Last news in Fakti

17 Януари, 2022 11:38 1 607 18

Германия: Не водим никакви преговори за Украйна, заобикаляйки Украйна

  • украйна-
  • германия-
  • нато-
  • европа-
  • русия-
  • преговори-
  • аналена бербок

Днес Бербок ще бъде в Киев, където ще се срещне със Зеленски

Германия: Не водим никакви преговори за Украйна, заобикаляйки Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Министърката на външните работи на Германия Аналена Бербок заяви, че ще обсъди в Киев инициативи за модернизиране на украинския енергиен сектор, както и предложения за защита на киберпространството. Тя направи това изявление днес преди посещенията си в Киев и Москва, съобщи БТА.

"В Киев искам ясно да заявя: ние не водим никакви преговори за Украйна, заобикаляйки Украйна. И като ново федерално правителство ние не просто продължаваме да изпълняваме ангажиментите си - днешната 30-годишнина на дипломатическите ни отношения е добра възможност за обновяване", каза Бербок.

Във връзка с уреждането на украинската криза министърката каза, че иска да разбере на място дали има готовност за намиране на решения преди всичко по дипломатически път, "за да се вдъхне нов живот на Нормандския формат и най-сетне да се постигне напредък в изпълнението на споразуменията от Минск". Днес Бербок ще бъде в Киев, където ще има срещи с украинския президент Володимир Зеленски и с колегата си Дмитро Кулеба. Тя планира да се срещне и с представители на наблюдателската мисия на ОССЕ. Следобед министърката ще отпътува за Москва, където утре ще разговаря с руския си колега Сергей Лавров.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иванушка

    20 1 Отговор
    От празни приказки спомен няма. Или Германия ще плати обещаните Милиарди на Украйна или Русия ще влезне да им ги даде.
  • 5 ТаУмВзе

    25 2 Отговор
    Хайде сега германистан, да си припомни кога и защо им се случи 9 май. Че се забравиха от лаене, под диктовка на краварите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 📌🇧🇬

    8 0 Отговор
    Интернет “sources”
    “Фактът, че ЕС няма ресурси на ниво военна мощ, е особено обезпокоителен за висшето ръководство, защото в една област, в която ЕС всъщност все още е глобален играч — в икономическата сфера — той е в упадък. През 1981 г.икономиките, които днес съставляват еврозоната, все още представляват 21% от световния БВП. Днес този процент е намалял до 12%. Според прогнозата на PricewaterhouseCoopers този дял ще спадне до 9% до 2050 г. Характерно е, че ЕС също изостава от Съединените щати и Китай в ключови технологии като квантово изчисление, полупроводници, изчислителни облаци и други подобни.”📌🇧🇬 Германия ще тъгува за времето на Бундес Републиката, охолният и “бугат”и” живот.🇧🇬Без Германска Армия, без Европейска Армия, ЕС е история. Америка не се интересува от Замъци дори и истински и няма плаща на шубеливите ЕС граждани Отбрана-та “forever”.📌🇧🇬Началото за ЕС обща Армия е заложено за около 2030 със следните програми:
  • 8 📌🇧🇬

    4 1 Отговор
    Интернет “sources”
    “Ако вземем например общите разходи за въоръжение, според SIPRI ЕС възлиза на 231 милиарда долара. Това е третото място в света след Съединените щати (778 милиарда долара) и Китай (252 милиарда долара) и почти четири пъти повече от Русия (62 милиарда долара). Но, докато това се разпределя между двадесет и седем национални държави, за които въоръжени сили остават атрибут им суверенитет, това няма да доведе до общ военен потенциал.“
  • 9 📌🇧🇬

    2 1 Отговор
    📌“Милитаризация чрез PESCO
    Централният инструмент на такава военна координация е така нареченото постоянно структурирано сътрудничество (PESCO). Интересното е, че PESCO от самото начало е разработена, за да се гарантира, че военната струпване осъществило в държавите-членки, които отговарят на по-строги критерии от гледна точка на военния капацитет" (член 42.6). Те могат да образуват подгрупи, които искат, квази-коалиции от желаещи, без да се налага да се присъединяват други. Това означава две неща:

    Първо, от гледна точка на политиката за интеграция, това е гъвкавостта на интеграцията в посока на "многоскоростна Европа". Това създава различни категории на държавите-членки, в допълнение към съществуващите разделениям в ЕС, като разделяне на център-периферия, север-юг, изток-запад, на еврозоната-не, еврозоната и т.н., За разлика от подобна процедура, известна като " Засилено сътрудничество (на базата на минимален кворум от девет държави-членки), в рамките на която бе договорено лош проект на данък върху финансовите транзакции, за PESCO достатъчно само двама партньори. В това отношение сложният проблем на многостепенното управление е от самото начало.

    На второ място, държавите-членки, които отговарят "по-строги критерии", - това, разбира се, големите и икономически мощни държави - на първо място Франция и Германия, а на второ място е Италия и Испания. Това укрепва неформалната йерархия на властта с Берлин и Париж на върха. Сред много други демократични
  • 10 📌🇧🇬

    2 2 Отговор
    “На второ място, държавите-членки, които отговарят "по-строги критерии", - това, разбира се, големите и икономически мощни държави - на първо място Франция и Германия, а на второ място е Италия и Испания. Това укрепва неформалната йерархия на властта с Берлин и Париж на върха. Сред много други демократични недостатъци този квази-имперски дисбаланс на властта е един от най-големите демократични недостатъци на ЕС. Всъщност всички големи проекти на PESCO са съсредоточени около Франция и Германия.

    В момента има четиридесет и седем проекта в различни коалиции. Те включват съвместно медицинско командване, радиотехника, защитена от грешки, и центрове за военно обучение. Също така беше обявено създаването на Обединено върховно командване. Само три оръжейни проекта обаче са наистина стратегически релевантни:“
  • 11 📌🇧🇬

    2 2 Отговор
    Интернет “sources”:
    “Боен самолет, бъдеща бойна въздушна система, която ще се произвежда главно от Франция и Германия (Dassault и Airbus) с участието на Испания. Самолетът трябва да лети заедно с бойни дрони и микродрони, както и със собствен цифров облак. Очаква се да бъде на разположение от 2040 г.насам. Оценките за стойността му в момента варират от 100 до 300 милиарда евро.
    Нова основна наземна бойна система, също френско-германски проект. Германският партньор е KraussMaffei; френският партньор е отбранителната компания Nexter. Пускането в експлоатация е насрочено за 2035 година. Неговата единична цена в момента е 10 милиона евро.
    Така нареченият Евродрон, в който участват Франция, Германия, Италия и Испания. Еърбъс е лидер на консорциум, включващ Dassault и италианската отбранителна компания Leonardo. В момента са поръчани седем системи, всяка с три дрона. Смята се, че цената е 7,1 милиарда евро, а доставката е планирана за 2029 година.
    Взети сами, тези проекти могат да изглеждат впечатляващи. Но в глобален контекст те едва ли постигат целта да предоставят на ЕС военен потенциал на световна сила.”
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 📌🇧🇬

    4 1 Отговор
    🇧🇬Съжалявам за неточният “превод”, но оправяйте се сами!🇧🇬
  • 14 абе бербок

    1 0 Отговор
    говорим за газ,а не анални решения в СПА център...
  • 15 войнолюбци

    4 0 Отговор
    А ще попита ли Зеленски защо не изпълняват Минските договорености и защо са струпали тежко въоръжение на линията на съприкосновение в Донбас, в противоречие с поетите ангажименти? Донбаските сепаратисти не нападат украински села и градове, но армията на Украйна обстрелва все по-често техните домове!
  • 16 Сандо

    1 0 Отговор
    Да очакваме скорошно позеленяване на Украйна.Засега зелен е само акъла на управляващите,начело с президента им с красноречивото име Зелен-ски.
  • 17 Gen Gurko

    1 0 Отговор
    Зелената безхаберница е доста семпло същество. Германците също са на път към интелектуалното дъно с овластените си и случайници, които докарват на власт. Лошото е, че страдаме от зелените безумия и ние. И то много.
  • 18 Lukaшенко

    0 0 Отговор
    Според ,двама познати украинци,Окраина е била част от Австроунгария,и От Третия райх.От селата на Лвов са.Казах че не съм запознат с подробности.И че съм чувал за руска империя и Киевска Рус..Ревнаха дружно ,че не са братя с азиатците .и т.н.Били готови да ядат шамари в името на народа и Австроунгария.
Новини по държави: