Last news in Fakti

5 Януари, 2022 21:31 4 758 36

Путин отмени годишния технически преглед в Русия

  • русия-
  • автомобили-
  • владимир путин

В същото време в правилата за движение остава клауза, според която всеки собственик на автомобил е длъжен да следи техническото състояние на превозното си средство

Путин отмени годишния технически преглед в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин подписа закон за премахване на задължителния годишен технически преглед за личните превозни средства в Руската федерация. Документът е публикуван на официалния портал за правна информация.

Законът беше приет от Държавната дума на 22 декември и одобрен от Съвета на федерацията на 24 декември, уточнява ТАСС.

От технически преглед ще бъдат освободени автомобили и мотоциклети, собственост на граждани и използвани от тях изключително за собствени нужди.

Законът ще засегне собствениците на приблизително 50 милиона превозни средства.

В същото време годишният технически преглед ще остане задължителна за такситата и други превозни средства, използвани за превоз на пътници, както и за лични превозни средства, които се използват за служебни цели. Освен това задължителният технически преглед ще остане за автомобили и мотоциклети на възраст над четири години при продажба и регистрация, както и при промени в дизайна на превозното средство.

Все пак КАТ на Русия ще може даа изпраща превозното средство за проверка.

Това ще бъде възможно само при явна техническа неизправност, която застрашава пътната безопасност.

Собствениците на лични автомобили няма да бъдат глобявани за липса на документ за преминат годишен технически преглед.

В същото време в правилата за движение остава клауза, според която всеки собственик на автомобил е длъжен да следи техническото състояние на превозното си средство.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRITIN🇬🇧 PIRAT REALIST PROTRSTANT

    48 24 Отговор
    Обичам тоя президент Владимир Путин защото е разумен човек който мисли реално и има голям кураж истински мъжкар е Русия е важен фактор в световния ред и Англия е единственият и верен приятел

    Коментиран от #24

  • 2 Любопитен

    3 27 Отговор
    Ся,като нападнат хъхляците,дали ще им конфискуват тротинетките на полза роду?
  • 3 БРАВО

    23 4 Отговор
    Така ще стимулира служителите в ДАИ .
  • 4 Дзън Дзън

    46 7 Отговор
    А тук кога? Може би никога, защо ? И в много други страни прегледи не се правят всяка година.
  • 5 Дотук добре

    22 1 Отговор
    ама като стигна до Англия и настъпи мотиката,къде го видя "най-голямото им приятелство"??

    Коментиран от #30

  • 6 шумахер

    15 17 Отговор
    Не е допълнил само ,че това се отнася за коли до пет години !

    Коментиран от #11

  • 7 Антимаймуна

    8 44 Отговор
    Смешен, ебилен милиционер. Колко е жалък така да купува милостивостта на руската аплач и дс не му правят Майдан.
  • 8 EVA LOREDA 💃

    11 8 Отговор
    Искам да му духам докато Лавров ме опъва в ануса отзад и да оближа малката розичка между краката отдолу на Ани таксиджийката от лом
  • 9 БАРС

    24 4 Отговор
    Да това е разумно решение но не е първата държава.В Украина 10-11 години как няма преглед за частни превозни срества.Жалко че в България не е отменен прегледа .С тия пари дето плащтат да минат ще си купят нещо по колата .
  • 10 Шофьорът- 2 серия

    39 13 Отговор
    Путин отдавна е доказал ,че е по умен от всички останали премиери в европа и навсякъде по света , няма за какво да се чудим защо 85% РУСНАЦИ си дават гласа за него харесван е от всички няма празен ход!!!!!
  • 11 Петър

    22 1 Отговор

    До коментар #6 от "шумахер":

    Айде да прочетеш статията и дано да разбереш нещо,отмяната важи и за автомобили на 22 години.
  • 12 Така е на фронта ама когато

    5 1 Отговор
    Всичкото въоръжение е родно производство и по стандарт ГОСТ ама сега на пеЧЕлившите сервизи ЧЕсТИТО
  • 13 Активист на БКП

    10 8 Отговор
    Велик си,Вова ! Венсеремос КПСС !
  • 14 Тато из Правец

    10 6 Отговор
    Владимир Велики Путин !!!
  • 15 Американец 🏈

    7 24 Отговор
    Умник. Не стига че е пълно в Русия със Камази и други стари трошляци без спирачки, виждал съм мега катастрофи от стотиците дашкам видеос които се качват всеки месец....но сега ще почнат и пияндета с Ладипки от 63та година да трепят бременни жени и деца на пешеходните пътеки
  • 16 ИВАН

    13 6 Отговор
    Някой да направи нещо умно и за планетата, така ще се намали и замърсяването - излишни разходи, излишно губене на време, всеки сам може да си прегледа и тества колата - не е сложно

    Коментиран от #20

  • 17 MGewehr

    3 7 Отговор
    Като чета най голем мерак на БГещниците е да се учат от рушняците на севременни норми от КГБиста в някогашното ГДР!!
  • 18 Брех

    10 5 Отговор
    Да попитам, вие (тия преди мен) в сервиз само след ГТП ли ходите?
    По принцип ми е мил живота, затова си поддържам автомобила. Патлажаните може и да не го правят при всички условия. Е, тогава какво печелим от ходенето на ежегоден ГТП?
    Стимула за поддръжка на автомобил трябва да е в съвсем друга посока и нагласа, ГТП е илюзия.

    Коментиран от #25, #28

  • 19 Пффдд

    11 8 Отговор
    Тоз е отменил техническите прегледи защото социалната му политика се проваля. 70% от превозните средства ще бъдат за скрап иначе. Дано България никога не се доближава повече до тая дивашка държава
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ние сме в ЕС

    11 9 Отговор
    Има Регламент за ГТП и е задължителен за всички страни членки на ЕС
    Като не ви харесва отивайте да живеете в Русия кой ви спира? Апропо в Русия никога няма да се въведе Еврото и това също маже да ви хареса много да си броите копейките….
  • 22 Хе хе

    9 7 Отговор
    Браво на Цар Путин! Толкова разумно решение да се разчита на любители - шофьори с афинитвт към твърдия алкохол и коли мад 59 години да не си проверяват спирачките поне веднъж годишно е невероятно интелигентно решение. Факт е, че социалната му политика се проваля - няма евро пари Пт газта няма пари . Дотук с Русия
  • 23 проверка на редовните или идиотизъм

    1 2 Отговор
    мине не мине седмица и пак отново…
  • 24 Роко

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "BRITIN🇬🇧 PIRAT REALIST PROTRSTANT":

    Да приятелю Англия е верен приятел на Русия когато й трябва пушечно месо да мре за интересите й. А както знаем руснаците са най - подходящи за тая цел при тях живота на индивида не струва и половин копейка. Умрели 10-20 милиона кво толкова жените ще нараждат още.
  • 25 Роко

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Брех":

    Приятелю 90% от шофьорите влизат в сервиз единствено преди ГТП (да приведат колата в що годе приемливо състояние колкото да мине прегледа), 80% ремонтират само когато повредата почне прекалено много да им пречи. Сега да разгледаме ситуация на пътя ти си минал през сервиз колата ти е изправна но колата пред теб и тази зад теб са на шофьори на които не им пука (руска ролетка тоя дали му е изправна колата или не) става ситуация на пътя първата кола се поврежда и ти спираш на косъм (спирачките са ти изправни) този след тебе не успява да спре и ти смазва колата щото му отказват спирачките (смазва и тебе заедно с колата ако семейството ти има късмет умираш ако не вегетираш 10-20 години) досвидяло му се да смени накладки нали няма кой да го проверява що трябва да ги сменя или сложил от китайските пластмасовите.

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Даааа

    3 5 Отговор
    Всяка глупост в Раша е предпоследна!
  • 28 Niknay

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Брех":

    Я дай сега малко логика - твоя автомобил е поддържан и в добро техническо състояние а моя не защото или съм мърляч или неми се дават пари за ремонти. Ти спираш на пешеходна пътека аз не мога понеже нещо не е наред със спирачната система и ти правя колата с формата на Смарт има декорация подмятам и един пешеходец на предния ти капак . А бе няма нужда от ГТП ....
  • 29 Ти си

    2 1 Отговор
    Лапачката на застрахователните ще е изключително голяма . Имаш полица влизаш в ПТП но автомобила ти не е изправен и застрахователя отказва да плати.
  • 30 3637383929

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дотук добре":

    Май незнаеш сферата на влияние на Великобритания влизат РФ ,Индия и още няколко стотин държави.
  • 31 Не четем...

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Роко":

    Я сега разгледай следната ситуация: превърташ нагоре до статията, упражняваш четене с разбиране и установяваш, че това се отнася за новите лични, автомобили до 4 годишна възраст!! После отваряш законите в Испания например и виждаш, че там е същото за нови автомобили, но прегледа е на 3тата година.... Капиш?
  • 32 Nako 👍

    1 2 Отговор
    тези автомобили без преглед няма да могат да се движат извън Русия в България ще им трябва преглед при нас е задължително
  • 33 Класика

    0 0 Отговор
    А така! Пък да видим евро колко ли?..., и как искат да спрат колите зелената злобна секта подкрепяни от тези които измислиха ковид!!! Евро 6-7 д и нещо си!?!? Абе...трябва повече казахстанци и всичко ще се оправи! На абордаж!
  • 34 Класика

    1 0 Отговор
    А така! Пък да видим евро колко ли?..., и как искат да спрат колите зелената злобна секта подкрепяни от тези които измислиха ковид!!! Евро 6-7 д и нещо си!?!? Абе...трябва повече казахстанци и всичко ще се оправи! На абордаж!
  • 35 Класика

    1 0 Отговор
    С две думи кланям се на Путин,че не го написах,защото болните от матрицата друго ще разберат!
  • 36 Дарина Щереф

    0 0 Отговор
    ГТП Е ОСТАРЯЛА ФОРМА НА КОНТРОЛ И ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТПАДНЕ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания