Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 09:45 2 199 9

Спешно! Вучич очаква среща с Путин до края на годината

  • сърбия-
  • русия-
  • александър вучич-
  • владимир путин

Сръбският президент благодари на руската страна за помощта по време на пандемията, както и за подкрепата по косовския въпрос

Спешно! Вучич очаква среща с Путин до края на годината - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич изрази надежда за среща с руския президент Владимир Путин преди края на годината. Той направи такова изявление на съвместна пресконференция с руския външен министър Сергей Лавров в Белград.

"Благодарих на Владимир Путин за подкрепата му по много въпроси. Изказах желание и надежда да се срещна с руския президент до края на годината и да обсъдим целия спектър от важни въпроси", каза пред РТС Александър Вучич.

Той благодари на руската страна за помощта по време на пандемията, както и за подкрепата по косовския въпрос. Сръбският президент определи разговора със Сергей Лавров като "най-искрен", отбеляза успешното сътрудничество между двете страни в енергийния сектор и добави, че търговският оборот през 2021 г. спрямо предходната година се е увеличил с 4%.

По-рано Сърбия многократно е заявявала, че посещението на руския президент Владимир Путин в Белград ще се състои преди края на 2021 година. Александър Вучич многократно е канил руския си колега в Сърбия, но посещението на високо ниво беше отложено поради пандемията от COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 11 Отговор
    България ще го играе новата Украйна, ще шантажира Сърбия като врътва кранчето на потока.
  • 2 Kcaniba

    23 6 Отговор
    Орбан, Вучич, австрийците, израелците, китайците, преди това Меркел. Кажете, соросня, къде е робската ви логика!!? Значи Путин лош и изолиран, Русия е бедна и изостанала, а все силни и перспективни държави си правят дългосрочни военни , икономически или военно-икономически договори с Русия!?!?
  • 3 КОТарАК

    6 12 Отговор
    тия к УРВЕТА сръбски , скоро няма ли да бъдат на учения на НАТО и да свалят още 1 наш пилот? абсолютни интересчии , кито са и рашаните , но нашите русофили не могат да го осъзнаят-не правят разлика от Маша и Наташа по гурбетите и на морето , от политика
  • 4 Презвитер Козма

    5 12 Отговор
    Брех този ватенски васал, през месец два отскача да облекчи господаря си по стар сръбски обичай. Все пак навремето сърбите бяха най верния васал на османците и им помогнаха да спечелят не една битка. Справка - при Никопол с кръстоносците
  • 5 редник

    5 1 Отговор
    Заглавие: "Спешно! Вучич очаква среща с Путин до края на годината"

    В текста се "пояснява": "Сръбският президент Александър Вучич изрази надежда за среща с руския президент Владимир Путин преди края на годината."

    Е, до края на годината има повече от 70 дни - нима това е спешно, а и я се "случи", я не?!...
    Г-н Стайков,
    Осъзнавате ли значението на "спешно"?...
  • 6 Българин

    9 4 Отговор
    Браво на братята ни сърби ! Развиват отношения и с Русия, и с Китай. А наша милост падна до последните места във всичко .
    България вече препечелва като предоставя земята си за боклукчийско сметище на госпидарите от Брюксел и натото .
  • 7 до картофите

    3 7 Отговор
    Вучич чака с отворени бузки Азиатските си покровители
  • 8 хахаха

    3 0 Отговор
    много ми се ще Ханатоли да обясни значението на думичката СПЕШНО....:)))
  • 9 веселяк

    1 0 Отговор
    Малееей спешно навършвам 50 години...след 120 месеца!
Новини по държави: