Last news in Fakti

6 Декември, 2021 17:44 18 404 46

Ивайло Пенчев: Евала на Асен Василев

  • ивайло пенчев-
  • асен василев-
  • съкращаване на администрацията

Съкращаването на администрацията с 30 000 души е единственото конкретизирано добро намерение

Ивайло Пенчев: Евала на Асен Василев - 1
Снимка: бТВ

Предприемачът Ивайло Пенчев коментира намеренията на лидерите на ”Продължаваме промяната” за съкращаване на държавната администрация с 30 000, данъците и балансираният бюджет.
Вижте какво пише той в социалната мрежа:

"Бюджетните приходи тази година имат нечуван ръст, без данъците да са се увеличавали. На този фон пазарлъците за бюджет с дефицит различен от 0 са крайно безотговорни и подозрително тарикатски.

Стремежът към балансиран бюджет е основа на политическата отговорност. На човешката отговорност. Всеки политик, който увеличава държавния дълг и отлага изплащането му, натоварва децата и внуците ни с тази задача. Родител, който постъпва така би бил жалък. Особено ако взема дълг, въпреки че има достатъчно пари.

Съкращаването на администрацията с 30 000 души е единственото конкретизирано добро намерение, което ми попадна и евалата на Асен Василев.

Увеличаването на данъчната тежест обаче под каквато и да било форма е лошо за всички работливи хора и е добро за всички мързеливи, а както и за приятелите на властта, които в крайна сметка винаги получават парите от данъците ни.

Борбата с корупцията започва с намаляне на обекта на корупция -държавните средства."


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 106 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    90 35 Отговор
    Мачкай Асене! Гнилите Тикви!
  • 2 Красимир Петров

    45 59 Отговор
    30 000 не са нищо.ПП си вкарват автогол с подаряването на държавните предприятия на крадливата партия БСП.
  • 3 Евала?

    99 19 Отговор
    Поздравления щеше да е за съкращение на поне 100 хил хрантутници...30 хил е козметика!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фил

    113 22 Отговор
    1989 г 9 милиона население ,без компютри 90 000 администрация
    2021г под 7 милиона население,с компютри 150 000 чантаджии
    Наследството на крадливата Тиква и некадърника Т Дончев

    Коментиран от #14, #35

  • 6 Активист на БКП

    52 13 Отговор
    3000по 2000лева=6000000 икономии на месец!

    Коментиран от #11, #15

  • 7 Кирил ДомусДришлиев

    19 22 Отговор
    Каквото и да прави това правителство аз пак ще съм добре.
  • 8 Чудо

    46 11 Отговор
    Не с 30 000,а с 300 000 трябва.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Е как

    57 23 Отговор
    Увеличава министерствата , а намалява администрацията...!!!??? Още повече , че ги е раздал на концесия... Всяка партия ще набутва нейни хора в нейното министерство... Знаеме , до какво доведоха предишните съкращения... До потресаващи назначения после... Всички да синджир марка , и си правят услуги за родата... Ти назначи моите при тебе , аз ще назнача твоите при мене. Това е положението. Наивниците , които се радват , пак ще въртят мотиката. Като нямат вуйчовци , това е.
  • 11 Дзверо

    31 3 Отговор

    До коментар #6 от "Активист на БКП":

    Добре си сметнала ам си изпуснал една 0. не са 3000 а са 30000.
  • 12 Госあ

    19 4 Отговор
    сливенския селяндур пак се обажда.
  • 13 Летящия вартолет

    42 1 Отговор
    Ако немаше тати БКП бизнес щеше да правиш през крив макарон
  • 14 Абре ей

    43 4 Отговор

    До коментар #5 от "Фил":

    Как ще са 150 хиляди? Общо администрацията в Бг - общинска и Централна е 600 000 гърла. Иди ги изхранвай:)
  • 15 Ха ха ха ха ха

    34 10 Отговор

    До коментар #6 от "Активист на БКП":

    Ама нали не си забравил, че откриват цели две министерства. А там заплатите са от 5 хилки нагоре.
  • 16 TURKIYE 🇹🇷

    40 28 Отговор
    Новото правителство на Кирчо и Асенчо в България ще е 💯 процента тъмно червено и черно соросойдно американско😉😆😆😆
  • 17 ЧОВЕК

    63 8 Отговор
    ПРАВИЛНО СА РЕШИЛИ ДА СЪКРАТЯТ 30 000 ДУШИ - ХРАНТУТНИЦИ, КЛАТЕЩИ СИ КРАКАТА И ПОЛУЧАВАЩИ ЗАПЛАТИ ПОВЕЧЕ ОТ НА ТОЗИ, КОЙТО ИМ Я ИЗКАРВА!
    В КОЯ ДЪРЖАВА В ЕВРОПА ПРИ РАБОТЕЩИ 3 000 000, АДМИНИСТРАЦИЯТА Е 300 000? КНСБ СА ТРЪГНАЛ ДА СЕ ПЕНЯТ - ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ, ЧЕ ЩЕ ИМА ТАКОВА СЪКРАЩЕНИЕ, А ЗАЩО НЕ СЕ ПЕНЕХА КОГАТО БОРСОВ И ПЕЕВСКИ ЛИКВИДРАХА БУЛГАРТАБАК ХОЛДИНГ, КАТО ОСТАВИХА 1/3 ОТ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ПОМИНЪК И ЛИШИХА ХАЗНАТА ОТ 5-6 МИЛИАРДА НА ГОДИНА. КЪДЕ БЯХА КНСБ ТОГАВА, КОЛКО ИМ ПЛАТИХА БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ ЗА ДА МЪЛЧАТ, ПРИ ЛИКВИДАЦИЯ НА НАЙ-МОДЕРНОТО ПРОИЗВОДСТВО НА БАЛКАНИТЕ, А МОЖЕ БИ И В ЕВРОПА? КНСБ И ПОДКРЕПА ДА СИ СЕДНАТ НА МЕСТОТО, ЧЕ МАЙ Е ДОШЛО И ТЯХНОТО ВРЕМЕ ДА БЪДАТ РЕВИЗИРАНИ, ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА КОИТО СА ВЪРШЕЛИ! БЪЛГАРИНА ВЕЧЕ НЕ Е СЛЯП!
  • 18 „БОЛС ОN ДЕ

    7 2 Отговор
    WАLL”...👍😬
  • 19 Гагауз

    39 9 Отговор
    Евала на Ивайло Пенчев!Много работлив човек, непрекъснато работи другите.На това се е научил още през комунизъма.

    Коментиран от #41

  • 20 питам

    11 0 Отговор
    Kъде остана старият изглед на сайта?

    Коментиран от #22

  • 21 Typan

    43 2 Отговор
    А МВР кога там 99.99% е плевел
  • 22 Опардон

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "питам":

    В старото нормално.
  • 23 Бай Гошо

    39 5 Отговор
    Ивайло, много си се заблудил от тези сладки лакърдии на Асенчо. Всеки знае, че във всяко министерство се държат 10 процента незаети щатове точно за тази цел - да се имитира съкращаване.
  • 24 Пенсионер

    24 4 Отговор
    Евала, евала, ама к"правим сега с пенсиите и доблавката от 120 лева, като засега нищо не е ясно...
  • 25 Еееее

    15 2 Отговор
    "Евала"⁉️ Какъв е тоя каруцар с каруцарси език❔❓❔Уж бизнесмен сханал, а пред медии говори на уличен език, вместо литературен български език❕

    Коментиран от #33

  • 26 Данчо

    18 2 Отговор
    Нагъздач много бързо усети на къде духа вятъра
  • 27 Сивата чапла

    7 1 Отговор
    Заглавието е подвеждащо
  • 28 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    6 13 Отговор
    Браво Ивайло Пенчев, за това: "Всеки политик, който увеличава държавния дълг и отлага изплащането му, натоварва децата и внуците ни с тази задача. Родител, който постъпва така би бил жалък." Държавният дълг на България, политиците ни го взимат за да си пълнят чекмеджетата и да си купуват гласовете на богатите пенсионери с 1500 лева месечна пенсия и над 2000 лева месечна чиновническа заплата. Ивайло Пенчев трябваше да БГ премиер, а не Кирил Петков плямпалото.
  • 29 Xxx

    18 1 Отговор
    абе Фантомас Пейчев,ако асен Василев се изпърди ти сигурно ще се насереш
  • 30 Драги ми смехурко

    9 3 Отговор
    Държавата уважаеми не е частния ви бизнес,в които печалбата и новия ви бог парите са на първо място. Когато се съкращава администрация трябва внимателно да се направи сериозен анализ и план за развитието й поне за 10 години напред. При предходни съкращения на ангро се оказа, че в някой градове последни бастиони на българщината с работещи основно хора от български етнос бяха съкратени и след закриването им обезлюдиха местата по бързо и ги подариха на малцинствени групи, които като превзеха общинската власт раздуха общинската администрация за свой хора до неузнаваемост и крайните ефекти за държавата станаха още по неблагоприятни. Освен това големите партии винаги са имали негласни договорки и некадърни техни кадри винаги са били лансирани независимо коя от тях ще е на власт, като разликата е в кое ниво на йерархията са имплантирани. Ако ГЕРБ са на власт,то на БСП калинките са до средно ръководно ниво, ако е БСП, то Гербавите калинки падат от високо и заемат средното ръководно ниво, но стигне ли се до съкращения изгарят само тези които не са с големите партии. Мислете преди да се радвате защото в бизнеса може да останете само вие да работите и пак да печелите, но с държавата не е така.
  • 31 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    12 4 Отговор
    Г-н Ивайло Пенчев донякъде само съм съгласен с вас, но смятам, че изпадате в крайност. Истината е малко по-различна: "Някои хора са "мързеливи", защото не им се плаща справедливо труда и губят мотивация." Други хора са притеснителни и имат плоблеми в общуването затова трудно си намират дори нископлатена работа. Г-н Ивайло Пенчев искам да ви попитам, смятате ли родителите ви за мързеливи и не заслужаващи пенсия? Аз лично смятам, че пенсията за старост е по-скоро социално плащане към старите хора, отколкото заслуга за минали заплати. Смятам, че размера на пенсията трябва да зависи най-вече от годините трудов стаж и възраста, на която се пенсионира човека. И по-малко от заплатите, които е получавал на младини човека. Дори само заради това, че в изминалите 75 години заплатите в България са били много несправедливи. Също така смятам, че сегашната пенсионна система на БГ е несправедлива. И че трябва разлика между минимална и максималната пенсия, да се намали от сегашните 5 пъти(= 1500лева / 300 лева). И трябва да стане 3 пъти, например: минимална пенсия да е 450 лева, а максималната пенсия да е 1350 лева.
  • 32 Вуте

    15 1 Отговор
    Средно училище в Сандански има петима заместник-директори! ПЕТИМА! И местното директорче се мисли поне за кмет или министър на просветата! Щом има петима заместници, значи той не става за нищшо САМ! Затова трябва да се погледне навсякъде. Ей така се въртят работни места, заетост, политики, приятели, партии и т.н. Какво ли е дърводобива или енергетиката!!! А в здравеопазването?
  • 33 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Еееее":

    "Какъв е тоя каруцар с каруцарси език❔❓❔... говори на уличен език, вместо литературен български език" Това са "бизнесмени", а не филолози по български език, или писатели, или оратори ... За мен по-важното е какво казва и чак след това с какви думи го казва. Да може да се определи като скандален езика на бизнесмена Ивайло Пенчев, но пък, ако вникнеш в казаното от него откриваш много смислени и правилни неща над 70% от думите му. Има и някои крайни, грешни изказвания под 30% от казаното. Насякъде по света бизнесмените са чешити, гледах интервю на един китаец милиардер, не знам китайски, но в превода имаше каруцарски език. В БГ имаме един "бизнесмен" с още по-каруцарски език, за Христо Крушарски говоря. Но пък и Крушарски и Пенчев са "фабрики" за пари и БГ работни места.
  • 34 Hristof

    9 2 Отговор
    На тоя по-добре да не се дава трибуна за коментари.....
  • 35 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Фил":

    "1989 г 9 милиона население, без компютри 90 000 администрация 2021г под 7 милиона население,с компютри 150 000 чантаджии" През 1989 г. обаче имахме много раздут брой фурашкаджии/търтеи/ - 500 000 бр. милиционери, "разузнавачи", сержанти, старшини, капитани, майори, полковници, генарали... Много е просто да се разбере дали са много или са малко? Като сравним брой на депутати, чиновниците, полицаи ... с броя на населението. Доколкото съм запознат в БГ на 100 000 население имаме най-много депутати, чиновниците, полицаи, болничнифлегла ... В Европа, на 3 медицински сестри се пада 1 лекар, в БГ на 1 медицинска сестра се пада 1 лекар...

    Коментиран от #42

  • 36 1111

    3 0 Отговор
    В началото всеки го казва,че трябва да се съкрати администрацията но винаги става повече сигурно има много умни хора и няма как да ги съкратят да не отидат в частният сектор в държавната администрация има цели родствени връзки още от 1950 година от прапрабабата до внучетата като отидем в държавна служба и вътре виждаме как си пречат и не могат да ти свършат работа и те препращат на друг от чиновниците и цял ден губиш за едно нищо но това се приема за нормално при нас и вече като чуя думата съкращаване на администрацията значи ще слагат още хора
  • 37 Уйке

    6 0 Отговор
    Надявам се това което се предвижда за държавната администрация,след местните избори да се приложи и в общинската!
  • 38 безпартиен

    11 1 Отговор
    Най лесно става като се освободят "работещите" пенсионери и да не се назначават на техните места други служители!Това е свързано с оптимизиране на натоварването на останалите и правилното разпределение върху всеки служител!Само в МВР има около 5000 "работещи" с пенсия+заплата 2500-3000 лв.+20 заплати за пенсиониране!А колко такива има в други министерства,области,общини,държавни фирми,общински фирми и т.н "хранилки" от бюджета????Такива "работници" пречат за кариерното израстване на млади кадри и източват пенсионната система за захранването и нямат и лев принос!!!!Като им се работи ЗАЩО се пенсионират?В ЕС,САЩ и дори Русия и бившите съветски републики няма такова нещо-пенсиониран от бюджета да продължи пак там но и с пенсия+!!!!!Ние сме единствени!
  • 39 КОКОРЧО

    7 1 Отговор
    Що не го каза това преди изборите?
  • 40 пенчо

    1 0 Отговор
    Не му вярвай Ивайло!!! Баба на такива приказки им викаше- пучи масали.
  • 41 Пенчоооо

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гагауз":

    Дали си държи още кислородните апарати Срам
  • 42 Минаващ

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Човече, добре си се сетил за сравнението, но защо не добави и че: в онова отричано време повечето от тези "чиновници" всъщност бяха стопани/ръководители на предприятия и обекти, принадлежащи на държавата и всички нас, сокато днес такива грижи са вече нищожни и дори и те са силно критикувани поради корупционните практики. А и на бизнесмена би могъл да дадеш утвърдилото се не случайно мнение, че не сме виждали изпотен от работа забогатял или ако и има такъв- то той или не е пример за богатство или просто не виси пред телевизионните екрани за щяло и нещяло, не коментира надлежно неосмислени и непроучени от него въпроси.
  • 43 Някой

    1 0 Отговор
    Василев говори за съкращаване на администрация,но не е там работата. Във всяко държавно предприятие има дублаж.Съществува дублиране на дейности.Нещо като копи пейст.Съответно и хората,които извършват тези дейности са повече.А някъде има и цели отдели…..
  • 44 тука е така

    2 0 Отговор
    Тоя е много дразнещ!Преди го мислех за голяма работа,оказа се надут въздух.Държавата му подари огромен имот да си направи сградата на 4-ти километър,обаче на него все не му било дадено пък много данъци бил плащал.Абсолютен въздух.
  • 45 Очивидец

    0 0 Отговор
    РАНО Е ДА СЕ КАЖЕ
  • 46 ГОТОВО

    2 0 Отговор
    АМИ ПОЧВАМЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И ЙОТОВА ЗА КВО НИ Е ЕТО ТИ 50%