Last news in Fakti

23 Октомври, 2021 12:55 2 082 14

Фейсбук поставя постъпленията на първо място

  • фейсбук-
  • компания-
  • свидетел

Нов свидетел за компанията

Фейсбук поставя постъпленията на първо място - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нов свидетел направи ряазкрития за дейността на Фейсбук, съобщи Вашингтон Пост.

Това е втори подобен свидетел. Първо сведения даде Франсис Хаугън.

Тя обяви, че платформата поддържа противоречиво съдържание, за да привлича повече коментари. Новият свидетел потвърди това.

Той настоява, че компанията фаворизира постъпленията пред съдържанието. Това показват и действията на нейните мениджъри.

Те често спират действията за противодействие на дезинформацията. Решенията им са свързани с привличането на повече внимание на потребителите.

Фейсбук се опитва да подобри своята репутация. Ръководителите на компанията настояват, че имат решения за подобрено съдържание.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    6 2 Отговор
    "КИНТИ ФЪРСТ!"
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    5 2 Отговор
    Отдавна мина времето на "МЕРСИ"‼️

    Коментиран от #13

  • 3 Росене

    6 0 Отговор
    Не ставаш за писател бате, съжалявам. Деструктурирана мисъл и описание.
  • 4 плевен

    11 1 Отговор
    Зад тези сладки приказки се криеят исканията за повече цензура. Никой няма право да приказва неща, които не се харесват на Демократите и лезбийската общност. След като го направят в щатите, ще дойдат и тук. Да не говорим за манталитета на американците да се клеветят и съдят един друг.
  • 5 Бай Дончо

    6 0 Отговор
    Скоро няма печалба за тях
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ⚜️Просветен⚜️

    5 2 Отговор
    Що за новина? Вие какво очаква те поставя на първо място ? Див капитализъм , другари! Карл Маркс го обясни отдавна! Те профила на действащия президент на Щатите блокираха , вие очаквате някакви неща от Зуки!
  • 9 Смех

    6 0 Отговор
    И вие ли почнахте да споменавата тая поставената дето реве за цензура и диктатура ... Това е fake news... Същата е работила за фейса и иска да бъде назначена отново и да има повече контрол върху кой какво казва защото разбираш ли 14 годишни момичета искали да се самоубиват щото четели страшни работи в нета...
  • 10 i-рян

    3 0 Отговор
    що за компания ще е ако не иска да печели? това че стоката се потребителите няма значение
  • 11 Човека Коза

    3 0 Отговор
    Един вид реват, че няма достатъчно цензура. Свобода на словото? ХААХАХАХ
  • 12 От страни

    0 1 Отговор
    Че кво от това? А кой не поставя на първо място печалбата от своя бизнес? То това не е вина тяхна ама сега е дошъл момента да ги мачкат. Бяха съюзници на Байдън за момента да гътнат Тръмп ама изборите минаха.
    Писал съм вече - три сили се борят в САЩ - "производителите" - Тръмп, "банкерите" - Байдън (Обама, Клинтън), и "цифровите" - Камала Харис. Сключиха съюз (дължноста на вице за "цифровите") и гътнаха Тръмп, ама след изборите дойде време да се гризкат помежду си. На цифровите им омръзна да чакат Байдън да хвърли топа и пуснаха Камала из държавите. Тази активност хич не хареса на банкерите и те почнаха да ги мачкат. Глоби на Апъл, на Фейсбук, на Туитър, Дръпане на "ръчната" на кой там беше, и то не само в Щатите но и в Европа, в Англия, всичко това е част от борбата, прегледайте названията на статиите и ще видите. Цифровите набират сили и трябва да бъдат спрени, щото създават свои сектори на финанси, взимат хляба на банкерите (Апъл Пей).
    Ето и Тръпм се включи със своя социална мрежа - ще е голям удар за Фейсбука, как са загубили репутацията на свободни и независими медии са с милиони ще минават при Тръмп. При него ще е печалбата а там само мангизите имат значение.
    Хареса ми момент от филма "Брат" - там Данила пита една "Какво означава "Хау ар ю", тя отговаря "Как си, как ти вървят нещата", той и казва а защо всички американци ме питат, тях ги интересува как съм?" Тя казва "Не. не ги интересува", "Еми що питат? "Ей така. При тях всичко е "ей така" осв
  • 13 От страни

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Там никога не е имало време на "мерси". Винаги е било "Щрак парата - шур бозата". Още от дивия запад.
  • 14 От страни

    0 1 Отговор
    Не влезна:
    Хaрeca ми мoмeнт oт филмa "Брaт" - тaм Дaнилa питa eднa "Кaквo oзнaчaвa "Хaу aр ю", тя oтгoвaря "Кaк cи, кaк ти вървят нeщaтa", тoй и кaзвa a зaщo вcички aмeрикaнци мe питaт, тях ги интeрecувa кaк cъм?" Тя кaзвa "Нe. нe ги интeрecувa", "Eми щo питaт? "Eй тaкa. При тях вcичкo e "eй тaкa" ocвен парите.