8 Октомври, 2021 10:52 2 056 21

Google реже потребителите, отричащи климатичните промени

  • климатични промени-
  • google-
  • гугъл-
  • реклами-
  • интернет-
  • потребители-
  • климат

Google ще започне да прилага новата си политика от ноември

Google реже потребителите, отричащи климатичните промени - 1
Снимка: Shutterstock

Американска интернет и софтуерна корпорация Google обяви, че няма да позволява на потребители, отричащи климатичните промени, да осребряват свое съдържание на нейни платформи, предаде DPA.

Новата политика за рекламодатели и потребители в YouTube ще забранява да се рекламира и да се печели от съдържание, противоречащо на добре установения научен консенсус за съществуването и причините на промените в климата, съобщи корпорацията в специално изявление.

Това включва съдържание, отнасящо се до климатичните промени, за които се казва, че са измислица или измама, твърдения, отричащи, че дълготрайните тенденции показват, че климатът на планетата се затопля, и твърдения, отричащи, че емисиите на парникови газове и човешката дейност допринасят за климатичните промени, посочва Google. Компанията ще проучва съдържанието и ще прави разграничение между неверни твърдения, представяни като факти, и съдържание, което съобщава за такива твърдения или ги обсъжда. Google ще започне да прилага новата си политика от ноември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    48 4 Отговор
    Климатичните промени са циклични, а цензорът Гугъл на доизживяване.

    Коментиран от #20

  • 2 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    35 2 Отговор
    Няма ли да попитате Грета Тунберг какво мисли по този въпрос ?

    Коментиран от #14

  • 3 Грета улавото

    24 2 Отговор
    Всичките ще ви отрежеме и ще ви се навикам и напротестирам! Вие ми отнехте улавото детство!
  • 4 Дървен философ

    32 3 Отговор
    Изсякоха горите за 30-40 години
    Ама не го казват това
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    24 1 Отговор
    А нещо за тези които не отричат климатичните промени , ама не са съгласни с "НЕУЗРЕЛИТЕ" и "$$$любците" , нарекли се "зелени" ‼️

    Коментиран от #12

  • 6 ТаУмВзе

    20 1 Отговор
    Добре дошли в 1984та!
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    12 3 Отговор
    На 26 август 1883 г. се чува взрив и се издига огромен черен облак от вулканична пепел. На следващия ден островът е пометен от чудовищна експлозия – най-мощното вулканическо изригване, известно на учените. Две трети от Кракатау изчезват, части от острова политат на височина 70 – 80 km и се разпръскват на площ от 1 000 000 km². Взривът е чут чак в Австралия и в югоизточните части на Русия. Над 19 km³ скали, раздробени на прах, излитат във въздуха, закривайки Слънцето. В продължение на 3 дни район с радиус 280 km потъва в мрак. Вълни цунами с размери 57 m достигнат бреговете на Ява и Суматра и унищожават крайбрежните селища и загиват общо 37 хил. души.

    Последиците от гигантския взрив са почувствани в цял свят. Температурите спадат с няколко градуса, тъй като вулканичният прах спира слънчевите лъчи.

    Коментиран от #8

  • 8 БАЙ Х@Й‼

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼":

    Как ЗЕЛЕНИТЕ биха спрели това ‼️‼️‼️‼️
  • 9 Цензора

    24 0 Отговор
    Направо ми липсва някогашната т.н. "комунистическа цензора". Тогава направо си е имало свобода на словото. Пред сегашните "демократи" и налаганата от тях цензора, и КГБ и Гестапо и Щази и всички от миналото са пълни аматьори.
  • 10 БАЙ Х@Й‼

    12 0 Отговор
    Преди време::::: "След призив във фейсбук: 60 000 американци отблъскват урагана „Ирма“ с вентилатори! СНИМКИ"
  • 11 пешо

    10 0 Отговор
    демокрацияебе!
    те си знаят!

    "противоречащо на добре установения научен консенсус"
    хайли лайкли и олмост съртанли! това е въпросният "научен", че и "консенсус".
    те си знаят!
  • 12 пешо

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й‼":

    всъщност, относително малко народ отрича самите промени. под сериозен въпрос е ПРИЧИНАТА за тях, а от там и възможността с натрапваните "мерки" да бъде променено каквото и да било.
    ще се променят нещата чак когато fat old sun реши това.
  • 13 temerut

    11 0 Отговор
    дали ще започне да реже и тези,които не са ЛГБД,бели и европейски християни?

    Коментиран от #15

  • 14 Въпроса

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Gucci x Balenciaga : Une collaboration":

    Има видео в Ютуб с нея по този въпрос!
    Повярвай ми, ще си учуден колко си грешал за тва хлапе. Оказва се, че и тя не вярва!
    Или там, който ѝ пише репертоара.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "temerut":

    Въпрос на време...
  • 16 Човека Коза

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Въпроса":

    Дай линк
  • 17 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Въпроса":

    Не знам какво видео има и какво си гледал,ама по международните форуми,предавани по официалните световни информационни платформи( тв) там говори неща които издават фанатична вяра в кл.промени и причините водещи до тях.
  • 18 Тра ла ла

    4 0 Отговор
    Да живее цензурата! Нищо ново. Който не е с обявеното за истина бива тотално заличаван. То и светата инквизиция, и чичкото с мустачките са действали така, па и други методи са ползвали. Току виж и до тях прибегнали. Трябва да се бойкотират тея платформи. Така ще се обезмислят и обезсилят. Те са средство за овладяване на човечеството от сатанягите.
  • 19 БАЙ Х@Й‼️

    2 0 Отговор
    Много хора не са чели "Дон Кихот" ‼️ Лошото е , че такива управляват Света ‼️
  • 20 Мисъл

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Аз лично възнамерявам да си наложа абсолютна забрана да ползвам по какъвто и да е начин платено или безплатно платформи и корпорации, които се опитват да ми налагат какво да мисля или да не мисля, какво да чета или да не чета, в какво и на кого да вярвам или да не вярвам. Днес може да мисля едно, утре съвсем друго по един и същи въпрос, но без някой да ми го налага или да ме задължава, а на базата на факти и аргументи. Не може и не трябва да се пречи на споровете между отделните гледни точки. Древният философ Сократ е казал, че: В спора се ражда истината, а не, че истината принадлежи на една или друга електронна платформа или корпорация. И с това си мъдро решение отварят широко вратата за нови по-конкурентни платформи на свободните мнения и мисли. Хората не са машини/компютри за да им се заповяда кога, какво и как да мислят и какви изводи да си правят.
  • 21 11112223

    3 0 Отговор
    Забравих те ли глобалното затопляне ? Оказа се глобален студ.
    Колкото до климатичните промени тях винаги ги е имало. Пример - есен, зима, пролет и лято. За да ги премахнем, трабва да се изправи
    остта на въртене на Земята.