Last news in Fakti

29 Август, 2021 08:43 4 298 14

Румъния въведе ограничения за тези българи

  • коронавирус-
  • румъния-
  • мерки

Мерки срещу коронавируса

Румъния въвежда нови ограничителни мерки за пристигащите от България, считано от 29 август 2021 г., съобщиха от външното ни министерство.

По информация на българското посолство в Букурещ пътници, които не са ваксинирани, не са преболедували Covid-19 и не разполагат с документ за отрицателен резултат от PCR тест, ще подлежат на 14-дневна карантина.

Българските граждани няма да бъдат поставяни под карантина ако отговарят на някои от следните условия:

- да са ваксинирани срещу SARS-CoV-2, като до влизането им в Румъния трябва да са изминали най-малко десет дни от завършването на пълната схема за ваксинация. Поставянето на ваксината и датата на завършването на пълната схема на ваксинация се доказва с цифров Covid сертификат на ЕС или с документ, издаден от здравното звено, където е била поставена ваксината. Той трябва да е на езика на съответната държава, както и да е преведен на английски език;

- да представят отрицателен RT-PCR тест за COVID-19, направен до 72 часа преди качване в превозното средство (за пътуващите с обществен транспорт) или преди влизане в Румъния (за пътуващите със собствен транспорт). Необходимо е негативният резултат от RT-PCR тест да се докаже с цифров Covid сертификат на ЕС или с документ, издаден на езика на съответната държава и преведен на английски език;

- през последните 180 дни са преболедували COVID-19, като към датата на влизане в Румъния да са изминали най-малко 14 дни от датата на потвърждаване на заразяването. Преболедуването на Covid-19 се доказва с цифров Covid сертификат на ЕС или с документ за положителен резултат от RT-PCR тест за коронавирус от датата на потвърждаване на заразяването, издаден на езика на съответната държава и преведен на английски език.

От карантина се освобождават и деца до 6-годишна възраст включително, както и транзитно преминаващи граждани, но при условие че напуснат Румъния в рамките на 24 часа от влизането им в страната.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към: посолството на Република България в Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на мейл [email protected]


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    6 26 Отговор
    Хаха... Ограничили са Мангърите. Милиционери, никой не ви иска що така?
  • 2 Не на ваксините

    23 2 Отговор
    Новия световен ред влезе в сила. Само чипирани ще се движат свободно.
  • 3 Китайска кашлица

    4 32 Отговор
    Антиваксърите от Възраждане какво изкашляха по темата?

    Коментиран от #13

  • 4 Ганьо

    15 1 Отговор
    при 14 дневна карантина и през Румъния вече не може да мине !
  • 5 Простотията убива

    8 43 Отговор
    Мангъра уби 20 000 основно ниско-интелигентни и слабо грамотни хора бягащи панически от "течния чип" на Бил Гейтс. Ще убие още толкова тази есен. В България грамотните хора са под 1%.

    Коментиран от #7, #12

  • 6 Корона винос

    3 0 Отговор
    Пуламя
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лъже

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ето - ти си още жив!
  • 9 Рошко

    7 0 Отговор
    Помиятс под всяка статия ни залива с пълна сила
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Но докато

    6 0 Отговор
    Интересите на алибегчетата бяха важни,мамалигарите влизаха,все едно отиват от Букурещ в Турну Мъгуреле.Сега ще гледам сейр,на онези,който не отиват на екскурзия в Чехия,Словакия, Унгария,дори Австрия.Или на хвърчоплан,или на иглата.Иначе,много дебела става сметката със писиарчо.85% от хората,говорят само за иглата.Че тя носела пачки,затова е натиска! Писиарчото носи много ,много,в пъти повече.У нас при общо население под 6 милиона, включително бебетата, имаме тествани над 4 милиона.Това са над 400 милиона - за няма две години! И тази схема е валидна навсякъде.
  • 12 Sassin

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Простотията убива":

    Времето ще покаже!
    Рано или късно всички ще умрем!
    Но не всички от естествена смърт!
  • 13 Ти като

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Китайска кашлица":

    си толкова пешкин еркек, защо не се инжектираш и после да си направиш застраховка живот?

    Коментиран от #14

  • 14 Първо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ти като":

    да се застрахова, а после ваксината?
Новини по държави: