Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 09:47 2 721 37

"Газпром" увеличава транзита през Украйна

  • русия-
  • газ-
  • газпром-
  • украйна

В края на октомври Владимир Путин нареди на компанията да увеличи доставките на газ за Европа, след като завърши попълването на вътрешните доставки на 8 ноември

"Газпром" увеличава транзита през Украйна - 1
Снимка: shutterstock

"Газпром" повиши транзита на газ през Украйна за сряда до тавана за дългосрочно резервиране - 109,3 милиона кубически метра, съобщи "Интерфакс".

Агенцията се позовава на данни от "Оператора на газопреносната система на Украйна".

На 9 ноември резервацията беше 100,2 милиона кубически метра, на 8 ноември действително са транзитирани 88,6 милиона кубически метра.

Заявлението за използване на мощностите на газопровода "Ямал-Европа", който минава през Беларус и Полша за Германия е на ниво от 31 милиона кубични метра - това е месечната резервация на полския участък от газопровода, сочатот данните на германския газопреносен оператор Gascade.

От началото на ноември "Газпром" увеличава износа на газ към Европа, но досега не беше избирал трасета в украинско и полско направление.

Миналия вторник "Газпром" обяви, че е одобрил и стартира план за изпомпване на газ в пет европейски подземни хранилища за ноември, като определи обемите и маршрутите за транспортиране на газ.

Като цяло изпомпването в украинска и полска посока във вторник се е увеличило с около 17 милиона кубически метра в сравнение с понеделник, в сряда трябва да нарасне с още 18 милиона кубични метра. През октомври "Газпром" изнесе средно 420 милиона кубически метра за страни извън ОНД.

В края на октомври Владимир Путин нареди на Газпром да увеличи доставките на газ за Европа, след като завърши попълването на вътрешните доставки на 8 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бизнес

    9 33 Отговор
    трябват пари за ракети!
  • 2 хараре

    15 2 Отговор
    Газ до ламарината!
  • 3 русенец

    37 7 Отговор
    Да видим колко процента от газта ще се "губи" на украинска територия. Минали години стигаше до 90%. Поляците бяха извикани на руска територия там да мерят подаваните количества.:))

    Коментиран от #5

  • 4 Талибан

    52 7 Отговор
    Всички чакат газ от Русия! А краварите пък чакат Русия да фалира! Има някой много тъп в тази цялата схема!
  • 5 666

    6 18 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Глупости и тъпи измислици.

    Коментиран от #6

  • 6 русенец

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "666":

    По-добре провери, че беше голям скандал. :)
  • 7 фонтанеско

    4 19 Отговор
    Значи мурзилките можели да подават и повече газ.

    Коментиран от #11, #14, #20, #21

  • 8 Ммм...да

    29 2 Отговор
    Вовата е мъдър.Не е сатрап.Европа без Руската Федерация е едно хлапе водена за ухото от САЩ !
  • 9 Недемократична Газ!

    26 2 Отговор
    Нали руската газ е лоша? Азиатска?
  • 10 Газ под налягане

    11 3 Отговор
    Нямаме ли пръст в повишените доставки? Не поискахме ли увеличение на обема, уж след аварията миналата седмица? А ще ги получим ли? Или се грижим да не падне дебита газ под минимума и украинците да нямат какво да крадат?

    Коментиран от #12

  • 11 Можеха, но

    20 2 Отговор

    До коментар #7 от "фонтанеско":

    досега си пълнеха вътрешните хранилища. Руската зима не е като гръцката или испанската. Като в същото време зареждаха Европа с количествата по дългосрочни договори. Прецакаха се онези, които разчитаха, че ще си купят евтин газ на борсите. Норвегия намали добива и продажбата на газ, а американците пренасочиха обещаните количества за Европа към Латинска Америка. И светна в някои чиновническе глави как Европа не може да продължи да развива икономиката си без руската газ. А някои с интелекта на Грета Тумберг още мислят, че ще си карат електрическите коли на ток, получен от слънчеви батерии.

    Коментиран от #15

  • 12 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Газ под налягане":

    Е бива ли верен русопитек да се излага така ??!! България НЕ получава газ през Украйна вече две години !!! А я получава през любимия ви Турски поток !! Обаче Украйна много скоро може да получава газ ПРЕЗ България , по старата тръба , но в обратна посока , има официално запитване още от миналата година , а от тази и договора с Газпром , който я блокираше е прекратен , само гледай !

    Коментиран от #16, #35, #36

  • 13 Еврейски

    11 2 Отговор
    виц: По-добре руснака да ти спре газа, отколкото немеца да ти го пусне!
  • 14 Който може, може

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "фонтанеско":

    Могат да подават, но ес пищят по вестниците и не заявяват официални искания до газпром за допълнителни количества. Който е заявил и подписал договор за допълни количества е получил. Няма как да получиш газ без договор за обем и цена.
  • 15 гост

    5 19 Отговор

    До коментар #11 от "Можеха, но":

    Пълнеха само празните тикви на русопитеците , това пълнеха !! Вовата си мислеше , че ще му клекнат за потока , ама ядец !! И след като му казаха , че до май да не се и надява , а Норвегия и Алжир вдигнаха доставките и цената взе да пада , газпромовци се усетиха , че само губят от бавенето , а и само дават доводи за делата дето предстоят !! Само гледай догодина колко милиарда ще са исковете за вреди и пропуснати ползи !!

    Коментиран от #34

  • 16 Да, ама не

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Турски поток минава транзит през бг.

    Коментиран от #18

  • 17 Седесарят.

    3 5 Отговор
    С 620,,млн,кубика газ от скъпата,,,,колко ,Циркона ,ще направят от ,Воткинс,,??.пита Джо!.
  • 18 гост

    6 9 Отговор

    До коментар #16 от "Да, ама не":

    Верно ли , хаха !! Значи според теб още си идва от Украйна ??
    България получи достъп до руски газ от "Турски поток", съобщава "Булгаргаз", предаде РИА Новости.
    Според компанията на 30 декември 2019 г беше подписано допълнително споразумение с "Газпром експорт". Документът предполага промяна в пункта на доставка на газ за България - не през Негру Вода в Румъния, а през Странджа. Газът ще идва от Турция.
    "Финансовите ползи от промяната на точката за доставка се оценяват на приблизително 81 милиона лева. Тази икономия се дължи на елиминирането на разходите за достъп и транзит през територията на Румъния в размер на около 76 милиона лева, които няма да бъдат изплатени от компанията "Булгаргаз" и българският потребител на природен газ ".
    Ми четете бе , аз ли да ви обяснявам новите опорки !! Че той целия турски поток е за 4 държави , България , Гърция , Сърбия и Унгария !! Като махнеш България и Гърция , щото тя го получава от разклонение ВЪВ България и то не остана нищо от него бе , хахаха !!

    Коментиран от #19

  • 19 Хи их хи

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Теб как не са те извикали в "Итън Колидж" да изнасяш глупости...ъъъ такова де лекции?
  • 20 ДаЗдраПерМа

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "фонтанеско":

    прав си подават а не продават защото тези количества над договорените още не са платени, заявки много, желания и мераци още повече но касата празна
  • 21 332556

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "фонтанеско":

    Значи, от мен да знаеш, за да не те излъже друг! Мурзилките, както ти ги наричаш ИМАТ и МОГАТ всичко!!! Затова са се наредили като хиени всички западняци около тях, кокалът е мазен и хиените точат лиги. Обаче, мурзилките не са глупави, ама хич! Само наблюдават като голям котарак и в сЮблимния момент ще има хвърчане на млечни зъби и кожи на хиени. Така че, дръж се за мурзилките, няма да сбъркаш! Съветът ми е безплатен и "благодарим" не ща.

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    0 10 Отговор

    До коментар #21 от "332556":

    Значи от мен да знаеш , тебе мнооого отдавна са те излъгали , ама яко , хахах !! Мурзилките имат само излъганите дебили , дето плещят глупости като теб , само тях са имали и ще имат !! Щото от много "наблюдение" от великата октомврийска са си все мизерията и там ще си останат !! И "мазнините " ти са само в гладния ти мозък и там ще си останат !! Само две цифрички , икономики преди 40 години , в далечната 1980 в разцвета на "социализъма" и днес !! Раша 940 милиарда , Германия 920 млд , Япония 1050 млд , САЩ 3 000 млд , Китай 300 млд !!! Днес , Раша 1500 млд , Германия 4000 млд , Япония 5500 млд , САЩ 24 000 млд , Китай 14 500 млд !!! Само забележи , само 30 г след войната "победителя" Раша е задминат от "победените" Германия и Япония , а днес отношението е като на световни лидери към бедна африканска колония ! С тоя темп след още 40 години дали изобщо някой ще знае дали съществува любимата ти "мазна" мурзилколандия , хахах !!

    Коментиран от #23, #24, #27

  • 23 51423

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Я като си толко "отворен", сподели защо целото ТАТО и сие са заобиколили Русия с бази? Защо е тоя необуздан интерес и настървеност към ресурсите на тая държава??? Ако беше така, както ти казваш, никой нямаше да проявява интерес, нали? Но или ти си заблуден, или си се продал/а на рогатия, или просто си т.п. На всички е ясно, че всичкото това зъбене, тая агресия с/у русия и ограждане с татовски бази е за да я ограбят до шушка. Обаче, не са познали. А ти може и да не изпростяваш с речника си, ама може и да не можеш.

    Коментиран от #25, #26

  • 24 Жим

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Грубият език и просточата са изключителнохарактерни за зомбираните подлоги на говедарите. Какъвто говедарят, такова е и говедото. Крушата не пада по-далече от дървото. Бъди здрав, акъл няма да ти дойде!
  • 25 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "51423":

    За тоя второто и третото.
  • 26 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #23 от "51423":

    Абе за ТАТО не знам , ама ако имаш предвид НАТО , обяснението е много просто !! Опасно лудите трябва да се държат под наблюдение и контрол , иначе вършат простотии !! А такива , дето си въобразяват , че са с "мазни кокали" вършат най-големите простотии , само за да се самоубеждават , че не са мизерниците , които са всъщност !! И кои са безценните ти "ресурси" , дето пак само вие си въобразявате , че са безценни ?? Единствената причина , че не са ги отрязали нацяло е пак същата , щото знаят , че отрежат ли и тоя единствен приход на Раша , колкото и да е жалък , следват гладни бунтове , взривени ядрени централи и продажба на черно на оръжие за центове на всякакви боклуци , добре запазени спомени от 90-те !! Ти въобще наясно ли си за какви "мазнини" плещиш ?? Само гледай и реви !!
    Зa пpъв път пpeз пocлeднитe 31 гoдини (от разпада на СССР) Pycия e пocтигнaлa тъpгoвcĸи излишъĸ (т.e. изнocът e нaдвишил внoca) пpeз 2020 г. нa ceлcĸocтoпaнcĸaтa пpoдyĸция, coчaт дaннитe нa цeнтъpa зa изcлeдвaния "Aгpoэĸcпopт" ĸъм мecтнoтo миниcтepcтвo нa зeмeдeлиeтo, пpeдaдe PИA Hoвocти. B пapичнo изpaжeниe eĸcпopтът им e възлизaл нa oбщo 30,7 млpд. дoлapa. Cъщeвpeмeннo внocът нa зeмeдeлcĸa пpoдyĸция e дocтигнaл 29,7 млpд. дoлapa. Или ЦЯЛОТО селско стопанство на Раша е успяло да спечели ЦЯЛ милиард , хахахаххахаха !! И това след хвалбите на вожда за "собствено производство " !!!!!!
    B ĸpaя нa минaлaтa гoдинa (2020) дялът нa пeтpoлнaтa и гaзoвaтa индycтpия в бpyтния

    Коментиран от #28, #29

  • 27 ДаЗдраПерМа

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    аритметиката не е вярна, Китай и РФ стартират с почти еднакви позиции 550-600млрд 1991г. а в процеса на демократизация РФ през 1998г. стигна дъното и обяви дефолт. Бюджета и стана по малък дори от Ню Йорк 20млрд и Елцин абдикира защото следваше разпад на територии (всеки се спасява както може).

    Коментиран от #31, #33

  • 28 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    B ĸpaя нa минaлaтa гoдинa дялът нa пeтpoлнaтa и гaзoвaтa индycтpия в бpyтния вътpeшeн пpoдyĸт нa Pycия възлизaшe нa 15,2%, cъoбщиxa pycĸитe влacти, цитиpaни oт PИA Hoвocти. Oбeмът нa БBΠ зa 2020-a гoдинa e пoчти 107 тpилиoнa pyбли, oт ĸoитo нa пeтpoлния и гaзoв ceĸтop ce пaдaт oĸoлo 16,3 тpилиoнa pyбли (220 млд долара ) !!! И половината от това остава за вътрешен пазар , значи изнася 110-115 млд долара !!!! Цялата ти "мазнина" , хахах !!! Че САЩ печелят повече от телефончета , бе мазния , хахахах !!!

    Коментиран от #30

  • 29 ДаЗдраПерМа

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    така е износа е само с 1млрд в повече от вноса но само преди 6год вноса е бил 4 пъти повече от износа дай пример кой има такава динамика в пъти за такъв къс период. Основната западна идея е че РФ не трябва да произвежда нищо а само да изнася суровини и внася всичко останало и така беше десетилетия.

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "ДаЗдраПерМа":

    И кое не е вярно ?? Аз показах бвп за 1980 година , върхова за СССР !!!! Кой е казал , че 90 не е паднал на 600 ??
  • 32 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #29 от "ДаЗдраПерМа":

    Че сега да не е по-различно , запада му бил виновен !! Преди 6 години Раша имаше икономика за 2,3 трилиона и можеше да си плати вноса на храни , сега НЕ МОЖЕ , щото вече има икономика за 1,5 трилиона !! Ей това ти е динамиката , а не опорките на Кремъл !! А пък да коментираш оборот от 30 млд за цяла година за какъвто и да е отрасъл за държава , която претендира за "световен лидер" е още по-смешно !!! Вземете поне си мълчете , толкова изкарват бананови републики от банани !!
  • 33 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #27 от "ДаЗдраПерМа":

    А бюджета или икономиката на Раша и сега е по-малък от Ню Йорк , макар , че не е бил 20 млд !! И не само от Ню Йорк , от повечето големи градове в САЩ е по-малък , за щати пък да не говорим !! Ако щеш даже петте най-големи фирми в САЩ са по-големи икономики от Раша !
  • 34 БДС

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Бе ти що си си избрал Руски ник, като пускаш киселина отзад, белким стане дума за нещо от Русия?
  • 35 Хайде да ни

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    отвориш очите,как България ще осъществи " реверс"( така се нарича) към Хохолите! Откъде газ? Вероятно с бидони от гръцко.Чул,недочул- ръси пълни глупотевини.Че хохола не може от поляка да получи през тръбата ЯМАЛ,от полска територия,защото Газпром врътна крана,щял да очаква газ от България!?Тези т,пни ги ръсеше Бочко.Как през нас,от гръцко ще потече газ към хохолите.Имаш ли представа,какво количество и трябва на Украйна,само за вътрешен пазар. Толкова,колкото целия ТП няма като мощност. Ти със задни бузи ли мислиш?
  • 36 Хлъц..

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Здравата ме развесели! България щяла да доставя газ на Украйна!? Как ще стане,бе пич? Откъде такива количества? Целия ТП да се пренасочи само към тях,пак няма да им стигне.Това е държава с 43 милиона население,и най голяма по територия на континента след Русия.И българите ще ги захраним с газ.Направо ми счупи ушите!
  • 37 alex

    2 0 Отговор
    больше - меньше прокачивают не имет значения Газпром должен прокачать в год 40 млрд кубов в Европу а по сколько они будут качать в день не имеет значения
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания