Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 13:34 1 936 14

Путин ще наблюдава военни учения

  • военни учения-
  • русия-
  • армия-
  • владимир путин-
  • путин

Руската армия провежда военни учения

Путин ще наблюдава военни учения - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските сили за стратегическо възпиране ще проведат учения на 19 февруари, съобщи в петък Министерството на отбраната, предаде БНР.

Ученията, които ще включват изстрелвания на балистични и крилати ракети, ще се проведат в момент на нарастващо напрежение между Русия и Запада. Разполагането на руска армия близо до границата с Украйна предизвика опасения, че Москва може да атакува своя съсед, въпреки че Русия отрича подобни планове.

Ученията ще бъдат наблюдавани от руския президент Владимир Путин, допълват от министерството, като подчертават, че ученията ще се провеждат по предварително установен график "за проверка на готовността на органите за военно командване и контрол, стартовите екипажи, екипажите на военни кораби и стратегически ракетоносци, както и надеждността на оръжията със стратегически ядрени и неядрени сили“, съобщава Интерфакс.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добър човек

    2 8 Отговор
    Драги хора, запознайте се с мен, издигнете ме да стана владетел на България, няма да бъда лош !Нека да бъдим реалисти и научно доказани специалисти !
  • 2 Чубака

    21 4 Отговор
    Русия , ще прави учения , на ядрената си триада , която се командва от ВВП.
    Затова и ще наблюдава лично той.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 az #Контрапропаганда

    20 7 Отговор
    И тук ще споделя с вас мнението си. Безспорно руснаците са водещата военна сила в света в момента. Макар и да разполагат с по-малко от запада като количества въоръжение, руснаците имат в арсенала си средства, които никой друг в света няма и в скоро време няма и да има. Отделно, КНР се позиционира като водещата икономическа сила в света. След края на Олимпиадата другарят Си ще ни каже нещо много важно, което ще засегне съдбата на целия свят. Мисля, че няма как да не е свързано с икономиката. Вероятно ще е нещо за цифровият юан или друго във валутната сфера. Каквото и да е ще доведе до кардинални глобални промени. С оглед на тясното сътрудничество между Москва и Пекин на международната сцена, не вярвам ходовете на руснаци и китайци да не са предварително двустранно съгласувани и одобрени. Накратко: Москва ще осигури силовият чадър, под който китайците ще демонтират действащия глобален икономически модел, базиран на долара като единствена световна валута. Няма смисъл да ви казвам, че това е кардинална промяна на правилата на играта в световен мащаб...
  • 5 Анка Картечарката

    10 25 Отговор
    Прави ли ви впечатление,че всички новини свързани с Русия се въртят около "учения",война,оръжия,нападения и все в този дух.Това е много показателно за манталитета на тази страна.Това не е нормална държава,а някакъв затвор под строга охрана,населението на който е принудено да живее в постоянно очакване на някакви военни положения,атаки,заплахи и т.н.От там идва и изкреваната представа на руснаците за Света.Руската Федерация също така може да бъде сравнена с Психиятрия,пациентите на която пребивават в състояние на постоянна параноя,предизвикана от "лечението" на "лекуващият персонал".Жалка история.
  • 6 Атлантик

    8 13 Отговор
    "сили за стратегическо възпиране" Егати смешното название.
  • 7 БОЛШЕВИК

    8 9 Отговор
    Часовника на ръката на Владимир Владимирович Путин е "СЛАВА" или "ПОЛЕТ" може и да е "РАКЕТА" ! По времето на СССР от там правеха много добри и здрави часавници.

    Коментиран от #9

  • 8 Ха ха ха🤣

    12 12 Отговор
    Да го скрият в бункер, че като знаем точността на ракетите "сдялано в росия", да не се наложи скоротечно да му търсят заместник...
  • 9 Ха ха ха🤣

    9 11 Отговор

    До коментар #7 от "БОЛШЕВИК":

    "ракета" ама швейцарска. За $ 250.000, откраднати от мужиците.
  • 10 Анонимен

    9 6 Отговор
    Отново една демонтстрация за ефикасността на зенитни ракетни комплекси, от която Западът трябва да си прави заключенията.
    Господин Путин, благодариме Ви за модното дефиле, което ни няпомня нямо, че светът има нужда от Вас.
  • 11 Лъжливия Бабикян

    6 11 Отговор
    Русия е агресора
  • 12 Рошко

    4 5 Отговор
    Аз пък чух че скоро щял да назначава губернатор в Украйна, вече мислели за посрещането му а руските паспорти за украинците вече чакат
  • 13 Биби Кинг

    0 1 Отговор
    Че какво разбира милиционер од бойни очениа? То е ка летец да се занемава с вишето полетическо изкуство! Нипричем!
  • 14 Анонимен

    1 0 Отговор
    На шахматната дъска се пускат нови ходове, пак с толеранс и такт, на фона на едно преекспонирано от Запада пренебрежение.
    Руснаците са търпелив и горд народ, ще се примирят видимо и с това поредно унижение, въпрос на време е Запада да си намери нов обект за играчка с живота.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания