Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 07:37 3 237 45

Кремъл обеща: Изтегляме войските си от Беларус след ученията

  • русия-
  • беларус-
  • армия

Високопоставен американски служител от Държавния департамент предупреди, че Русия може да използва съвместните военни учения с Беларус, за да нахлуе в Украйна

Кремъл обеща: Изтегляме войските си от Беларус след ученията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл заяви, че ще върне войските си в Русия след ученията в Беларус, съобщи агенция Интерфакс с позоваване на говорителя на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков. В ученията в Беларус участват 30 хиляди руски военни.

Песков коментира темата във връзка с резултатите от вчерашната среща между Путин и държавния глава на Франция Еманюел Макрон.

"Става дума за съюзни учения и, естествено, се подразбира, че след приключването на тези учения войските ще се върнат по местата на постоянната си дислокация", заяви Песков. Той обаче не посочи конкретни срокове за извеждането на войските.

Във връзка с публикациите, че Путин се е ангажирал при преговорите с Макрон руските военни да не провеждат нови маневри край границите на Украйна, той обяви, че не е чувал "такива съобщения".

Припомняме, високопоставен американски служител от Държавния департамент предупреди, че Русия може да използва съвместните военни учения с Беларус, за да нахлуе в Украйна. Междувременно пресаташето на Белия дом Джен Псаки предупреди, че има непосредствена заплаха за Украйна и определи ситуацията като извънредно опасна. По думите ѝ, американската администрация смята за възможни всички сценарии.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 /////

    53 4 Отговор
    Както винаги заглавието няма нищо общо с действителността , нищо ново от фактивеле.
  • 2 !!!?

    10 45 Отговор
    Борис Немцов - не вярвайте нито дума на Путин !!!?
  • 3 Ама то

    61 5 Отговор
    Тези учения бяха обявени още миналата година.И още тогава плана на ученията беше обявен-както и оттеглянето на руските войски.Какви са тези сензации в заглавието?
  • 4 чико

    51 3 Отговор
    ЗНачи когато и НАТО провежда учения около Русия има намерения да я нападне .
  • 5 ежко

    47 4 Отговор
    Американците умишлено всяват паника и очаяно търсят конфликт.Пружината на напрежението се навива от САЩ,Русия може да използва съвместните военни учения с Беларус, за да нахлуе в Украйна?Утре Байдъм може да се изпусне в гащите на някое събитие и това е къде-къде по вероятно!
  • 6 ханс

    41 3 Отговор
    Аман от щуротии в стил немско зеле
  • 7 101010

    35 2 Отговор
    министърът на отбраната Стефан Янев увери, че "нито един български войник няма да вземе участие в конфликт в Украйна". Теренът за милитаризъм се сви
  • 8 Истината

    8 42 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже!
  • 9 ДаЗдраПерМа

    21 0 Отговор
    живата сила ДА но желязото остава в Беларус, имат график за учения до края на годината
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Истината

    27 3 Отговор
    Русия никога не е лъгала сега не лъже И в бъдеще не очаквам да излъже някого

    Коментиран от #18, #19, #20, #21, #23

  • 12 Копипасте

    20 1 Отговор
    Някой гледал ли е филма : "Да разлаем кучетата"?! Получи Оскар за 1998г.! А някой спомня ли си как свърши предната "война" между Русия и Украйна преди Великден 2021г.?! Всъщност и не започна такава! Вижте и гафа сътворен от Блумбърг!? А сега който иска да сметне печалбите на руснаци и американци от зимните борсови цени на природния газ и да се размисли дали е възможна руско-американска договорка на най-високо ниво за такъв сценарий и такъв театър?!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Американски калинки

    27 1 Отговор
    Бас ловя, че този "загрижен" за украинските си братя, високопоставен американски служител, дори не знае на кой континент се намира Украйна.

    Коментиран от #17

  • 16 Скакауец

    26 1 Отговор
    Американите били предупредили, че Русия може да нападне всеки момент, даже дата са определили, че има непосредствена заплаха за Украйна, че...Ами те разпалено твърдяха, че Садам имал ОМП, даже и "образец" размахваха пред Общото събрание на ООН, че правел ядрени бомби, че правел супер оръдие да стреля по Израел, че..., че...И в крайна сметка се оказа, че нищо от това, което твърдяха не е вярно...! То и сега е същото, но малко са хората, които да им рекат в очите, че са долни лъжци и манипулатори...Или им го казват, но се замита под килима...
  • 17 що за въпрос

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "Американски калинки":

    Е как на кой, този до Беларуско море.
  • 18 Руски лъжи 1939

    2 27 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    Руснаците са царе на провокациите и фалшивите инциденти и имат огромен опит в тяхното фабрикуване. Така например на 26 ноември 1939 година артилерия обстрелва руското село Майнила на границата с Финландия, при който загиват 4 руски военни а 9 са ранени. Руснаците обвиняват фините за обстрела и той служи за формален повод да нападнат Финландия. Но истината е, че обстрела е извършен от самите руснаци.

    Коментиран от #25

  • 19 Руски лъжи 1939

    2 24 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    Заради нападението си над Финландия и бомбардирането на жилищни квартали в Хелзинки и други финландски градове СССР е изключен от Лигата на нациите. А руският външен министър Вячеслав Молотов лъже най-безобразно че руските пилоти не хвърляли бомби а кошници с хляб на гладуващите финландски трудещи се. Финландците оценили подобаващо наглите руски лъжи и кръстили коктейла, с който посрещали руските танкове на името на руският външен министър.
  • 20 Руски лъжи Катин

    2 23 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    Катинскато клане, е руско военно престъпление при, което са разстреляни над 22 000 полски военнопленници. Руснаците обаче отричат и обвиняват Вермахта за разстрела и поддържат този версия. На 14 април 1990 г., 47-ата годишнина от разстрела, СССР изразява официално „дълбоки съжаления“ и признава, че тайните служби на СССР са отговорни за разстрела. По-късно Борис Елцин разсекретява архивите, отнасящи се до случая, от които става ясно, че разстрелите действително са били извършени през април и май 1940 г. от части на НКВД.
  • 21 Руски лъжи 2014

    2 23 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    При агресията от 2014 година руската пропаганда разпространи фалшификат, че украинците в Славянск са разпънали на кръст тригодишно момченце пред очите на майка му. Този фалшификат се разпространяваше от всички руски СМИ и от руски официални лица на международни форуми и предизвика огромно възмущение в Русия. Така, че от руснаците може да се очакват нови подли номера.
  • 22 пьешу

    5 14 Отговор
    "Кремъл обеща"... таа мисла може да се роди само в чутурата на некой велик укр.
  • 23 Руски лъжи Боинг

    2 23 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    Руските лъжи за свалянето на малайския Боинг са толкова много, че няма да стигне мястото.
  • 24 БгТопИдиот

    14 1 Отговор
    Високопоставеният оборски служител казва това което му казват в слушалката.
  • 25 пцулютну

    15 3 Отговор

    До коментар #18 от "Руски лъжи 1939":

    Знаем пич, те така направиха и инцидента в Тонкинския залив. Руснаците са майстори и да размахват колби с прах за пране в ООН.
  • 26 Ха-ха-ха

    2 14 Отговор
    Кремъл обещал!!!! Русия подписа Будапещенския меморандум от 1994 година и Договора за Дружба и Сътрудничество с Украйна от 1997 година, с които гарантираше териториалната цялост и ненерушимостта на границите на Украйна. Но това не и попречи да нападне Украйна, да анексира Крим, да помогне на сепаратистите в Източна Украйна.

    Коментиран от #30

  • 27 Кирил

    3 14 Отговор
    Украинската общност в Канада организира доброволци.
    Слава на Украйна !

    Коментиран от #31

  • 28 Сивата чапла

    13 3 Отговор
    Тук един/ една непрелъсанто под различни имена повтаря едно и също.
    Днес направо се престара.
    Неща, дето сме ги дъвкали с месеци, пак се опитва да ги реанимира.
    Ами няма как, НАТО са доказани агресори.
    А ние сме им слуги.
  • 29 Иванушка

    12 3 Отговор
    А не бързайте, нека първо Комиците се изтеглят от Украйна, а НАТО от Полша, Естония, Латвия и Литва като за начало.
  • 30 Сивата чапла

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ха-ха-ха":

    Не се ли страхуваш от Бога, кому слугуваш с лъжите си?

    Коментиран от #33

  • 31 Сивата чапла

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "Кирил":

    Сериозно ли?
    Щото в самата Украйна не искат и да чуят за армията.
    Трибуналът там няма почивка, да търси и наказва тия , дето бягат от армията.
  • 32 оня

    2 1 Отговор
    Анатоли, след "и" не се слага запетайка. Запомни го за следващата статия:))
  • 33 Ха-ха-ха

    4 10 Отговор

    До коментар #30 от "Сивата чапла":

    Факт е, че подписа на Русия не струва дори хартията, на която е написан. Страх от Бога трябва да имат, тези, които оправдават и защитават руските убийци и крадци. Не убивай, не краде и те лъжи не са ли Божи заповеди, които Русия ежедневно нарушава? Или за нея Божиите заповеди не важат, понеже била Велика?

    Коментиран от #42

  • 34 Пламен

    9 2 Отговор
    Беше им казано много ясно...,,обирайте си партакешите от Украйна Грузия Молдова,,...иначе,голямата тояга на НАТО.

    Коментиран от #40, #41

  • 35 Олга

    7 2 Отговор
    Псаки обещала преди време, че САЩ ще изпратят Шестия си флот към БРЕГОВЕТЕ(!) на Беларус . Украинци чакат помощ. Защо ли тя не идва? Шести флот търси бреговете.

    Коментиран от #38

  • 36 temerut

    5 1 Отговор
    Изтегля ги, защото ученията свършват, а не, защото някой го заставя.
  • 37 555

    7 2 Отговор
    Руснаците за това публикуват важни документи или излъчвват срещи на които се взимат такива, за да няма после някой който разбрал едно, а друг друго. Няма как да няма стенограма и записи на срещата с Макрон. Ако решат ще ги публикуват. А кой какво разбира или не разбира си е негов проблем. Всеки от " Големите" отива при Путин за да му наложи своето и после говори как го бил насмел, но винаги се оказва обратното - справка Байдън, Борел,Бербок, Джонсън и много други. Един е пред избори, на друг му искат оставката, трети нещо го сърби да оправя света - всеки тича при Путин да си вдига рейтинга. А той като каже нещо и целия свят се опитва да го анализира.
  • 38 555

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Олга":

    Ами сигурно защото е питала Лиз Тръс как да стигнат до там, а тя горката им казала , че е някъде на Черно море
  • 39 big

    3 1 Отговор
    Кремъл никога не обещава нещо без да има някакво насрещно искане! Защо не пишете какво е то? Най-вероятно пак е свързано с тяхната безопасност и разположените американски и западни военни по границите на Русия и вече съюзната държава с Беларус!
  • 40 Истината

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Пламен":

    Беше им отговорено, че няма как да стане!
  • 41 ДаЗдраПерМа

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Пламен":

    който е сложил руски каски там само той може да ги махне а това е съвета за безопастност на ООНето, събират се решават гласуват и след 5 минути каските си заминават. Харесваш или не харесваш търпи красавецо.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Сивия

    1 2 Отговор
    Явно председателят Си е наредил на зануления да напуска Белорусия и по аналогия с Казахстан "непобедимая"
    ще върне старите железа към Урал. В което няма лошо.
  • 44 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КОЛКО ??????????
  • 45 vasik atanasova

    2 1 Отговор
    ЩЕ ВИ НАУЧАТ ТЕ !
    ХАХАХАХАХАХХАХАХ
    БЪРЗО СВИХА ПЛАТНАТА
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания