20 Февруари, 2022 11:30 1 568 18

Макрон е готов за нова дипломатическа инициатива

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • украйна-
  • владимир путин

Струпване на руски войски в близост до украинската граница породиха подозрения у Запада, че Москва планира нападение срещу Украйна

Макрон е готов за нова дипломатическа инициатива - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон е готов да положи усилия за постигане на деескалация на ситуацията около Украйна, предаде BFMTV позовавайки се на Елисейския дворец.

"Президентът на републиката ще поеме всякакви рискове, за да запази стабилността и мира в Европа. Ако за постигането на тази цел е необходимо ново чуждестранно посещение, той ще го направи", отбелязаха от кабинета на Макрон.

В събота Макрон проведе разговори с украинския президент Владимир Зеленски, а в неделя е предвидено да проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин.

Струпване на руски войски в близост до украинската граница породиха подозрения у Запада, че Москва планира нападение срещу Украйна. Въпреки че Москва отрича да има такъв план, тя се възползва от ситуацията, за да постави исканията си за гаранции в сферата на сигурността от страна на Запада, които включват прекратяване на евентуалното разширяване на НАТО на изток и налагането на официално вето върху възможността Украйна да се присъедини към Алианса.

Според Русия НАТО търси претекст да разположи повече военни сили и техника в близост до руската граница. Руският външен министър Сергей Лавров твърди, че Западът е отприщил тази истерия, за да прикрие саботажа от страна на Украйна на Минските споразумения, които полагат основите за политическо разрешаване на въоръжения конфликт в Донбас.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    21 7 Отговор
    барабар Петко с мъжете, първо Мали да оправи пък след това ще видим
  • 2 🐵🐵🐵

    24 7 Отговор
    Макрон се мазни.Винаги слабите се кланят на силните.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Диктатора

    5 3 Отговор
    на луд вяра да нямаш, само историята с хитко може да ни спаси, накрая на войната лудия се гръмна в главата, това е изхода !!!

    Коментиран от #6

  • 5 КРА

    24 4 Отговор
    Вас марионетките от ЕС никой не ви брой за живи. Вашите партньори от САЩ и Англия са единствените които искат война и целенасочено провокират напрежение. Гнусни и алчни глобалисти.
  • 6 смерш

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Диктатора":

    Онзи луд живя до дълбока старост в джунглите на Парагвай,а сега имат работа с притиснат до стената патриот,който се бори за защита на страната и народа си от унищожение!

    Коментиран от #13

  • 7 развеселен

    14 5 Отговор
    Нежният Еманюель очевидно е мазохист и много обича да бъде унижаван от силни и доминантни мъже.
  • 8 az #Контрапропаганда

    10 3 Отговор
    Над 40 хиляди бежанци от Донбас са пристигнали в Русия от 18.02, глава МЧС РФ, Чуприян!
  • 9 НАТО

    5 17 Отговор
    Готви ракетите ,Макроне ,гтви Рафалите . С тоя хипофизния запартък преговорите са безсмислени
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ЯНКИТЕ НАПИРАТ ЗА ВОЙНА ЗА ДА СЕ ОПРАВЯТ

    16 2 Отговор
    ИНФЛАЦИЯТА В САЩ РАСТЕ ГЛАВОЛОМНО в момента около 40 % И ЗАТОВА НА БАЙ ДЪН МУ ТРЯБВА ВОЙНА, ГОЛЯМА ХУБАВА ВОЙНА С КОЯТО ДА НАПЛАШИ ЕС И НАТО И ДА ПОТЕКАТ ЗАЯВКИ ЗА ОРЪЖИЯ КЪМ САЩ. ТАКА,ЧЕ ДА СЕ НАМАЛИ ИНФЛАЦИОНИЯ НАТИСК. С ТЪПАКА БОЙКО БОРИСОВ САЩ СПЕЧЕЛИХА ЯКО, МИЛЯРДИ ЗА ЧЕРТЕЖИ БЕЗ ДА НИ ПЛАШАТ С ЛОШАТА РУСИЯ. СЕГА ПЛАШАТ ЯКО С МЕЧОКА КОЙТО БИЛ ЛОШ И КРЪВОЖАДЕН. БРУТНИЯ ВЪТРЕШИН ПРОДУКТ НА САЩ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ВОЕННО ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС. ДА ПРОДАДЕМ МНОГО ЕФ35 НА ЕС И НАТО, НИЩО ЧЕ ПАДАТ САМИ. Една от причините е яко забуксуване на икономиката на САЩ. Идва ли нова голяма депресия както през 30-те години 1928-1938 г.????? Тръмп ще излезе много прав.
  • 13 един от стадото

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "смерш":

    цяла Европа работи за Хитлер не забравяй. Дори тия дето откриха втория фронт му се мазниха до като могат. За банки, банкери, Ватикани няма говорим. Русия беше пак притисната. Хубава лоша се би, най вече за себе си, и то как.. Сега пак е притисната, не по малко. И военния и потенциал е в пъти над оня. Но Русия стои, мисли, разсъждава. Има поне 10решения за кризата в нейна полза, краткосрочни, дългосрочни, но не иска. В тая каша търси решение за всички, убеден съм. По слабо управление от безмозъчни света не познава, и по силно и с толкова дебели нерви Русия е нямала
  • 14 Другата реалност

    14 1 Отговор
    Толкова нелепо, а някога Франция имаше достоен президент, дьо Гол, не мога да си представя САЩ да се бяха държали с Митеран или Кол, както с Макрон и Шолц-марионетките им. За капак Ройтерс преживя най-големият виц в Киев, онлайн-докато чакаха Русия да нападне на 16, звучеше химна на СССР. А медиите снимани в З. О краина и махнатите тухли от прозорец, с футболните топки, неуспели да паднат от рафтовете, отразени от франс 24, СНН, Дойчето-специално докарани да отразят събитието, нямат равни,липсваше чаша чай на "журналята", докато отразяваха театърът на абсурда. Целият този цинизъм на фона на загинали над 240 деца от ДНР и ЛНР.
  • 15 макарона

    9 1 Отговор
    Първо да се ваксинира със Спутник, после да дава акъл.
  • 16 Мацква

    6 14 Отговор
    Жужето се готви за това цели 20 години, вие сега му свирите на червеното килимче. Не разбирате нищо от руска политика. Както винаги е било.
  • 17 така така

    8 2 Отговор
    Този бабушкер, какви инициативи го гонят? И пак ще се навира за власт..
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: