Last news in Fakti

11 Януари, 2022 09:40 5 966 23

Сърбия с невероятен рекорд

  • сърбия-
  • инвестиции-
  • успех

Страната с голям ръст на преките чуждестранни инвестиции

Сърбия с невероятен рекорд - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Обемът на преките чуждестранни инвестиции в Сърбия е достигнал рекордни нива през миналата година. Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, цитиран от ДАНАС.

Това надминава досегашния рекорд. Той беше поставен преди три години.

Страната е привлякла преки чуждестранни инвестиции от 3.9 млрд. евро. Това показват предварителните изчисления на правителството.

Вучич обяви, че всички работещи са отговорни за този успех. Държавният глава поздрави всички граждани на Сърбия.

През миналата седмица той обяви, че сръбската икономика има ръст от 7.5 процента. Това надхвърля предварителните очаквания.

Правителството ще работи за успешни инвестиции и през тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонговец

    29 3 Отговор
    Какво си позволяват тия? Айде дружно да ги оплюваме.

    Коментиран от #15

  • 2 Така е

    29 33 Отговор
    Сърбия е велика страна.

    Коментиран от #4, #14

  • 3 ох милите

    20 34 Отговор
    С малко се радваш на малко, както се казва :) Тази държава съществува единствено за да се съревновава с България - битка, която губи от повече от 20 години. За феновете на почистващи течности - бвп показател му се казва, поразкършете ги малко тия пръстчета.
  • 4 смях

    23 33 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    сърбия е провалена държава.
  • 5 Оная Кифла на Борисов, колко инвестиции

    49 5 Отговор
    Привлече в Българиа, Нула!!! 0!!никой не искаше да инвестира, в държава управлявана от Сикаджийската мафия 12год!!

    Коментиран от #6

  • 6 русенец

    38 4 Отговор

    До коментар #5 от "Оная Кифла на Борисов, колко инвестиции":

    Бе недей така! При Борисов почти открихме огромно газово находище, почти станахме газов хъб, почти започнахме да правим фолксвагени, почти започнахме да правим еърбъси, при нас почти дойдоха Гугъл и Амазон, почти построихме почти качествена магистрала , почти санирахме няколко жилищни сгради и нека не продължавам, че списъкът е дълъг! Той е човекът, при което управление дори антикомунистите казаха :" Бай Тошо, прости ни!"
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ПатрЕотът

    33 1 Отговор
    ами да връщаме комунизъма, че да започнат да идват инвеститорите .........хаха. от европа какво идва, само ограничения и данъци, на ви либерализъм и джендърство !!

    Коментиран от #12

  • 10 Алтъпамаков

    40 3 Отговор
    Затова и не им трябва на сърбите ЕС. /Там сега газът е с фиксирана цена 270$ за разлика от Европа 880$ а у нас 680$. И то газ който преминава през цяла България./ Трябва да се отдаде заслуженото и на Банкянската тиква, който 12 години умело води държавата към първите негативни места / смъртност, бедност, заболеваемост, корупция, и т.н./и последните по инвестиции, свобода на словото, и много други./
  • 11 Аватар

    25 0 Отговор
    Инвестира се в държави извън ЕС.Каква е причината могат да кажат само инвеститорите.
  • 12 То КОМУНДЕЛИТЕ дойдоха на власт

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "ПатрЕотът":

    СЯ ША ЧАКАМЕ ИНВЕСТИТОРИТЕ !!!!
  • 13 Така е

    37 2 Отговор
    Когато твои приятели са Русия и Китай, стават нещата. САЩ само взимат, те не дават.
  • 14 Тодор Правешки

    2 13 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    Необмислено изказване, другарю. Великите държави се споменават в следния ред:
    - Рассия на първо място, следвана плътно от Китай, Турция (заради достлука с Рассия) , Унгария, Беларус и чак след това вече може да кажеш Сърбия ... Понял?
  • 15 Бонго

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бонговец":

    Е как така, сърбите не са в ЕС, все са на ребро с ЕС и т.н. пък има повече инвестиции от страна в европейски съюз и то от 15г. :D

    Пълен цирк и мизерници са в тоя сев.атл. съюз и ЕС ...

    Коментиран от #16

  • 16 БКП

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бонго":

    Инвеститори избягват държави от ЕС, заради ЕС регулациите. Мъск една година вече не може да запусне готова фабрика в Германия!
  • 17 комунистче

    5 1 Отговор
    еми да си премести Мъск фабриката за коли от Берлин в Крагуевац, и всичко ще му бъде наред, работници бол, инженери от Белградския машински факултет, капитала не се интересува кой в кой съюз е, търси пазари, работна ръка и добри условия, Баце точно това провали, бизнес средата, и от там нататък икономиката буксуваше през цялото време, докато той беше начело на държавата, и той го прикриваше това с разни фокуси, като хъбове, отсечки от магистрали, и други пи ар глупости, за разходването на евросредствата, мисля че няма смисъл да пишем
  • 18 Батан

    13 5 Отговор
    Сърбия е първенец в Европа ...
    Сърбия с невероятен рекорд ...
    Джокович и Сърбия победиха ..

    Хубаво нещо е комунизма, всяка седмица слушаш сладки лъжи

    Потърсете в гугъл " лъжите които четат сърбите"

    Четейки коментарите се учудвам колко мазохисти т.е. сърбомани има в България. Да ти отнемат територии, да избиват българи, а ти да им ръкопляскаш и слагаш плюсове.

    Коментиран от #22

  • 19 Крачун

    6 3 Отговор
    Стези Китайски инвестиции скоро ще бачкате за една торба ориз на месец

    Коментиран от #20

  • 20 симо

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Крачун":

    Китай за разлика от вашата любима кочина русия имат икономика и са конкуренция на запада и сащ. Докато джуджето русия няма нищо.
  • 21 Чичко паричко

    1 0 Отговор
    Тоя Вучич лъже повече от Боко кратуната!
  • 22 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Батан":

    Точно така се случва. На тези им викаме чуждопоклонници... или ще са сърби или ще са гърци или някаква друга страна..., но рядко ще се чуе тези същите да казват нещо положително за България, а въобще не я познават, мислят си, че България започва с някоя дупка или препълнен кош и свършва с това... Но нито са ходили по дивите плажове на България (за щастие има все още такива), нито са ходили по планините, да коментирам, какво знаят за историята... а има много причини за гордост... чужденците са същите, като тези, само са чували за България... някъв немец ми вика, че щя; да ходи да качва връх Вихрен в Рила... масовата дезинформация си оказва влияние върху по-ограничените хора. остава и политиката на България да се подобри и нещата ще потръгнат (негативите ще намалеят драстично). От друга страна не се коментира много за Кървавият Божик, но пък ни проглушиха ушите с джоката... не се коментира, как гърчолята ни присвояват историята, но пък реклами и суперлативи за гръцко, колкото искаш, но не винаги отговаря... един чужденец, каза, че никога не предполагал, че Тракия била в България... знаел за Тракия от гръцката история, но никога не знаел, че е била в България...
  • 23 ПараШут

    0 0 Отговор
    Прочиташ името Петър Здравков и не трябва да четеш по-надолу !!!
Новини по държави: