Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 22:40 3 137 37

В Италия влезе в сила задължителната ваксинация за всички работещи над 50 г.

  • италия-
  • ваксина-
  • омикрон-
  • пандемия

Всеки работодател на Ботуша трябва да проверява работещите за наличието на сертификат

В Италия влезе в сила задължителната ваксинация за всички работещи над 50 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От 15 февруари всички хора в Италия на възраст над 50 г. могат да работят в частния или публичния сектор, само ако притежават т.нар. супер зелен сертификат. Той се получава единствено след пълен цикъл ваксинация или преболедуване от COVID до 6 месеца преди това.

Сегашните мерки са валидни до 15 юни, но след това може да бъдат потвърдени, ако пандемията се влоши. Само хората на възраст под 50 г. могат да ходят на работа с обикновен зелен сертификат, който се получава и след отрицателен COVID тест.

Всеки работодател трябва да проверява работещите за наличието на сертификат. Ако той липсва, съответният служител ще бъде спиран от работа и няма да получава заплата. Няма да бъде уволняван и ще има право да запази работното си място до 15 юни.

Aко обаче неваксиниран служител бъде хванат, че работи, рискува глоба от 600 до 1500 евро.

В момента неваксинираните италианци на възраст 50-59 г. са общо 681 хил.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    104 2 Отговор
    Мусолини свърши обесен с главата надолу на една улична лампа!

    Коментиран от #2

  • 2 Гербер Сголемгуй

    51 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кирчо и него така.
  • 3 Майна

    92 0 Отговор
    ФАШИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ!!! НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ КОНВОЯТ НА СВОБОДАТА Е ПОБЕДЕН !!!! НЕ Е ..Мъж на име Джордж призова към канадския патриотизъм. Той каза, че „сега е повратната точка“ и че „трябва да се обединим още повече… с Закона за извънредните ситуации“.

    Той нарече това „тактика на сплашване“ и спомена, че все още има парламентарни процедури, които трябва да се проведат, преди да влезе в сила Законът за извънредните ситуации.

    Много критици казват, че грабването на властта на Трюдо стои на нестабилни правни основания. Редакционната позиция на лявата Toronto Star е, че позоваването на акта е „шокиращо признание за провал“.

    Колумнист на Ottawa Sun нарече този ход „до голяма степен символичен“ и постави под въпрос какво всъщност може да се направи.

    „Сега е моментът Канада да се обедини като едно цяло“, каза той. Той също така каза, че има „помощ, идваща от юг“, което може да се отнася до американски шофьори на камиони, но не уточни.МОМЕНТЪТ Е ПОВРАТЕН И ТРЯБВА НЕПОДЧИНЕНИЕ И ПРОТЕСТИ!
  • 4 Майна

    21 1 Отговор
    САЩ
    LifeSiteNews
    ДАРЕТЕ
    Разкрити зимни олимпийски игри 2022: Вътре в комунистическия режим в Китай
    Кликнете За Статии И Видеоклипове
    НОВИНИ
    Протестиращите от конвоя на свободата се подготвят да „удържат линията“ пред Закона за извънредните ситуации
    „Те вече прилагат тези „аварийни правомощия“ и всичко, което прави, е да кара хората да си ровят петите повече“, каза един шофьор на камион.
    Представено изображение
    Конвойът на свободата пристига в Отава
    Скрийншот на WorldWideNews24/Twitter

    Кенеди Хол
    Коментари
    вт, 15 февруари 2022 г. – 15:24 ч. EST
    ОТОВА, Онтарио ( LifeSiteNews ) – Говорители и отделни шофьори на камиони, свързани с конвоя на свободата, дадоха да се разбере, че няма да отиват никъде, след като премиерът Джъстин Трюдо каза, че ще приеме Закона за извънредните ситуации.

    Водач на камион на име Дейвид Пейсли говори с Daily Wire днес и каза: „Никой наистина не се интересува от ново съобщение.


    „Те вече прилагат тези „аварийни правомощия“ и всичко, което прави, е да кара хората да си ровят петите повече“, добави Пейсли. „Иронията... е, че точно тези правомощия и заплахи са причината, поради която сме тук.

    Говорителите на конвоя на свободата пуснаха видео рано сутринта във вторник, в което очертават позициите в отговор на коментарите на Трюдо.



    Един от мъжете, Джеф, каза, че "няма причина" да бъде нервен и че иска да "увери" поддръжниците, че позициите им не са се променили.

    Той спомена слуховете, че шофьорите на
  • 5 1111

    14 37 Отговор
    Мутра крадец или не обаче при БОРИСОВ плащах миналия февруари 200 лв ток сега платих 403 лв

    Коментиран от #7, #12, #18, #20

  • 6 Това е добре за нас

    91 2 Отговор
    Сестра ми от 22 години живее в Италия, там се задоми и има дете. Заради тоя фашизъм с ваксините, с детето си това лято се прибира в България окончателно
  • 7 Гост

    39 4 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    Ми това е промяната! Гласувахте за нея и ся двойно плащайте.

    Коментиран от #37

  • 8 Майна

    48 4 Отговор
    А КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ -,,През последните 3 години (2019, 2020 и 2021) няма по-голяма смъртност в България.
    ЕМА и CDC показват смъртност и увреждане от ваксини като никога досега. Милиони засегнати, десетки хиляди починали.
    Принуждават се хората да се ваксинират насила чрез заплахи, че ще бъдат уволнени, че няма да бъдат допускани до магазини и публични сгради, и събития. Не се допускат хора до магазини ако не носят маска на лицето си, която не предпазва от зарази.
    Не се допускат хора до магазини и публични сгради ако не са ваксинирани.. Президента на държавата заплашва населението, че ако не се ваксинира няма да бъде свободно.
    Министър-председателя на държавата заплашва населението, че ако не се ваксинира няма да могат да живеят свободно и ще се засилват мерките.
    Полицията и охранителни фирми бият мирни граждани и ги заплашват постоянно.
    Никога досега не е имало такава сегрегация на населението в България.

    Всичко това го прави правителството на България и водещите медийни платформи. Никой друг освен сервилността на населението не може да поддържа това положение.

    Нужен е бойкот и неподчинение, колкото и да е трудно, защото другото ще бъде масова емиграция, която ще доведе до тотален колапс. Това ще се случи, защото в много страни мерките отпадат бързо или въобще е нямало такива като в България, и разбира се, че много българи ще избягат там, където са свободни.

    Коментиран от #29

  • 9 Коза Ностра

    47 2 Отговор
    50+ годишните са в тежест на италианското правителство. Жалко за хората.
  • 10 В ИТАЛИЯ ЖАБАРИТЕ НЕ ВАКСАНИ

    14 1 Отговор
    АКО ЯДАТ ЖАБИ НЕИЗСЛЕДВАНИ ЗА КОВИД СЕ ГЛОБЯВАТ ДА ИЗЕДАТ БОЛНИТЕ ЖАБИ КОВИДАРСКИ И ГИ ЗАТВАРЯТ В ЖАБАРНИКА ПОД КАРАНТИНА
  • 11 kjl

    60 0 Отговор
    Вчера имаше статия, колко хармонично и без недоволства приемали италианците пандемията и мерките свързани с нея!!! Ами по-фашистски подход към мерките на пандемията няма никъде по света. Ботуша ги мачка като сврени картофи. Сега сигурно хармонично ще приемат и забраната да ходят на работа. С усмивка и вяра.
  • 12 Ток и жици

    24 0 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    А при тройната коалиция, примерно, колко ток плащаше? Защо точно при Тиквите даваш пример? А при Бай Тошо, колко беше тока?

    Коментиран от #21

  • 13 Hoho Boho

    38 1 Отговор
    ТРЯБВА ДА СПРЕМ ФАШИСТИТЕ!
  • 14 Майна

    62 2 Отговор
    Скоро ще има ПРОТЕСТ , разбирам ,че Възраждане е организатор..Дори и да не сте им симпатизанти подкрепете ги и УЧАСТВАЙТЕ ..По време на война врагът на нашия враг е наш съюзник...НЯМА ДА ВИ ОСТАВЯТ ,ДОКАТО НЕ ВИ ПРЕЧУПЯТ АКО МЕ ОКАЖЕТЕ СЪПРОТИВА, А ВИЕ СТЕ МНОГО , ВСЕ ОЩЕ НЕИНЖЕКТИРАНИ, СЪНАРОДНИЦИ. СВОБОДАТА ВСЕ ОЩЕ Я ИМАТЕ , ЗАЩИТЕТЕ Я!

    Коментиран от #19

  • 15 кИРОКАПУТАИ КОКОРЧО ЩЕ

    28 2 Отговор
    НИ ВАКСИНИРАТ ПО НАРЕЖДАНЕ НА БАЙДЪН И ЦРУ
  • 16 А Ганьовците кога!?

    3 14 Отговор
    Кво ги чакате конспираторите!?😂
  • 17 ДА ПРОКЪЛНЕМ НА КИРО ДЕЦАТА

    8 13 Отговор
    И НА КИРО ЖЕНАТА - АКО КИРО КРАДЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ИЗМРАТ ВСИЧКИТЕ ОТ НА КОВИДА НОВИЯ ЩАМ
  • 18 Влади

    25 1 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    А една жена в Германия преди година платила 100 евро ток , а сега платила 200, егати , да се чуди човек как е възможно това , Меркел много добра жена , Шулц много лош мъж. , той ще да е виновен , върнете Меркел
  • 19 Христо

    7 36 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Във България, до сега, не е имало реален натиск за ваксинация. Като изключим Аспарухчо, Гломб, семейството ковид-математици Витанов и Томов и други подобни кукумицини. Привърженик съм на всеки протест, но точно Възраждане искат да възродят Тиквите, а тогава ще станем като във великите западни демокрации, но само по отношение на ваксинацията.

    Коментиран от #24, #26

  • 20 Порша

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    Провери да не си забравил ютията включена под рояла да е работила цял месец
  • 21 Тошовист

    21 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ток и жици":

    При Бай Тошо цената беше 2ст/киловатчас, което се равнява на 10ст. по сегашните цени. Това за бита. Промишленият не знам колко беше.
  • 22 Ковидарите

    38 0 Отговор
    Брей, набързо ги пенсионираха, сега да им вземат и по 100€ от пенсията, като ония Ковидар Мицотака! Оста на злото Берлин-Виена-Рим-Париж та чак до Австралия през Нова Зеландия и до Канада! Забелязвате ли, че оста е по линията на държавите с най-джендърски и дееиантни ръководители и правителства?

    Коментиран от #23, #28

  • 23 ДА ПРОКЪЛНЕМ НА КИРО ДЕЦАТА

    15 4 Отговор

    До коментар #22 от "Ковидарите":

    И КИРО ДО 9 ТО КОЛЯНО И ПРА ДЯДО МУ ЕНИЧАРСКА ДЯДОТО Е ТУРСКИ АГА И КИРО Е С ЧЕРНА КОСА
  • 24 Hoho Boho

    31 0 Отговор

    До коментар #19 от "Христо":

    "Като изключим Аспарухчо, Гломб, семейството ковид-математици Витанов и Томов и други подобни кукумицини"

    Няма да ги изключваме, а ще ги включваме в списъка
    заедно с:
    проф. Радка Аргирова
    проф. Радостина Александрова
    и остальные сволочи
  • 25 МАФИЯ ДОКТОРСКА ОТ УСА -ФАЩ

    22 0 Отговор
    УПРАВЛЯВА СВЕТА
  • 26 провинциалист

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "Христо":

    Не е имало официален. Неофициален - да.
  • 27 ВЧЕРА ХАКЕРА НА ГЕЯ МОДНА КОВИДА

    8 1 Отговор
    И СЕГА ВАКСИНИТЕ ЩЕ СЕ ПРАЩАТ ПО ВЪЗДУХА - ВСИЧКО ЖИВО ДЕТО НЕ СЕ Е СКРИЛО ЩЕ ПОЛУЧИ СПРИНЦОВКА ОНЛАЙН ОТ КЛАВИШИТЕ НА ВИНДОВСА
  • 28 ха ха

    25 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ковидарите":

    Оста е с център Давос. Макрон, Меркел, Ардърн и Малкото Фиделче (търдо) са минали школата на Шваб в Давос. Глобалистите опитват да хванат последния влак за да установят световно правителство.
  • 29 Един от "вън"

    21 0 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    Ако си мислиш, че извън България е по-свободно в момента, си в голяма заблуда. То така е, всеки смята, че е по-добре там където не е той. Утопия.
  • 30 Рошко

    5 0 Отговор
    Пак ли?
  • 31 СЕ СА ТЕСТВАМ И СЕ НЕ МИ ПОКАЗВА

    7 0 Отговор
    Че СЪМ ПОЛОЖИТЕЛЕН.ЗДРАВ СЪМ КЪК ДА ОТИВАМ АЗ ЗДРАВ ЧОВЕК ДА СА БОДА.....
  • 32 Хулиганът

    8 0 Отговор
    Светвам в главатъ две Ковид гурута, същото свършват още няколко съвестни граждани и Ковид измаматъ приключва

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хулиганът":

    Добра идея.Ще ги пишеме ,че са търгували с хранителни добавки и някакви мексиканци са питали за тях.
  • 36 Култура

    1 0 Отговор
    Скоро ще стане 3 години от началото на цирка. Хората малоумни ли са ни знам. Защо не грабват по някоя лопата и да изринат тази сган ами отиват да се ваксинират.
  • 37 случаен

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    щот ако беше пак разсилния кратун нямаше да е същото,забрави ли защо се махна първия мандат
Новини по държави: