Last news in Fakti

26 Декември, 2021 14:30 25 723 17

Почина известен политик

  • карлос папуляс

Каролос Папуляс си отиде навръх Рождество Христово на 92 годишна възраст

Почина известен политик - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият гръцки президент Каролос Папуляс почина на 92-годишна възраст, предаде в. "Катимерини". той беше държавен глава на южната ни съседка в периода 2005-2015 гг.

Папуляс беше член на партия ПАСОК и заемаше различни министерски постове по време на дългата си политическа кариера (главно в министерството на външните работи и министерството на отбраната). Беше депутат от родния си регион Янина в продължение на 26 години.

"Неговото участие в Националната съпротива и усилията му против хунтата определиха пътя му, отразявайки неговата неизменна отдаденост към идеалите на свободата и справедливостта, които той винаги отстояваше", каза сегашният президент Катерина Сакеларопулу.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 28 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хммм

    30 32 Отговор
    Вирусът е отнел още един млад живот .
  • 2 глоги

    43 6 Отговор
    Той беше държавен глава на южната ни съседка в периода от 2005-та до 2015-та г. ЛЕКА МУ ПРЪСТ НА ЧОВЕКА!
  • 3 robin

    40 6 Отговор
    Стори ми се че е Сорош,но уви.
  • 4 Патето Яки

    31 4 Отговор
    Достоен живот.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ей Хасане

    21 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бравос !!!":

    Това казват гърците за вас турците. Спрете да ги копирате. Минаха хиляда години. Трябва да стъпите на краката си и да създадете нещо свое, дори като поговорка, тъй като не можете да го направите в изкуствата, в науките, в културата.

    Коментиран от #9

  • 7 Анонимен

    21 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бравос !!!":

    Да си пиеш редовно хапчетата и всичко ще е наред!
  • 8 ddddd

    18 2 Отговор
    Дай боже и на нашите политици
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Минка

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бравос !!!":

    Точно! Отнася се и за теб!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хахахаха

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хахахаха":

    Буквално всички политически партии там са обвързани със Сърбия и бивша Югославия.

    Тук всеки пенсионер русофил им се кефи бясно и ги смята за братя в борбата с американците, а всеки втори младеж знае поне 10 имена на сръбски попфолк изпълнители. Ситуацията е изключително унизителна за нас като народ. Не трябва да отвръщаме на омразата с омраза, но е наш дълг да помним историята си и да не отстъпваме милиметър от нея.

    Коментиран от #14

  • 14 Хахахаха

    17 4 Отговор

    До коментар #13 от "Хахахаха":

    Сърбия ни обявява война през 1885 г., което е нож в гърба. Българската войска, която е само на 7 години и е без нито един генерал, за изключително кратко време се премества от турската граница, достига сръбската, разгромява ги и само Австро-Унгария ги спасява да не ги завладеем пак, както сме правили много пъти през средновековието. Днес има един български паметник, на български войн, плачещ заради тази братоубийствена война. България никога не е мразела Сърбия, а точно обратното. След Сръбско-българската война, идва Балканската и сърбите ни забиват нож в гърба, като окупират Македония, която е населена предимно с българи, трети нож в гърба на България, сърбите забиват, когато се съюзяват тайно с Гърция, против нас във Втората Балканска война. Първата световна избухва, заради Сърбия, пак сме противници, за жалост. Втората световна отново сме врагове и след края на войната Югославия най-накрая успява да унищожи българщината в Македония, създавайки нова македонска нация. Не знам кой поред нож в гърба е това, изгубих им бройката. Освен тези конфликти, сърбите имат и проблеми с Хърватия, войната в Босна, която не е толкова отдавна, а до ден днешен и конфликт с Косово. Изключително конфликтна нация и държава. Няма да говоря, за това, че през средновековието са били византийски наемници, срещу България. И въпреки всичко това, сърбите са уважавани и обичани от българите и България. Крайно време е и в Сърбия, да бъде така. Сърбите да обичат и да уважават България.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 селтак

    1 1 Отговор
    За миг си помислих че е Бай Дън!
Новини по държави: