни блинкен-
  • китай

Това призна Антъни Блинкен

Русия и Китай избутват САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният секретар на САЩ обяви, че други държави се опитват да подриват статута на неговата страна, съобщи Вашингтон Пост.
Визират се Русия и Китай. Според Антъни Блинкен те постоянно налагат определена визия.

Тя е, че САЩ се оттеглят от световната сцена. Според него американската администрация трябва отново да покаже влиянието на страната.

Посочва се, че другите страни търсят вариант да наложат авторитарната система като по-добра алтернатива на демократичната. САЩ обаче постоянно напомнят, че са водеща страна.

Блинкен обаче признава, че другите две водещи страни постепенно избутват неговата от водещи позиции. Това и показва нуждата от вътрешно обновяване, за да се запази международната роля на американската държава.

САЩ ще работят над своето модернизиране.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пепе

    51 3 Отговор
    Модернизирайте се малко. Малко рап и хип-хоп ще свършат работа.

    Коментиран от #8

  • 2 гадно

    62 3 Отговор
    Сакън ако не са те слънцето нЕма да изгрее света вечно трябва да се съобразява с тях.
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    68 4 Отговор
    САЩ са водещи по темата външен дълг ‼️

    Коментиран от #4

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    28 3 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    28'888'888'888'888$

    Коментиран от #22, #25

  • 5 КОНТРАТА

    55 4 Отговор
    Демократична система на говедарника мирише на фалш, корупция, престъпност!

    Коментиран от #23

  • 6 HAVANA

    35 1 Отговор
    Демокрарите с бюлетините на репубиликанците в кофата за боклук!
  • 7 С две думи

    67 2 Отговор
    Свърши вашата световна доминация....затова и е това плюене срещу Русия от нашите американски подлоги срещу братушките.Затова и "свободните медии" постоянно ни заливат с тинята си срещу Русия.
  • 8 бл.134 в Зап. парк

    51 1 Отговор

    До коментар #1 от "пепе":

    САЩ , са прахостници и убийци
    .Само може да се надяваме , че най -скоро ще си получат заслуженото
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    40 1 Отговор
    СВТОВНИЯ ДЖАНДАРТМ НАЛАГАЩ СИЛОВА КРАВАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ
  • 10 Охооо

    43 1 Отговор
    Тези сега ли го разбраха. Че то е замислено отдавна. Първо тотален срив на долара, после на Щатите - всеки щат ще поиска своята независимост като отделна държава. Някой вярва ли, че Путин няма да си отмъсти, че му разбиха огромната държава. Не че сега не е огромна, но не е същото. Не може държава на два века и нещо да се опитва да бъде световен жандарм. Всеки майстор си намира майстора и накрая ще ви свият перките с 2-милионна обща армия на Китай и Русия. Отиде ви и НАТО-то и всичкото. Жалко, че ние винаги теглим късата клечка.

    Коментиран от #13

  • 11 Америка

    38 1 Отговор
    Изтича в канала заради глобалистите. Вместо да потърсят професионална лекарска помощ за болните си мозъци, те щели да налагат демокрация. От такива същества само фашизъм може да очаква.
  • 12 mi6osp

    25 3 Отговор
    До три години Китай ще има още 230 нови балистични ракети с по 5-12 разделящи се ядрени бойни глави в новите шахти ,които строи. Тогава САЩ ще са с до 1600 бр.такива бойни глави( поради участие в договора за ограничаване на стратегическите ядрени оръжия) , а Китай - с 1200- 2600 бр.. Това всъщност е основното, което тревожи САЩ - че вече не са в състояние да шантажират безнаказано Китай с преимущество в ядрените оръжия.

    Коментиран от #15, #27

  • 13 България е богоизбрана

    33 2 Отговор

    До коментар #10 от "Охооо":

    На нас ни е дадена силата да погубва всички съюзи след като се отклонят от правия път. Примери бол. Ще ликвидираме и ЕС който налага джендъризма.
  • 14 temerut

    14 1 Отговор
    Защо е това сегашно време?Като че ли по-подходящо е избутаха.
  • 15 Вагнеровец

    3 27 Отговор

    До коментар #12 от "mi6osp":

    Много детски разсъждения вадиш.Я ни кажи как САЩ и кога "шантажираха" Китай с голям брой ядрено оръжие ? Нали си наясно,че дали ще имаш 250 ядрени бойни глави или 2000 е едно и също ,защото и в двата варианта е напълно достатъчно да заличиш която и да е държава ? Русофилче, въобще четеш ли си платените глупости като ги пишеш.

    Коментиран от #28

  • 16 болни соросоиди

    20 1 Отговор
    Първо, сащ с диктатурата над колониите си отблъскват сами колониалните народи и други все още свободни. Второ, именно тяхната система е авторитарна и сами си правят този "имидж". Най-яркото доказателство са последните президентски избори. Трето, поведението в стил " америка ис бек агейн" на джа байдън и сие е неадекватно и отблъскващо. Първо вижте иска ли ви някой за партньо, пита ли ви няко нещо, пък после си мечтайте за "водещата" ви роля.
  • 17 История

    24 2 Отговор
    Всяка империя която е била на световната сцена изчезва. Но явно американците най накрая са прозрели ,че това касае и тяхната .
    Само че те ще останат в историята като срана агресор използвала атомна бомба срещу мирни граждани , държавата запалила най много войни , и държавата с най голям дълг като със сигурност няма как да върне и т.н
  • 18 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    19 1 Отговор
    Колкото по-бързо залязат, толкова по-добре за света!!! Отвращават ме щатите и техните лакеи.... НАТО СА ТЕРОРИСТ NR 1
  • 19 врял и кипял

    15 1 Отговор
    Тея американци сеят войни навсякъде...
  • 20 Рошко

    14 1 Отговор
    Да ги избутат, джендър демокрация и модерно робство не щем
  • 21 Седесарят.

    10 0 Отговор
    Сега ще нападнат ,Бутан,например!! .За влиянието,говорим.!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Флин

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "КОНТРАТА":

    И не само! Мирише и на глад, разрушения и нещастие, но най - силно мирише на смърт. За съжаление, много народи усетиха вече тези миризми...
  • 24 ИНТЕЛЕКТ

    13 0 Отговор
    Скоро и то много скоро грохналата държава от заеми,фалити и разврат ще се сгромоляса много тежко!

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 mi6osp

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Вагнеровец":

    В момента два американски самолетоносача , както и най новия английски самолетоносач , с ударните си групи от по десетина кораба, с поне шест атомни подводници, всичко изброено до тук носи полагащото му се ядрено оръжие, е в района и е готово да навлезе и да прави маневри в Южнокитайско и Източнокитайско морета. Това, ако не е шантаж, какво е. Само че това време свършва, защото Китай вече има по-голям надводен боен флот от САЩ и Китай бълва атомни подводни ракетоносци, застигайки подводния американски флот. И най-вече Китай застига и задминава САЩ в балистичните ракети ,ядрените бойни глави, а ги е задминал с хиперзвукови ракети. Затова времето на ядрения шантаж от САЩ приключва.

    Коментиран от #30

  • 29 Недоумявам

    6 1 Отговор
    Какви ги дрънка този? Русия нали беше сведена до една локална сила според атлантиците, а Китай е държава на обречения Комунизъм.
  • 30 Вагнеровец

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "mi6osp":

    Въобще такива шантажи са само в твойта глава.И това с "голям брой надводен флот" няма никакъв смисъл.Първото което е САЩ имат най-силния и модернизиран военноморски флот за всички времена,като е по-силен от следващите няколко държави взети заедно.Това,че някой си имал с 5 лодки повече не е никакво решение на "шантажа" ти.То реално по тоя критерии Северна Корея имат по-голям флот от САЩ и Китай взети заедно,но качеството му е на ниво Бурунди.Освен това китайските бойни кораби са около 140 ,а останалата бройка са около 250 брегови корабчета.Няма нищо по-силно и модернизирано от американския военноморски флот и авиация.След САЩ по сила се нарежда Китай,но тея сравнения нямат ниаккво значение,защото няма да се стигне до момент на подобен конфликт никога ,защото той ще прерастне в ядрен ,а това никой няма да го позволи.Още повече пък САЩ и Китай са най-важните държави по между им и търговски партньори.Нито Китай би си жертвал икономиката и развитието за подобен безмислен сценарий,нито САЩ имат интерес от това.
  • 31 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    4 2 Отговор
    Да ви имам и "демократичните" системи - който не се бодне с ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ вакси на СОБСТВЕНА отговорност, губи човешките си права. :)
  • 32 Иван

    0 0 Отговор
    Коя е неговата страна?
  • 33 един от многото

    1 0 Отговор
    А , не бе , ще ви купуват чорапи!