19 Октомври, 2021 16:25 10 676 22

Русия готви нещо невиждано за Гугъл

  • русия-
  • решение-
  • гугъл

Готви се да изземе част от постъпленията

Русия готви нещо невиждано за Гугъл - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия обяви ново решение за действия спрямо Гугъл, съобщи ТАСС.

Страната настоява за действия, съобразени с нейните закони. Има условия за съдържанието.

Настоява платформата да премахва съдържание, което не отговаря на тях. От там все още не са платили глобите, натрупани до този момент от годината.

Това води до нови варианти за действия. Те се обсъждат.

Възможно е да бъде наложена глоба от процент от постъпленията на платформата в страната. Това означава, че удържани ще бъдат над двеста милиона долара.

До този момент бяха наложени няколко глоби за несъобразяване с руските закони. Очаква се Гугъл да даде своя отговор.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 75 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Апъл бой

    18 9 Отговор
    Защо не се разберат по братски със Сър Гей Брин?
  • 2 The Beyonder PR

    80 15 Отговор
    Ако Путин не удари някаква си виртуална интернет платформа, то какво остава срещу самите САЩ, ех Путин твърде си се изнежил от твойте либерали в сянкаа удряй твърдо учи се от дедо Сталин, който не цепеше басмата на чуждестранни подлоги

    Коментиран от #4

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 38 Отговор
    До гуша ми дойде от психопати.
  • 4 Не знам

    17 21 Отговор

    До коментар #2 от "The Beyonder PR":

    Нещо мекоШав ми се види Вова.
  • 5 Гошо

    69 3 Отговор
    "Русия готви нещо невиждано за Гугъл"
    Нищо невиждано не готви а ще направи това което направиха и други нрп. Франция
  • 6 Соросоид

    68 7 Отговор
    И Google ще клекнат, няма къде да ходят. Русия е 150 милиона държава, населението е грамотно, има индустрия, развиват се технологии. Преди няколко години Мастеркард и Виза наложиха "санкциЙ". Светкавично се въведе собствена руска разработка - платежна система МИР. След 31 дни американците клекнаха и бяха принудетни да преместят на руска територия сървърите, обслужващи транзакциите на руските граждани.
    Google може да са големи, но не светът няма да свърши без тях. Пробвайте една седмица да не им ползвате услугите и ще видите, че има достатъчно алтернативи.

    Коментиран от #14

  • 7 1944

    10 67 Отговор
    и как точно ше земат от гугъл 200 милиона долара? или и на рубли кандисват? циркаджии..
  • 8 Пацо

    28 4 Отговор
    Гугъл в руската зона е едно нищо.

    Коментиран от #16

  • 9 Сандо

    50 5 Отговор
    Може да се предположи,че втвърдяването на тона от Москва е намек,че ако Гугъл,а и другите компании не се съобразяват с исканията на руснаците,те ще бъдат изгонени и заменени с местни.Руснаците са шахматисти и винаги играят с многоходовки и имат резервни варианти.Това донякъде и им пречи и създава впечатлението за мудност и нерешителност в действията.

    Коментиран от #17

  • 10 смях

    7 28 Отговор
    Елементарници
  • 11 Кандидатът писар

    4 0 Отговор
    Много хубаво заглавие.
    В кой курс се учи това? В кой университет? Да заема и аз да запиша такова. Усещам потенциал в себе си
  • 12 Вътю Т.Панчев

    1 5 Отговор
    МУ ХА ХА ХА ...АБОРИГЕНИТЕ ЩЕЛИ ДА МИНАТ БЕЗ ОГЛЕДАЛЦА , МЪНИСТА И БАНАНИ ...МИ ДА МИНАТ , КОЛКО МУ Е
  • 13 Nnnnn

    4 0 Отговор
    Ще ги заменят с яндекс
  • 14 Роко

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Соросоид":

    146 милиона от бедни до супер бедни потребители (да припомним минималната заплата е 12 000 рубли което е на една трета от същата в най - бедната страна в ЕС). Или толкова е като население една малка провинцийка на Китай или Индия (пример Гуанджоу има три пъти по - голям БВП от Русия). Технологии развивали кви технологии бе пич може би валежник (събиране на дръвца за огрев щото за русначетата газ нема изнасяме го за гейропата и Китай) или може би Йотафона в който единственото руско е името (вече дори не се сглобява в Русия в Китай работната ръка е по - образована) или тези на Роснано от 170 проекта започнати през периода 2015-2020 година 160 са завършили с пълен провал (останалите 10 също се очаква да приключат при същия резултат но все още има възможност да усвоят едни пари)

    Коментиран от #19

  • 15 Роко

    1 2 Отговор
    И ся Гугъл ще си го преместят от единия крачол в другия.
  • 16 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пацо":

    Да бе там са патриоти и ползват само Яндекс. Ама само на 30 февруари
  • 17 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    А ха значи поредната многоховочка като тази ще продаваме на Китай евтин газ та те да могат да го продават с печалба.
  • 18 Шердан Българов

    1 0 Отговор
    Така е чичко Гугъл ще плати и после ще напише така се работи в Русия всеки трябва да отделя процент за Путин!
  • 19 Бай Нанай

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Роко":

    Роки 14, можеш ли да ме светна Федката дето го пратиха на МКС върнаха ли го после или сега участва в снимките на руската киносага ?
    Колкото за Йотафона оказа се че раницата с батерийките не е достатъчна и трябва и ръчна количка!!!!

    Коментиран от #22

  • 20 Варненец

    2 0 Отговор
    По повод заплатите в Русия: За пръв път в историята, сега при Путин русите имат по-висок стандарт от нас, като средната им плата е със 100 долара повече от българската при 2 пъти по-евтини горива и еднакви цени на останалите стоки. За ниските пенсии иначе е вярно, малко по-ниски са от българските, но покупателната способност на 90 % от руснаците е с 20 % по-добра.

    Коментиран от #21

  • 21 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Варненец":

    Пич откога 12 000 рубли са със 100 долара повече от 650 лева. Горивата не са им два пъти по - евтини дизела беше 60 рубли (1,50 лева) последния път когато бях там но това беше преди няколко месеца (у нас тогава беше 1,90 лева). Сега за цените те са по - високи от нашите почти всичко е по - скъпо с изключение на водката (но тя е евтина защото цената й се дотира от държавата). Около 70% от руснаците живеят с под 20 000 рубли (според ростат 30% от руснаците оцеляват с по - малко от 12 000 рубли аз лично го смятам за невъзможно но така твърди ростат) и макар че Путин обяви 18 000 за средна класа ти пожелавам да поживееш с тези пари месец в Русия (не в Москва защото там и седмица няма да оцелееш с тези пари) и тогава обяснявай за покупателна способност.
  • 22 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Нанай":

    Нещо си се объркал за Йотафона той представлява ниско бюджетен китайски смартфон. В началото се сглобяваше в Русия от китайски компоненти но вече не е така сглобката се премести в Китай. А Федя го бракуваха
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания