Last news in Fakti

27 Декември, 2021 15:41 8 644 76

"Газпром" с нов рекорд

  • газпром-
  • русия-
  • доставки-
  • газ

Достигната е доставка на газ от 1.656 милиона кубически метра на ден

"Газпром" с нов рекорд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На 23 декември "Газпром" постави исторически рекорд за дневни доставки на руски газ за Китай през газопровода "Силата на Сибир", се казва в изявление на холдинга.

Оттам подчертаха, че доставките на газ за потребителите в другата посока - към Европа, се извършват по заявки в пълен размер в съответствие с настоящите договорни задължения.

Последните дни "Газпром" увеличи ежедневния добив на газ от руските подземни газови хранилища (ПГС) до максимум за последните 5 години, за да осигури доставки на гориво на потребителите в периоди на необичайно ниски температури. "За да осигури доставки на газ на потребителите, "Газпром" достигна дневно изтегляне на газ от руските складове до максимално ниво за последните 5 години. Доставката на газ за руски потребители от газопреносната система на холдинга достигна 1,656 милиона кубически метра на ден" се отбелязва в съобщението.

От 22 декември производственият комплекс на "Газпром" работи в режим на есенно-зимни условия. Основната причина са необичайно ниските температури, които се регистрират на ден в регионите, където функционира Единната газоснабдителна система на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Презвитер Козма

    29 165 Отговор
    Ами нормално, това е бедна страна, богата на ресурси, които нейните мощни съседи, ЕС и Китай, използват както суровинен придатък и страна от третия свят.

    Коментиран от #4, #6, #10, #12, #23, #49, #53, #61

  • 2 Наблюдател

    12 50 Отговор
    Ако се вярва на статията доставките на газ за Китай са точно толкова колкото и за руските производители
    Не е ли странно

    Коментиран от #14

  • 3 Наблюдател

    8 47 Отговор
    Ако се вярва на статията доставките на газ за Китай са точно толкова колкото и за руските ПОТРЕБИТЕЛИ.
    Не е ли странно
  • 4 бат Рамбо е гей

    119 12 Отговор

    До коментар #1 от "Презвитер Козма":

    Нормално е да - ЕС да плаща по 1850€ за газ и 450€ за ток. Икономиката в канавката . От друга страна краварите като богата държава избочиха краварника за шистова газ . И те ли да бедна държава с ресурси ? То че са бедни - бедни са . Със заеми от 32 трилиона $ борчове .

    Коментиран от #44

  • 5 ЕРДОГАН

    111 12 Отговор
    А ЗАЩО НИКОИ НЕ ПИШЕ ЗА ПОЗОРНОТО БЯГСТВО НА АМЕРИКАНЦИТЕ И НАТО ОТ АФГАНИСТАН ИЛИ ВЕЧЕ ВСИЧКИ ЗАБРАВИХТЕ ЗА ТОВА

    Коментиран от #68, #69

  • 6 Запознат

    85 5 Отговор

    До коментар #1 от "Презвитер Козма":

    При,, бедните " ГМО, нутрасуит, захарин, косерванти... са забранени седят на топло и се хранят с естествена храна!
  • 7 Анимационерите

    14 65 Отговор
    Броят на танкерите с втечнен природен газ, от САЩ, които декларират като дестинация пристанища в Западна Европа, се увеличи с 50% само за последните 24 часа в отговор на задълбочаващата се енергийна криза на Стария континент...

    Коментиран от #13, #15, #38, #60, #70

  • 8 Граматиков

    48 6 Отговор
    ........достигна 1,656 милиона кубически метра на ден" се отбелязва в съобщението. НЕ 1,656 МИЛИОНА, а 1656 милиона. Журналисти, правите ли разлика или не.
  • 9 БарбаГанюс

    11 69 Отговор
    ами износа расте, щото ракетите поскъпнаха и армията гладна, требе да се рани !!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Професора

    75 11 Отговор
    Не съм чул в Русия да реваксинират нещо по въпроса да каже сороснята?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 АВТОРСКА КОРЕКЦИЯ

    47 11 Отговор

    До коментар #7 от "Анимационерите":

    Броят на танкерите с втечнен природен газ, от САЩ, които декларират като дестинация пристанища в Западна Европа, се увеличи с 50% само за последните 24 часа в отговор на ПОВИШАВАЩИТЕ СЕ ЦЕНИ В ЕВРОПА.

    Коментиран от #18

  • 14 къде

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател":

    го видя това във статията???
  • 15 Бай Дрън

    57 7 Отговор

    До коментар #7 от "Анимационерите":

    Еми са ни е паднало да издоим бледоликите от гейропа. С тея цени дето сами си ги направиха.
  • 16 ША ПУСКАТЕ БАРЕЛ НЕФТ ЗА ДВАЙСЕ

    28 1 Отговор
    ДОЛАРА А.....
  • 17 А за България каква полза никаква

    13 56 Отговор
    Нито спонсорира нито един български отбор както го прави на всякаде нито нищо Русия се пълни с пари а България няма полза дори и плащаме милиарди и още има глупаци поткрепящи Русия

    Коментиран от #20, #21, #39, #62, #73

  • 18 дебил

    25 3 Отговор

    До коментар #13 от "АВТОРСКА КОРЕКЦИЯ":

    отговор в смисъл на какво? да свалят цената на газта в Европа или и те да се възползват от високите цени и да захлебят здраво?

    Коментиран от #55

  • 19 111

    15 4 Отговор
    Нещо с количествата не е наред. При този дневен дебит се получава годишно количество от 600 млн. м3, което не стига за Топлофикация София. България потребява 3.5 млрд м3 годишно. За часов дебит е прилично /15млрд м3 годишно/ но пак само за новини става, 10 процента от износа за Европа

    Коментиран от #24

  • 20 каква

    53 4 Отговор

    До коментар #17 от "А за България каква полза никаква":

    полза очакваш да има България или която и да е друга страна, от това, че Русия продава газ??? Каква полза има България да речем от Мерседес като си продават колите?

    Коментиран от #22

  • 21 учуден

    51 8 Отговор

    До коментар #17 от "А за България каква полза никаква":

    ти очакваш Русия да ни доставя газ безплатно ли що ли??? Като ти е скъпо, обиколи пазара и си купи по евтино.
  • 22 ми ,

    6 34 Отговор

    До коментар #20 от "каква":

    Сега нашата русосня ше си напълни банковите сметки ...🤭
  • 23 Емил Станоев

    40 5 Отговор

    До коментар #1 от "Презвитер Козма":

    Направи справка и ще разбереш ,че общият обем от продажби на Газ и Нефт са около 15-16 процинта от общия държавен бюджет. Бедна е ...ба...ба ..ти
  • 24 гост

    11 52 Отговор

    До коментар #19 от "111":

    Пак ни правят на балами , за да има някакъв "рекорд" за умрелите без аналогови ушанки !! Щото танкерите от САЩ към Европа се увеличават всеки божи ден и след седмица две се очаква срив на цените поне наполовина !! И за да не пишат колко е загубил Газпром от недоставените количества се сетиха за "вътрешен пазар" , хахахаха !!

    Коментиран от #28, #29

  • 25 Тттттт тттттт

    39 5 Отговор
    Ама за какви рекорди пишете на Газпром...-нали точно тук имаше статия,че САЩ спасяват ЕС с танкерите си-и точно от руската газ...?? Нещо не се връзва-хем америте уж спасяват европейците-хем Газпром прави луди печалби от европейските си доставки..???

    Коментиран от #26

  • 26 веселяк

    26 2 Отговор

    До коментар #25 от "Тттттт тттттт":

    "рекорд за дневни доставки на руски газ за Китай". Чукча писател, не читател!
  • 27 Търтей

    11 4 Отговор
    Абе що си пилеете природните ресурси да снабдявате сульо и пульо?
  • 28 искаш

    57 4 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    да кажеш, че тея танкери ще продават газ на половин цена спрямо руския газ и цените ще се сринат наполовина :)))) Дечко, тея танкери не идват за да свалят цената, а за да намажат и те от високите цени.

    Коментиран от #37, #40

  • 29 Госあ

    24 2 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Досещаш ли се и без минусите колко си нелеп 😂
  • 30 2121

    48 9 Отговор
    Че,коментарът е точен, е вън от съмнение.Че, Бай Ганьо от лизане на подметки, ще купува вредния и скъп шистов газ ,това е ясно, но защо ние Българите заради двамата мошеника Кирчо,ментата/който дори не знае литературен български език,не знае география, не знае Българската История, не знае,че има ДВА моста на Дунава,че той излъга ДВА Пъти Президена Румен Радев/ и Асенчо офшорката, ще страдаме?Шистовият газ освен вреден за здравето, /както са вредни Западните Ваксини,произведени с антигени от маймуни ,род Шимпанзе/,се доставя с танкери на пристанищата на Гърция или Турция.Шистовият газ изисква обработка, трябва да платим за преноса от тъпите сащ и да платим наем за престой на гръцкото или турското пристанища.Вместо,да сключим договор за доставка на Руски газ и петрол с Газпром,мошениците от ПП,Кирчо ментата и Асенчо офшорката, ще ни вкарат в големи разноски в Долари /или Евро.Всички страни от Азия, Европа ,Балканския Полуостров и съседна Гърция, удариха чело, пред Вл. Вл. Путин,сключиха дългосрочни договори за газ и петрол и го получават по правилата по техни тръби,които заобикалят България.Само соросоидите ,това безумно продажно управление от мошеника Иван Костов,през психФилип Димитров,джендър Станишев,предателя Б. Борисов,до днешните папурковци лапат мухите и българите плащат за безумията от ПП.Мислех,че няма да паднем толкова ниско,в предателството си към РФ.Уви!Сега,ще стане като при поуката:Българинът изяжда първо боя,после торбата със сол и накрая му
  • 31 Ами ...

    8 37 Отговор
    Я, това нещо ("Силата на сибир") работи! Миналата година беше няколко пъти в профилактика. "Както наскоро отбеляза заместник-председателят на управителния съвет на "Газпром", генералният директор на "Газпром експорт" Елена Бурмистрова, предварителната оценка на обема на газа, доставен в Китай по газопровода през януари-септември, е 7,1 милиарда кубически метра." Грандиозно. За сравнение: България потребява 3.1 милиарда годишно. 😀 Иначе газопровода е за 38 милиарда кубически метра годишно, ама тази година, до тук 7 милиарда. 😀 И рекорд. 😀 А мислеха да строят "Силата на сибир-2. 😀 Някакви тук сънуваха китайски и индийски пазари. 😀 Ама китайците нещо не искат да купуват. Знаят си стоката май. 😀 Пък и все едно, скоро сами ще си вземат каквото искат

    Коментиран от #45

  • 32 Госあ

    43 9 Отговор
    Продажната соросня е на седмото небе от танкерите със скъп газ, който краварите пробутват на Европа 😂 За да не прекъсва щастието им, Путин най добре да пренасочи всичкия газ към Китай хо-хо-хо

    Коментиран от #34

  • 33 2121продължение

    40 8 Отговор
    Мислех,че няма да паднем толкова ниско,в предателството си към РФ.Уви!Сега,ще стане като при поуката:Българинът изяжда първо боя,после торбата със сол и накрая му идва акъла.Мисля, че е късно.

    Коментиран от #35, #36, #41

  • 34 Ами ...

    2 19 Отговор

    До коментар #32 от "Госあ":

    Да пренасочва, ама като не го искат... 😀
  • 35 Ами ...

    12 20 Отговор

    До коментар #33 от "2121продължение":

    За такива като тебе определено е късно. Какво предателство към РФ? На теб ако ти е родина РФ, на нас българите не е. Наша родина е България.
  • 36 Ами ...

    13 26 Отговор

    До коментар #33 от "2121продължение":

    И довечера, преди да си легнеш, да не пропуснеш да удариш чело пред портрета на Вл. Вл. 😀

    Коментиран от #42, #52

  • 37 Ами ...

    10 24 Отговор

    До коментар #28 от "искаш":

    Дядка, увеличеното предлагане намалява цените. Ама от къде да ги знаеш тези неща, нали при социализма държавата ти определяше цената. 😀 За цените съди сам - Китай купува минимални количества руски тръбен газ, но получава огромни доставки от САЩ. Според теб глупави ли са китайците, да предпочитат по-скъпия газ от САЩ пред "евтиния" руски? Ами не са. Просто американския е по-евтин. 😀

    Коментиран от #43, #46, #47, #48

  • 38 От страни

    20 1 Отговор

    До коментар #7 от "Анимационерите":

    Да ама други ден могат и да исчезнат по същия начин стига цената в Азия да скочи малко повече от Европа. Можеш ли да си сигурен с тях че утре ще имаш газ? Както я спрха за Европа преди кризата така могат да я спрат когато си поискат - ще си готвиш боба според това какви са борсовите цени и кво им е хрумнало на краварите за посока на танкерите? Спасителите идват. Чип и Дкйл бързат...ДБ.
  • 39 От страни

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "А за България каква полза никаква":

    Ама длъжни ли са? За каво са длъжни? Не искаш ли да поработиш малко?
  • 40 От страни

    14 1 Отговор

    До коментар #28 от "искаш":

    При това представи си как се чустват ония дето са чакали тия танкери в Азия. Псуват яко американците.
  • 41 От страни

    11 1 Отговор

    До коментар #33 от "2121продължение":

    Не расказваш вица докрай: първо боя ма не издържа и вика "стига", после торбата сол ама не може да изяде до край и вика стига, та накрая му го набутват...
  • 42 От страни

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ами ...":

    Така го правиш пред портрета на Джо? Що мислиш че всичките са като теб?
  • 43 От страни

    9 2 Отговор

    До коментар #37 от "Ами ...":

    Ей ти като лъжеш си мислиш че не можем да четем? от януари е бил 1000 доллара, пада до 450 и почти цялото време беше около 500. В Азия. На спота. Руска газ китайците взимат по 250.
  • 44 Ahoo

    5 19 Отговор

    До коментар #4 от "бат Рамбо е гей":

    що не карараш лада бе, или да говориш по руския GSM. само бълалайка ви голяма.

    Коментиран от #57, #63

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Дечко

    11 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ами ...":

    увеличено предлагане има когато има увеличени цени на първо място. Ако цените след 2 седмици паднат наполовина както си мислиш, тогава каква ще им е ползата на танкерите да идват??? За да ти оправят живота и настроението ли? Просто подминават и отиват в Азия.
  • 47 123

    11 1 Отговор

    До коментар #37 от "Ами ...":

    Интересно!? :) Защо ли купуват китайците скъпия руски газ :) Пък и защо ли купуват европейците 37% от доставения газ да е от скъпия руски газ :) Абе спрете да купувате веднага бре и Путин ще рухне за ден :) :) :) :) Нали така беше :) О! забравих, че ще трябва да спрете да купувате и още други неща....като пшеница например :)

    Коментиран от #59

  • 48 Ами

    8 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ами ...":

    Европейците що и те не купуват евтиния американски газ ами купуват скъпия Руски :)))
  • 49 От страни

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Презвитер Козма":

    Затова ли краварите се натискат да станат суровинен придатък?
  • 50 123

    14 2 Отговор
    Още един пирон в ковчега на сороснята :) Много лаят, но се топлят с руска газ и гледат да се докопат до евтиния ток на руската Кодлодуй :) Не искат да купуват само от американските централи или от фотоволтаици :)
  • 51 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дюрекс":

    Това е супер коментар. Браво.
  • 52 ОхлюФ

    13 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ами ...":

    Днес колко поста надраска в темите за Русия? Да се сопреш малко да не получиш анфаркт на сухожилията на пръстчетата, че как ще свири после на пиано? Пръснати се в сайта два лузъра да ни обяснявате колко са лоши Русия, Путин и ватниците! О.К. ама напъните ви ще ви докарат психични отклонения! Почини му малко, утре пак!
  • 53 Олга

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Презвитер Козма":

    Американски политолог и професор по международни отношения Эндрю Летем в своята статия в вестника The Hill ( 27 декември 2021г.) пише,че
    Русия е велика държава и сообщения за упадъка й - мит. Няма никакви съмнения,че Русия съответства на стандарт “велика държава”.Тя има огромна мощ, властни инструменти и желание да ги използва за своето влияние на световна арена и Западът длъжен да го приеме.
    А какво мислиш ти няма никакво значение.
  • 54 Chukan Kirilov

    10 3 Отговор
    Чета ви тука коментарите и се чудя за Америка ли ви боли повече, за Китай ли или за Русия!? Един не каза нещо за България - нали всички много четете и с много информация разполагате..

    Коментиран от #56, #71

  • 55 хайде де

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "дебил":

    тези танкери да не би да са тръгнали ей така, да си пробват късмета? Не помисляте ли, че газа е предварително договорен на цени "за приятели"? Честито на спасените.
  • 56 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Chukan Kirilov":

    Темата е от "Свят". Иди в раздел за България - лесно е.
  • 57 Госあ

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ahoo":

    Глонас ползвам, и вилиджър не карам също така или некоя теслА. Фъстъчено масло не ям, бърбъна е долнопробен, а дънки отдавна не нося. Тия неща са за селяндурите
  • 58 gggw

    1 0 Отговор
    как бе? нали уж беше спряла да доставя? по ямал нямало газ? айде танкерите кръгом
  • 59 111

    2 6 Отговор

    До коментар #47 от "123":

    Истината е, че "Силата на Сибир" е неизгоден за Русия, политически PR. Нямат надеждни находища да захранят този газопровод, а Китай няма нужда от този газ в северозападните си райони. Русия продава на загуба там. Иначе си говорете - повтаряйте новините за вътрешна употреба в Русия, чувствайте се горди ватници...

    Коментиран от #65, #66, #72

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Пак аз

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "А за България каква полза никаква":

    Е ползата ще дойде с американските танкери. Нали са ни приятели. А ти умнико какви подаръци от Русия искаш като само лаеш в тази посоката????
  • 63 Пак аз

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ahoo":

    Абе как може да си толкова т ъ п. Като гледам всички с Антон 13 и мерседеси s класа тук. Ама що да не кажеш нещо глупаво?

    Коментиран от #64

  • 64 Пак аз

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Пак аз":

    Айфон
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Олег Уфрена

    5 0 Отговор

    До коментар #59 от "111":

    Добре, че си ти знаещия да ни кажеш кое е изгодно и кое не за Русия! К,во щяхме да праЙм без теб, незнам!
  • 67 Владимир

    2 0 Отговор
    И затова запада иска да ви изяде. Ще ви плаща. Парите трябва да отиват при тях. Не е ли така значи нарушавате човешките права .
  • 68 Владимир

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЕРДОГАН":

    Забравихме. Забравихме за Ирак забравихме за Сърбия. Забравихме за Либия . Не е ли , угодно на американците винаги забравяме.
  • 69 Владимир

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЕРДОГАН":

    Забравихме. Забравихме за Ирак забравихме за Сърбия. Забравихме за Либия . Не е ли , угодно на американците винаги забравяме.
  • 70 Боцко

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анимационерите":

    Общо 38 танкера са пренасочени към Европа заради високата цена на газа. Щом падне цената и танкерите ще се врътнат отново към Азия. Толкоз за солидарността, всичко е пари. Количеството газ в корабите е 1,5 - 2 милиарда кубика, а са нужни 20 пъти повече. Без руския газ Европа икономически ще загине.
  • 71 Татунчо

    6 0 Отговор

    До коментар #54 от "Chukan Kirilov":

    България я няма вече 30 години. Мекеретата на Сорос я изядоха. Сега дояждат последните трохи и ще духнат къмто Америка.
  • 72 Татунчо

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "111":

    Глупости, започват строежа на втора тръба за Китай и трета през Афганистан за Пакистан и евентуално за Индия. Талибаните са дали вече съгласие да мине през територията им.
  • 73 Татунчо

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "А за България каква полза никаква":

    Руснаците продават, а който иска купува, който не иска - не купува. А най-големите ,,тарикати" плащат луди пари (като нас).
  • 74 Хаха

    1 1 Отговор
    На диктатори не може да се вярва никога. Но да не забравят че всичко се връща...аз лично ще си затворя кранчето на газта...

    Коментиран от #75

  • 75 stan40

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хаха":

    Интереса клати феса. В политиката чувствата пречат, водещ е интереса.
  • 76 stan40

    0 0 Отговор
    Този конфликт между Русия и САЩ е уговорен мач. И двете държави печелят от вдигането на цената на газа. Интереса клати феса в политиката, а само ние българите си мислим, че някой друг ще дойде и ще ни помогне.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания