Last news in Fakti

7 Януари, 2022 16:46 6 999 167

Повече НАТО в България значи повече сигурност за страната ни

  • нато-
  • натовски войски-
  • българия

Членството на България в НАТО и присъствието на натовски войски на наша територия ни гарантира невъзможност за казахстански, беларуски, украински, грузински и други подобни сценарии

Повече НАТО в България значи повече сигурност за страната ни - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Много български политици се страхуват да го кажат, защото може би биха изгубили част от имащите право на глас в България, други пък нямат дълбочината, за да достигнат до извода, че:

Наличието на натовски бази на територията на нашата република е факт, който защитава националния интерес на България, част от който е националната сигурност на България, която се гарантира включително от съюзни войски.

Важно е да уточним, че има абсолютен знак за равенство между американско военно присъствие и натовско военно присъствие, а България е пълноправен член на НАТО вече 18 години.

Още по-важно е да уточним, че то не е агресивно спрямо страни извън съюза и няма завоевателни амбиции, а е на наша територия, на румънска територия, на територията на Полша и Прибалтийските страни, за да гарантира мир и за да възпира завоевателните апетити на Русия, които във времето бяха доказани с нахлуването в Грузия през 2008 година и незаконната анексия на Крим шест години по-късно. В исторически план по-назад във времето също - окупацията на независимото Царство България и установяване на престъпния комунистически режим в изстрадалата ни Родина.

На тези, които от години повтарят, че има опасност от въвличането ни във война с Русия, и преди всичко на тези, които се хващат на тази въдица, трябва да бъде ясно заявено: НАТО е отбранителен военно-политически съюз и не напада. Той гарантира въздържане и мир, а посредством това и условие за цялостен просперитет.

Примерът с Югославия е несъстоятелен. Бомбардировките над нея са акт на защита на мирно население от сигурна смърт.

Така че, война между Русия и цивилизования свят може да има само ако федерацията нападне страна членка на НАТО.

Членството на България в НАТО и присъствието на натовски войски на наша територия ни гарантира невъзможност за казахстански, беларуски, украински, грузински и други подобни сценарии.

Въпреки всички позитиви на натовското присъствие у нас, партия "Възраждане" се обяви против разполагане на още войници от нашите партньорски страни - акт, който ще цели да покаже на Руската федерация отбранителната готовност на страните от алианса и нищо повече от това.

Никой не бил питал българите дали да членуваме НАТО, тюхкат се популистки от "Възраждане". Да, не е провеждан референдум по този и много други въпроси поради факта, че България доминира представителната демокрация и така е по-разумно, защото редовите граждани нямат компетенцията да се произнасят по различни специфични въпроси. Единствената разумна опция да има референдуми по различни въпроси е ако по темата Х има поне една година дискусии и информационна кампания.

От друга страна - защо ни е референдум, след като години наред българският народ е излъчвал с преимущество партии, които подкрепят евроатлантическата ориентация на страната ни? Включително сега от първата до шестата по големина парламентарно представени партии подкрепят евроатлантическата ориентация на България. Единствено партията с най-ниска подкрепа, която е парламентарно представена, има за политическа цел да ни изкарва от НАТО и тогава наистина да станем уязвима мишена.

Друг важен детайл е, че в България никога не е имало масов, дори един, антинатовски протест. А дори и да беше имало - участващите в него пак щяха да са малцинство с оглед изборните резултати през последните над 30 години.

"Изразяваме категоричното си несъгласие за разполагане на войски на НАТО на българска земя, като настояваме правителството и Народното събрание да преразгледат споразумението за военните бази на САЩ в България и да го прекратят", заяви Елена Гунчева и добави, че от "Възраждане" ще внесат проект за решение в тази посока.

Всичко в този цитат обслужва само един-единствен национален интерес и той не е българският. Руският е. А те са си много далечни, защото както каза президентът Румен Радев: "Русия не може да ни е пример".

Отбелязването за обслужването на интереса е важно, понеже "Възраждане" основава политическата си реторика и на това, че политиците от другите партии работят за интереса на други държави. Гледната точка извън тяхната обаче показва обратното.

Излизане на България от НАТО е една от възможно най-опасните развръзки за страната ни, защото без колективната защита на съюза, ще бъдем обречени на несигурност при наличието на амбициозни (по-меко казано) държави като Турция и Сърбия около нас. Да не говорим за голямата руска опасност.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 111 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иди. отино пле. шив

    210 21 Отговор
    Я бе верно ли? Ама НАТО няма нялягане за Руската армия която впрочем не ни е враг!

    Коментиран от #108, #147, #154

  • 2 Последния Софиянец

    229 20 Отговор
    Базите ни правят мишени.

    Коментиран от #100

  • 3 айде

    202 20 Отговор
    Демек "Промяната" кляка на САЩ да разполагат армия в България.
  • 4 Такъв клоун

    174 18 Отговор
    Не бяхме имали за премиер

    Коментиран от #47

  • 5 Ювиги Хана

    161 17 Отговор
    Шпионите опорки на соросоидите,, повече НАТО по добре "
  • 6 ПОВЕЧЕ ДЕЦА

    148 13 Отговор
    ТРЯБВАТ , НЕ ПОВЕЧЕ НАТО.ЗА 10 ГОДИНИ МИНУС 1 МЛН.СЛЕД КОЛКО ВРЕМЕ ИЗЧЕЗВАМЕ ...ДРУГОТО СА ГЛУПОСТИ
  • 7 само да попитам

    149 12 Отговор
    каква сигурност имаме като сме в нато след като имаме три танка и два нелетящи изтребителя,оффф забравих ония осемте ефки дето са на картинки от дъФки турбо
  • 8 Един от всички

    133 9 Отговор
    Слабичко. Нещо проблем има явно, щом подобни "статии-анализи" започват да излизат на повърхността. Да не би да има някакви течащи процеси за промяна? Че толкоз уплашени хората да не дойдат лошите руснаци и да ни изядат. Не, нато въобще не е нападателно. Ама въобще..... Интересно става...
  • 9 НГВС соросня

    79 5 Отговор
    Всички НГВС разбират от НАТО и военно дело !
  • 10 Виталия

    107 10 Отговор
    Като ви мобилизират ще я видите сигурността на НАТО
  • 11 НАТО

    149 9 Отговор
    Най големият парадокс в НАТО е членството на територията. Пълен абсурд е да живеят 80% русофили и да сме член на НАТО.

    Коментиран от #23, #27, #28

  • 12 КОЙ

    146 7 Отговор
    Нас не ни е страх от Русия, а от турското нато
  • 13 Очевидно

    87 7 Отговор
    Само зложелателите на България искат тя да няма силна армия.
  • 14 ХАХАХАХАХАХАХ

    75 10 Отговор
    КИР чо, а на теб ясно ли ти е, че съвсем скоро САЩ с висока степен на вероятност ще излязат от НАТО? Това ще се случи съвсем скоро след срещата Путин-Байдън.
  • 15 Петков

    113 14 Отговор
    Леле, какъв продажник, какво нищожество!!! Нямам думи просто. Киро, Кироооо, неща стно съшество си!!!
  • 16 Българин

    112 9 Отговор
    " между Русия и цивилизования свят"
    Ало, г-н Здравков знае ли, че проповядването на етническа омраза е наказуемо по закон, дори и в щатско-турската ни колония ?
  • 17 КРА

    121 9 Отговор
    Този пасквил може да спечели голямата награда за манипулация. Отдавне не бях чел толкова много простотии в толкова малко изречения.
  • 18 Миризливо мнение

    65 8 Отговор
    не коментирам!
  • 19 Леле мале

    15 87 Отговор
    Русофилистиците скочиха като ужилени.

    Коментиран от #33

  • 20 Аксиома

    11 112 Отговор
    Когато няма НАТО идват талибаните. Руските талибани са заселили крайбрежието ни и само чакат купените от Кремъл продажни политици да изгонят единствената ни защита срещу дългогодишния ни окупатор и тиранин - Русия, СССР, РФ

    Коментиран от #32, #35, #37, #40, #48, #137

  • 21 Убиват Българи

    22 5 Отговор
    Каква сигурност като "Перник Секта" унищожават хора подобно като Ислямска Държава!
  • 22 Град Борован

    15 82 Отговор
    Аз съм много горд, че сме в НАТО и в ЕС.

    Коментиран от #116, #156

  • 23 Николай

    93 7 Отговор

    До коментар #11 от "НАТО":

    Нас никой не ни е питал, а трябва да има референдуми за такива важни въпроси. Иначе демократичността е само на хартия, щом всичко е наредено
  • 24 Вижда се

    83 13 Отговор
    Кирчо ни предаде. Клекна и на НАТО, клекна и на македонците.
  • 25 Волен мозък

    77 6 Отговор
    Петър си, ама не си много Здрав(ков) психически. Такава глупост не бях чел скоро, дори като се има предвид целодневната ковид пропаганда на разни изтрещели професори.
  • 26 Лост

    64 6 Отговор
    Този за разлика от майка си сигурно е виждал автомат само на кино.
  • 27 80 % ТАРИКАТИ

    8 6 Отговор

    До коментар #11 от "НАТО":

    ВСЕ СМЕ СИ ТАКИВА.И ПРЕЗ СОЦА БЯХМЕ ПРО, АМА ВСЕ ГЛЕДАХМЕ ДА ГО ФИНТИРАМЕ
  • 28 Чукча писател

    3 41 Отговор

    До коментар #11 от "НАТО":

    80% ???!!! На преброяването не получиха сумарно и 3 % .
  • 29 Философа

    80 6 Отговор
    Западняците от НАТО си търсят белята около руските граници и за РБ е в интерес да седим далече от НАТО!
  • 30 Милен

    84 6 Отговор
    Повече НАТО = повече ОКУПАЦИЯ
  • 31 Фин

    10 37 Отговор
    Браво! Точно!
  • 32 Виталия

    9 22 Отговор

    До коментар #20 от "Аксиома":

    Плещиш аксиомни тъпотии. Защо Ашраф Гани не се евакуира в Руската Федерация, а в арабска страна ?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Българин

    60 5 Отговор
    На територията на Републиката България няма да стъпи контигент на НАТО още повече, че е противоконституционно извън време на война чужда армия да гази български земи, то било и
    съюзническа!

    Коментиран от #46

  • 35 транзистор

    45 5 Отговор

    До коментар #20 от "Аксиома":

    Ти на какви хапчета си? Слагай килимчето и по 5 пъти на ден НАТО Акбар!
  • 36 ИСТИНА

    77 5 Отговор
    До автора: вие наистина от небето ли падате, неадекватни ли сте платени ли ? Не знам как , какъв мозък трябва да имаш за да напишеш такава статия ,100 процента си платен продажник на България. Каква сигурност, от кой се пазим , кой ще ни завоевава? Какви са тия глупости , чета и не мога да повярвам колко са облъчени или платени или не знам как да нарека тия писачи. някой ни пазел или на някой му пука за нас. Американците завзеха целия свят , все да пазят някого ама .......дето са стъпили 100 години след тях трева не никне......
  • 37 Живко

    65 4 Отговор

    До коментар #20 от "Аксиома":

    Руснаците си продават имотите вБългарияи си купуват такива на техното Черноморие. Даже и даса хиляди тук това е добре - образованимхора, а не чалми!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Аааааа

    59 5 Отговор
    Авторът удобно забрави, или целево, да спомене и дума за българската армия.
    Който не храни своя армия, ще храни чужда!
    Бих добавил......и в никакъв, ама никакъв случай по-евтино! (Щото обичаме да ни е евтино, спестовно)
  • 40 Реалист 2

    52 7 Отговор

    До коментар #20 от "Аксиома":

    Без руснаци, при демографския ни срив, тук ще останете само роми и мюсюлмани !
    🤔

    Коментиран от #70

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Майна

    60 6 Отговор
    ,,присъствието на натовски войски на наша територия ни гарантира невъзможност за казахстански, беларуски, украински, грузински и други подобни сценарии..,, Боже, ТЕЗИ ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА СИ ЗАМИНАВАТ!!!!
  • 43 Пенев

    7 54 Отговор
    НАТО е гаранция срещу събития като в Казахстан и Украйна.

    Коментиран от #66

  • 44 пешо

    52 5 Отговор
    вън нато от българия
  • 45 Екзарх Йосиф 59

    52 5 Отговор
    Това момче явно след нова година е обострило фобията си към Русия. Спешна хоспитализация на 4ти километър!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 пешо

    25 4 Отговор

    До коментар #4 от "Такъв клоун":

    то зеленски няма да е един
  • 48 Човека Коза

    23 5 Отговор

    До коментар #20 от "Аксиома":

    . ! . за смотаното терористично нато
  • 49 Комуниста

    44 5 Отговор
    Русия не може да ни е пример и затова се преброихме 6,5 милиона от 9,5 когато Русия ни беше пример. Евтини слагачи!
  • 50 a nie

    64 6 Отговор
    Интересно, че всички политици казват, че говорят от името на народа, но народа не беше питан дали иска:
    1. България да влезе в ЕС
    2. България да влезе в Нато
    3. България да разреши на НАТО да бомбардира наш съсед
    4. В България да има бази на САЩ
    5. България да приеме Еврото.
    Но те си приказват и подписват от името на народа.

    Коментиран от #57, #60, #69

  • 51 Мдааа....

    48 6 Отговор
    Кирето по - голям предател и продажник ще излезе от Борисов.Нищо добро не очаквайте със такъв премиер.Подгответе се.Настройте се.Още от сега, за робство.
  • 52 Хрантутник НПО

    47 6 Отговор
    Като иска някой в НАТО да се запише в армията на говедарника! От България към Русия само проятелство и дружба.

    Коментиран от #56

  • 53 Доктор

    43 5 Отговор
    Най-голяма сигурност имат неутралните страни. Какво на баламосвате? Накъде ще се насочат руските оръжия? - естествено към противниковите бази, които в случая биха били у нас.
  • 54 Приказки от 1001 нощ на едно еврейче

    33 4 Отговор
    И с разпадащи се НАТО и без него ако решат ще ни отвеят .......
  • 55 ГЛУПОСТ

    38 4 Отговор
    Превърнаха България в мишена. И военна площадка на краварите от US тоалетната
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Така е

    37 4 Отговор

    До коментар #50 от "a nie":

    Прав си.Обаче... от заспал народ не очаквай справедливо управление .Народа е виновен.Като стадо овце ни подкарват.Търпяхме 15 години мафиотското управление на ГЕРБ.Сега избрахме глобалния ред.Кирето ще ни довърши като нация.Народа го избра.Айде сега да пасем зелена трева.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Значи СЪЩО

    36 4 Отговор
    и повече насочени руски раке с-300, с-400 и Циркон към България. Ама...с Нато е ,,спокойно,, викаш а????
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ти ли ще

    46 5 Отговор
    уточняваш НАТО какво е бе mърльо?
    Че ние не го ли виждаме?
    В Ирак, в Сирия, в Либия.
    Либия имаше най-високия стандарт на живот в Африка а НАТО я разруши.
    И сега пълзи "отбранително" към Русия.
    Така че тия ги разправяй на деца под 5 години, може и та ти повярват.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Гал

    35 3 Отговор
    В този сайт, публикувате ли и други мнения? От известно време един свестен анализ не мога да прочета тук. Усвоявате грантове ли с треторазрядни писаници и клишета. Нямате един сериозен автор и май ще се сбогуваме с вас.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 КОЙ

    30 3 Отговор

    До коментар #43 от "Пенев":

    Що не питаш Гърция каква гаранция са нато
  • 67 Дън Бай

    26 3 Отговор
    Пълни глупости в голямо количество.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Споко

    4 8 Отговор

    До коментар #40 от "Реалист 2":

    Глей се твоята работа ни не ни бери грижата.
  • 71 БорисОFF

    41 3 Отговор
    Браво, г-не Здравков! То бива, бива, ама чак пък толкова?!
    Пишете "Примерът с Югославия е несъстоятелен. Бомбардировките над нея са акт на защита на мирно население от сигурна смърт."
    Да, ама бомбардираха мирното население в Белград, Ниш и другаде. Не са бомбардирали само сръбските войски и военни обекти, но и граждански - редакции на вестници, телевизията... Че даже и в Горна Баня и на други места в България падаха ракети.
    Значи, убиването на едно мирно насаление е акт на защита на друго мирно население, а?
    Къде ви намират такива, бе?!
  • 72 Смешник автор

    42 4 Отговор
    Много от българите притежават много повече интелект и познание по темата от списващи новини като теб авторе както и са по голям интелект и с повече познания от взети накуп всички политици които управляват България последните 30 години.Заставам зад думите си и ще ви дам и доказателство: авторе след 14 години в европейския съюз сме най бедната страна европейския съюз.свобода на медиите на 114 място в света,нискокачествено обучение,разбита напълно икономика и единственото което изнасяме в момент от България е златото което ни го измъкват на безценица и на много ниско платен труд в който сме измекяри на запада.Отгоре на всичко в България беше проведен веднъж референдум където не само българите нямаха представа за какво гласуват с малки изключения на тесни специалисти по темата,така че не се крийте отново зад лъжите че българския народ е прост и не можел да има думата за референдум за или против НАТО,нито сме по тъпи от Швейцария където за всичко питат народа си.Стига лъжи и измъквания,дайте правото на народа да реши за или против НАТО за или против Европейския съюз.

    Коментиран от #78

  • 73 Механик

    36 3 Отговор
    Я щом е така, направете един референдум за това, дали българите искат да са в НАТО и ЕС? Стиска ли ви?
    Май не, а ни го дължите. Понеже когато ни "вкарвахте" в тия съюзи, така и не ни питахте ние дали искаме.
    Тоест, подписите ви под пактовете нямат юридическа стойност, защото не сте били оторизирани от СУВЕРЕНА, т.е. Българският народ.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Tuпанчев

    34 2 Отговор
    рАзбери едно нещо:
    НАТО е един агресивен съюз, който върши черната работа на САЩ, като разбира се, всеки път изкарва поредната агресия като някаква защита срещу някого.
    Сега агресията е насочена срещу Русия.
    И ако погледнеш какво е ставало през годините ще ти стане ясно, че каквото и да са правили руснаците, е било защитно действие спрямо НАТО.
    Грузия дори и ЕС я призна за агресор.
    Американците търг бяха обявили за ремонт на сгради в Севастопол, точейки зъби да се настанят там.
    Това Русия не можеше да го позволи с или без референдум.
  • 76 Наблюдател

    37 4 Отговор
    Цялото горно писание е нищо повече от пропаганда. На подобна "гола въдица" политиците ни в миналото качват България поне 2 пъти. Последиците са 2 Национални катастрофи! Някои като автора на горното очевидно са пропускали часовете по История или обслужват чужди интереси като второто е доста по-вероятно.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Ха ха ха ха ха

    29 3 Отговор
    Петре, и сърбите така викат, че Нато не е агресивно:))))
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 САМО

    14 4 Отговор
    ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР И СЪВЕТ ЗА ВЗАИМОПОМОЩ
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ВРАГ НА НАРОДА

    6 3 Отговор

    До коментар #91 от "Мехмед":

    МОЖЕ,КАТО РУСИЯ АНЕКСИРА турция!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 чест и уважение

    32 4 Отговор
    Това е смешно ....да плашат българите с Русия . Ако политиците за власт и пари забравят историята , народа не забравя, че руснаци са загивали за свободата ни . .... Босфора , проливи ...това не ни интересува ... България я има няма благодарение на Русия . Българска земя няма да бъде заплаха за Русия . Това е тест за правителелството на Радев и Петков, също както преговорите със СМакедония . Сега ще се разбере дали са българи или чужди поданици .

    Коментиран от #111

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Гост

    9 16 Отговор
    Само така Кире, съседните нам страни яко се въоражават! Особенно притеснително е въоражаването и дрънкането на оръжие от съседна Сърбия, която в последните 150год. е доказала, че има неутолим апетит за изконно български земи, а е и покровителствена от Русия ( тема от преди 2-а дни:" Захарова предупреди САЩ и НАТО, че от 200 г. Русия пази Сърбия"). Така че Кире, ако в скоро време не искаме границата ни със Сърбия, да минава през Ихтиманска Средна гора, или трябват повече пари за боеспособна армията, или повече Нато!

    Коментиран от #106

  • 98 КОНТРАТА

    24 6 Отговор
    Чумавите милеят за НАТО да се разхожда по българските пътища!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Miro

    21 7 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    А имено твоя човек просто Кирчо ни прави МИШЕНА с решенията ши
  • 101 Браво

    9 22 Отговор
    Страхотна статия. Поздравление.
    В България живеят Българи и ние, като такива си защитаваме националните интереси.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 КОКО

    29 1 Отговор
    Петре, под статията трябваше да напишеш "ПО ПОРЪЧКА НА..."
    Значи защита на мирно население от сигурна смърт?
    Ами те и сега същата мантра ни пробутват!
    Аман от "ЗАГРИЖЕНИ ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ"!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Презвитер Козма

    7 24 Отговор

    До коментар #1 от "Иди. отино пле. шив":

    Я пак? Кой ни окупира през 1944 без да сме били във война и три години, коли, граби и изнасилва безнаказано?

    Коментиран от #119

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Съвземи се

    7 21 Отговор

    До коментар #95 от "чест и уважение":

    Що не казваш за нападението на руски войски в Добруджа през 1916г. Стига сте мътили главите на хората.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 пешу еничарчето

    24 1 Отговор
    нато да си прави бази на седмото небе, сащ да си гледат добитъка, руснаците да си ядът шишарките, ес-то да си се джендъросват. Ние българите си имаме държава която трябва да оправяме, другите не ни интересуват ...
  • 114 Руски вестник

    5 22 Отговор
    Това искате, да сме неутрална страна, за да можете да извиката Путин да ни окупира за трети път.
  • 115 Перо

    26 5 Отговор
    Всеки коментар на соросисткия автор е крайно некомпетентен. Сравнява НАТО с американско присъствие и ги уеднаквява! Не знае,че НАТО е международна военнополитическа организация,в която решенията се взимат и отговорността се споделя от колективните членове в пакта. В БГ имаме само двустранно уговорени американски бази,договорени от правителството на Станишев /БСП/ и правителството на САЩ.Освен това е много е относително как се гарантира сигурността,дали от присъствието на чужди воиски или обратното, ядрена цел са тези воиски на българска територия,в един военен конфликт! Известно е,че тук е меродавно мнението на целия народ,което се осъществява с референдум,а такъв умишлено не беше направен за членство в НАТО и ЕС! А кой е въпросния соросист Петър Зарков да се изказва от името на народа?
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 3.14К

    23 4 Отговор
    По малоумни заключения освен в DW, скоро не бях чел.
  • 118 БорисОFF

    20 1 Отговор
    Народът е казъл: Залудо работи, залудо не стой! И те си пишат ли пишат...
    Ама гледам, над 30% от коментарите са изтрити. Като добавим към тях и тези, които са проруски, но все пак са останали и стигаме до другата поговорка за работата, която ясно отразява постигнатото от тази пропагандна статия:
    Луд умора нема - файда нема, ама се поти!
  • 119 КОНТРАТА

    17 2 Отговор

    До коментар #108 от "Презвитер Козма":

    Кой не бил във война затова бритите и краварите бомбят София 3. 5 години! Кожусите 4000 броя за нацистите дето Анжел Вагенщайн е подпалил в склада за кой са били?
  • 120 Стефан Петров

    26 5 Отговор
    Този като иска войски на НАТО у нас защо не казва как се държат те в прибалтийските страни и особено на о-в Окинава в Япония? Ще му припомня хиляди изнасилвания на жени, всякакви пиянски истории,катастрофи с МПС, обири, грабежи и побои, уриниране на паметници и хулиганско поведение, и това всичко в стотици и хиляди случаи. И като капак на всичко ние няма да можем да ги съдим и дори жертвите да поискат някаква компенсация за материалните си и морални щети. Да го кажем директно- войските на САЩ са варвари, които в никоя държава не са допринесли нищо хубаво, дори и само с нахождението си.
  • 121 Sieg

    18 3 Отговор
    Този където е писал това е голяма шушумига
  • 122 В.В.П.

    19 3 Отговор
    По вероятно е обратния развой,, ,Чрез базата на НАТО да се развият сценарии ,като в Казахистан ,например ,Твърдя,с доста висока степен на вероятност.Затова Янките да се махат,И КОГАТО ИМАМЕ НУЖДА,АКО ИМАМЕ ,ЩЕ ИМ СЕ ОБАДИМ.както в Казахистан .Нашите политици са ,в голяма мъгла,Вземат си парите и дотам .Няма визия и стратегия..Всичко е под тотален контрол от Сащ и СБ. тотален грабеж.и манипулация .Интрига и перверзия..
  • 123 Некой си

    19 3 Отговор
    Няма да коментирам тезата на автора.
    Само ще припомня на четящите, че 2008 година Грузия нахлу в Осетия. Чак тогава Русия прати армия.
    Поне фактите да не изкривява тоя!
  • 124 Браво

    3 16 Отговор
    На всеки 2 години Путин нахлува в независими страни и води ВОЙНИ.
  • 125 Без думи съм...

    20 2 Отговор
    "Примерът с Югославия е несъстоятелен. Бомбардировките над нея са акт на защита на мирно население от сигурна смърт."
    По-голям цинизъм трудно може да има...
  • 126 Хаах

    3 12 Отговор
    Първобитен строй, Робовладелски, Феодален-Дотам са в развитието си Русия,брагодарение на Путин.Да ни кажете в момента какъв е строя в Русия.Ако ми кажете,че е комунистически, май ще трябва да емигрирам там.
  • 127 Референдум

    21 2 Отговор
    Това трябва да реши народа на България с Референдум а не лакеите на САЩ начело с Петков.НАТО унищожи 4-тата армия в Европа и годно въоръжение за над 1,5 билиона долара.Същото въоръжение в момента го притежава Северна Корея.Как за предателите в България било остаряло а за пълнещите памперси американци,севернокорейското е актуално.През 1989 година притежавахме въоръжение и техника,която превъзхождаше Гърция и Турция взети заедно.Сега турците и гърците,след 32 годишно въоръжение надминаха нивото на България от 89 година в пъти.
  • 128 баста

    1 15 Отговор
    Руските тролове нито са дорасли, нито образовани, за да спорим с тях.Дано ви отчетат като успех неверните неща старанието менторите.
  • 129 Фейк

    18 1 Отговор
    Тази песен с незащитеноста на България ако не е в НАТО е поредния ФЕИК.Точка 5 от ЕС,гласи :Ако държава от ЕС бъде нападната от друга,то всички държави членки на ЕС са длъжни да я защитят с военна сила.Сърбите в момента са военно джудже като нас а Турция няма да посмее да си разиграва коня в България,поради тиова,че сме членка на ЕС и поради страх от Русия.Неутралитета е най добрата позиция за малка държава като нас а армията с годините,можен да си я възстановим,но не с натиск от бандитски държави,които ни нареждат да купуваме чертежи вместо оръжие.

    Коментиран от #130

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 В.В.П.

    16 1 Отговор
    Заради интересите на сащ НАТО,,България се злепоставя със съседни страни .Като с Югославия..Търпя ембарго и унижения,за нищо,заради еврейски интереси Заради Перверзията от Сащ...Умря от глад,от наложените санкции,ембарго и девалвация от Уол стрийт. Нищо че хората бяха там ,и златото,и машините ,и мерака..,Сащ нямат сьЮзници в България.!!Сащ нямат приятели в България.!!.Да се знае .Вървете в ада!!..
  • 133 За неграмотни

    11 1 Отговор
    Държави от ЕС,които не са в НАТО,но са защитени от ЕС при военен конфликт,без участието на НАТО:Австрия,Малта,Финландия,Швеция и Ирландия.
  • 134 АБЕ ПЕТРЕ БЕ

    7 1 Отговор
    АБЕ ПЕТЪРЧО АБЕ ЧЕТИ МАЛКО БЕ АБЕ МИСЛИ МАЛКО БЕ АБЕ НАУЧИ СЕ ДА МАНИПУЛИРАШ ПО ТЪНКО БЕ /ГЛЕЙ СЕГА КОНКРЕТНО /ВЪВ ФИНЛАНДИЯ ШВЕЦИЯ И НОРВЕГИЯ Е ПЪЛНО С БАЗИ НА НАТО В АВСТРИЯ СЪЩО / НЯМА НИТО ЕДНА / ЗА УНГАРИЯ НЕ ЗНАМ А КАЗАХСТАН ГРАНИЧИ С АФГАНИСТАН /ВЯРНО Е ЧЕ НАЗЪРБАЕВ БЕШЕ ИДИОТ ЗА СЕГАШНИЯ НЕ ЗНАМ НО НЕ СЕ СПРАВИ/ Е КВО ИСКАШ ТАЛИБАНИ НА КАСПИИСКО МОРЕ ЛИ И ИЗБЯГАЛИ АМЕРИКАНСКИ ВОСКИ ВЪПРЕКИ ИЗХАРЧЕНИТЕ МИЛИЯРДИ Е ТЕ ТАЯ НЯМА ДА Е БЪДЕ ИЛИ НАТО РАКЕТИ В БЕЛАРУС Е И ТАЯ НЯМА ДА Е БЪДЕ
  • 135 Бесен - Язовец

    12 1 Отговор
    По спецификацията на очилати памперси соросоиди е да решават дали в България има нужда от НАТО .
  • 136 Мехмед

    1 8 Отговор
    В българия трябва да има турски военни бази. Само Турция може да гарантира сигурноста и мира в страната.

    Коментиран от #138

  • 137 ОТПУШИ СИ УШИТЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Аксиома":

    И КО ШИ НА ПРАЯТ КАТ НА ЗАВЛАДЕЯТ ГА ИСКАХМЕ ДА СТАНЕМ РЕПУБЛИКА В СССР КВО КАЗАХА / НЕ СТАВАТЕ НЕ МОЖЕ / ДОРИ И ЯДРЕНИ РАКЕТИ НЯМАШЕ В БГ А НАЙ МОДЕРНИТЕ НИ КРИЛАТИ РАКЕТИ /ИМАХМЕ ТАКИВА ОКОЛО ВАРНА 1985 СА КОМПЛЕКС /РЕДУТ/ НАЧЛО НА ПРОИЗВОДСТВО 1968 ПО СТАРИЯ МОДЕЛ Е В МУЗЕЯ ВЪВ ВАРНА МОЖЕШ ДА ГО ВИДИШ
  • 138 АЛОО ОБЛОГЛАВЦИ

    9 1 Отговор

    До коментар #136 от "Мехмед":

    АБСОЛЮТНО ВЯРНО СЛЕД БАЛКАНСКАТА ВОЙНА ВСИЧКИ СЪСЕДИ ОСВЕН ТУРЦИЯ СА НИ НАПАДАЛИ ВСИЧКИ А В БАЛКАНСКАТА НИЕ ГИ НАПАДНАХМЕ ПЪРВИ Е КВО ПРАЙМ СЕГА КОИ СА НИ ПРИЯТЕЛИТЕ И КОИ ВРАГОВЕТЕ В ПЪРВАТА СВЕТОВНА ГЕРМАНЦИ БЪЛГАРИ И ТУРЦИ ПРЕВЗЕМАТ БУКУРЕЩ И ВОЮВАТ СРЕЩУ РУМЪНЦИ И РУСНАЦИ / МАЙ СИ МИСЛЕШЕ ЧЕ ПРАДЯДО ТИ Е ПРЕВЗЕЛ БУКУРЕЩ САМ С ТУМБА АВЕРИ/
  • 139 ДаЗдраПерМа

    7 2 Отговор
    Примерът с Югославия е несъстоятелен сърбите дадоха списък със адреси на граждански обекти и социална инфраструктура които да не бъдат унищожени "случайно" и НАТО гордо изпълни списъка и всички обекти се превърнаха в пепел. НАТО е отбранителен военно-политически съюз но разполага нападателно въоръжение много опасно за съседите. Такова има в Румъния и Полша и много дразни Русия. Естественно войски на НАТО ще има на нашите земи но по е важно какво оръжие ще расположат защото неговото елиминиране е въпрос който ще решават руски военни експерти.

    Коментиран от #141

  • 140 АЛО ФАКТИ АДЕ СЕРИОЗНО

    8 1 Отговор
    АБЕ ПЕТЪРЧО НАШ МИЛЕН РАДАН МАРТИН ДИМИТРОВ АТАНАСОВ ОНЯ ДЕБЕЛИЯ ОТ ДБ ИЛИ ДРУГИЯ УМНЬО С ПЕЕВСКИ / АБЕ КЪДЕ СЕ СКРИХА МАНОЛОВА БАБИКЯН КАПОН ХАДЖИГЕНОВ КВО СТАНА ЩО ИМ СПРЯХТЕ КИНТИТЕ/ АДЕ НАМЕРЕТЕ НОВИ ЛИЦА С НОВИ ИДЕЙ ВЕРНО ЩЕ Е ПО СКЪПО АМА ИНАЧЕ МНОГО СМЪРДИ БЕ
  • 141 Бат Мишо

    6 2 Отговор

    До коментар #139 от "ДаЗдраПерМа":

    Точно така - задачата по унищожаването ще решават руски военни експерти доказали че за 24 часа могат да окупират КАЗАХСТАН Грузия Сирия и да нараят черно бели секви цветни революции в безумно кратки срокове
    Руската армия е на ново ниво и безапелационно го показва - бързо разгръщане нови нападателни и отбранителни оръжия - компетентен състав от обстреляни ветерани по всички командни и изпълнителни нива-- ако 1 КАЗАХСТАН окупират за 24 ч - нас колко ни давате

    Коментиран от #142

  • 142 Бат Мишо

    8 0 Отговор

    До коментар #141 от "Бат Мишо":

    Несъмнено и кът съ почне Китай ще скочи с Русия щото отдавна си го бара и го точи за ново прераздаване на картите в световното управление от което е отрязван от САЩ ЗАСЕГА
    Ако е срещу Русия Китай няма како да получи от световния капиталооборот просто щото не тя го контролира - адо руските ресурси дори да спечели няма да може да ги изкопа 150-200 г от радияцията - която предвид близостта русия китай ще е тотална и тука и там и избора на Китай да е зад русия е предрешен ДОРИ САМО ОТ ФАКТА че ядрени сащисани попадения по русия ще заразяват и него

    Коментиран от #144

  • 143 IVAN

    12 1 Отговор
    ЕТО ТУК СГРЕШИ. КИРЕ, АЙДЕ В КАНАДА. А НАТО,А СМЕ НА ПЛОЩАДА
  • 144 Бат Мишо

    11 0 Отговор

    До коментар #142 от "Бат Мишо":

    Апропо и избора на МАЛКА И НЕВЗРАЧНА ИНДИЯ също е предрешен - неслучайно присъстват на всеки парад със своя част на 9 май - дада там са загледайте са щото в дребните детайли е пъзела- за нас еврогейсъюзците дребни неща но индия и китай са половината планетно население и ако застанат зад гърба и мечката няма да ги остай зле въоръжени Иран кът мисля и той няма друг полезен ход и Турция и Сърбия а от наще натовски съюзници кът заиграят тополите и искандерите бая народ шъ загуби ищах - таквис кън Полша Гърция Румъния Германия въобще не ги бройте - Австралия както досега е отървала кожата две СВ поред заради отдалеченост така сега шъ навакса пак заради същата отдалеченост - 1-2 сатани и ги зануляват
  • 145 Бат Мишо

    9 1 Отговор
    Макар че вътрешно съм НАПЪЛНО СИГУРЕН че това се знае от австралийските военни експерти и при конфликт срещу русия оттам ще се чуе БЪРЗ ПАС относно участие за да се избегне изтребление на континета от близкия дежурен руски ракетоносец
  • 146 Бат Мишо

    11 1 Отговор
    Никой в руския щаб нито в китайския няма да допусне каквито и да е кораби и части да напусне австралия на транспорти и да се намеси на сухопътен фронт срещу Русия - съвременните подводници са мн над нивото на 2 СВ и едни транспорти няма как да обиколят половината планета и ако опитат дори да ЗАПОЧНАТ да ги товарят получават 2 Булави с 200 и гаме овер
  • 147 Бат Мишо

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иди. отино пле. шив":

    Накратки - колкот повече НАТО в България - толкос по близо до Искандерчето и Тополката или ако съвсем ги ядосаме до Калибъра в Козлодуй за да не се хабят да стрелят друга по мамалигария и кът изчакат вятъра да духа към западна украйна и им ставаме 3 в 1 -3 заека с 1 ракета
  • 148 Ясно и точно

    4 13 Отговор
    Ясен и точен цитат: "Война между русия и ЦИВИЛИЗОВАНИЯ свят може да има само, ако федерацията нападне страна членка на НАТО." Руските тролове са в ступор, че русия е категоризирана като страна от третия свят, каквато в действителност е всъщност. Най-готината и точна статия от месеци наред!

    Коментиран от #152

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Адеее

    13 2 Отговор
    Здравков ,Здравков, куче предавничко. Навремето такива кат теб им режеа кратуните до кръста.
  • 152 ГЛЕЙ СИГА

    8 2 Отговор

    До коментар #148 от "Ясно и точно":

    АМИ И КИТАЙ Е ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ И ЩО СЕ НААКВАТЕ ОТ КИТАЙ АМИ ИНДИЯ ТЯ ДА НЕ Е В Г7
  • 153 ГЛЕЙ СИГА

    6 2 Отговор
    АБЕ ПЕТЪРЧО КОЛКО САМОЛЕТА ИМАШЕ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА В СИРИЯ /0 / НУЛА А КОЛКО РАКЕТИ /0 / НУЛА И КВО СТАНА БЕ ПЕТЪРЧО КОЛКО ВРЕМЕ РУСИЯ И САЩ ВОЮВАХА С ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ЗАЕДНО С ТУРЦИЯ И ИРАК КОКО БЕ ПЕТЪРЧО /МНОГО/ В РАВНИНА ДЕТО СЕ ВИЖДА ВСИЧКО ЩОТО Е ГОЛА /А ЩО БЕ ПЕТЪРЧО/ ЩОТО ВОЙНАТА Е СКЪПО НЕЩО И ДОРИ ДА ВИЖДАШ ВРАГА ЗА ДА ГО ПОБЕДИШ ТРЯБВА ДА ПЛАТИШ КАКТО И ЗА ДА ГО ВИДИШ ДОРИ И СЕГА АДЕ ДА ГОВОРИМ ЗА ВАЖНОТО КИНТИТЕ/ ПЕТЪРЧО КОЙ ВОДИ ВОЙНА НА ЗАГУБА ГЛУПАЦИТЕ ЩОТО КАТО НЕ МОГАТ ДА Я ПЛАТЯТ Я ГУБЯТ /ТРЕТИЯ РАЙХ/ А И КЪСНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ И ДОРИ ПЕРСИЯ И СЛЕД ТОВА ИНПЕРИЯТА НА АЛ МАКЕДОНСКИ АМИ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ / СВЪРШИЛА Е КИНТИТЕ И ТОЛКОЗ НЯМА КИНТИ НЯМА ЕНИЧАРИ НЯМА СРЪБСКИ ДОБРОВОЛЦИ В АСКЕРА ЩОТ НЕМА КИНТИ АМИ КАРТАГЕН А КО ШИ КАЙШ А СЕГА МИСЛИ КВО ПРАЙ САЩ ГЛЕДА ДА ИКОНОМИСА ОТ РАЗХОДИТЕ ДА ГИ ПРЕХВЪРЛИ НА МАЛКИТЕ ГЛУПАЦИ ОТ НАТО А ДА ПРИБИРА САМО ПЕЧАЛБАТА ЩОТО ИНАЧЕ КАТО В ВИЕТНАМ А ВЧЕРА И В АФГАНИСТАН /СВЪРШИХА КИНТИТЕ/ ПЕТЪРЧО КОЛКО КИНТА ИМАШ ДА ИНВЕСТИРАШ ЛИЧНО В НАТО АД ЩОТО АЗ НЯМАМ
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 хххх

    3 11 Отговор
    Много точно казано ! Трябва по-голямо присъствие на НАТО в България ,за да може да се гарантира сигурността на страната ни.Когато имаш в региона терорист за съсед като Русия ,никога нищо не е сигурно и е съвсем нормално всяка държава да търси своята сигурност.
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 наблюдател

    1 6 Отговор
    Въпреки че все още се съмнявам в ПП, това изказване е в правилна посока. Дано превърнат думите в дела.
  • 158 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Чета написаното и ми е весело ! За какви национални интереси може да говорят българските политици, когато те , НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ, ги защитава друга сила, друга държава. Била Германия, бил СССР , били САЩ !?
    Моите семейни и съпружески интереси ги защитава комшията, съседа Пешо, а аз държа кучето да не го ухапе, като излиза от семейната спалня, уморен от защитата на МОИТЕ СЕМЕЙНИ интереси.................
  • 159 Георги

    3 1 Отговор
    Референдум за НАТО и ЕС.
  • 160 Петър Здравков!! Дежурния Маниполатор!!

    4 2 Отговор
    Какви Войски на НАТО ще ни гарантират сигурност!!! Пълна Лъжа!! От тука да излитат Ракети и самолети към Русия, а не от Западна Европа, което значи, че ще падад ракети и бомби тука в България!! Никой няма да напада ме, няма и да ставаме Пушечно месо, заради интереси и амбиции на Запада!! Здравков, Поръчков Маниполатор!! Примерите с Украйна нямат нищо общо с България, а Сърбия е Бомбандира НАТО за "доброто на хората"?? Пълна глупост, ще съсипеш една държава за доброто на хората????А Либия Ирак, Авганистан, Сирия за тях забравяш изобщо!! Преврата в Украйна кой го организира?? Не ни трябват Чужди войски на Българска територия!!! Няма да напада ме никой, нито нас щени напада някой!!!
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Ще се хванем за "ШМАЙЗЕРА"

    2 0 Отговор
    Щом вкарате войски на гов-НАТО ! И как ще се СПАСЯВАТЕ ? Д. Пеевски започна да продава и парите далеч да ги скатава ! Но той , той къде ще се дява ! Света е тъй малък а той - НА ОБОРОТ !
  • 163 Настава време за БАРИКАДИ !

    2 0 Отговор
    И пускане ВОЛОВЕТЕ по ИНЕРЦИЯ ! Властта у нас е МАРИОНЕТНА и нама национален " ГРЪБНАК " ! Това води до БЕЗСИЛИЕ и АНАРХИЯ която се мие само с КРЪВ !
  • 164 Димо

    4 1 Отговор
    Повече НАТО,повече слугинаж на краварите с имперски стремежи,повече изсмукване на БГ ресурсите !

    Коментиран от #165

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 незнайко

    3 1 Отговор
    КРАЙ ТОВА Е ОКОНЧАТЕЛНОТО НИ УНИЩОЖЕНИЕ КАТО НАЦИЯ !!! БЪЛГАРИ МОЛЕТЕ СЕ НА ГОСПОД НАТО ДА ИЗЧЕЗНЕ КАТО АЛИАНС !!! Това е унищожителна структура !!! Ставаме все по големи РОБИ !!!
  • 167 Тигър патриот

    0 1 Отговор
    Русия винаги е била наш враг, САЩ са наш приятел и брат!