Last news in Fakti

16 Септември, 2021 20:40 1 700 13

Нова бежанска вълна! Европа отчете най-големия брой на търсещи убежище от началото на пандемията

  • бежанци-
  • мигранти-
  • европа-
  • европейски съюз

Според анализаторите от около 45 000 лица, търсещи убежище, 2200 са непълнолетни без придружител, а 1200 от тях са от Афганистан

Нова бежанска вълна! Европа отчете най-големия брой на търсещи убежище от началото на пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 45 000 молби за убежище са подадени в ЕС, Норвегия и Швейцария през юли, най-големият брой от началото на кризата с коронавируса, предаде ДПА.

Предварителните данни бяха оповестени днес от Европейската служба за подкрепа в областта на убежището /ЕСПОУ/, уточнява БТА. През юни кандидатстващите за защитен статут са били около 40 600 човека.

Базираната в Малта агенция отчете, че по-специално са се увеличили молбите от Афганистан. Те са били около 7300 в месеца преди радикалното ислямистко движение на талибаните да установи контрол над страната и преди драматичните седмици на евакуации. През юни 6000 афганистанци са подали молби за убежище в ЕС, Норвегия и Швейцария.

Според ЕСПОУ най-много молби продължават да постъпват от Сирия - около 8500. От декември 2020 г. обаче разликата между пристигащите от Сирия и Афганистан бързо намалява.

Според анализаторите от около 45 000 лица, търсещи убежище, 2200 са непълнолетни без придружител, а 1200 от тях са от Афганистан. Толкова много молби от непълнолетни без придружител не са били регистрирани от ноември 2016 г.

Въпреки че се е увеличил броят на молбите от много страни, те са били по-малко от някои страни в Северна и Западна Африка, включително от Мали.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 3 Отговор
    Пандемията за ваксинираните свърши, време е вече да започват да дондуркат жалните камиларчета, а ако откажат ще има бум, бум, боц, боц.
  • 2 Адолф Айхман

    12 2 Отговор
    Насочвани от юдео - лихварите семити като тяхбандитски групи с дългосрочна цел ликвидиране на бялата раса. Поразмислихте ли колко е бил прав Хитлер?!

    Коментиран от #10

  • 3 ????

    16 1 Отговор
    Аре стига сте ни занимавали с тези паразити! Убежище търсят? Дръндрън търсят на хляба мекото и на работата лекото! Ще минаваш ти 3,4 хиляди километра пеша гладен, жаден? На кого ги разправяйте, глобалистите и разните фондации им плащат да прииждат като скакалци.

    Коментиран от #13

  • 4 Бежанска война

    8 1 Отговор
    Сигурно голяма част от "бежанците от Афганистан" са негри.
  • 5 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    6 2 Отговор
    Няма лошо да си ходят така и изведнъж да чакат пред портите на Европа, въпросът е че ги приемат вместо да ги разтрелят като в Северна Корея
  • 6 Да,бе

    4 1 Отговор
    Идват им на крака донори на органи,а те се жалват.Правете трансплантации,а и касапчетата ще се учат безплатно,че парите са всички,нали!

    Коментиран от #11

  • 7 Цар Киро

    2 2 Отговор
    Цигански сайт..... Ха ха ха ха.
  • 8 dadd

    10 2 Отговор
    Краят на стара Европа идва ,благодарение на Сорос ! Само Русия ще остане бастиона на нормалните бели !
  • 9 асад

    6 0 Отговор
    Ама има значи пандемия ,ограничения за едни ,а за други не ! На това му се казва масово самоубийство !
  • 10 15 септември

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Адолф Айхман":

    Това ще можеш да прочетеш в Похвално слово за св. вмчк. ап. прп Айхман (Адолф), епископ на Собибор.
  • 11 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да,бе":

    А месото за кюфтета и лазаня .
  • 12 стратегия

    7 0 Отговор
    Какъв им е проблема на зап. държави , нали това искаха , да омешат араби и европейци и на края да се изпотрепаме . А правителствата в арабските страни ни гледат сеира и доволно потриват ръце ...вкараха милиони евоини на исляма без да водят война.
  • 13 Им бе цилус

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "????":

    Добре де, тия защо не идат в Бахрейн,Дубай,Катар,а напират към Европа? Там хем няма нужда от "интеграция", хем са по добре платени. Ми защото ще ги отстрелят още на 5км. преди границата. Европа е за тях място за соц. помощи. Затова идват, за да не работят.