Last news in Fakti

23 Декември, 2021 14:30 1 938 22

Вече над 600 000 са починали от коронавирус в тази държава

  • русия-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • пандемия

Русия е на трето място по смъртност от коронавирус в света

Вече над 600 000 са починали от коронавирус в тази държава - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на починалите от коронавирус в Русия вече надхвърли 600 000 души, след скок в броя на инфекциите, свързан с варианта Делта. Страната е на трето място по смъртност в света с 600 434 смъртни случая след САЩ с около 813 000 смъртни случая и Бразилия с 618 000.

Вариантът Омикрон, който се разпространява бързо в други държави, засега почти не оказва влияние на данните от Русия. До момента има само 41 заразени с него.

Изчисленията се основават на данни на статистическата агенция Росстат до края на октомври и данни за ноември и декември на оперативния щаб за справяне с коронавируса. Смъртността обикновено е по-висока от тази, за която се съобщава в ежедневната информация на щаба. Статистиката за месеците след октомври все още не са публикувани.

Според властите разликите в данните се дължат на факта, че в ежедневната информация на щаба се съобщава за очевидните случаи, а Росстат публикува вече напълно потвърдени данни на месечна база.

Руският щаб за справяне с коронавируса съобщи за 1002 починали и 25 667 новозаразени за последните 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммммм

    29 5 Отговор
    Ма как бе...Сега след пресконференцията на Путин "свободните медии" ще ни засипят с трагични новини от Русия.Като се започне от ковида и се стигне до замръзналите врабчета в Сибир.Нали трябва да се отклони вниманието от казаното на пресконференцията и да се внуши,че Путин "хубаво говори -ама видите ли врабчетата там замръзват"......
  • 2 asd

    7 5 Отговор
    Чакаме само включване от необразованите столипиновски тиквопитеци... Има пак да раздават акъл който нямат. ХахахахахахаХахАХахАХахахАха
  • 3 двоен аршин

    24 2 Отговор
    Във Великия Хегемон са от 800 000 нагоре, но това не е за писане.
  • 4 Веселинъ ЕГН 7112136860

    17 2 Отговор
    Почна лудо надцакване кой е по-умрял. Третата световна война и нейните "жертви" са тържествено по- забавни от онези изфабрикувани в Ялта и Нюрнберг депресанти ,някои от които бяха засечени да мрат по няколко пъти.Разговарял съм с "преживели" Холокоста,които разговорчиви ме убеждаваха,че единственият недостиг в концлагерите са били тестетата за покер. Не ми остава друго,освен да се съглася с ветераните. Тоя път евреите ще го закъсат откъм мъченичество,защото е факт,че не са никакви мъченици,а "творци" на испански чуми,луди крави,Ковид паники и хомосексуални джендърски интриги. Само ЦСКА!
  • 5 Крум Савов

    17 5 Отговор
    Аз бях дотук с този експериментален препарт. Никакво "препариране" повече. Слава БОГУ, изкарах късмет, че улучих два пъти плацебо и нямаше физическо последствие върху мен. Така ми се даде възможност да преосмисля и прозра случващото се в света. Каква глобална... грандиозна... невъобразима измама. Истина ви казвам, бе ми много трудно да я проумея, но критичното балканско мислене най-сетне включи... и кроежите на лукавия - троянските му коне - са пред вече прогледналите ми очи. Българи, не се бодете с експерименталките. Вашите ДУШИ са мишената! С разум, воля и борбеност... А бе... Просто пазете СЪВЕСТТА си, ДУШИТЕ си и ДЕЦАТА си!
  • 6 Истината

    17 3 Отговор
    Само последно не разбрах нали България беше на първо място, а сега ни изпреварват?

    Коментиран от #19

  • 7 Грульо

    11 1 Отговор
    И тез яко надписват, всичко с положителен тест в статистиката - също като у нас.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ДаЗдраПерМа

    6 0 Отговор
    матаматиката куца яко
    за 2020----164000
    за 2021----302000 (до 23дек)
  • 10 Перо

    12 1 Отговор
    БГ е на първо и второ място по смъртност в света, много преди Ковид-19, от 10 г.!
  • 11 УСА боклук

    7 1 Отговор
    Русия е 146 000 000 с 600 000 починали.
    България е 7 000 000 с 30 000 починали.
    Къде ли има по-голяма вероятност да умреш?

    Коментиран от #14

  • 12 И там е пълно с мангъроиди

    1 5 Отговор
    Затова...
  • 13 Нборко

    5 1 Отговор
    Първо да намерят и изолират такъв вирус и тогава да разправят кой,къде и колко са умрели от нещо,което никой никъде нее виждал!Шменти капели-21 ВЕК!
  • 14 мани мани

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "УСА боклук":

    ам еднакво е процентчето, колкото и да ти е чудно :) вероятността излиза да е еднаква :)
    но не можеш правилно да изчисляваш % смъртност колко е :) смята се по съвсем друг начин!
  • 15 Механик

    6 1 Отговор
    Що бе, дойчвеле? Нали искате руснаците да изпукат? Що не се радвате,ми пак плачете на чужди гроб? Междувпрочем, как е положението в САЩ, Англия, Израел, Дания....?! Там сигурно се е увеличила продължителността на живота с барем 38%? Или са вече безсмъртни? Знаете ли какво е Сибир,а? Там ковид няма да дойде, а ваксини още по-малко. Чували ли сте за "сибирско здраве и дълголетие" ?Там живеят силни и горди хора. ЖИВЕЯТ дълго за ваше разочарование. Вие си гледайте хипопотамите дето на 14 години вече са по 140-160 кила и пият по две шепи хапчета. Русия не я мислете. Имало е я и ще има и след вас.
  • 16 мани мани

    5 0 Отговор
    1 време от 100 развили някаква пневмония, умираха 1-2 души, а сега са четирима ... тва е разликата! голямата смъртност е от: страх, психоза, нелечение на различните видове пневмонии, нелечение на други тежки болести заради страха от вируса, нямане на елементарни лекарства в аптеките и болниците, беднотията на хората неможещи да си ги купят, лечение по телефона и ненавременен прием в кабинетите, липса на мед. сестри, липса на лекари, липса на заразни отделения, дори ваксинацията ... много са утежняващите фактори и си оказват влияние! инак сега смъртността е 4% като достигаше максимум 7% ... няма да обяснявам как се изчислява ... повечето от вас много грешат в сметките :)
  • 17 Фалшивите

    7 0 Отговор
    ФЕЙК НЮЗ починалите в Русия са 300к и е на 4-то място. Най много починали има Америка. Айде малко си проверявайте инфото
  • 18 другарят

    6 0 Отговор
    Ало лъжците от ФАКТИ! Починалите в Русия от началото на пандемията са близо 300 хиляди! Какви 600 хиляди бе изроди гнусни??
  • 19 456

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    На глава население България е втора /дано вече да са други цифрите/, а Русия е трета като общ брой починали.
  • 20 Гост

    0 0 Отговор
    Поправете си заглавието! Не починали ОТ, а починали С коронавирус! Доколкото знаем, аутопсии не се правят /защо ли?!/ , така че писането за починали От корона вирус е безпочвено!
  • 21 Кински

    0 0 Отговор
    Е един път и ние да сме пред тях .втори по смъртност от ковид в света сме след Перу .така че няма защо да им завиждаме на руснаците този път .честит ни сребърен медал
  • 22 не може да бъде

    1 0 Отговор
    Азз лично съм готов да изкажа уважение към съставителя на тази статия- увеличила е броя на починалите в Русия само два пъти...а най-често нашите уважаеми обективни и безпристрастни журналисти изкривяват статистическите данни от 3 до 5 пъти!Погледнете в данните на института Джон Хопкинс в раздела общо починали -САЩ -833 хил.,Бразилия -618 хил.,Русия -301 хил.!? Увеличение само 2 пъти!Хвала на такива честни журналисти!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания