Last news in Fakti

7 Януари, 2022 06:05 1 914 23

Външните министри от НАТО-вските страни провеждат спешна среща за Украйна

  • нато-
  • среща-
  • украйна-
  • русия-
  • войски

Те ще обсъдят струпването на руски войски на границата със страната

Външните министри от НАТО-вските страни провеждат спешна среща за Украйна - 1
Снимка: НАТО

Министрите на външните работи на страните-членки на НАТО ще проведат извънредна видеоконференция, на която ще обсъдят струпването на руски войски на границата с Украйна, предаде БНР.

Видеоконференцията се провежда преди разговорите между Съединените щати и Русия в Женева в понеделник, Съвета НАТО-Русия в сряда и заседанието на началник-щабовете на армиите на страните-членки на пакта в сряда и четвъртък.

Вчера приключи и визитата на върховния представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел в Украйна, на която той заяви, че свеът не е във времето Ялта и разпределянето на сферите на влияние. Изказването му беше по повод искането на Русия НАТО да не продължи разширяването си на изток.

"Няма сигурност за Европа без сигурност за Украйна и затова всякакви дискусии за европейската сигурност трябва да включват и нея", каза още Борел.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба допълни, че Русия няма право да разделя Европа на зони на влияние, нито да определя къде, кога и как ще се разширява Европейският съюз и какви отношения ще има между Евросъюза и украинската страна.

И двамата бяха категорични, че всяка агресия срещу страната ще има сурови последици.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алчните крадливи хиени

    40 7 Отговор
    си организират междуселска сбора,и ние сме в прайда,семитският нос сигурно пак плаче от умиление..
  • 2 Азз

    47 7 Отговор
    Добре, тия прекалиха вече. Русия и Украйна са като двама братя - голям и малък. Ще се оправят някак
    Въпроса е какъв го дири НАТО ?
  • 3 Последния Софиянец

    37 8 Отговор
    САЩ пренесоха войната в Средна Азия.Войната в Украйна се отлага за наш късмет.

    Коментиран от #9

  • 4 гадно

    48 7 Отговор
    Каква спешна среща за Украйна като те не са член на НАТО. Пак се правят на загрижени за държава която разсипаха след поредната цветна революция Майдана.
  • 5 Абе да попитам

    48 7 Отговор
    Че Украйна в НАТО ли е че да ни интересуват тяхните проблеми? Защо тогава НАТО не се "пече" например за Йемен-където С Арадбя всекидневно избива мирни жители-...след като уж НАТО било защитавало човешкият живот....що за лицемерие? Що за двуличие?????

    Коментиран от #8

  • 6 влък

    9 5 Отговор
    Заради заразния вариант на Ковид-вируса “Омикрон” и липса на персонал британските болници са в критично състояние. В 24 от общо 137 организации, съставляващи британското национално здравеопазване, е обявена кризисна ситуация в болниците заради увеличаващата се хоспитализация и недостига на персонал. Това заяви пред “Скай Нюз” британският министър на транспорта Грант Шапс. Според него План Б на правителството е правилният подход в борбата с пандемията и не са необходими допълнителни ограничен.

    Коментиран от #14

  • 7 ясни са на всички

    31 4 Отговор
    Ще им се да си разположат оръжията на Границата на Русия , ама ако искат война , да се пробват да влязат в Украйна . Знаят условията .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 633727182363

    9 10 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Не ,бъркаш .Нищо не се отлага.Украйна е единия фронт,другия фронт са Афганистан,Казахстан,Таджикистан и Узбекистан за съвместни действия срещу Русия и Китай.Уйгурите в Китай ,нашите далечни прабратя,са ислямисти ,Казахстан падне ли ,американците имат пряк достъп до тях и там ще вдигнат революция за освобождението им от китайския дракон.По на изток американците са разположели англосаксонското НАТО и мънички бивши провинции на китайците искат независимост и ето ти четери фронта срещу две държави.

    Коментиран от #17, #18

  • 10 Иван Грозни

    28 3 Отговор
    Ако не е Русия НАТО няма да имат никаква бойна готовност. Кълват като шарани. Щом са на собствена територия ще си местят войските където преценят.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дед Мороз

    21 5 Отговор
    Хахаха, меките китки с розови чаропогащи заплашват мечката!Горките те,наср се само от войските на границата ,а как ли ще розовеят ду....... им ако тропнем с крак.?Хахаха
  • 13 Механик

    16 3 Отговор
    Ще подпалят света тия алчни евреи.
    Ковид простотията май е на път да сепровали и единственото, което може да забави фалита на САЩ е световна война.
  • 14 РЕАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "влък":

    Това пък, какво общо има с темата?
  • 15 Сандо

    9 2 Отговор
    Ако ще да се съберат всичките министри барабар със заместниците си,секретарките,съветниците и любовниците от всякакви полове повече от нещо написано на хартия не могат да направят.Не заради друго,а защото силата на ЕС се изчерпва до писане върху хартийки много,много говорене.На мен лично тия техните моабети ми омръзнаха и отдавна не им обръщам никакво внимание.
  • 16 Гост

    5 3 Отговор
    Украйна не е член на НАТО. От какъв зор се месят тия в чужди работи? По подобен начин се намесиха в Афганистан и видяхме докъде го докараха. Същото стана и с Ирак, а много преди това и с Виетнам. Още колко държави ще съсипят, да си градят политика на техен гръб?
  • 17 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "633727182363":

    Марш при уйгурските си събратя. Тук е Християнска територия.

    Коментиран от #19

  • 18 В.В.П.

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "633727182363":

    Ейй,чакай малко.!.Обясни ,какъв брат си с митичните уйгури!Това е за начало.Щото едни са братя,с тюрките,други с татарите,трети с афганите.ит.н..Азия е голяма ,и радикалния ислям ,пълзи навсякъде.Особено в новите джамии!
  • 19 62363822726

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Че ти си потомък на уногодурците степни народи предналежащи към тюрската група и уйгурите също ,християнството е наложено от Борис 1 за създаване и обединение на етническите племена в една държава с управление от потомците на златния род Дуло.Делото е продължено от малкия син Симеон Велики ,които дунавска България я прави фактор на Балканския полуостров,източното православие е двигателя за обединенето и просвещението на всички племена живущи във владенията на род Дуло,който ни всички българи нямаме нищо общо.Всичките български групи останали в степите са приели исляма поради стечение на обстановката тогава.Даже в китайските бамбукови книжки се споменава рода Дуло като силен политически клан ,които си е навлизал в китайските държавици да ги приобщи към политически си клан под название хаганат,преди голямото преселение на народите.Единствените потомци на уногондурите и използващи така наречения прабългарски език се намират в Република Чувашия част от Руската федерация днес.
  • 20 Павел пенев

    3 3 Отговор
    Украйна в НАТО ли е бе простаци? Много ви се иска но няма да стане.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ще набият канчето на

    3 1 Отговор
    на всяка от страните-членки, да няма самоинициативи и да се натякне, че Слънцето изгрява от Запад, има само една права линия към прогреса и тя е американска.
  • 23 SILENCE

    0 1 Отговор
    Напълно разумно обоснована статия. Долнопробието на повечето коментари тук не заслужава НИКАКЪВ коментар, докато не бъдат изложени истински аргументи. А и да си оправят копейкиновите нагайки понятията - чужди били НАТО, а рашистите каквиса, БЕЕЕЕ, оФце?