Last news in Fakti

31 Август, 2021 15:46 1 677 4

Рокади в гръцкото правителство

  • гърция-
  • кириакос мицотакис-
  • правителство-
  • министри-
  • горски пожари

Постовете си запазват двама от ключовите министри

Рокади в гръцкото правителство - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Рокади в гръцкото правителство. Премиерът Кириакос Мицотакис смени състава на кабинета си и включи в него няколко нови лица, предаде NOVA.

Постовете си запазват двама от ключовите министри - този на външните работи и на финансите. Създава се и ново министерство - за гражданска защита.

Причина за промените са критиките, които бяха отправени срещу правителството за начина, по който се справи с опустошителните горски пожари в страната през лятото. Новоназначените министри ще положат клетва днес.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа....

    8 0 Отговор
    Мицотакис трябва да се смени.Най-комплексирания в гръцката история примиер. Страдащт от мания за величие.
  • 2 Да бе

    1 0 Отговор
    Гледах видео клип с баща му, който каза, че 3-тата възраст била в тежест на бюджета, защото имала по-продължителен живот-тоест не умирали бързо...А него като го гледах си мислех, че кара 4-тата възраст.Оттук нататък какво да се очаква и от тоя.Крушата не пада по-далече от дървото.
  • 3 Гърция

    1 1 Отговор
    България е длъжна да стане официално част от Гърция, нека всички балкански държави се обединят в полза на Византия и възраждането на гръцката империя, официален език ще бъде гръцкият

    Коментиран от #4

  • 4 Талибан

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гърция":

    Ти па..Аспаруховото племе да отива в пустинята и там да приключва, Хора, които убиват за паркомясто не трябва да цапат този свят.А на тяхно място да се разселят талибани
Новини по държави: