Last news in Fakti

22 Декември, 2021 15:40 6 903 110

НАТО повишава бойната готовност, България зае позиция. Ще има ли война?

  • русия-
  • нато-
  • война-
  • украйна-
  • крим

Държавите от Г7 и Европейският съюз заплашват, че военна агресия от страна на Русия ще доведе до мащабни последици

НАТО повишава бойната готовност, България зае позиция. Ще има ли война? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Всяка руска агресия срещу Украйна ще има „цена и последици“, предупреди НАТО. Путин пък обвини Алианса в „агресивно поведение“ и го заплаши с „военно-техническа“ реакция. България също изрази позиция в конфликта.

България засега отказва разполагането на войски на НАТО на своя територия, обяви вчера министърът на отбраната Стефан Янев. Според него не са налице необходимите обстоятелства, които могат да аргументират подобно решение.

Янев потвърди, че заради “дейностите по източния фланг на НАТО“ от страна на Русия в „момента в рамките на НАТО се коментират различни варианти за отговор, включително разполагане на допълнителни войски в България и Румъния по модела на засиленото предно присъствие”. Но според него “на този етап няма основания наблюдаваните процеси да се разглеждат като директна заплаха за Алианса и релевантната зона за сигурност.“

Междувременно съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов заяви, че ще настояват министър Янев да обясни позицията си за НАТО в комисията по отбрана, когато такава бъде сформирана. Това се налага, за да "не боравим с фейсбук статуси, защото темата е твърде важна", каза Иванов в кулоарите на парламента.

НАТО повиши оперативната готовност на силите за бързо реагиране

Напрежението между Русия и Запада обаче не стихва. Докато руският президент Владимир Путин втвърдява тона, НАТО предприема конкретни мерки в отговор на струпването на руски войски по границата с Украйна.

Според информация на вестник „Ди Велт“, алиансът е повишил оперативната готовност на своите сили за бързо реагиране. Силите от Съвместната оперативна група трябва да бъдат готови за разполагане в кризисна зона в рамките на пет дни. Досега периодът беше седем дни. Най-експедитивната част от силите за бързо реагиране включва около 6400 войници и в момента се ръководи от Турция, пише още изданието.

Готовността на специалните и логистични части също е била повишена. В допълнение към ескалацията на конфликта в Украйна, целта е да се подобри защитата на източните членове на НАТО. Те се чувстват все по-застрашени от последните събития на руско-украинската граница. Говорителите на НАТО отказаха да коментират решенията, но подчертаха, че алиансът вече ясно е заявил, че всяка агресия от страна на Русия ще има “цена и последици”.

Путин заплаши с “ответен удар”

От своя страна руският президент заплаши с “военно-техническа” реакция на евентуално “неприятелско” поведение от страна на Запада. Ако Западът не се откаже от своето “откровено агресивно поведение”, “ще приложим съответния военно-технически ответен удар”, каза той в Москва. Русия ще “реагира твърдо на неприятелските ходове”, допълни Путин в реч пред високопоставени представители на армията и на руското министерство на отбраната.

Путин подчерта, че Русия не желае “въоръжен конфликт” и “кръвопролития”, а да разреши противоречията “по политически и дипломатически път”. Но той отново се оплака от подкрепата на САЩ за Украйна, чието военно обучение струва над 2,5 милиарда долара. Това се случва “пред входната ни врата”, предупреди Путин.

Опасения за възможно руско нападение срещу Украйна

От седмици руският президент обвинява САЩ и НАТО, че нагнетяват напрежението в близост до границата на Русия. Изказванията на Путин подклаждат опасенията, че руската армия може да планира инвазия в Украйна. Русия струпва десетки хиляди войници на границата със своята съседка.

Държавите от Г7 и Европейският съюз заплашват, че военна агресия от страна на Русия ще доведе до “мащабни последици”. Западът се опасява, че под претекста на предполагаема провокация от страна на Украйна Русия ще започне мащабна инвазия. Кремъл отрича подготовката на такава и обвинява Киев и НАТО в провокации. Путин, освен това, настоява за писмени гаранции от САЩ и Запада, че НАТО няма да се разширява на изток и да изгражда свои бази в бившите социалистически републики.

Путин е дал “подробна информация” за тези си искания в първия си телефонен разговор с новия германски канцлер Олаф Шолц, съобщиха от Кремъл. Той е поискал “сериозни преговори” относно гаранциите за сигурност, за които настоява. Шолц пък е изразил своята “загриженост за ситуацията” и е подчертал спешната “необходимост от деескалация”, съобщи говорител на германското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    191 15 Отговор
    Т.е ще умираме заради интересите на фащ??

    Коментиран от #10, #14, #57, #69, #77

  • 2 Майна

    127 7 Отговор
    Хахаха...ТО В МОМЕНТА СМЕ ВЪВ ВОЙНА, ПРЕДИЗВИКАНА ОТ ГЛОБАЛНИЯ ЕЛИТ...Но за ГОРЕЩА ВОЙНА не им стиска...Ще има ,ама дръжки...
  • 3 Сатана

    114 18 Отговор
    България този път настъпи мотиката Ще се мре,още Мутафчиев го предрече.Тия продажници затова бяха назначени ,да сме пушечно месо за Руските ЯО

    Коментиран от #7, #91

  • 4 gggw

    141 10 Отговор
    предлагам ДБейците, начело с Ристю, да нарамват пушките и да тръгват към Украйна. Ние, тъпите и страхливите, ще ги гледаме
  • 5 вижда се

    122 10 Отговор
    Тези натовци са мазохисти .Колкото повече ги бият и е..т , толкова по хубаво им става

    Коментиран от #68

  • 6 Майна

    97 8 Отговор
    А този Олаф Шолц е буквално ,,улав,, ,чак не мога да гледам охлювската физиономия...
  • 7 gggw

    56 10 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана":

    не мисля, че са продажници. Много хитър ход от стрна на мин.председателя- рано се срещна с Янс, така че няма скоро да има втора среща, след което казаха, че няма да разполагаме. Няма как по-дипломатично да се постъпи без да се създаде конфликт. Все пак кой на е бил да сме в НАТО?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 сатаНАТО

    134 7 Отговор
    Украйна НЕ Е В НАТО! България няма никакъв ангажимент към нея, защото тя НЕ Е НАШ СЪЮЗНИК!

    САЩ да си сключват двустранно споразумение с Украйна и да не въвличат нас в безумни конфликти. Малко ли ни бяха финансовите и човешки загуби от авантюрите в Ирак и Афганистан? Тук можем да понесем много по-големи загуби.

    Коментиран от #45

  • 10 Тодор Правешки

    9 129 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Аааа, вие русофилистиците ще умирате за интересите на СССР, пардон, Рассия ,останалите ще ви гледаме сеира 😀

    Коментиран от #63, #99

  • 11 ха ха

    13 128 Отговор
    Идеален момент да се възползваме от ситуацията и да сложим войски на НАТО за постоянно. В дългосрочен аспект решаваме проблема с евентуала нестабилност и ислямизация в Турция. Отелно решаваме проблема и с руското влияние. Исторически винаги сме били под кръстосаните интереси на регионални играчи като Турция, Русия, Австро-Унгария и/или Германия. Добре е да се подсигурим на по-високо ниво.

    Коментиран от #19, #22, #32, #55, #83

  • 12 Гост

    118 8 Отговор
    "Те се чувстват все по-застрашени от последните събития на руско-украинската граница."
    Аз не мисля, че има българин, който да се чувства застрашен от тези събития, стига зорлем да не ни направят участници в тях. Така че, се гордея с позицията на министърът на отбраната ни! Апропо, хората, по време на война през Коледните празници са спирали военни действия, тези дори и по празниците няма да спрат да дрънкат оръжие! Безбожници!

    Коментиран от #18

  • 13 Пенди

    75 6 Отговор
    България да си седне на седалището, че много ще замирише.
  • 14 бг бг бг

    106 5 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Те западноевропейците се дърпат. Немци, французи, испанци, италианци, унгарци и т.н не са никак въодушевени от подобни идеи. Само продажниците български се бутат, заедно с антируските джуджета Литва, Латвия, Естония, болната от русофобия Полша и фашистка Украйна.
  • 15 сатаНАТО

    107 5 Отговор
    Няма български политик с топки, който да заяви че УКРАЙНА НЕ Е В НАТО и ние няма да участваме в този конфликт.
    САЩ ни хвърлят в огъня и просто ще ни изоставят, когато започне да гори, както направиха с Афганистан.
  • 16 пешо

    87 4 Отговор
    дойче зеле отвратителни сте кой ви плаща всеки ден да ни заливате с помия
  • 17 Христо Иванов

    92 5 Отговор
    и Соломон Паси са предатели от едно и също котило ! Тяхната цел е да ни вкарат във война и да няма вече България !
  • 18 Тодор Правешки

    10 59 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Не бързай, товарищ, Кирчо вече му сви сърмите 😀
    Явно Херо Мустафа е набила обръчите на Десовия, той на Кирчо, така че чакаме позицията на правителството, а женерал Янев може и да се сбогува с поста си 😀

    Коментиран от #26

  • 19 Хи их хи

    38 5 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    И преди фактори в политиката са разсъждавали, като теб и винаги сме били от страната на булката!
  • 20 БАЙ Х@Й‼

    51 3 Отговор
    Някой ще каже ли - Ние на източния фланг ли сме или на източния фронт на НАТО ❓❓❓

    Коментиран от #24

  • 21 РусоРоба

    6 86 Отговор
    стефан янев да си подава оставката и да ходи в гората на лов, заедно с другарите си от КГБ и другаря Путин !!!

    Коментиран от #37

  • 22 gggw

    60 1 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    проблемът е, че винаги сме на нечия страна... трай си там - кой те бута, та се клатиш? Кръстопът- ОК, ама никой не те кара да се вреш между шамарите. В тези ситуации последният печели

    Коментиран от #35

  • 23 Курд Околянов

    65 4 Отговор
    Не дразнете Голямата мечка, щото не става само с чифте пищови на гол тумбак. Нито армия както трябва имаме, нито въоръжение. Щото в един момент може България въобще да я няма.
  • 24 Патриот

    7 54 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ако Хаяско нападне Украйна, може и фронт да станем .Всичко зависи от това колко алкохол ще изпият ватенките...

    Коментиран от #40

  • 25 гост

    57 3 Отговор
    Ицко Иванов какви обяснения иска от министъра? Или има мерак да отива на украинския фронт.

    Коментиран от #90

  • 26 любопитен

    35 2 Отговор

    До коментар #18 от "Тодор Правешки":

    Е много ли ти е кеф генерал губернатора да набива чимберите на уж управляващите ни?

    Коментиран от #53

  • 27 гошо

    68 2 Отговор
    да умира който иска. гледам, тук има достатйчно доброволци - ценители на "ония" ценности. прав им път! аз срещу русия оръжие няма да вдигам.
  • 28 дядото

    65 1 Отговор
    с какво рф заплашва сигурността на българия.заплахата срещу украйна е закономерна.откачените й управници с какво ли не заплашват русия-от застилане с трупове до москва до ракетни и ядрени атаки по руските аец. не искаме българия да участва в плановете на сащ и нато за разрушаване на руската държава.членове сме на нато, но като отбранителен съюз,некато агресор
  • 29 Ужас

    38 1 Отговор
    Нато е смешно хахаххаххаха
  • 30 Ахааа

    46 1 Отговор
    "НАТО повишава бойната готовност" - т.е. сменили са си памперсите?
  • 31 Край

    44 1 Отговор
    НАТО разбирай САЩ много обича украинците Ама много. Готови са на всичко за тях. Да не зфава господ да те заобичат американците.

    Коментиран от #36

  • 32 Сивата чапла

    21 0 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    По-високо от нивото на Оня Свят няма. ....................... Така, че ако си решил да идеш на най-високото ниво имаш хиляди варианти. На нас ни е добре на земята! ......... Между другото, като видя някой да пише за нива ми е ясно, че тоя не играе яко на електронни игри. Там му е акъла, за друго не стига!

    Коментиран от #33

  • 33 Сивата чапла

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "Сивата чапла":

    Тъй де, яко играе !
  • 34 В.В.П.

    51 0 Отговор
    Всеки военен специалист,бойни действия,знае ,че НАТО ,ЕС+партньори,ще загуби в района .Затова ,, Само се правят на твърди. Да се махат от Изт.Европа !Янки,отивайте си у дома,дорде сте живи!

    Коментиран от #41

  • 35 ха ха

    2 45 Отговор

    До коментар #22 от "gggw":

    Пилето ни каца на рамото, а ние супа ще варим от него. Русия няма капацитет да воюва с НАТО, а НАТО няма желание да воюва с Русия. Война няма да има, но ситуация има и трябва максимално да я използваме за да си изградим отбраната.

    Коментиран от #39, #46

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Сивата чапла

    27 1 Отговор

    До коментар #21 от "РусоРоба":

    Що? Играй си на електронните игри, там поне имаш по няколко живота. Не бъркай реалността с илюзиите си.
  • 38 soso maness petrouchka 🚬

    52 2 Отговор
    Този път България е в много кофти положение.Сега е момента хората да протестират срещу НАТО,да се махат.Съсипаха ислямските държави ,Европа се препълни с бежанци сега искат да съсипят и Европа заедно с Русия .Умишлено се засилва омразата към Русия до кога
  • 39 gggw

    40 3 Отговор

    До коментар #35 от "ха ха":

    Русия има капацитет да воюва с когото си иска. И го е доказала на няколко пъти в историята. Никакво пиле не е кацнало и няма как да си оправим каквото и да било, чрез надеждата някой като мине оттук да си забрави самолетите.

    Коментиран от #50, #52

  • 40 БАЙ Х@Й‼

    35 2 Отговор

    До коментар #24 от "Патриот":

    Ама той пък неще да напада ! Ти да видиш ! Вече колко месеца все това му викат ! Та може да се окажем и фронтова държава без Путин да е нападнал нито НАТО, нито Украйна ‼️ САЩ така и не показаха сателитни снимки кой удари ОНЯ самолет! Не показаха и дежурния от РВД който пренасочи целта ! Но санкциите са факт ‼️

    Коментиран от #72

  • 41 Верно ли

    23 1 Отговор

    До коментар #34 от "В.В.П.":

    И аз това написах, ама са ми изтрили коментара (не, че беше цензуриран де, ама на тея майцепродавци трябва да им се случват разни работи, та да се усетят къде им е мястото)!
  • 42 Faradei

    35 1 Отговор
    Западните соросоиди се заяждат с Руската Федерация чрез Окрайна. България няма да взима страна на имперялистите от запад защото това нас не ни касае.
  • 43 В.В.П.

    32 2 Отговор
    Отпадъкът,Хр Иванов, е получил от Америка за България,900000 лв.Лично..И си ,говори щуротиите. Просто момче.Прави Bleck Woter,и си отивай в Донбас.Да ти разцепят алката..!.
  • 44 Софиянеца

    41 1 Отговор
    Соросоида Христо Иванов иска ли да го пратим в Киевска Рус на война щом толкова мн. му се ходи и защитава НАТО?
  • 45 Сивата чапла

    42 0 Отговор

    До коментар #9 от "сатаНАТО":

    Дори Украйна да е в НАТО, трябва ли да поддържаме Зеленски, щото му се играе на войничета? .............. Или щото американците така съществуват, създавайки войни и хаос навсякъде по света, където им е удобно и угодно.

    Коментиран от #67

  • 46 Ха ха ха ха ха

    48 1 Отговор

    До коментар #35 от "ха ха":

    Не ставай смешен! Не Русия, а Нато няма капацитет да воюва. Нато не е нищо друго освен само средство за източване на бюджетите на страните членки! Но посредствените хорица не го проумяват!
  • 47 Грульо

    37 0 Отговор
    "целта е да се подобри защитата на източните членове на НАТО. Те се чувстват все по-застрашени от последните събития на руско-украинската граница. "
    ....................

    Първо, Украйна не са член на НАТО. Второ, ние не се чувстваме застрашени от Русия, а от безумията на НАТО. НАТО къш от Черноморския регион! :D
  • 48 Чарли

    38 0 Отговор
    На който българин му се ходи на война знае къде е летището да си купи билет за Киев и да заминава.Всеки който замеша РБ във война ще плати цената в народен съд!!!
  • 49 Бай Манчо

    36 0 Отговор
    ЯНКИ ГО ХОУМ Никой Българин няма да тръгне срещу Русия , но вие му мислете .
    Като искате война с Русия вървете и се бийте но въвлечете ли ни ще бедствате .
  • 50 soso maness petrouchka 🚬

    45 0 Отговор

    До коментар #39 от "gggw":

    Да се молим Путин да вземе мъдро решение ,България сме една малка държава не интересна на никой .Русия са ни приятели Америка не ни смятат за хора ,само бойно поле да си разположат базите и военните ако се оставим в техни ръце ще заприличаме на Сирия и другите разрушени страни от САЩ. НАТО няма място в ЕВРОПА да си ходят
  • 51 Rampage

    31 0 Отговор
    Хайдежатлантичета натовчета къщ от Република България отивайте на Изток да защитавате интресите на господарите си нали затова ви плащат. Мойте деца за интресите на Чичо Сам няма да воюват Ицо Иванов да ходи с неговите деца на война.
  • 52 ха ха

    2 16 Отговор

    До коментар #39 от "gggw":

    Не ставай смешен. Видяхме ѝ капацитета на гърба си през Студената война...
  • 53 Тодор Правешки

    2 31 Отговор

    До коментар #26 от "любопитен":

    Първо, титлата Губернатор се полага само и единствено на посланика на Пасьолството, тъй като според ватенките България си е Задунайская губерния! Второ, разбира се че не ме радва факта, че караме съюзниците ни постоянно да се съмняват в нас!
  • 54 Дебилето съвсем

    23 2 Отговор
    изтрещява. Искат да се тепат. О К. Обявявам състава на шматарокската армия за военни действия срещу РФ.
    Ген Мунчо - главнокомандващ. Макс и Мориц - пехота. Деса, Мунчовица на тачанката. Сербез аРсенка - химически войски. Ще замеря врага с бустери на пфайзера. Лорер - да бъде внедрен за диверсии в тила на врага. И без това туй му е професия. Цялото Н събрание и МС съвет в натювската армия, барабар с фамилиите. Е с такъв състав е немислимо да ни тепат! Спокоен съм. Има кой да ни брани.
  • 55 Грульо

    30 2 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    Колкото американците помогнаха на авганистанските си съюзници против талибаните - избягаха и ги оставиха на талибаните. :D
  • 56 Rampage

    30 3 Отговор
    Чичо Сам иска да набута турска армия на територията на РБ. След 500 години робството пак искат туски аскери да тъпчат бг земя!
  • 57 Курбанколи Пардимагомедов

    30 5 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    При един ограничен ядрен конфликт България ще бъде изпепелена,но пък поглеждайки от добрата страна на въпроса ще се окажем в едно по добро място където няма сметки,няма притеснение за цени на ток ,парно ,горива и т. н.А на паметник високо в планините ще пише,тука някога живя малък ,но смел и борбен народ ,който геройски загина в защита на демокрацията и евроатлантическите ценности.
  • 58 Европа

    36 4 Отговор
    Категорично. Отказвам да ни набутват в поредните гнусотии на НАТО. Помним как въздушното ни пространство беше използвано за да бъде бомбандирана Сърбия държава в сърцето на Европа. СРАМ И ГАДОСТ
  • 59 Ювиги Хана

    20 3 Отговор
    Укрите ще занест на поднос в Кремъл като
    курбан Зеленски и хунтата му от Киев
  • 60 Димитров

    22 2 Отговор
    Ясно е,че цената ще я плащаме ние!
    Като има балъци,така става!
  • 61 Споко бе

    24 2 Отговор
    Паситу - най - великото евроатлантик ша на брани! Герганка с малките пасийчета и те отиват на първа линия! Памперсите от партньорите, безплатно.
  • 62 боко

    21 2 Отговор
    А вие русофоби мр-----и много загрижени станахте за чужда държава а ще жертвате България бо----и
  • 63 Не, вие

    28 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тодор Правешки":

    атлантиците заминавате на украинския фронт. Вашите началници провокират война с Русия. Нарамвай чувала с памперси втора употреба и марш да обслужвате чифутските си господари.
  • 64 някой си

    29 1 Отговор
    Аз предлагам на първа линия този път да изпатим само политици,кметове,депутати,шефове на агенции и техните солота..ци.Така ще е справедливо след като ни докараха до тук.Цар Борис дето си е бил цар отвсякъде не е взел участие във война срещу Русия,а тия сега и тези преди тях ,,на какви се правят,,.Ако са взели пари за да ни ,,продадат,,-да връщат парите най добре.Ако стане война ,няма да стане само с бомби в Русия.
  • 65 Васил Левски

    24 1 Отговор
    Киевска Рус не член на НАТО тогава НАТО какво иска от РФ освен да иска война. България когато е ставала член на НАТО разписала ли, че ще водим войни от нашата територия за интресите на Чичо Сам?
  • 66 9774

    31 1 Отговор
    Брей колко им се ще на някои хора да има война! Щели да гледат сеир. Не драги, Вие ще сте част от сеира. Не дай Боже да е ядрена. Няма да умрете веднага но много ще Ви се иска да е така. Ще живеете на мрачна земя без значение кой е победил. Радиоактивно заразяване навсякъде, огромен брой раково болни, още други тежки заболявания. Срината икономика, за отопление не може и да се мисли, почти няма ток, съмнително качество на водата. И още, и още. И това дето пиша не съм го измислил аз. Това е реалността а тя може да бъде още по-лоша.
    И какво като Вашите хора са победители? Изобщо това няма да има значение.
    Най-добрият начин е да се постигне споразумение чрез преговори. Трябват и отстъпки, важното е хората да не страдат. Живота е толкова кратък, понякога и хубав.

    Коментиран от #84, #87

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Мръсен

    2 26 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Това са моите интереси. Вие сте против моите интереси. Не искам комунизъм, не харесвам болшевишката култура. за мен турско робство и комунистическо робство са равносилни.

    Коментиран от #76, #80, #85, #102

  • 70 TFFW

    23 1 Отговор
    Говедарите ползват НАТО за да си осъществяват болните амбиции на една икукуригала 80г алчна мумия!
  • 71 Мурзилите в шах

    1 11 Отговор
    Хахахаха
  • 72 Патриот

    1 20 Отговор

    До коментар #40 от "БАЙ Х@Й‼":

    Когато бяха взривени два жилищни блока в Москва, Путин каза, че били чеченците и започна втората чеченска война. Нямаше снимки, нямаше доказателства че са чеченците, но Путин нападна Чечня!

    Коментиран от #86

  • 73 експрес-

    13 3 Отговор
    Война ще има, това е сигурно. Въпросът е, дали ваксинирането не е свързано с това. Яростната агитация да си набодеш n-на брой дози и бустери няма логично обяснение.
  • 74 Както винаги

    26 1 Отговор
    американците ще демократизират света така както на тях им е изгодно от разстояние. Не случайни са напъните за колкото се може повече натовски бази у нас. Путин не е луд да нападне Украйна, но ЦРУ може да свърши и това безумие. При евентуална война ние и румънците ще го отнесем. А чичко Сам ще потрива доволно ръце. Поредният убийствен конфликт далеч отвъд океана. Интересно ако Путин си направи бази в Мексико…
  • 75 Внимавайте

    30 2 Отговор
    Не беше ли НАТО съюз за защита и ненападение? Някой да ги е нападнал ? НАТО, искат локална война и България и Румъния пушечно месо барабар с Украйна? Тая война никой не я иска освен шепа изроди, които от петдесет години мечтаят да има в Европа отново война, а нашите платени продажници ПП са слугите им. Нищо не е случайно. Затова се изтеглиха от Афганистан, Украйна е новият Афганистан, само че като изстрелят ракетите от Варна /нарочно/ никой не може да спре отговора на Русия
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Тоест

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Тоест, това беше ясно! Не трябваше да влизаме в НАТО и Евро съюза!
    НАТО ни иска за Плацдарм срещу Русия! А Европа ни иска да ни продава буклуците си, на 5торни цени и да купува хубавата ни ЕКО храна /Запомнена с вкуса на социализма / за жълти стотинки!
    Това е братя българи - предадоха България още преди 1989-та сега се берат плодовете!
  • 78 Ако на теб

    22 0 Отговор
    дрогарьо Бойкикиев, ти се умира за САЩ можеш още сега да отидеш на фронтовата линия, bloкук skапан!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Оди да

    16 0 Отговор

    До коментар #69 от "Мръсен":

    бЕреш пижоли. Сегашното амерочифутско робство може да се сравни с турското. Кажи да ти сменят глупавите лозунгчета. Явно отговорникът ви е Оникално тъп. Ама то какъв да се хване с таков нещо?
  • 81 Ttt

    25 0 Отговор
    Не ми пука нито за Русия нито за Америка. Пука ми за родната ни райска земя. И лично аз не искам оръжия и чужди войници тук. Трябва да се скатаем ако можем, а не да лаем като прибалтийските републики, смешно е и опасно
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Kcaniba

    5 2 Отговор

    До коментар #69 от "Мръсен":

    Така и по турското казвахте...
  • 86 Бай Манчо

    12 1 Отговор

    До коментар #72 от "Патриот":

    Патриоте отивай да помагаш на янките да спасявате света от "лошият" Путин след като толкова и се притеснил за украинците , но не пиши глупости .
  • 87 666

    21 0 Отговор

    До коментар #66 от "9774":

    Така е, някой безмозъчни доста лесно говорят за война, а не са гледали даже кадрите с умрели през войната 2014 хора със семейства и деца. Говорят Русия, Америка кой как щял да изпепели, все едно гледат филм. Филма се случва предночите ви и ситуацията е сериозна. Забрави да споменеш и ядрената зима- ще има и глад. А според учени, трябват само няколко бомби за да има такава ядрена зима. Глупави, неуки и прости хора
  • 88 Ром ама кубински

    11 0 Отговор
    След глобален ядрен конфликт единстенният печеливш ще е Китай,доста вероятно да останат Индия,Африка и част от арабския свят и Латинска Америка.

    Коментиран от #104

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Боцко

    13 1 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Не се учудвай, Ицко Иванов е соросоид
  • 91 Боцко

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана":

    Разквартируване за постоянно на чужда войска означава чужда окупация на територията.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ф16

    5 0 Отговор
    Първо кранчето,после копчето
  • 94 Ф16

    3 0 Отговор
    Първо кранчето,после копчето
  • 95 следовательна

    3 10 Отговор
    Тукашните мурзилки и подлоги да стягат чамоданите и да ходят да воюват за матушка.

    Коментиран от #96

  • 96 Мурзилка

    5 2 Отговор

    До коментар #95 от "следовательна":

    Ами не, рашките ще се оправят и без нас! Ще се наложи вие еврогАйско ориентираните да помагате на Киевска Рус!
  • 97 123321

    11 0 Отговор
    Каквото и да става ние във войни да не участваме
  • 98 Ивайло

    12 0 Отговор
    И не си мислете че сега Путин няма спи заради НАТО. Лошото е че ако се наложи да се защити ще ни изпепели.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Буратино

    8 1 Отговор
    България никога не се е била и няма да се бие срещу Русия. Който му се играйка — да ходи наемник в Украйна. Без бази на наша територия.

    Коментиран от #103

  • 101 Алфа Вълкът

    1 4 Отговор
    Е ще има война, супер ще изкарам някой лев и ще си направя кефа да трепя ушанки!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Алфа Вълкът

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "Буратино":

    Добричката епопея???
  • 104 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "Ром ама кубински":

    Как ще са победители,като ще ги поръси радиоактивен прашец.Равномерно,навсякъде.
  • 105 Оптимист

    3 0 Отговор
    Вижте сега, не се шашкайте! Ако заемем твърда позиция и не приемем войски на НАТО в БГ ще бъде супер, но българските политици нямат топки за подобно решение. Т..е., по реалистичен е анибългарският вариант, а именно - България да стана военна база на НАТО срещу Русия. Хубавото в този случай обаче е, че шансът руските войски да влязат отново в БГ става доста голям. Така че, споко.........

    Коментиран от #106

  • 106 Алфа Вълкът

    3 0 Отговор

    До коментар #105 от "Оптимист":

    СПОРЕД ТЕБ ЗАЩО ВИ ИЗЛЪГАХА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ПЕТКОВ? БОЙКО КАКВО КАЗА КАТО ИСКАХА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СЛОЖАТ РАКЕТИ КРАЙ ВАРНА СРЕЩУ РУСИЯ? ЦИТИРА БОРИС 3 – ВИНАГИ С ГЕРМАНИЯ, НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ! А КОЙ ДОПУСНА БАЗИ БАЗИТЕ НА САЩ В БЪЛГАРИЯ? ЧЕРВЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПЪРВАНОВ, А КОЙ В МОМЕНТА НИ ВЪВЛИЧА ВЪВ ВОЙНА, ЧЕРВЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!
    ТОЙ СЕГА МОЖЕ ДА КАЖЕ, ЧЕ Е ПРОТИВ ВОЙНА С РУСИЯ И ЯНЕВ, АМА ТОЙ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА ЗА САЩ, ДОКАРАХА НИ КАНАДЕЦА И КРАДЕЦА!
  • 107 Недостоен

    1 1 Отговор
    Мирише на предателство Тълкуването е че Янев иска да осигури безпрепятствен коридор на Кремълските войски през България при евентуален военен конфликт
  • 108 Бългрин

    1 0 Отговор
    Каква България кой ни пита нас, ай стига с глупистите то бива пропаганда но чак толкова не бива. Та ние нямаме боеспособна армия вижте и средната възраст или въоръжебието и смях.... . И с кого ще воюване със славянски народ който ни е освобождавал, и за чии американки интерес.
  • 109 Мехмед

    1 1 Отговор
    "НАТО повишава бойната готовност, България зае позиция"

    🤣🤣🤣

    Единствента позиция, която може да заеме българийка е партер.
  • 110 Пушкин

    2 1 Отговор
    Време някой да постави Русия на мястото си и да спре терора над съседите си.В цялата си история Русия е доказала че винаги е грабила, убивала и измъчвала всяка нейна съседна страна дори и сбствения си народ за някакви имперски идей и величия.