Last news in Fakti

19 Февруари, 2022 20:44 7 316 8

Полиция обискира жилища на вицепремиер, министри и висши служители

  • хърватия-
  • дарко хорват-
  • борис милошевич

Високопоставените служители могат да бъдат обвинени в нарушения при отпускането на средства по програмата за развитие на предприемачеството и занаятите в региони на Хърватия, населени с национални малцинства

Полиция обискира жилища на вицепремиер, министри и висши служители - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хърватската полиция, по указание на Националната служба за борба с корупцията и организираната престъпност, извършва в събота обиски в апартаментите на вицепремиера Борис Милошевич и министъра на териториалното устройство, строителството и държавната собственост Дарко Хорват, както и на техните подчинени. Това съобщи държавната информационна агенция HINA.

По непотвърдена информация от агенцията, която се позовава на неназовани източници, високопоставените служители могат да бъдат обвинени в нарушения при отпускането на средства по програмата за развитие на предприемачеството и занаятите в региони, населени с национални малцинства.

Отбелязва се също, че освен Милошевич и Хорват, в списъка на проверяващите са държавният секретар на Министерството на регионалното развитие и фондовете на ЕС Велимир Жунац, началникът на отдела за спомагателни райони Катика Мишкович, асистентката на Хорват Ана Мандач и други лица.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а у нас

    30 4 Отговор
    кога ще има обиски на имоти на дамаджани и чекмеджета

    Коментиран от #4

  • 2 Тома

    31 3 Отговор
    А при нас закона не ни позволява да арестуват такива юнаци
  • 3 Министър на магията

    38 0 Отговор
    Тука требе да се почне от Ванче Костович,Царче Измамович,Сергей Станишич,Боко Тиквич и всичките им пудели до един.Ама само в сънищата ни.
  • 4 Наш га?

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "а у нас":

    След 2029 год. ,Поне
  • 5 Това ни трябва

    18 0 Отговор
    Национална служба за борба с корупцията и организираната престъпност.
  • 6 Реалист

    0 7 Отговор
    Ако желаете България да бъди добре, както никога , тогава се запознайте с мен и ме издигнете да бъда владетел на България ! Няма да бъда лош ! Изборът е изцяло ваш !
  • 7 астероид

    15 2 Отговор
    А наш Боко, крадливите ГЕРБ и онзи с каскета няма кой да ги погне.
  • 8 Тулуп

    13 1 Отговор
    Боко и гроб кога?
Новини по държави: