Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 10:05 4 126 92

САЩ налагат нови санкции срещу „Северен поток 2“

  • сащ-
  • северен поток 2-
  • санкции-
  • газ-
  • газпром

С предприемането на новите мерки американската администрация е наложила санкции на 8 души и е идентифицирала 17 плавателни съда, които са квалифицирани като блокирана собственост по силата на PEESA

САЩ налагат нови санкции срещу „Северен поток 2“ - 1
Снимка: shutterstock

САЩ предприемат нови санкции срещу "Северен поток 2", съобщи VoA.

Държавният департамент представи в Конгреса доклад, в който са посочени два кораба, на които може да бъдат наложени санкции по закона "За защита на енергийната сигурност на Европа" (Protecting European Energy Security Act, PEESA) от 2019 г. Това се казва в изявление на американския държавен секретар Антъни Блинкън.

"В доклада са посочени два кораба и свързаната с Русия структура Transadria Ltd, които участват в проекта "Северен поток 2". Срещу Transadria Ltd ще бъдат въведени санкции въз основа на PEESA, а корабът ѝ Marlin е обявен за конфискувана собственост." - отбелязва държавният секретар.

По думите му САЩ са против тръбопровода "Северен поток 2". С предприемането на новите мерки, американската администрация е наложила санкции на 8 души и е идентифицирала 17 плавателни съда, които са квалифицирани като блокирана собственост по силата на PEESA.

"Въпреки че администрацията продължава да се противопоставя на тръбопровода "Северен поток 2", включително чрез нашите санкции, ние продължаваме да работим с Германия и другите ни съюзници и партньори, за да минимизираме рисковете, свързани с тръбопровода, които той носи на Украйна и страните от НАТО и ЕС. Продължава и стремежът ни да дадем отпор срещу зловредната дейност на Русия, включително в енергийната сфера." - заяви Антъни Блинкън.

Преди седмица президентът на Украйна Володимир Зеленски призова САЩ да наложат нови санкции срещу тръбопровода."Газовият шантаж на Европа трябва да приключи завинаги", подчерта той.

Междувременно проектната компания на тръбопровода "Северен поток 2" Nord Stream 2 AG обжалва решението на съда в Дюселдорф да не освободи газопровода от спазването на газовата директива на ЕС.

От своя страна президентът на Полша Анджей Дуда определи построяването на газопровода като стратегическа грешка. Той подчерта, че "Сверен поток 2" предоставя на Русия възможност "да шантажира в стратегически план цялата западна общественост, което далеч надхвърля сферата на енергетиката".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БЕЗ ЕФЕКТ

    147 12 Отговор
    САЩ налагат нови санкции срещу „Северен поток 2“..............С ДВЕ ДУМИ .............ЗЛОДЕЙСТВОТО ПРОДЪЛЖАВА.!

    Коментиран от #54

  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    123 8 Отговор
    "корабът ѝ Marlin е обявен за конфискувана собственост" -
    крадливи кравари...

    Коментиран от #86, #91

  • 4 Fate

    137 8 Отговор
    Значи трябва да се ползва само кървава демократична краварска газ на специални цени

    Коментиран от #69

  • 5 гадно

    121 8 Отговор
    И как точно краварите ще конфискуват кораба, че не мога да се сетя, накрая ще се опарят и ще реват.

    Коментиран от #8

  • 6 име

    93 7 Отговор
    На краварите проблева им е че никой не им ползва долара без покритие и балона им се надува все по опасно. Ако Путин търгуваше газ и петрол в долари, нямаше да им е трън в задните части. Апропо, всичси койни са измислени с тази цел, да се търгува нещо в долари, да се купуват долари и да се търсят. Които се занимавате с копане, ну правете грешка да инвестирате или държите изкопани койни, продавайте веднага и си теглете парите.

    Коментиран от #76

  • 7 БАЙ Х@Й‼

    106 7 Отговор
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬Точно санкциите от трета страна са ГАЗОВ ШАНТАЖ НАД ЕВРОПА ‼️‼️‼️

    Коментиран от #22

  • 8 гост

    12 90 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    Ми просто значи , че НЕ ТРЯБВА да напуска руски териториални води , иначе могат да го конфискуват ! А той точно в руски води няма никаква работа , тоест става скрап на котва , скоро и истински скрап !

    Коментиран от #9, #23, #25, #48, #60, #87

  • 9 гадно

    95 7 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Вярваш ли си, че руснаците ще си оставят магарето в калта ? При всички случаи ще има ответна реакция срещу краварите и те много добре го знаят.

    Коментиран от #16

  • 10 Жоро

    43 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    Теб да мачкат продажник
  • 11 Дългият

    56 4 Отговор
    Санкцийте само са предложени от Държавният департамент. Предстои обсъждане, гласуване и ако има мнозинство чак тогава приемане. После програмно време за налагане. Северен поток2 вече е финализиран. Предстои сертификация в Берлин, която се затегна.
  • 12 12345

    91 3 Отговор
    Руска газ през Украйна е добре, но ако същата заобиколи урните и мине директно през СП2 е проблем Просто става въпрос за едни 16 милиарда долара транзитен такси, които сега лапа Украйна. Като се добавят и таксите на другите държави и сумата може да стигне 30 милиарда. И това са таксите за 1 година. А строежа на СП2 струва 10 милиарда. Ами и аз да съм на мястото на руснаците ще си построя СП2.
    Ето така САЩ бранят интереса на партньорите си. А на нас ни спряха Южен поток.

    Коментиран от #44, #73

  • 13 От страни

    47 4 Отговор
    Откак свършиха потока нека да налагат. Не се ли вижда че е игра. Наужким, след свършване, това все едно да налагаш санкции срещу вълните.
  • 14 И когато

    67 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    си получиш сметката за енергия, сигурно ще обвиниш Русия? А примерните и правилни политически европейски политици, на които щедро ще им бъде платено за послушанието, ще купуват и с твоите пари, прескъп газ чаак от БРАТСКА аМЕРИКА /ПО ЛИНИЯТА "РЕЕКСПОРТ" - КУПЕН ПАК ОТ РУСИЯ, ВТЕЧНЕН В сащ.../
  • 15 Българка

    13 46 Отговор
    А за нас кога ще има евтин американски газ. Стига сме дишали вредните емисий на руският газ.

    Коментиран от #89

  • 16 Хахаха

    8 51 Отговор

    До коментар #9 от "гадно":

    Каква ответна реакция? Най много да се напият

    Коментиран от #88

  • 17 Абе

    76 5 Отговор
    каква работа има САЩ, да се меси в интересите на Европа и Русия? Интриганти мръсни! Света страда след всяка намеса на САЩ!

    Коментиран от #45

  • 18 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    72 4 Отговор
    Статията показва цялата американска наглост подлост в отношение на Евро съюза. Те приели такъв и такъв закон да ни били пазили...отврат. Това е САЩ днес.
  • 19 гост

    5 62 Отговор
    Сега да обясним на всички русопитеци , дето мислят , че е дреболия , че Германия иска потока да се регистрира като НЕМСКА компания !! Първо собственика НЕ МОЖЕ да е Газпром или негова дъщерна компания , щото собственика на газа НЕ МОЖЕ да го транспортира , точно това е 3 енергиен пакет ! А ако собственика на потока е немска компания , ако ще и с други руски собственици , трябва да работи по правилата на ЕС !! Тоест трябва да организира търгове за капацитет на ЕВРОПЕЙСКА борса по ЕВРОПЕЙСКИ правила , което включва не повече от 50% за една компания и то ако даде съответната цена , която най-вероятно ще е ПО-ВИСОКА от украинската и полска такава !! Освен това Газпром има по закон монопол за износ на газ ПО ТРЪБОПРОВОДИ ! Ако вожда го отмени , трябва да го отмени за ВСИЧКИ компании , за ВСИЧКИ тръбопроводи !! Което пък значи , че европейски и (О УЖАС) американски компании ще могат да купят газ от Раша и да го изнесат ПРЕЗ УКРАЙНА и ПОЛША !!!!! И тогава за къв чеп беха потоците ???? Хахахахахах !!!

    Коментиран от #38, #47, #90

  • 20 Трикси 33

    56 5 Отговор
    Ще конфискуват руски кораб обаче ще им стане тежко в говедарника! Може да не плават повече в Атлантическия говедата
  • 21 панагюрец

    52 5 Отговор
    гадна демагогска пасмина - кави са те, че да приемат закон за енергийната сигурност на ЕВРОПА ????
    Инвестиционен проект може да мине само ако се реализира чрез тях-иначе - санкции. Световен жандарм, поробители !
  • 22 Ох ли

    8 48 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼":

    Като истински русофил отваряш бузки с две ръце и поемаш мощния удар

    Коментиран от #61

  • 23 Гост 2

    46 5 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Като се приближат до руските кораб може да дойте и Нахимов ракетоносеца да разхвъря говедарския 6ти флот!
  • 24 gosho

    37 7 Отговор
    И така, Руснаците са притиснати до стената. Те ще направят необходимото сега, след това ще бъдат наложени нови изисквания за тях, и така докато някой мигне. Русия приключва с неувереното си държание. Да, ако подпишат нов договор с Украна за след 2024 г. Ако дадат на Плоша 7млрд. компенсации, ако направят СП2 тоално губещ, тогава разбира се, че ще им "разрешат" да работи. Та нали той ще Им носи загуби, а на война това е целта на сащ исаните.
  • 25 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    42 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ще му сменят името, една боя, ще го направят част от военния флот и иди го конфискувай, ако искаш война с тях....
  • 26 Е га ти

    39 5 Отговор
    наглостта, закон за енергийната защита на Европа…
  • 27 Адмирал

    48 6 Отговор
    Те руските 5 бойни флотили Касписки, Ченоморски, Тихоокеански, Балтийски, Севрен това и чакат краварите да почнат да конфискуват руските кораби

    Коментиран от #77

  • 28 йеулстон

    45 3 Отговор
    Това доказва, че политиката на вмешателство продължава!
    Да си бутнеш кулите за създадеш впечатление у другите, че трябва да се борим "заедно" против терористи, които те си ги създадоха, но в един момент нещата излизат от контрол.
    Куршум ли трябва да им се лее на тези злодеи и сатани за да спрат и да си гледат само в своята паничка.
    Джими Картър: САЩ са най-войнствената нация в света.
  • 29 оня с магарето

    29 3 Отговор
    Стават смешни с неработещите си санкции
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Nуbul

    38 4 Отговор
    Говдарите май иска да им стане екстремно в Световния океан. Относно санкции зная, че не действат и става все по смешни, а от Кремъл им се смеят!
  • 32 Скакауец

    50 3 Отговор
    Абе мириканците много загрижени за енергийната сигурност на Европа, бе! Щом са толкова загрижени да почнат да снабдяват Европа с по-евтин газ от руския, кво се стискат! Лицемери ниедни! Загрижени били, руските действия били зловредни, газов шантаж им се привижда...Абе дори през онез времена руснаците не правеха въртели, сега ли ще правят, бе?
  • 33 Говдарска леш

    33 3 Отговор
    тъне в зловонията си, а Северен поток 2 тръгва до дни.
  • 34 Абе още малко

    38 3 Отговор
    ще си разиграват магарето.Дракона и Мецана планомерно,и във все по големи количества,се отърваха и продължават разпродажба на техните ДЦК.Мецана за пет години,го смачка от 376 млд зелено,на 34 милиарда към момента.И двете супер държави изкупуват реално злато с тонове- срещу техните тапети.Така ще им ударят зелендаша,че ще го превърнат в обикновена,регионална валута.Все повече държави,преминават на пряко разплащане в тяхна валута,или такава на контрагентите.Включително за въглевдородите.Обора го тресе ужас,Ес да не премине на разплашане в евро с Русия и Китай.А това неминуемо ше се случи.Икономичеслия ефект е чудовищен .Само от превалутирането е във милиарди на годишна база.
  • 35 Павел пенев

    42 2 Отговор
    Какви са САЩ в международното право,че да налагат санкции на икономическите проекти на други държави? Специален субект от последна инстанция с правомощия за екс териториалност? Коя друга държава има такива права? Защо съществува ООН със своите над 25 специализирани организации,Общо събрание и Съвет за сигурност? Гадни политически интриганти и феодали терористи.
  • 36 БОРУНА ЛОМ

    30 2 Отговор
    ТЕЗИ НЕ РАЗБРАХА ЛИ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА И НИКОЙ НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С ТЯХ! НАГЛЕЦИ!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Грета Тунберг

    26 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Скъпи,без газ и СП 2 ще стоим на студено.
  • 39 Професора

    28 3 Отговор
    Много са жадни за пердах краварите от месеци дрънкат за война. война в Тайван, война в Украйна, война в Босна и Херцеговина, война с Беларус, война с Иран .... накрая ще ядът пердаха долните кравари!
  • 40 Костова

    26 2 Отговор
    Американците ще защитават енергийната сигурност на Европа като откраднат един европейски кораб? Че това вече си е чисто пиратство и опит за пореден път да ни направят на слабоумни.
  • 41 Дипломат

    21 2 Отговор
    Най добре да се седи далече от краварите отношения само на - добър ден не по близки. Краварите са източник на напрежение, интриги, клевети, използване!
  • 42 не може да бъде

    17 1 Отговор
    Цената на газа не е достигнала все още 1500 USD за 1000 куб.м.и санкции трябва да има!То зимата май ще свърши същата работа ,но превантивно все пак трябват и санкции!
  • 43 Кравари

    4 21 Отговор
    Кравари, ама ако не бяха те Борисов още щеше да се разхожда с джипката и ръси глупости и спира интерконектора с Гърция така, че руснаците да ни дерат кожата още.

    Коментиран от #46

  • 44 Силно е

    25 3 Отговор

    До коментар #12 от "12345":

    да се каже че Украйна е партньор на САЩ. Не е. Украйна е една територия вече, по-зле и от нас. Не е ясно дали и тръбите са все още техни.
    Украйна е ценна за САЩ само като остен с който да бодат Русия, независимо от последиците за Украйна.
  • 45 Как каква

    23 2 Отговор

    До коментар #17 от "Абе":

    хората са си приели закон "За защита на енергийната сигурност на Европа" (Protecting European Energy Security Act, PEESA). Излиза, че Европа е под прякото разпореждане на САЩ.
  • 46 Мечката

    20 2 Отговор

    До коментар #43 от "Кравари":

    Точно козяците дърпаха конците на Боко. Не на Южен поток, Не на АЕЦ Белене, Купете си фърчила на рисунка, Дайте златото.... и България мизерия. Добре, че Цецо извади снимките от злоба да развали рахатлъка на комбината козяк - Боко
  • 47 Изчезни

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    "капацитет"!
  • 48 Костова

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Марлин не е руски кораб. Руснаците си кръщават корабиге обикновенно - Академик еди кой си. Марлин е либерийски танкер, който вероятно е бил нает от европейските компании, стоящи Северен поток 2.

    Коментиран от #52, #57, #58

  • 49 Гандалф

    23 2 Отговор
    Със северен поток се избягва тръбата през украина...украина преди можеше да отклонява от доставките за собствени нужди...можеше да постави европа на колене, като спре доставката на газ ...да не забравяме и транзитните такси от които печели...сащ печели, защото се опитва да си продава втечнения газ...всъщност това е икономическа воина между две супер сили, от които губим всички..
  • 50 Хайде сега

    10 1 Отговор
    Санкции...Смях в залата. Той готов и ще почне да работи,те на умрял нож вадят...
    Газа ще си тръгне, когато и температурите тръгнат смело надолу. Тогава ще има изтрезвяване.
  • 51 От друга страна

    13 2 Отговор
    Ние не знаем, че сащ сложиха ръка на газопровода в Украйна и така искаха да извличат печалби и да шантажират Европа. Не знаем, че северен поток 2 ги заобиколи и им отне тази възможност! За това и не разбираме защо е този рев.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ДжафДжаф

    19 0 Отговор
    А най-странното в цялата история, е че до сега не са наложени санкции нито на Газпром, нито на Роснефт! Корабчета, човечета, но не и на "главният виновник" Газпром! Всъщност близо 50% от акциите на Газпром са собственост на западни инвеститори, като над 20% на североамерикански! Очевидно печелят добре, практически без никакъв риск за вложенията. Борда на директорите е пълен със западни калинки- обикновенно политици от по-близкото и по-далечно минало, които получават добри пари без да правят нищо. Путин много отдавна ги е претеглил всички тези алчни наследници на йезуитите. Американската алчност помогна за сталинската тежка индустриализация през 30-те, благодарение на което СССР спечели войната и се превърна във водеща военно-политическа сила. Путин очевидно е внимавал в часовете по история и е осъзнал прекрасно къде им е слабото място- алчността! Те това е положението другари.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Гошо

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    В случая мачкат ЕС
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 гост

    3 12 Отговор

    До коментар #48 от "Костова":

    А кой е казал , че е руски ?? Просто това показва какво чака всички , които смятат да имат вземане даване с Раша ! И ако забеляза този е последния , а вече са обявени за конфискуване други 17 (СЕДЕМНАДЕСЕТ) !!!!

    Коментиран от #72

  • 58 гост

    3 11 Отговор

    До коментар #48 от "Костова":

    Което и значи , че плитки номера за руски собственици , скрити зад офшорки и измислени "флагове" нямат шанс за минаване между капките !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 стария моряк

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    А какво според теб ще стане ако му сменят името , флаг под който плава и предназначението , да не говорим ако го присъединят към военноморските си сили?

    Коментиран от #62, #63, #64

  • 61 БАЙ Х@Й‼

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ох ли":

    Ако паднеш от нивото на мнението си за себе си до нивото на интелекта си ще е все едно, че си скочил от Бурж Халифа ‼️
  • 62 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #60 от "стария моряк":

    Ми явно си моряк само в неосъществените си мечти !!! Дори нашата корумпирана полиция може без проблем (ако иска) да разпознае дори един скапан автомобил с пренабити номера , ти си седнал да фантазираш как щели да "скрият" цял кораб и то специализиран , дето се броят на пръсти в цял свят !! Мечтай си , няма лошо , сигурно ти успокоява русопитешката истерия от безсилието на любимците ти !!
  • 63 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #60 от "стария моряк":

    И както казах на колежката ти , НЕ Е ЕДИН , не се заблуждавайте , засега са цели СЕДЕМНАДЕСЕТ , а колко ще станат зависи само от американците !
  • 64 гост

    4 8 Отговор

    До коментар #60 от "стария моряк":

    Ти май не знаеш , че всеки кораб има сателитна индентификация , която се следи НЕПРЕКЪСНАТО и даже ти "моряко" , хахаххахахах , можеш ей сега от дивана да видиш къде се намира в момента !!! И какво , точно тоя ще изчезне и ще се появи с друга индентифиикация на екрана !!! И никой няма да разбере какво става и КОЙ ще му даде нова , като не ги раздава Раша ??? Хахахахахахха !!!
  • 65 дедя

    5 1 Отговор
    Тия гадни индианци да построят Атлантически поток и да си приберат мигрантите на които разбиха държавите
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 От чужбина

    5 1 Отговор
    Нали са приели Закон за енергиина сигурност на Европа. Този закон не ги ли задължава да доставят втечнен газ ако от Русия не подават достатъчно??? Ей на това му се вика приятел дето в нужда се познава.

    Коментиран от #68

  • 68 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #67 от "От чужбина":

    За твое най-голямо съжаление , ако имаше такъв закон , той щеше да задължава и Раша да прави същото , което обезсмисля това , дето ти се ще !! А още по-зле , вчера излезе статистика на немския енергиен регулатор , че НЯМА вариант Германия да остане без газ до пролетта , дори при сегашното положение , щото единствените празни хранилища са тия на Газпром , той държи само 40% от количествата ! А Норвегия , Алжир , Англия и Холандия гарантираха , че ще вдигнат доставките ! А следващата година ако Газпром не е напълнил всичко до края на юли такива глоби ще му натресат , че направо ще им подари всичкия газ ! И това за начало , щото вече тече новото антимонополно разследване срещу него за сегашните простотии , които ще му излязат през носа , също като предните от 2009 година !
  • 69 Чичето

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Fate":

    Малка подробност - "демократичният" газ от САЩ всъщност се товари от терминала в Ямал (Рф). И рашките спокойно могат да върнат краварските корита празни. Хайде тогава да видим кой ще гризне дръвцето?

    Коментиран от #71

  • 70 Вятърът на промяната

    6 0 Отговор
    Докато USA и GB не изтеглят войските си от територията на ФРГ, тя ще продължава да въде окупирана от победителите на ВСВ. Всичко друго е приказки от Уолт Дисни.
  • 71 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #69 от "Чичето":

    ЦЕЛИЯ възможен капацитет на любимия ти Ямал е колкото за СЕДМИЦА консумация на ЕС , при това само на втечнен газ , без тръбопроводния !!! Без да броим , че над 50 % от него са на Тотал и китайците , които си го взимат и си го продават на когото искат ! И всичките "товари" от Ямал незнайно защо се разтоварват в базата на Тотал в Антверпен !! А терминали за газ в момента в Европа има НАД 20 !!!! Ямал по толкова танкера товари за година , а те половината отиват в Азия !! Колкото повече повтаряте тия смешки , толкова повече за всички ще е ясно за какви неграмотници и лъжци иде реч !!

    Коментиран от #75

  • 72 Костова

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "гост":

    Правилна забележка. Не сте казали, че корабът е руски. Подведе ме бързото четенето по диагонал на коментара Ви. Но той, корабът Марлин, на какво основание ще плува само в руски води когато е либерийски?

    Коментиран от #84

  • 73 Костова

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "12345":

    Не, Украйна взимаше към 3 милиарда. А след като подписа новия договор с Газпром ще взима и по-малко защото количествата на газа
    за бъдещите 5 години са намалени.
  • 74 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    ТА КОЙ Е БЛИНКЪН ???? ГНУСНО ЕВРЕЙЧЕ -ЦИОНИСТ СЕМИТ ДНЕШЕН "ПРЕЗИДЕНТ " НА САЩ !!! ПАЗАРЕН КАПИТАЛИЗЪМ -А - ИЛИ НЕ -ПО АМЕРИКАНСКИ ??? ИМАШ СТОКА ПРЕДЛАГАШ -ИМАШ ИНТАРЕС -КУПУВАШ - НЕ Е ЛИ ТОВА ОСНОВНИЯ ПРИНЦИП И ЗА САЩ !?!?!? " ДА -АМА -НЕ " --БАНДЕРОВСКАТА ШЛЯХТА НА САЩ -"ВИЕ НА УМРЕЛО" !!!
  • 75 Хамсал

    4 0 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    Направо оцръзна с глупостите си! Ето ти малко данни от икономически източник-"Акционери в проекта са руската компания "Новатек" (50,1%), френската Total (20%), китайската CNPC (20%) и Фонд "Пътят на коприната" (9,9%).

    "Новатек", най-големият участник в проекта предлага на европейските потребители по два танкера седмично, съобщава източникът на агенцията. Френската Total не търгува природен газ от този завод." Виж си процентите и виж Тотал дали търгува с газ от Ямал!

    Коментиран от #79

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 факти

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "Адмирал":

    По-жалко и комично нещо от руския военноморски флот надали има.Каспийски ,каспичански,чукотски ..всичките са на издихание

    Коментиран от #78

  • 78 хихихихихи

    3 0 Отговор

    До коментар #77 от "факти":

    А нашия изглежда-фрегатата Дръзкий тегли двете надуваеми лодки!
  • 79 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #75 от "Хамсал":

    Първо френската Тотал не търгува от този завод , защото търгува от собствените си бази в Европа , "експерте" !!! Където доставя дела си от Ямал !!! Колко трябва да си тъп , за да не го схванеш ?? Второ
    20+20+ 9,9 колко прави , бе мамин , не 50 , ами 49,9 !!!!! Хахахаах !! Обаче тук идва най-отвратителното за теб !! Във любимата ти фирма Новатек СЪЩИЯ Тотал и СЪЩИТЕ две китайски фирми имат почти същия дял !!!! Щото любимия ти Микелсон няма нито парите , нито технологиите да построи такъв терминал !! Тоест прословутите ти 51,1 % са само на книга , за заблудени русопитеци ! А какво "предлага" и какво продава Новатек са две ама съвсем различни неща !!! Проектния капацитет за производство на целия Ямал е 16,5 млн тона годишно и той още не е достигнат , може да провериш даже в руските сайтове !! И половината заминава за Азия ! За сравнение капацитета на терминала в Александрополис , от който 20% са български ще е 6 млн тона годишно !! И е горе долу най-малкия в Европа !! Този в Хърватия , който вече работи е два пъти по-голям и вече планира разширение , щото доставките от Египет ще растат в пъти следващите години ! А наистина големите терминали в Испания и Франция са над 15 и ВСЕКИ от тях има капацитет колкото целия Ямал !!! Потреблението на Европа е над 650 млд газ годишно , от които Газпром доставя малко под 200 млд куб !! Най-големите танкери за втечнен газ са от 125 000 до 150 000 куб , тоест дори да бяха по 2 седмично , както си мечтаеш

    Коментиран от #80, #82

  • 80 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #79 от "гост":

    Дори да бяха 2 седмично както си мечтаеш , са 104 годишно или 15 МИЛИОНА кубика , 66 ПЪТИ по-малко от милиард , а от 650 милиарда дори няма да смятам !!!! А те са много по-малко !!! Ямал и НИЩО в сравнение с големите производители на втечнен газ , не слушай какво ти дрънкат от Кремъл !!

    Коментиран от #85

  • 81 Анджи Дудата

    2 0 Отговор
    глупава полска мисилка,ще стои на студено тази зима,както и цяла западна европа.Най се кефя как заради това че са подлоги мръсни на САЩ ще се одървят от студ,а цар студ взема много жертви. Очаквам жертвите на студа в Ускрайна,подолгарскаПрошля и другите малоумници да дадат повече жертви от студ от колкото от коронавируса. Да им е честитта замръзващата коледа да се греят с духане.
  • 82 Хамсал

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "гост":

    На Козяк ли ти пишат постовете? В Новатек само Тотал има 16% и с тях не може да направи нищо-"Новатек е публично дружество с акции, търгувани на фондовите борси в Лондон и Москва . Основните акционери на Новатек са Леонид Михелсон , главен изпълнителен директор, с около 28% от акциите, Volga Group с 23% акции, Total SA с 16% и Газпром с 9,4%." Айде в програмата "Лека нощ деца" всезнайко!

    Коментиран от #83

  • 83 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #82 от "Хамсал":

    Нещо не видях какво стана с "огромните" доставки от любимия ти Ямал , процентите ги остави , те не са за лаици като теб , хахах ??
  • 84 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #72 от "Костова":

    Да плува където ще , казах , че напусне ли руски води ще бъде конфискуван !!! Ма то може да е по-добре , щото иначе така ще си изгние в Раша , хахах !!
  • 85 И кои са

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "гост":

    големите производители на втечнен газ и като са големи защо той е по-скъп от този който се доставя по тръбите.Защо тъпите кравари не карат втечнения си газ на европейските си подлоги а го карат на изток и към Китай,за да печелят,а и не дават на подлогите си тук в запданлата европа да си подсигурят топлото макар и от друго място. Каква е тази политика няма да ти давам,но и ти забранявам да вземаш от друго място,не е ли нагло от страна на тъпите американци нагли.А за последно ти оставих информацията която дават руснаците на находищата си на природен газ.Значи едно от последните което е средно по обем такова се изчислява на 150 години теглене на природен газ,а от големите находища се изчисляват настотици години и забележи те пак са руски. Та въпроса ми е кои са големите производители на втечнения газ,които имат повече от Русия?
  • 86 Че той този

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    май руснаците го бяха купили преди две години,та какво ще конфискуват не е ясно.
  • 87 Я хайде

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    пък да напусне руски води под руския флаг и да видим кой ще дойде да го конфискува?Не ти ли стана ясно,че тези санкции са прах в очите и до нищо не водят освен да укрепват Русия още повече и да я правят единна срещу запада и тъпите кравари.А и казваш няма работа извън руски води,ами къде да дойде в Черно море ли да прекарва тръби от Бг краварника дето нямаме газ и чакаме да дойде от някъде си.Я кажи къде се прекарват газопроводи по морското/океанско дъно че нещо не се сещам да е извън Русия. Поне мисли с гърнето на раменете си не го ползвай само за баланс.
  • 88 Няма да е

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    тази,а ще е доста болезнена за този който дръзне да им отнеме собственото имущество. А за да ти стане още по-ясно,никой няма да дръзне да се изправи срещу Русия,всеки ще се скрие. Отказвате да приемете факта,че Русия е много по силна и могъща от САЩ и ЕС взети заедно,да не говорим,че с Китай са световна сила на която никой не може да се протимвопостави.Знам че ви е тежко но го приемете този красноречив факт.
  • 89 Ами ще ти

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    кажа,кога пръдне гугутка тогава ще имаш и несъществуваща американска газ,защото тяхната е закупена от "лошите" руснаци и е втечнена,защото тръба немогат да прекарат и така идва на космическа цена и пак ползваш руска газ,защото друга просто няма.
  • 90 И как ще

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    сатен драги ми тъпире това тръбата и потока да са немски? Като не могат да го регистрират ще стоят на студено и като цар студ ги захапе яко ще пръднат и гугутките тогава и по корем ще лазят плазмодийте западни за да им дадат газ.Това което го пишеш няма да стане никога. Могат да си я пишат немска компания след тръбата която е построена на немска територия,но права върху потока и тръбата нямат.
  • 91 Историк

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Краварите са най-крадливата страна на Земята. Такова чудо Земята не познава.
    За около 250 години история са са участвали или спретнали над 270 войни и войнички.
    По настоящем имат над 750 бази по Земята, а разходите им за военщина са повече от сбора на следващите ги 10 в класацията

    Аферим на такваз демокрация.
    Евалла на кефещите и се.
    Машаллах на продалите се за пари на НПОшките и либералните и центрове и централи
  • 92 Бай Дън

    0 0 Отговор
    В кой щат беше това ?