30 Април, 2013 19:12 1 148 0

Обама: Башар Асад използва химическо оръжие

  • барак обама-
  • сирия
Обама: Башар Асад използва химическо оръжие - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Президентът на САЩ Барак Обама втвърди тона спрямо режима на Башар Асад в Сирия, обвинявайки го че е използвал химическо оръжие срещу опозицията, предаде АП.

Обвинението беше отправено на специално свикана пресконференция в Белия дом.

Това, което още не е известно, е как са били употребени химически оръжия, кога е станало това и кой ги е използвал, отбеляза Барак Обама. Той не пропусна да отправи недвусмислено послание към Дамаск, отбелязвайки че е наредил на Пентагона да изготви различни сценарии за развоя на обстановка в Сирия.

Президентът на САЩ Барак Обама вече изрази тревога от сирийските химически оръжия в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин, припомня Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Обама и Путин са се обединили около идеята за сътрудничество за борба с тероризма и в разрешаването на кризата в Сирия.

Как ще стане това е малко неясно, ако се вземе в предвид фактът, че Кремъл остава съюзник на режима на Башар Асад, въпреки че все повече западни страни говорят за доказателства за използването на химически оръжия от сирийските сили.

Дали властите в Дамаск са използвали химически оръжия срещу опозицията може да установи само независима комисия на място. Това заяви генералният секретар на ООН Бан Ки-мун. Той се срещна с шведския учен Оке Селстрьом, който оглавява новосъздадената от ООН комисия за проблема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА