Last news in Fakti

15 Януари, 2022 16:21 3 094 15

Нов скандал се завихри около премиер

  • борис джонсън-
  • премиер-
  • великобритания

Персоналът на резиденцията на британския премиер Борис Джонсън си е организирал по време на локдауните събирания

Нов скандал се завихри около премиер - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Персоналът на резиденцията на британския премиер Борис Джонсън си е организирал по време на локдауните събирания, наричани "петъци за вино". Самият министър-председател редовно е ставал свидетел на сбирките и е насърчавал служителите "да изпускат парата", пише вестник "Мирър". Британският всекидневник отбелязва, че служителите на резиденцията на премиера си били купили голям хладилник за напитки за службата, който те пълнели, като за целта някой от тях отивал с куфар до местния супермаркет, за да купи бутилки. Джонсън присъствал на малка част от сбирките в период, когато събирането на хора на закрито във Великобритания бе забранено като част от мерките срещу разпространението на коронавируса.

Новите разкрития дойдоха на фона на воденото разследване за поредица неуместни партита на "Даунинг стрийт" 10, за които министър-председателят се извини тази седмица.

Според социологическо проучване опозиционната Лейбъристка партия е натрупала преднина от 10 процента пред консерваторите на Джонсън.
На британския премиер може да не му се наложи да се изправи пред избирателите до следващите редовни парламентарни избори през 2024 г. Чуват се обаче мнения, че управляващата Консервативна партия трябва да се опита да го отстрани по-рано, ако прецени, че той е станал вреден за нея.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дааа

    29 0 Отговор
    този човек не може да скрие произхода си, той се държи точно като нахален турчин
  • 2 Пич

    29 0 Отговор
    Е , те англичаните не му ли виждаха червения нос още преди да го изберат !? И сега - изненадани !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Грульо

    23 1 Отговор
    Попитали радио Ереван:
    - Докога ще правят циркове с тоз клоун?!
    - Докато му намерят заместник - отговорило радиото.

    :D
  • 5 Аааа

    28 1 Отговор
    Е какво странно има: ограниченията са за плебса.
    Тия знаят, че всичко е една измама.
  • 6 asd

    14 7 Отговор
    Ганьовците в същото време търпяха неграмотна логорейна слабоумна Тиква 12 години.
    А сега пак имат и наглостта да плямпат.
    Хахахахаха
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Минувач

    16 2 Отговор
    На този дори вида му подсказва че около него неможе да няма скандали!!
  • 9 Иванушка

    12 5 Отговор
    Бе оставете ХАХО, ни кюлчета е краднал нито на Каратанчева е налитал. Хапнал, пийнал малко като бял човек и това е. Ще го изядат за едното нищо.

    Коментиран от #12

  • 10 Nik

    13 3 Отговор
    Те и австралийското правителство големи борци "за здравето на нацията", ама кога ли ще им изкарат и на тях кирливите ризи.
  • 11 Айде

    7 2 Отговор
    Шута и на село !
  • 12 РЗС

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Иванушка":

    Момче или каквото си там, в УК,да си депутат е отговорна работа, която трябва да дава пример на хората, че хората, които я работят са образовани и интелигентни хора избрани от народа да решават съдбата на нацията. Най-малкото депутатите трябва да спазват мерките, които самите те са гласували. Всичко, което опитах не важи за България, защото за да си депутат в България, трябва да си схемаджия и крадец, на който никой не държи сметка или разследва за нещо, с имунитет на Господ, докато това е така България никога, повтарям никога няма да се оправи!
  • 13 Комон сенс

    2 2 Отговор
    Чудесен човек и пич се оказа Борис.
    Дано да остане президент.
    Всеки който си организира свежо парти на по чаша вино, вместо да дсе кланя на новия ковид култ е готин човек.
  • 14 От страни

    2 2 Отговор
    Просто елита на Англия вижда че Борис не се справя с предизвикателствата, които се трпат и с нищо не може да попречи на търга между Русия, Китай и САЩ. А ножа е опрял в кокал - тепърва се реща на колко и какви валутни зони ще се распада световната доларова зона. И за англетата няма място в новия свят. Единствения исход да растурят ЕС и да получат част от активите за сметка на които ще печатят паунда в своята зона. Ама закъсняват и се руши всичко и даже Казахстан се срути а имено там бяха интересте и на Британия и на Турция като неин васал. Така че май Борко е за боклука а в кво ще го обвинят - има ли значение?
  • 15 РЗС

    1 0 Отговор
    между другото във ук има десетина партии, от които 2 основни, за които се гласува и са на власт всеки път, и това на 70 милиона души страна. Когато едната партия спечели властта, другата я гледа под лупа, и прави всичко възможно да извади керливите ризи на управляващата партия. Народа тук мрази най-отговорните да си позволяват своеволия на техен гръб, каквато си е традицията в корумпирана България. Точно тази конкуренция и борба за власт между двете партии стимулират депутатите да изпълняват функциите, за които са избрани иначе оставка. В България, дори по сигнали за корупция нищо не се прави, защото всички са свързани и нищо не се прави един без друг. Най-интересното е, че 99% от българите ще са същите крадци и измамници, ако се окажат в парламента, затова драги ми читатели не си въобразявайте, че България има бъдеще с хора като вас, защо България е най-бедната дупка в цяла Европа, дори със европейските програми от които се краде постоянно си остава такава завинаги, заради материала в страната, заради това е! Всички читави хора напуснаха шуробаджанашка България!
Новини по държави: