18 Февруари, 2022 21:40 1 510 7

Драги призова Европа да запази икономиката

  • марио драги-
  • италия-
  • европа

Очаква растеж

Драги призова Европа да запази икономиката - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Международните събития може да повлияят на ръста в икономиката на Европа. Това обяви италианският премиер Марио Драги, цитиран от ТАСС.

Поясни, че в момента има бавен растеж. Това показват и проучванията в Италия.

Геополитическата ситуация обаче може да има роля в това. Очакванията са растежът да се повиши през пролетта.

Важно е да се действа предпазливо. Премиерът на Италия се надява очакванията да бъдат запазени.

Допълни, че има рискове, които може да повлияят на икономиката. Става въпрос за геополитика. Драги призова Европа да действа внимателно.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ек играе са сащ, срещу ес и Европейците

    7 0 Отговор
    чиновниците от ек в брюксел има за цел да съсипе, фалира и подчини, ес и Европейските икономики, на англосаксонските и ционистки корпоративни олигарси в сащ, англия
    чрез “ локдауни“, надуване цените на ток и газ на 2000 $ през спекулантите на ек борсата, която се контролира от лондонските борсови олигарси.

    а този газ договорен пазарно с Русия е с цена 300- 400 $.

    Така ек съсипва икономиките на ес за да бъдат неконкурентноспособни и взети под контрол без пари от англосаксите в сащ и англия.
  • 2 Къв ръст?

    11 0 Отговор
    Европа е в рецесия от доста години , умело прикривана чрез статистически и финансови похвати . Растежа на БВП не ръст на икономика , а инфлация.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Амен

    0 4 Отговор
    Драги може да помогне..ако помоли папата за екзорсист примерно..да поръсят със светена вода в кремъл че само гадове се въдят там от 100 години
  • 5 Сттт

    8 1 Отговор
    Този, който каза, че неваксинираните италианци не са част от обществото им!
  • 6 Тоя

    2 0 Отговор
    е голямо влечуго с шмайзер
  • 7 Мен

    1 1 Отговор
    Господинът има в предвид ЕЦБ да не вдига лихвите. Нищо чудно защото италианци, гърци, французи, портогалци са най закъсалите в еврозоната. Само че германците, австрийците и холандците са за вдигането а и те хранят всички мързеливци.
Новини по държави: