Last news in Fakti

13 Ноември, 2021 16:33 4 165 90

САЩ: Русия може да атакува Украйна и да повтори операцията за анекса на Крим

  • русия-
  • нато-
  • крим-
  • украйна

Кремъл отрича да има някакви агресивни замисли, обвинявайки САЩ и техните съюзници от НАТО в провокации

САЩ: Русия може да атакува Украйна и да повтори операцията за анекса на Крим - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати предупредиха европейските си съюзници, че Русия може да атакува Украйна и да повтори операцията си за анексиране на Крим през 2014 г. Служители на САЩ информираха неофициално своите колеги от ЕС за възможна военна операция, тъй като десетки хиляди руски войници са разположени близо до украинската граница, пише британският вестник Тhe Telegraph.

Високопоставени източници от британското правителство казаха пред The Telegraph, че правителството е сериозно загрижено за докладите по темата и че има „вълнение и безпокойство“ в ръководството.

Това се случва на фона на нарастващото напрежение. Руският президент Владимир Путин е обвинен в инсцениране на миграционна криза на беларуско-полската граница, чиято цел е да дестабилизира Европа.

В четвъртък Кремъл заяви, че е изпратил изтребители за прихващане на британски разузнавателен самолет, действащ в региона на Черно море.

Руските войски, включително елитни части и подразделения, са съсредоточени близо до украинската граница, а част от тях се прехвърлят там тайно през нощта. Предположенията за предстояща инвазия се основават на данни от американското разузнаване, които то все още не е споделило с Европа, както съобщават множество източници.

Президентът на САЩ Джо Байдън в сряда обсъди ситуацията около Украйна с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Белия дом. Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис се срещна с френския президент Еманюел Макрон в Париж тази седмица.

Миналата седмица Байдън изпрати директора на ЦРУ и бивш посланик на САЩ в Русия Уилям Бърнс в Москва, който проведе телефонен разговор с Владимир Путин и го информира за притесненията на американския президент.

Американски представители предупредиха Москва за "сериозни грешки", свързани с натрупването на групировката войски. Те споделиха разузнавателна информация за движенията на руските войски със съюзниците, а също така ги информираха за възможността за започване на военна операция.

Кремъл отрича да има някакви агресивни замисли, обвинявайки САЩ и техните съюзници от НАТО в провокации. Путин повтори това в четвъртък по време на разговор с германския канцлер Ангела Меркел.

Руското министерство на отбраната заяви, че инцидентът с британския самолет е само част от мащабна кампания за увеличаване на военната активност на Съединените щати и техните съюзници. Москва подчерта, че британският разузнавателен самолет RC-135 Rivet Joint се опитва да се доближи възможно най-близо до Крим.

Военното ведомство на Русия заяви, че неговата авиация действа в съответствие с нормите на международното право. Конашенков каза: „Ние не признаваме тези изявления. Руските въздушно-космически сили винаги действат в пълно съответствие с международните стандарти, упражнявайки правото си на свобода на полети."

Според източници британският самолет е реагирал на неприемливите действия на руския изтребител.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза: „Не сме наясно с намеренията на Москва, но знаем как действа обикновено тя. Загрижени сме, че Русия може да направи сериозна грешка, опитвайки се да повтори това, което направи през 2014 г. Ние следим това много, много внимателно. Ние непрекъснато се консултираме със съюзници и партньори."

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който се срещна с Блинкен във Вашингтон тази седмица, каза, че САЩ са предоставили на Украйна нова информация за натрупването на руски сили и средства. Кулеба добави: „Това, което чухме и видяхме във Вашингтон, е в съответствие с нашите собствени наблюдения и анализи и добавя някои нови елементи, които ще ни позволят да нарисуваме по-ясна и по-изчерпателна картина“.

Русия остави десетки хиляди войници близо до украинската граница след неотдавнашни учения. Украинското министерство на отбраната съобщи, че в близост до границата е съсредоточена руска групировка от 90 000 души.

Министерството отбеляза, че части от руската 41-ва армия остават близо до Ельня, която е на 250 километра северно от украинската граница.

Американският дипломат по европейските въпроси каза, че руското ръководство е било предупредено за последствията от заплахите срещу Украйна. Помощникът на държавния секретар по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид, която посети Москва с Бърнс, каза: „Директорът Бърнс ефективно предаде посланието, което сметна за добре да предаде“. Съединените щати заявиха, че ангажиментите им към сигурността на Украйна остават непроменени.

Говорител на Пентагона отбеляза, че движенията на руските войски са „необичайни по обхват и мащаб“ и добави: „Призоваваме Русия да изясни намеренията си“.

Междувременно беларуският диктатор Александър Лукашенко заплашва да спре доставките на газ за Европа на фона на нарастващата криза с мигрантите на границата. Полша изпрати 15 000 войници на границата и затвори ключов граничен пункт.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Адмирал

    109 16 Отговор
    Ще претъпите голямо крушение в Черно море соросоиди!
  • 3 Шин Фейн

    108 16 Отговор
    Време е руските въоръжени сили да покажат къде е мястото на блудната крава!

    Коментиран от #42

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Антимилиционер

    90 5 Отговор
    Третият пол изкукурига тотално. Ку-ку
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Генерал без армия

    84 6 Отговор
    Дорде дойдат двата кораба и 8-те Ф-КИ войната че е свършила.
  • 8 НАТО

    9 81 Отговор
    Русоиднята няма да посмее

    Коментиран от #29, #43

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Киевска Русия 🇺🇦

    96 11 Отговор
    Надяваме е се руснаците да ни присъедят към Руската Федерация и да ни освободят от соросоидно робство!
  • 11 123

    109 7 Отговор
    Тя Русия ако реши да атакува Украйна, то НАТО и САЩ ще я спасят така, както спасиха навремето Грузия :) За 2 часа руснаците са в Киев, като в това време влиза и почивка от час и половина :)А Крим реши съдбата си сам, с референдум и без капка кръв, нещо, което не може да се каже за последните избори в САЩ, където Байдъновците убиваха симпатизантите на Тръмп! Разлика в културите! В Русия човешкият живот е ценост, а в САЩ разменна монета.

    Коментиран от #52

  • 12 00014

    37 1 Отговор

    До коментар #9 от "Антимилиционер":

    Затова си чак девети, бавно четеш и мислиш.
  • 13 Наблюдаващ

    74 5 Отговор
    Абе тези САЩ , да ни си мислят , че още Елцин е на власт ?
  • 14 смерш

    62 8 Отговор
    Буквално тъпи твърдения на ЛгДж -я чичо Сам!
    Връщането на подарения от Хрушчов на измислената от ленин Украйна полуостров Крим в състава на Руската Федерация беше жизнено важно за нейното оцеляване и това беше наложителен и смел ход от страна Вл.Владимирович!
    На него му е пределно ясно,че Федерацията няма необходимия потенциал за успешна война с целокупния ЛгДж "демократичен"запад/към който ни пришиха и нас/и няма да направи глупоста да опитва пълна анексия на Украйна!
    Но е напълно възможна провокация чрез полската шляхта!

    Коментиран от #54, #86

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ристю

    28 13 Отговор
    Е,хайде сега,русите не са толкова тъпи,че да предизвикат война с Украйна. Ако това стане,ще избухне Третата.

    Коментиран от #64

  • 17 АнтиНато

    81 5 Отговор
    Русия ако е искала отдавна да е прегазила Украйна . Ако поиска и сега може да го направи и нищо, и никой не може да я спре но Русия не е агресивна. САЩ и НАТО са световния агресор
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 BG + RU = 💓

    76 5 Отговор
    На Русия не ѝ трябва да напада Украйна,
    като постудуват някоя и друга зима,
    укрите сами ще обесят продажниците
    и ще се присъединят към Родината...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 любопитен

    30 1 Отговор

    До коментар #9 от "Антимилиционер":

    А какъв е този, който подробно чете постове на т.н. от него "невменяеми"? Има ли някакво наименование или диагноза?

    Коментиран от #62

  • 22 3.14К

    70 1 Отговор
    Британски самолет реагирал на непредвидими действия на руски самолет в Черно море. Руски части на 250км от украинската граница, дислоцирани нощем. Путин и Лукашенко дестабилизират ЕС с бежанци! Абе стига с тези малоумни пасквили. Урсула, Борел, Блинкин, Кулеба....абсолютни недоразумения решават нашите съдби. Мислите ли, че някой ви вярва, освен промитите мозъци, на които за всичко им е виновен Путин, комунистите и ДС?
  • 23 mi6osp

    57 2 Отговор
    Наистина ли някой вярва, че САЩ и НатО ще пролеят дори капка кръв в защита на Украйна? А Русия не желае и не желае да воюва с Украйна, предпочита да я остави да виси на врата на запада. Това е отлична тактика, особено при задаващите се енергийна, хранителна, суровинна, финансова кризи.
  • 24 В.В.П.

    56 2 Отговор
    САЩ , провалиха Украйна.!!..И продължават!
  • 25 Патето Яки

    45 3 Отговор
    Няма нужда да я атакува , тя сама ще се присъедини към държавата майка това е един братски народ.
  • 26 Седесарят.

    9 7 Отговор
    Разбира се,!!.,Киев е опастност за РФ.!..Пък и 20 млн,руснака ще се радват .
  • 27 Гошо

    49 2 Отговор
    "Cъeдинeнитe щaти прeдупрeдихa eврoпeйcкитe cи cъюзници, чe Руcия мoжe дa aтaкувa Укрaйнa и дa пoвтoри oпeрaциятa cи зa aнeкcирaнe нa Крим прeз 2014 г. "
    Естествено че могат
    Но няма да го направят ,защото няма смисъл, а ще ви оставят вас САЩ и ЕС, да ги храните , слушате цивренето им ,подсмърчането и да им бършете сополите и задниците докато те псуват Русия Вие сами се уредихте с службата , гледачки на умствено изостанали с грандомански претенции Сега да ви е честито и със здраве да си ги отглеждате
  • 28 100процента

    4 28 Отговор
    ще има анексия. Това открито заяви при Беновска, приятелят на руският шпионин, кандидат за ПРЕЗИДЕНТ - Малинов. Малофеев. Той каза, че Украйна и Русия ще бъдат една държава.
  • 29 Гошо

    32 1 Отговор

    До коментар #8 от "НАТО":

    "Съединените щати предупредиха европейските си съюзници, че Русия може да атакува Украйна и да повтори операцията си за анексиране на Крим през 2014 г. "
    Ecтecтвeнo чe мoгaт
    Нo нямa дa гo нaпрaвят ,зaщoтo нямa cмиcъл, a щe ви ocтaвят вac CAЩ и EC, дa ги хрaнитe , cлушaтe циврeнeтo им ,пoдcмърчaнeтo и дa им бършeтe coпoлитe и зaдницитe дoкaтo тe пcувaт Руcия Виe caми ce урeдихтe c cлужбaтa , глeдaчки нa умcтвeнo изocтaнaли c грaндoмaнcки прeтeнции Ceгa дa ви e чecтитo и cъc здрaвe дa cи ги oтглeждaтe
  • 30 Всъщност

    40 3 Отговор
    Тези от САщ не осъзнават ли , че двата океана вече не могат да ги предпазят при еднин глобален конфликт , както при ВСВ . Твърде малка територия са за да поемат един хубав ядрен удар .Дано са останали трезво мислещи глави .
  • 31 Седесарят.

    29 1 Отговор
    Амаа,то е ясно и на глупака ,че Украйна е обречена ,със ,зъбенето си по посока РФ..Шойгу ,само чака кой ще настъпи мотиката..Киев е опастност за РФ ,,Като има ,няква опастност в двора ,,трябва да я ликвидираш !!.
  • 32 Герги

    4 46 Отговор
    Най ще е добре,САЩ да снабдят Украйна с най модерно оръжие и ракети и патакламата да започва,да се види докъде ще се стигне...Макар че за Русия войниците не са от значение...ще ги хвърлят като слама в огъня както по времето на ВСВ...

    Коментиран от #37, #38, #39, #65

  • 33 по средата

    21 5 Отговор
    Днес руснаците имат нов рекорд починали - 1241 души. Така че те ще предпочетат да измират за родината си и да я защитават, отколкото да чакат черната статистика. А при това положение онези западните нежни, но алчни души да му мислят с кого ще си имат работа. Най-лошото е, че ние сме по средата им!
  • 34 комбине

    26 1 Отговор
    Фейк нюз made in USA . И баба моеше да е мъжка , ама не е.
  • 35 В.В.П.

    23 0 Отговор
    Джо договаря руска газ чрез Китай ,посредник.Тръбата ще е през ,Чукотско море.Аляска..
  • 36 Скакауец

    38 0 Отговор
    Я стига глупости, бе! Русия щяла да напада Украйна?!?! Тия само подкокоросват укрите, за да потдържат напрежението между двете страни и да се намърдат в Украйна! Играят си с нервите на Путин, ама де да видим до кога!
  • 37 Доста

    21 1 Отговор

    До коментар #32 от "Герги":

    простотии си писал!

    Коментиран от #41

  • 38 mi6osp

    25 0 Отговор

    До коментар #32 от "Герги":

    Досега модерното оръжие, което получаваше армията на Украйна, биваше откраднато от старшините и продадено на опълченците. Та това, което предлагаш, само ще ги направи отлично въоръжени с модерно оръжие.
  • 39 ИЗЛЕЗ ОТ КИНОТО

    25 0 Отговор

    До коментар #32 от "Герги":

    ЛИЧИ СИ ИЗГЛЕДАЛ ВСИЧКИ СЕРИИ НА "МЕЖДУЗВЕЗНИ ВОЙНИ" , САМО ЧЕ ИМА ЕДНА ПЕСНя...... "НЕ ВОЮЙТЕ С РУСКИ МИ" И ....Е ВЕРНА !!!!
  • 40 Руснак

    29 2 Отговор
    Чудя се дали някой някога е мислил, защо на Русия Украйна? Защо Русия се нуждае от тази бедна, с разрушена икономика страна? За да я храни и издържаш? Не, руснаците няма да направят повече такива глупости. Украйна не е необходима на Русия, ЕС я е създал във формата, в която е сега, така че нека я съдържа. И България като член на ЕС също я съдържа.

    Коментиран от #44

  • 41 Мале

    5 36 Отговор

    До коментар #37 от "Доста":

    Колко долни русофили и родотстъпници има тук. Че чак и да се присъединим към руската федерация. Ще цъфнем и ще вържем тогава. Не помнят че 45 години бяхме 16 република. Добре че падна този долен строй в който прасетата се хранеха с хора. Мъчно им е за СССР.

    Коментиран от #45, #83, #87

  • 42 Военен

    3 30 Отговор

    До коментар #3 от "Шин Фейн":

    Ще покажат те. САЩ ще ги помете за няколко дни.

    Коментиран от #57

  • 43 Генерал

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "НАТО":

    Няма много ясно. Нали ще ги сринат със земята
  • 44 Да бе

    3 33 Отговор

    До коментар #40 от "Руснак":

    Тя Русия е много богата страна. А защо и беше Крим. Там богати са само диктатор и приближени. Накрая газ ще ядат.
  • 45 123

    46 3 Отговор

    До коментар #41 от "Мале":

    Абе нямате ли поне една снимка как прасетата ръфат хората, че да повярваме :) Иначе за 31 година демократи можем да видим колко са "наръфаните" хора и в болниците, и край кофите за боклук. И то дори дадохме 4 ачерикански бази без пари на САЩ и подарихме едни тецове, а те продават нй-скъпия ток, а руската Козлодуй продава най-евтиния ток :) Кофти,а!? Фактите като говорят дори лъжците следва да замълчат :)
  • 46 Пълни тъпотии.

    25 1 Отговор
    На хамериканците.Трябват явно пари за да не спре производството на оръжие...
  • 47 МАРА

    28 2 Отговор
    НЕ ПОДЦЕНЯВАЙ ПУТИН,АКО ИСКАШЕ ОТДАВНА И ПО МИРЕН ПЪТ ЩЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ. ТОВА Е В БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ НА САЩ
  • 48 Исторически погледнато ...

    23 0 Отговор
    50 % от територията и населението на Украйна изобщо не е част от украинското ядро.Така че ако поискат рускоговорящите да се отцепят, те ще се отцепят .Да не споменавам другите етноси. И тогава от украина ще остане колкото пловдивска област.
  • 49 Минувач

    29 1 Отговор
    Тия данни на американското разузнаване са като данните им за химическите оръжия на Садам! Чиста проба маниполация без кореспонденция с Истината! Важното за тях да се нагнятава напрежение с-у Русия!
    Подобни спекулации като за Крим, където винаги "забравят" да споменат че там около 90% са руснаци и естествено гласуваха на Референдум да се присъединят към Русия! За разлика от Косово където американците с ВОЙНА го откъснаха от Сърбия! Естествено да натрият носа на Русия като техни съюзници!
  • 50 az da vi

    15 1 Отговор
    Kрайно време е да си прибере територията и да я прочисти от фашизираните елементи

    Коментиран от #58

  • 51 Поп Андрей

    19 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: САЩ: Русия може да атакува Украйна и да повтори операцията за анекса на Крим" - Ами може. Не е решила, не го е направила. А вие ще зяпате с отворена уста и ще се възмущавате, както случая с Грузия и Крим.
  • 52 Морски

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "123":

    Абе заигравайте се още с Русия заигравайте се......
  • 53 Ама,

    26 0 Отговор
    на някой много му се иска Русия да нападне Украйна. Русия не напада, но да му мислят тези, които я нападнат.
  • 54 Морски

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "смерш":

    Не има дори и сама!А да не говорим че при война Русия-НАТО,Китай а и още куп други страни със солидни армии и възможности ще застанат на страната на Русия.Докато САЩ немогат да разчитат на всички членки на НАТО че ще им вървят по акъла и да влезнат във война с Русия,а и останалите членки на НАТО макар и много не се славят със кой знае какви армии и възможности,освен Турция но тя също изобщо не е сигурно че ще вземе страната на САЩ въпреки всички междустранни договори който има пакта.Това всичко го говорим при условие че не се използват ядрени оръжия и оръжия за масово поразяване

    Коментиран от #75

  • 55 барчо

    27 0 Отговор
    Доколкото си спомням, американците са тези, които нападат държави по цял свят и ги разсипват от бомбандировки, убиват повечето мирни жители и много малко военни. И това е още от Втората световна - англичани и американци бомбандираха България и 97% от убитите бяха цивилни, както и 99% от оцелените сгради също бяха невоенни. Същото се случи и в Югославия, Корея, Виетнам и т.н. Точно те трябва да си мълчат. Вместо да обвиняват непрекъснато руския президент В. Путин, трябва да се молят да се кандидатира отново, че ако дойде някой като Жириновски, ще им се види изнанагорно.
  • 56 Дон Санчо

    19 0 Отговор
    Много кравари са се филмирали,много.
    Донфрид е заместничка,а Бърнс какъв се явява.Ако, Укрите останат без газ,тези
    вопли няма да ги стоплят.Иде зима и
    Кулеба,да не се кланя предварително.
  • 57 mi6osp

    18 0 Отговор

    До коментар #42 от "Военен":

    Ако това е вярно, защо ли на САЩ не им минава през ума да ги пометат за няколко дни? Защо на САЩ не минава през ума даже да пометат Северна Корея за няколко дни?? Отговорът е прост: ако САЩ тръгнат да метат днес ядрена сила, самите те ще бъдат изметени. На територията на САЩ два века не е водена война, но сега след термоядрена война от САЩ ще остане радиоактивна пустош. Съвсем разбираемо, не им се мре., пардон, не им се воюва.
  • 58 mi6osp

    11 0 Отговор

    До коментар #50 от "az da vi":

    По-добре е Украйна да е проблем на НатО и ЕС, отколкото на Русия.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Антимилиционер":

    Забрави да напишеш че се е оказало че това е твоят коментар.
  • 62 От страни

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "любопитен":

    Има. Антимилиционер. И това не е името а диагнозата.
  • 63 Костова

    13 0 Отговор
    Русия може да атакува Украйна, а може и да не я атакува. Важно е, че намериха виновник за кризата, предизвикана от инвазията на азиатски и африкански емигранти в Европа. Това бил Путин.
  • 64 Разбира се че не са.

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "ристю":

    За какво им е? Украйна е с разграбена и унищожена икономика. С милиарди заеми. Да не са луди да завзимат Украйна и да се бъркат за възстановяването и. И да и изплащат заемите. И да потушават хулиганството на нациките. Крим бе съвсем друга приказка.

    Коментиран от #67

  • 65 Иван

    14 1 Отговор

    До коментар #32 от "Герги":

    Дали си вярваш сам, че ще се намерят американци, които да умират да Украйна? И не забравяй че Русия и Китай имат хипер звукови оръжия, а САЩ още не. Тази година няколко пъти правиха опити. Но не им се получава.
  • 66 руски говедари

    2 3 Отговор
    Сваляйте я тая ръждива тенекия бе ! Какво я бавите ! И тоя кeнeф какво прави толкова далеч от границите си ?
  • 67 4482

    3 15 Отговор

    До коментар #64 от "Разбира се че не са.":

    Русия щяла да възстановява дадена държава....По-голяма глупост не бях чех.Самата Русия е една разграбена ,мизерстваща и изостала държава и трябва някой да им помогне ,а ти ни говориш,че тея бедняци щяли да оправят друга държава..

    Коментиран от #84

  • 68 ДаЗдраПерМа

    7 1 Отговор
    полезно е американците да прочетат някой руски закон например закон номер 355-СФ където се регламентира използването на армията извън Русия и че колкото и да иска Путин без гласувано разрешение от Съвета на Федерацията и един ефрейтор няма да може да изпрати.
  • 69 В Крим

    13 1 Отговор
    не е имало военна операция от страна на Русия. Цялата писанка е евтина идеологическа пропаганда насочена срещу православните християни. Просто провославните християни са излишни за САЩ и за ЗАПАДА, само им създават главоболия. Ценни и нужни им са само земята която населяват.
  • 70 МалкоЛогика

    11 1 Отговор
    Никоя война не се води два пъти, както и никоя военна операция. Сега руските войски стоят наблизо, за да не си помисли някой че ще преживее нападение срещу Донбас. Коритата в Черно море нищо не променят, никого не могат да спасят, включително и себе си.

    Коментиран от #80

  • 71 наблюдаващ

    11 0 Отговор
    Анексията на Крим е по настояване на товарищ Никита Сергеевич ГРУХ-чов!При това във границите на Съветската държава.Владимир Владимирович само поправи юредическите грешки.А,хохолите като са започнали десъветизация,да върнат областите дадени от чичко Сталин на Русия,Полша,Унгарияи Румъния!
  • 72 Хисторик

    8 1 Отговор
    Диктаторите не могат да диктуват на президента Лукашенко още повече диктатори доши да управляват след фалшиви избори и след 5 убийства в Белия Дом!
  • 73 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    ДАЙ БОЖЕ!!!!!
  • 74 не може да бъде

    10 2 Отговор
    Без всякакво съмнение,САЩ се опитват да въздействат на Русия с агресивна риторика,би могло да се каже с пяна на устата,и също съвсем очевидно се опитват да въвлекат и други държави в това мероприятие.Това е опит за остракизъм,с цел изолиране на Русия - доста държави доброволно или по принуждение се включват в тази кампания.А дали Русия има агресивни намерения спрямо Украйна ...всъщност сега наблюдаваме агресивна враждебна дипломация само от страна на Украйна!? Считам,че ако Русия иска да реши проблема с военна сила ,ще прегази Украйна за не повече от 3 седмиции няма да я спрат нито НАТО,нито САЩ,а още по -малко ЕС!?Но Путин е умен човек и ще прибегне до военна сила само в случай на крайна необходимост-както с Грузия!А използването на военна сила за Украйна се очертава като съвсем ненужно мероприятие - виждаме как всеки ден /чрез информационните бюлетини/ Украйна затъва все по-дълбоко,и по -дълбоко и изход от тази криза не се вижда и не могат да я прикрият даже активните американски /дез/информационни и дипломатически кампании!
  • 75 ТОЧКАТА

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "Морски":

    сложи само ИНДОНЕЗИЯ като проруска!!!!!!
  • 76 фАНТОМасс

    9 2 Отговор
    Какво дирят САЩ на хиляди километри от своите си граници ? Видяхме ги в Корея , Виетнам , Афганистан ,Либия , Ирак ........
  • 77 big

    10 2 Отговор
    Мисля, че вече е крайно време Русия да го направи! Дори ще им бъде по-лесно отколкото в Крим. Тази неспирна война от 7 години, разбитата икономика, обеднелия народ, многото жертви и т.н., би докарало до това, че самите украинци ще съдействат за това! Тогава никой не би се намесил: нито САЩ, нито НАТО, нито дори все още не създадения военен корпус на ЕС! Никой от тях не би си рискувал армията и държавата за укрите.
  • 78 Талибаните

    5 1 Отговор
    Хинтаъа в Киев да не разчита много на натю, много бържи бегат
  • 79 соломон паси

    1 6 Отговор
    руснаците си мислят че черно море е руско езеро
  • 80 хххх

    0 17 Отговор

    До коментар #70 от "МалкоЛогика":

    Какви войски ? Полуаматьорските руски каски ли ? Русия успя да открадне Крим ,защото никой не очакваше подобно нещо,но нали се сещаш ,че от тук нататък.Русия само да направи една грешна стъпка към съседните й държави ,руския народ ще трябва да пасе трева от тук нататък.
  • 81 козяци

    11 0 Отговор
    "Либералните историци днес смятат доставката на военна техника, оборудване и други стоки от Съединените щати като „безвъзмездна помощ“. Но това не е вярно. За всяко американско копче СССР плаща на САЩ със злато, волфрам и руски самур. Министърът на търговията на САЩ Джеси Джоунс признава, че „с доставките от СССР ние не само върнахме парите си, но и спечелихме, което далеч не е частен случай в търговските отношения, регулирани от нашите държавни агенции“. До тук с ленд лиза!
  • 82 Kcaniba

    9 0 Отговор
    По последнт проучвантя 73 % жители на окраина го чакат. С радост.
  • 83 Баба Вуна

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Мале":

    Явно за някои хора признак за голямо родолюбие е наг@@@ането към американците...
  • 84 Черен Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "4482":

    А не, такова нещо не очакваме! Няма как Русия да се захване да изправя на крака Украйна след всичко това, което укрите си причиниха сами на себе си! Но по-смешното в случая е, че фашизираните укроелементи се надяват американците да им помогнат, не схващайки, че американците не помагат на никого ако нямат полза от това! Даже напротив, при нагряване на ситуацията като нищо ще им натиснат главите под водата та да се удавят по-бързо....
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Да не дава Господ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "смерш":

    Да не дава Господ, да разбираме какъв е военният потенциал на Руската Федерация.
    " Русия никога не е толкова слаба, колкото изглежда и никога не е толкова силна , колкото показва."
    Ото Фон Бисмарк
  • 87 Е малко лъжеш

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Мале":

    Даже много лъжеш...всъщност никога не сме били 16 -та република и не сме били член на федеративната държава СССР...за разлика от днес, когато официално сме 27-ма колония на Европата.

    Коментиран от #88

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Джо Сатриани

    0 0 Отговор
    Вие от САЩ това ли бихте направили ?
  • 90 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    този път няма да успее
    слава украину
Новини по държави: