Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 13:47 1 153 7

Франция все още не си е върнала доверието към САЩ

  • франция-
  • жан ив льо дриан-
  • сащ

Това обяви Жан Ив льо Дриан

Франция все още не си е върнала доверието към САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Доверието между Франция и САЩ все още не е възстановено напълно. Това обяви френският външен министър Жан Ив льо Дриан, цитиран от ТАСС.

Дипломатът обяви, че се води диалог. Намерен е напредък по възстановяването на доверието.

Това обаче все още не е напълно реализирано. Френският държавен глава Еманюел Макрон проведе срещи с държавния глава на САЩ и висши американски представители.

Той обяви, че това е ново начало за двустранното партньорство. Френският външен министър е в постоянен диалог с американския държавен секретар Антъни Блинкен.

Отношенията между страните бяха замразени преди няколко месеца. Тогава Австралия прекрати голям договор с френското правителство след споразумение с американските представители. Европа обяви пълна подкрепа за Франция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    5 0 Отговор
    ...още?? За това, на което се казва - никога!!!
  • 2 элфой

    0 2 Отговор
    Това не е наш проблем.
  • 3 Centyrion

    6 0 Отговор
    Е то това е естествено,след такова прецакване,как да имаш доверие на Янките???Те са затънали в икономическото блато и за пари са готови на всичко.Това Почтеност,приятелство,някакви етични правила и норми,не важат за тях!

    Коментиран от #4

  • 4 Kcaniba

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Centyrion":

    фащ приличат на един бивш боксьор- шампион, но днешен затънал в дългове наркоман. Кой би му имал доверие - да си отговори!!
  • 5 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    8 0 Отговор
    Минахме от „предателство” към „нарушение на доверието”, след това „разочарование”. След няколко дни ще бъде "проблем". И тогава ще завърши с "много лошо".Оплакванията на  Ив льо Дриан
    няма да променят нищо, освен да сподели с нас своята безпомощност и дори некомпетентността си като колегите му, които ни блскат в стената във всички области.Американците му плюят в лицето и г-н Макрон казва благодаря.
    Кога ще имаме държавници, достойни за това, което Франция заслужава и цяла Европа всички държави
  • 6 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ОТ КОГО Е ЗАСТРАШЕНА ФРАНЦИЯ , ЧЕ ДА СИ ПРАВИ "ДОВЕРИЕ " СЪС САЩ !?!?!? САЩ ИМ ПРЕЧУКА И СДЕЛКАТА С РУСИЯ ЗА ХЕЛИКОПТЕРОНОСАЧИТЕ !!!!! ДЕ ГОЛ ИЗВАДИ ФРАНС ОТ НАТЮ И ПОСЛЕ ПАК "ГЕНЕРАЛ ПАТЕН " !!!!!!!!!!!!!
  • 7 От страни

    2 0 Отговор
    Ще го върне...когато дойде поредния път да им го напраскат, после пак малко реване и пак връщане на доверието и пак... Абе в природата всичко е циклично.
Новини по държави: