Last news in Fakti

5 Март, 2013 13:38 1 692 0

Ватикана разобличи епископ самозванец (видео)

  • колегията на кардиналите-
  • папа-
  • конклав-
  • епископ
Ватикана разобличи епископ самозванец (видео) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Самозванец, облечен като католически епископ, се опита да проникне на заседанието на Колегията на кардиналите във Ватикана, събрала се да определи дата за конклава, който трябва да излъчи нов папа, съобщи „Дейли телеграф“. Въпросният Ралф Напиерски успял да премине през един от постовете на швейцарските гвардейци, но на входа на Залата за аудиенции „Павел VІ“, където се съвещават висшите духовници, бил спрян.

Напиерски се представил за основател и глава на очевидно несъществуващия католически орден Corpus Dei. Освен това се разбрало, че лъжеепископът пропагандира в YouTube “йога, ръководена от Иисус, за постигане на християнско самосъзнание“.

Преди да бъде разобличен, самозванецът позирал за снимки с католическите  архиереи и се ръкувал с тях. След като разкрили нелегитимността му, той заявил, че е представител на „италианската ортодоксална църква“ и обвинил Ватикана в погрешна политика по отношение на свещениците педофили.

В понеделник кардинали от целия свят започнаха серия от съвещания, които към края на месеца трябва да доведат до определяне на новия глава на Римокатолическата църква. 85-годишният папа Бенедикт XVI оваканти престола на 28 февруари.

Днес е вторият ден от работата на Колегията, чиято сесия бе открита официално вчера от кардинал Анджело Содано. За утре е предвидено само едно сутрешно заседание, предаде агенция АНСА.

На обсъжданията присъстват всички кардинали – и делагатите с право на избирателен глас, и онези които са над 80-годишни и нямат право да гласуват за избора на нов папа. Присъстващите вчера кардинали с право на глас бяха 107, тоест липсват още 8, тъй като се изисква да гласуват всички.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: