Last news in Fakti

5 Януари, 2022 14:52 1 318 16

Франция обяви диалога с Русия за необходим

  • франция-
  • жан ив льо дриан-
  • русия

Коментар на Жан Ив льо Дриан

Франция обяви диалога с Русия за необходим - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция смята диалога с Русия за необходим за регионалната стабилност. Това обяви френският външен министър Жан Ив льо Дриан, цитиран от ТАСС.

Дипломатът обяви, че диалогът трябва да се води на основата на принципи. Те трябва да отговарят на колективните интереси.

Това е важно за всяка страна. Диалогът гарантира стабилност в Европа.

Франция призова за тесен синхрон между европейските страни. Предстоят разговори с Русия през следващата седмица.

САЩ обявиха, че ще държат европейските партньори близо до диалога. Разглеждат се варианти за сътрудничество.

Френското правителство опитва да стопли диалога с руската страна.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макарон

    12 2 Отговор
    Франция - COVID гетото на ЕС !
  • 2 Европеец

    18 0 Отговор
    "Френското правителство опитва да стопли диалога с руската страна."

    Е така е обаче германците разчитат краварите да водят диалог вместо тях и е ясно кои интереси ще защитават - много добре се вижда коя е независима държава и коя е краварска колония - все още никой не е отменял окупацията на Германия от американците през ВСВ. Те се опитват и поставят и Франция в положение на окупирана държава но генерал дьо Гол не го разрешава. Франция под негово ръководство даже напуска и НАТО но Макрон е много далече от дьо Гол.
  • 3 Сандо

    18 0 Отговор
    Каквото и да говорят,както и да го говорят,ние знаем отдавна,че тяхното желание е едно:Русия да играе по свирката им!Е,напоследък не им се получава,така че по-добре е да се примирят и наистина преговорите да са от полза на всички.
  • 4 Франсетата се усещат вече

    16 1 Отговор
    Прецакаха ги с 4 милиарда за руските кораби а наскоро и хамериканците им спряха поръчка за 20 милиарда. Нищо лично, приятелско прецакване. Но всичко се връща
  • 5 Никой

    0 23 Отговор
    Когато чуят държавата Русия автоматично се включва путинската тролска аудитория. На първо място веднага включват думата " краварите" нищо ,че се говори за Европа.Второ веднага употребяват ВСВ , рашките сами спечелиха войната и т. н.За Русия воденето на диалог е загуба на време.Те си искат ВОЙНАТА. Те от друго не разбират,не могат,живота им е устроен така.Те трябва винаги някого да мразят.Не знам славяните да са искали непрекъснато да живеят във война.

    Коментиран от #9, #16

  • 6 Говедар

    18 0 Отговор
    Ами водете диалог. Защо само обикаляте около Бидето, махайки с опашка и гледате с влажен поглед какво ще заповяда като наритани псета?
  • 7 не може да бъде

    15 0 Отговор
    За мен тези и подобни изявления вече предизвикват не само учудване .Считам,че на всички прави впечатление,че много западни политици на високи постове в хор започнаха да говорят,че трябва да се води диалог с Русия.Но кагото се налагаха най-различни санкции и ограничения,когато за Русия се правеха най-различни гадни инсинуации ,стигащи до откровени лъжи/изключвам разумната градивна критика и обоснованото недоволство /,когато лично срещу руския президент,в нарушение на дипломатичната етика ,на справедливостта,на нормалните междудържавни отношения,а често и на морала и истината ,когато се правеха недостойни опити за подронване на достойнството и авторитета му,тогава нямаше такива призиви ,а напротив -призивите бяха точно в обратната посока!И изобщо не му позволяваха трибуна ,откъдето да може да изкаже своето мнение!? Вижда се ми се работа след дъжд -качулка ,или както казват руснаците - "поздно пить Боржами когда почки отвалилилсь"/късно е да се пие мин.вода Боржоми /грузинска/,когато бъбреците ти са свършили!?

    Коментиран от #11

  • 8 ддд

    16 0 Отговор
    Когато ти опрат ножа до кокала се сещаш че има и други начини за водене на диалог :) Ето вече имата ултиматум ( не разговор ) и трябва да избирате
  • 9 Мислещ

    25 0 Отговор

    До коментар #5 от "Никой":

    Я се поинтересувай кои живеят постоянно във война - май не са руснаците а задокеанските ти господари - само последните 30 години колко войни водят и колко държави нападнаха.

    Та руснаците ли правят военни учения на границата на краварника или руснаците разполагат ракети по границите на краварника. Руснаците ли правят цветни революции в независими държави и те ли свалят законно избрани президенти. Руснаците ли спират американски енергийни проекти? Руснаците ли имат военни бази по целия свят?

    Колкото и да казвате на черното бяло то няма да стане бяло а ще си остане черно - соросоидната пропаганда не върви защото хората виждат кой какво прави и кой е истинския агресор.
  • 10 Христо Христов

    2 12 Отговор
    Мосю Дриян, с Русия не се води диалог, а монолог!
    Казвате и - слушай мечко, опичай си акъла, иначе ще изядеш шамарите! Крепостните разбират само от бой! Просто е!
  • 11 Gucci x Balenciaga

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "не може да бъде":

    Не е вярно специално за Франция от много време си има топли отношения с Русия.Много бизнесмени от Русия са тук ,купуват си къщи ,хотели ....Ако не беше Германия.....ехе...ама не зависят нещата само от Макрон ,баба германка 😉.Точно Америка е най големият лицемер и агресор в очите на много французи и си го знаят ВСВ .Ако не бяха САЩ да се появи на финала и да спре Франция, Германия сега сега щеше да е Френско Руска земя
  • 12 В.В.П.

    7 0 Отговор
    Един по един ,се приканват за диалог ,когато дойде яйцето до а.уса.. Така е от години Времето за диалог изтече .Няма вечни оферти .Путен ,,знае ,че сега е моментът да среже на диагонал Окраина..Едната за РФ,където и е мястото ,другата да я дъфчат евро песовете..
  • 13 2121

    3 0 Отговор
    Русия,е най-силната страна в света именно след ВСВ.След престъпните лъжи на тъпите сащ, Русия сама ,без помощ спечели ВСВ. Не лъжете,не подражавайте на Кирчо ментарджията,който не знае История и География,и пази Боже нещо за ВСВ.Тъпите сащ,бяха умрели от страх от силната и опитна войска на Хитлер ,всички се бяха скрили в миши дупки и извършваха предателства-през първият месец от ВСВ,французите дадоха на заколение 28 Хиляди чужденци на Хитлер и 32 Хиляди от поляците/те предадоха също чужденци/.Единствен Цар Борис III Обединител запази Царство България /шумкарите евреите комунисти,се бяха изпокрили по тавани и мазета от страх-ха,ха големите смелчаци комунисти само на книга и на пияна глава-Георги Димитров-пияницата,тарабата/.Цар Борис III Обединител се срещна 5 ПЪТИ с Хитлер:1/Не даде войски на Източния фронт,2/Запази 53000 евреи от смърт и депортация в измислените лагери и холокоста,3/Запази дипломатични отношения със Съветският Съюз.Това е не само смелост,но РОДОЛЮБИЕ,преданост към България.Негови са мъдрите слова:"Черен хляб ще ядете,но черни забрадки няма да носите".и "Винаги с Германия,никога против Русия".Някой от днешните ментарджии К.Петков и А.Василев ,да е поел такава отговорност-НЕ! Идвамата са Безродници.Голяма беля ще си имаме с тях.Проводници на тъпите сащ,на гейБрюксел,самият Кирчо със съмнителна ориентация.Но, въпросът беше Русия.Русия матира сащ и Брюксел.При ,неизпълнение на техните искания ,Русия е с развързани ръце ,да постъпи както си ис
  • 14 2121продължение

    4 0 Отговор
    Русия матира сащ и Брюксел.При ,неизпълнение на техните искания ,Русия е с развързани ръце ,да постъпи както си иска ,в защита на суверенитета си,на границите си, а Окраина е Русия и това всеки грамотен българин го знае.Но,къде сме ние,Българите- са в тресавището наречено тъпи сащ и гейБрюксел.Дано излезем от там без жертви.
  • 15 Иска ама няма

    2 0 Отговор
    Баболюбци сбърканяци никой не ще за президент
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: