Last news in Fakti

7 Декември, 2021 23:50 1 305 9

Внесоха дело срещу премиер на Чехия

  • чехия-
  • премиер-
  • андрей бабиш

Парламентът разглежда предложеното дело

Внесоха дело срещу премиер на Чехия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Прокуратурата в Чехия внесе наказателното дело срещу оттеглилия се премиер Андрей Бабиш, съобщи радио Прага.

Прокурорски призив вече беше изпратен до парламента. Настоява се за свалянето на неговия имунитет.

Обвинен е в отклоняване на европейски средства чрез свои компании. Делото ще бъде проучено през следващите три седмици.

Бабиш отхвърля всички обвинения. Водещият прокурор Ярослав Шерок реши да се обърне към парламента.

Бабиш не успя да спечели парламентарните избори в страната, но отново е народен представител. Адвокатите му настояват делото да бъде прекратено.

Очакват се и решенията на новото правителство в Чехия. Опозицията настоява, че ще предприеме решения, съобразени с правото.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментаторъ

    11 1 Отговор
    А кога ще има подобни дайствия срещу бившия премиер от герб?

    Коментиран от #3

  • 2 нашия

    10 4 Отговор
    той Бабиш ,че не цвете за мирисане ..не е ,но у него е останало чувство за мярка и човечност и поради това беше атакуван много злостно от глобалната сорося и ковид-фашистите....и продължават със започнатото...........

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 3 ГЕРБ NY

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Коментаторъ":

    Никога.
  • 4 Селяк

    8 0 Отговор
    Тук ако това стане, нито един политик няма да остане в парламента! Факт!
  • 5 Сивата чапла

    5 2 Отговор
    Щото имаше изявления, които не са в соросоиден цвят, затова е цялата олелия! Бог да пази честните хора. .............. За почтените, тя тая дума май ще стане точно толкова мръсна, колото и партиот.
  • 6 Рошко

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    И на мен така ми се струва, досущ като в австрия с курц, всичко бе спокойно и него много набързо го сготвиха
  • 7 Жопката

    6 1 Отговор
    Започва да изглежда, че Европейската прокуратура и съд заприличват на нашата Специализирана прокуратура и съд.., т.е. бухалка срещу неудобните!!!
  • 8 Qqqq

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Мярка за човечност ли? Ти знаеш ли приятелю , че освен кражбата на Евро субсидии той има цял комплекс от имоти - няколко вили , големи като замъци , а също и едно огромно колкото футболен стадион щъркелово гнездо , което е архитектурен шедьовър понеже е изградено от множество дървесни клони , наподобявайки начина по който го свиват щъркелите. И до ден днешен не е ясно от къде са средствата за тези имоти. Прокуратурата започна разследване , но то беше спряно поради извънредното положение, когато започна епидемията от ковид и заедно с полицията се концентрира върху мирното месно население и започна да бие нормални хора по улицата в това число и майки с деца. Бях гледал едни кадри в които двама полицая свалят на земята мъж , защото се разхожда с 7 годишната си дъщеря на улицата , като около тях няма абсолютно никой , защото е без маска. Дъщеря му пишеше ужасена. Държа половин година държавата си в lock down и беше направил така , че жените да не могат да си купят сутиени и кюлоти от магазина , а трябваше да си ги поръчва онлайн. Дори и чекмеджето - бабаит немощен да се похвали с такива подвизи.
    Той три мандата под ред лига хората , че ще им увеличи заплатите , но те така и си останаха под средното ниво за Европа, а цените на стоките и услугите непрекъснато се увеличаване. Наистина за тези дванадесет години за които беше на власт БВП на държавата се увеличи но това стана благодарение на безкруполната експлоатация на стотици хиляди емигранти от Украйна и
  • 9 Qqq

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Източна Европа , в това число и българи. Попитай хората , които са работили в Чехия за стотиците платени агентури , които намират работа на чужденци а след това започват да им крадът от бонуси , премии и данъчни облекчения , освен процента от заплатата , който всеки месец си прибират , за услугите , които предоставят. По голямата част от тях също не плащат и социални усигоровки и не ти се води дори трудов стаж.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания