Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 10:42 3 975 21

Глобалният данък е близо

  • данък-
  • компании-
  • ирландия

Ирландия даде съгласие

Глобалният данък е близо - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Приемането на глобален корпоративен данък става много вероятно, съобщи FOX News.

Правителството на Ирландия даде съгласие за присъединяване към споразумението. Това стана след редица разговори.

Водещите икономики договориха споразумение преди месеци. Това трябва да гарантира избягване на практиките за спестяване на данъци.

Големите компании ще плащат данъци в страните, където действат, а не там, където са установени техните основни офиси. Предложението беше на американската администрация.

Минималният данък е в размер на петнадесет процента. Някои страни поддържат по-ниски ставки.

Това помогна на Ирландия да привлече големи инвеститори, като се търсиха варианти за компромис. Приета е идеята за поетапно присъединяване към договора.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човека Коза

    47 0 Отговор
    Скоро и глобално правителство. Нов световен ред. Оруел беше прав.
  • 2 А дядя

    35 3 Отговор
    Вова и Си Дзипин питахте ли?!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 гост

    4 10 Отговор

    До коментар #2 от "А дядя":

    Прочети първо какво точно е глобален данък и тогава плещи глупости !! Само ще ти кажа , че със сигурност няма да вденеш , че се отнася за глобални корпорации !! Айде от китайските има една две , дето работят и на други континенти , ама от руските коя точно предлагаш за такава ???

    Коментиран от #7

  • 4 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    25 2 Отговор
    Тези 15% ще бъдат изработени от раб/отниците. Който си мисли друго, се е объркал жестоко.
  • 5 Ха ха

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "А дядя":

    Точно тях това устройва.Както и гиганта България.Вепе Метро,Била,Кауфланд и ония от Челопеч,Златица и Пирдоп трябва и данъци у нас да плащат.

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 6 Аватар

    10 0 Отговор
    Повече се интересувам в чии сметки ще отива събраният корпоративен данък и за какво ще се използва.
  • 7 Само питам

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    "Газпром" познато ли ти е?

    Коментиран от #9

  • 8 гост

    10 1 Отговор
    Глобалния данък НЕ ПРОМЕНЯ националните данъци , не плещете глупости !!! Той означава , че ако чужда фирма работи в България , ще плаща тук 10 % данък и още 5% в държавата , където е регистрирана !! Ако българска фирма работи в чужбина ще плаща в държавата в която работи , ако местния данък е по-голям от 15% , ако е по-малък ще доплаща остатъка до 15 %в България !! Ако е българска и работи в България ще си плаща само местните 10% !!
  • 9 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    Газпром НЕ ПРОДАВА в чужбина от собствено име , умнико набеден !! Има си дъщерни фирми затова и те , о изненада , са регистрирани в чужбина , но купуват газа на руска територия !! Що ли , а ?? Друг път ще ти обясня , ама защо ли да си давам тоя зор , хахах !!
  • 10 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха":

    Всичките дето си ги изредил ПЛАЩАТ в България и 10% корпоративен данък и ДДС !!! Както и един куп други неща !!! И ще умрат от кеф , ако плащат САМО в България , щото в Германия данъците са 5 (пет) ПЪТИ по-големи !!

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха":

    Също така да те светна , че данъците от сектор търговия са над 70% именно от тия вериги дето си ги изброил !! Виж от "българските" я има 15-20 , я не !!!

    Коментиран от #14

  • 13 дядя

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Сега отварям да видя какво си дуднал тук твойта м...а фа...стка!?Не беше ли ти "специалиста" който затваряше СП-2 през ден!Разбирачев! И Газпром като си регистрат фирмите в Швейцария как ще ги проверят от ЕС?!

    Коментиран от #18

  • 14 Грета Тунберг

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Скъпи,чуждите фирми не плащат нищо.Изнасят печалбите си чрез такси за управление към фирмата майка в Западна Европа.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Грета Тунберг":

    Верно ли ?? И това твоя "счетоводител" ли ти го каза ?? Или "адвокат" ?? И двамата са рускоговорящи , нали ?? Що ли питам , хахахаха !!
  • 16 Дедо Грую

    3 0 Отговор
    "Борбата" с климатичните "промени", е другото оръжие срещу свободното човечество. Политиканите са купени и участват в това престъпление. Всеки "договор", свързан с това е невалиден, защото е правен на тъмно, без знанието, разяснения и публично обсъждане по темата. Не на новото робство.
  • 17 Лальииоооо

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    СИЧКИ са с ОФШОРКИ .САМО РЕДОВИЯ РАБОТНИК ГЕРМАНЕЦ ГО ДОЯТ С ВИСОКИ ДАНЪЦИ...С ТУКА СПРАВКА КУКОЙЛ Е СЕ НА ЗАГУБА ЧУЖДИТЕ ТЕЦОВЕ И ТЕ СЕ НА ЗАГУБА ЕНЕРГО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА СИ РАЗБИХА ДЕЙНОСТИТЕ ЗА ДА СА И ТЕ СЕ НА ЗАГУБА.....

    Коментиран от #19

  • 18 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "дядя":

    Че да не би да е отворил любимия ти "паток" ?? Хахахахах , ще има бая да почакаш !!! И да НЕ дочакаш най-вероятно , хахаха !! А за Швейцария и ЕС пак греда , еееех , пуста политикономия и кремълски опорки , хахаха !! Ти сигурно и не знаеш , че Швейцария вече НЕ СПАЗВА банковата тайна , а ?? Ееех , мъка , мъка русопитешка , хахха !!

    Коментиран от #20

  • 19 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Лальииоооо":

    Ама ти не знаеш , че и офшорките плащат ДДС и корпоративен данък ли , бе главнобуквовия , хахахах !!!! Ами кво чакаш , дай да ти регистрирам една и отивай в НАП да им кажеш , че няма да плащаш , хахахах !! Даже ще ти платя таксата , да ти гледам сеира , хахахахах !!
  • 20 дядя

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Байдън: Накарайте го да се ваксинира!!!
  • 21 СледТяхИпотоп

    2 0 Отговор
    А нашите продажни политици продадоха богатствата ни и изкормиха държавицата ни,разбира се срещу торба пари за лична облага!
Новини по държави: