Last news in Fakti

25 Януари, 2022 10:15 2 439 5

Армията се притече на помощ заради снежната буря

  • сняг-
  • гърция-
  • армия-
  • снежна буря-
  • атика

Стотици пътници останаха блокирани в автомобилите

Армията се притече на помощ заради снежната буря - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Армията се включи в помощ на властите в Гърция срещу проблемите, които създава снежната буря Елпида. Дори на островите в Егейско море има блокирани пътища. Силният снеговалеж не нарушава трафика в Северна Гърция, предаде кореспондентът на БНР.

Мащабна операция на военни части успя да отвори част от пътищата в Атина. Стотици пътници останаха блокирани в автомобилите под преспи сняг за повече от 20 часа. В област Атика, която е силно засегната от снежна буря Елпида, спасителни екипи транспортираха хората на безопасно място. Аварийни екипи изтеглят блокираните в снега товарни камиони. Колите се движат задължително с вериги. Спрени са влакове и автобуси.

В осем области на страната правителството обяви днешния ден за неработен, а министърът за гражданска защита Стилианидис призова хората да не напускат домовете си. Училищата остават затворени. Нарушен е въздушният трафик. Затворени са пристанищата в област Атика. Ниски температури и много сняг обхванаха и голяма част от островите в Егейско море. На места там има прекъсване на електрозахранването. От Пътна полиция информират, че почти цялата пътна мрежа е заледена и приканват за внимателно шофиране. Опозицията поиска министри от кабинета да поемат отговорност и подадат оставка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахаха...

    9 2 Отговор
    Ей да ви кажа много са смотани тия гърчоля.Изобщо не са подготвени и издържливи.Цяла Атина блокира заради падналия сняг.И със тия Ел автомобили и зелените им глупости зациклиха като мишки в капан .Блокираха се по пътищата от падналия сняг.
  • 3 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    9 0 Отговор
    И нашата армия помагаше ! Когато имахме армия ‼️
  • 4 Дедо ви

    10 0 Отговор
    Като гледам снимката има не повече от една педя сняг. Но пък армията им помага. А пък ние и армия нямаме. Добре, че господ ни пази.
  • 5 Фактически

    5 0 Отговор
    aтиняните могат да оцелеят при 45 градуса за една седмица. те са свикнали с това. не в снега. други народи са свикнали със снега, но ако температурата достигне 45 градуса за няколко часа, хиляди ще умрат.
Новини по държави: