Last news in Fakti

1 Февруари, 2022 16:50 5 312 13

Какво се случва с Ким Чен-ун?

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • корейски полуостров-
  • пхенян

Въпреки че във филма не се посочва директно загубата на тегло на севернокорейския лидер, на последните снимки на държавните медии той изглеждаше значително отслабнал

Какво се случва с Ким Чен-ун? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Севернокорейски документален филм показва един накуцващ Ким Чен-ун, който се сблъсква с "най-големите трудности досега", пред които е изправена Северна Корея на фона на пандемията от коронавирус и наложените ѝ санкции заради нейните оръжейни програми, съобщава "Ройтерс".

Озаглавен "Великата година на победата, 2021", 110-минутният филм отразява поредица постижения на страната през годината, включително разработването на ракети и усилията за преодоляване на пандемията.

Разказвачът многократно възхвалява въпросните проекти като знаци за "победата", постигната от един видимо по-слаб Ким, в съответствие с предишни подобни документални филми, използвани от държавните медии в КНДР за създаване на полубожествен култ към личността на севернокорейския лидер.

Въпреки че филмът не разглежда подробно трудностите пред Северна Корея, става ясно, че тя, за разлика от богатата, демократична Южна Корея, е изправена пред задълбочаващ се недостиг на храна на фона на санкциите, сушата и наводненията, съгласно данните на агенциите на ООН.

До момента Северна Корея не е потвърдила нито един случай на COVID-19, но затвори границите си. Тя не престава да развива своите оръжейни системи на фона на буксуващите преговори за ядреното разоръжаване на страната в замяна на отпадането на санкциите, наложени ѝ от ООН и САЩ.

В даден кадър от филма Ким е заснет, докато се опитва да слезе по импровизирани стълби по време на посещение на дъждовна строителна площадка. "Това видео показа неговата майчина страна - той изцяло посвети собственото си тяло, за да осъществи мечтите на хората", изтъква с патос разказвачът.

Въпреки че във филма не се посочва директно загубата на тегло на севернокорейския лидер, на последните снимки на държавните медии той изглеждаше значително отслабнал.

През юни държавните медии съобщиха, че севернокорейците са "с разбито сърце", виждайки един "заслабнал" Ким при първата му поява пред обществото след близо едномесечно отсъствие.

Международни медии, разузнавателни агенции и експерти следят внимателно здравето на Ким поради голямата власт в ръцете му и същевременно неяснотата по отношение на евентуалния му наследник.

Филмът включва също изображения на нов 80-етажен небостъргач, както и кадри от изложение за отбрана, провело се през октомври миналата година, и от предишни изпитания на ракети.

През декември Ким обяви че управляващата партия е постигнала успех в изпълнението на петгодишния икономически план, който той разкри в началото на 2021 г. Севернокорейският лидер обаче предупреди за предстояща "гигантска борба" тази година, визирайки пандемията и икономическите трудности.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баба Пена

    29 1 Отговор
    Пак ли е починал и сестра му е поела ръководството на страната ?
  • 2 гадно

    26 1 Отговор
    Май пак го чакат да мре .
  • 3 Герак Митко

    39 0 Отговор
    Не разбрах нищо свързано със заглавието. Тая статия е излишна и безсмислена. Не казва нищо ново. Просто някой взе едни пари.
  • 4 Ха ха ха ха ха

    40 2 Отговор
    Къде я видяхте тази демокрация? Кажете, къде в момента по света има демокрация? Защото аз не знам къде!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Раданч Татлъту

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха ха ха":

    Ми питай Анатоли,той ще ти обясни къде има демокрация.🐷🐂🐷🐂🐷👍
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дръж фронта

    9 2 Отговор
    Кими
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Това е стара снимка!

    6 0 Отговор
    Той е отслабнал 30 килограма!
  • 10 Притесненият Ким

    7 1 Отговор
    А дядо Джо как е? Помни ли какво яде на обяд? А дали вдига "самолета" хич и не питам - то е ясно!
  • 11 Дядо Петко

    5 0 Отговор
    Пеноооо, тоя нали беше утепал сестра си ма ?
  • 12 Мхм Ройтерс

    4 0 Отговор
    а аз реших, че са другарите фашаги от Гнойче Жмеле...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: