Last news in Fakti

10 Януари, 2022 12:13 1 132 0

Няма жертви и пострадали от силния трус в Гърция

  • гърция-
  • българия-
  • земетресение-
  • трус-
  • жертви-
  • флорина

Трусът беше усетен в Северна Македония, България и Албания

Няма жертви и пострадали от силния трус в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няма жертви и пострадали от силното земетресение тази нощ в гръцкия град Флорина. Трусът беше усетен в Северна Македония, България и Албания, предаде кореспондентът на БНР.

Земетресението със сила 5,5 по скалата на Рихтер беше регистрирано в 23,43 минути, на 268 километра югозападно от София. Над 20 вторични труса са били регистрирани в Гърция след това, съобщи българският Институт по геофизика, геодезия и география. Най-силният от вторичните трусове е бил с магнитуд 4,5. Гръцките власти препоръчаха на хората в района на епицентъра на земетресението да останат навън на безопасно място. Навън в колите си и на открито в парковете прекараха нощта жителите на град Флорина и областта.

Почти няма сграда незасегната от земетресението, съобщават местните власти. Кметът на града Василис Гянакис съобщава за паднали балкони. Сеизмолозите от Геодинамичния институт в Атина все още не изразяват убеждение, че няма да последват вторични трусове по-силни от първото земетресение. Силите на Гражданска защита, пожарната и полицията оказват помощ с храна и вода на хората. Властите препоръчват хората да не се прибират по домовете си, докато технически екипи не проверят сигурността на сградите. Училищата са затворени, както и държавните учреждения.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: