Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Февруари, 2022 05:25 4 855 52

Русия блокира резолюция на ООН, осъждаща нахлуването в Украйна

  • василий небензя-
  • оон-
  • резолюция-
  • украйна-
  • блокиране

Не сме във война с Украйна и нейния народ, а провеждаме специална операция срещу националисти, насочена към защита на жителите на Донбас, каза постоянният представител на Русия Василий Небензя

Русия блокира резолюция на ООН, осъждаща нахлуването в Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия блокира в Съвета за сигурност на ООН резолюция, осъждаща операцията по демилитаризация на Украйна, тъй като е антируска и антиукраинска, каза руският пратеник Василий Небензя, цитиран от РИА Новости.

По-рано Русия наложи вето на проект за резолюция на Съвета за сигурност на ООН, призоваваща за незабавно спиране на операцията за демилитаризиране на Украйна. 11 държави членки гласуваха за документа, три се въздържаха.

Още новини от Украйна

Според него дори не е необходимо да се обяснява защо документът е антируски.

„Защо е антиукраински – защото този документ несъмнено противоречи на основните интереси на украинския народ, тъй като се опитва да спаси и консолидира в Украйна системата на властта, която доведе тази страна до трагедия, която продължава поне осем години. Благодарим на тези, които не подкрепиха този проект“, каза той.

Дипломатът отбеляза, че проекторезолюцията не взема предвид факта, че Киев непрекъснато нарушава Минските споразумения. „Ако авторите му се бяха опитали да му придадат вид, който дори отдалечено напомня на балансиран документ, те нямаше да пропуснат въпроси, които не бива да се забравят“, каза Небензя.

Според него е оставено извън уравнението „как майдановата хунта, която дойде на власт в резултат на противоконституционен преврат в Киев през февруари 2014 г., отприщи война срещу жителите на източната част на страната, обстрелва мирни квартали с оръдия и реактивни системи за залпови изстрели и хвърлят бомби върху жителите на Донецк и Луганск”.

„Извън скобите остана как украинските власти, с покровителството на своите западни покровители, последователно и цинично избягваха изпълнението на Минските споразумения, чийто основен елемент беше директният диалог с жителите на източната част на страната“, каза той.

Небензя добави, че задачите по денацификация и демилитаризация на Украйна ще бъдат изпълнени достатъчно скоро. Той отбеляза, че Русия не е във война с Украйна и нейния народ, а провежда специална операция срещу националисти, насочена към защита на жителите на Донбас.

„Тези задачи ще бъдат изпълнени достатъчно скоро и украинският народ отново ще може да решава собствената си съдба, докато живее в мир, добросъседство и сътрудничество с всички съседи“, каза постоянният представител на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 70 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечка

    70 39 Отговор
    Росий дълго мълча и търпя унижения от Америте, а накрая и разни джуджета кати окраина се опитаха да й стъпят на врата.

    Коментиран от #14, #15

  • 2 22389

    68 26 Отговор
    Ало краварите и Българските им васали защо няма референдум за нато или демокрацията е за другите, а за вас е назачаването на просто Киро и Румен! Жалки пропаднаи въжливи и крадливи твари сте?

    Коментиран от #41

  • 3 Сесесере

    26 58 Отговор
    Руският агресор се оправдава и отново НАПАДА така както ПОЛША ЛИТВА ЛАТВИЯ ЕСТОНИЯ ФИНЛАНДИЯ Грузия Чечения Приднестровието сега и Украйна А утре Кой?

    Коментиран от #19, #45

  • 4 коста

    39 39 Отговор
    От къде на къде Путин ще дава съвети на чужда държава какъв курс да води. Все едно съседът да ми дава съвети в моето семейство.

    Коментиран от #13, #24, #27, #36

  • 5 Лилипут

    26 26 Отговор
    България винаги е била пълна с предатели ,готови да се продадат за някоя копейка .ние винаги сме разчитали на тях. Това не е война .,просто си играем на стражари и апаши с Украйна .
  • 6 другарят

    67 23 Отговор
    Русия освобождава Украйна от окупацията на фашистка Америка!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    31 13 Отговор
    БИВШИЯ ВОЕНЕН МИНИСТЪР НА САЩ ВИЛЯМ КОЕН ........
    . КАЗА ЧЕ ПУТИН НЕ МОЖЕ ДА ОБИЖДА ЕВРЕИНА ЗЕЛЕНСКИ КАТО ГО НАРИЧА НАЦИСТ ... :))
    ....
    ПО СИЕНЕН АМЕРИКАНСКАТА ЕМИСИЯ
  • 9 другарят

    18 1 Отговор
    В момента има ожесточена престрелка в центъра на Киев! В три града е обявена въздушна тревога!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 🐻🐻🐻🐻🐻

    32 18 Отговор
    Мачкай ВОВА !!!! ТОВА Е АНТИТЕРОРИСТИЧНА ОПЕРАЦИЯ СЪГЛАСНО ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЦЕННОСТИ БИ ИЗЦВИЛИЛ ПЕШО КОНЯ@!
  • 12 другарят

    20 1 Отговор
    В момента се чуват взривове и престрелка в Одеса!
  • 13 Дедо-вия

    31 9 Отговор

    До коментар #4 от "коста":

    Ако съседа ти унижава детето ти докато си играе с неговото у тях няма ли да се намесиш???
    П.С. Брадата ти не те прави мъж а прикрива п@т@а@а в веб

    Коментиран от #34

  • 14 Какво значи русия

    14 27 Отговор

    До коментар #1 от "Мечка":

    Тва е управленската шайка дето сичко се върти около нея а народа е заложник на мутрите у властта и сащ им застрашава господството на глутницата и те скачат на война
  • 15 Вълк

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Мечка":

    Униженията тепърва предстоят.
  • 16 Русия носи демокрация на Украйна

    39 13 Отговор
    Дано да донесе и на българия ! Нашите Атлантици са за затвора !! САЩ е терориска организация! Войни в Югославия. Ирак Либия Сирия

    Коментиран от #20

  • 17 ООН

    17 38 Отговор
    СРАМ и ПОЗОР за лъжеца Путин, който от месеци говореше, че не иска война срещу Украйна, че Русия провежда само мирни военни учения и Русия няма никакво намерение да напада своя съсед, а ето че без да се съобразява с ООН и без резолюция на ООН, нахлу и нападна Украйна! Сега отново лъже и има наглостта когато загиват невинни хора, разрушава се инфраструктурата и хиляди хора напускат домовете си за да стават бежанци да лъже "че не сме във война с Украйна и нейния народ, а само провеждаме специална операция срещу националисти..!!!"

    Браво на украинците които самоотвержено защитават СВОБОДАТА СИ и цивилизационния си избор да присъединят страната си към останалите демократичните страни, а не към диктатурата на Путин и се борят с всички сили срещу руския агресор и окупатор с което печелят симпатиите и помоща на целия демократичен свят, а със своите престъпни и варварски действия да нахлува в чужда суверенна държава за да анексира територии , Русия отново става най мразената и противна държава в света....!!!!
    А целия Свят, Запада и НАТО трябва веднага да се мобилизират и да счупят и прекършат с всички възможни начини АГРЕСИЯТА НА РУСИЯ и диктатора Путин и да му се даде добър урок, решил в 21 век да заплашва Света с оръжия и в Европа да поставя ултиматуми и да води военни действия...!!!

    Коментиран от #18, #25, #30

  • 18 Ццц

    33 2 Отговор

    До коментар #17 от "ООН":

    Защо операциите в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и т.н. бяха демократични, а сега се заговори за резолюции на ООН. Не подкрепям тжва, което прави Путин, но искам да разбера поне от части това нагло, дразнещо двуличие?
  • 19 Виж сега,

    30 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сесесере":

    Русия просто е извънредно чувствителна за това което се случва по границите й, защото през вековете често са й мислели злото.
  • 20 Ццц

    24 3 Отговор

    До коментар #16 от "Русия носи демокрация на Украйна":

    Не, не. Може да се бомбрадират слаби държавици като Сърбия. Но когато трябва да се скочи на Русия, са "отбранителен съюз".
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Любопитен

    30 2 Отговор

    До коментар #4 от "коста":

    Забрави ли, че щатските говедари го правят от поне половин век и много често извършват военни превлати или го налагат с войни? Или за тях това е приемливо, а за Руснаците не?

    Коментиран от #26

  • 25 Иво

    21 2 Отговор

    До коментар #17 от "ООН":

    Срам и позор за такива като теб! Демокрацията в Либия, Ирак, Сирия, носена от най големите терористи Америка тя каква е? Лицимери

    Коментиран от #43

  • 26 Сър Пичук

    13 10 Отговор

    До коментар #24 от "Любопитен":

    Тези, които оправдават днешните престъпления на Путин с вчерашните престъпления на НАТО, нека заклеймят Кремъл така, както заклеймяват Вашингтон. Иначе излизат дребни душици, за които всяко зверство е приемливо, стига да го извършват "нашите".

    Коментиран от #28, #37

  • 27 Жоро

    31 3 Отговор

    До коментар #4 от "коста":

    Отвори си очите бе, ЕС ти дава съвет какви краставици да ядеш, колко акциз да плащаш, коя мощност да закриеш, колко електричество да продаваш на други страни, а за американските съвети да не говорим заспал си. Всеки ден ти дават съвет ти нямаш мнение
  • 28 любопитен

    23 2 Отговор

    До коментар #26 от "Сър Пичук":

    А ти що не цирика срещу Вашингтон а квичиш само срещу Кремъл?
  • 29 Не знам

    10 18 Отговор
    Какъв е смисъла от включване с коментар тук, при условие, че като чета преобладават промитите мозъци рецитиращи зле скалъпени опорки пудкани с копейки от Драган Цанков в София.
    Абе вие добре ли сте, каквито и мотиви да има едно престъпление, то не може да бъде мотивирано с предишно такова! Путин е един фашизиран лилипут с имперски амбиции! А това, че Русия е в изолация и си партнира с мракобесни диктатури като КИТАЙ, Иран, Сирия итн, може да се обясни само с едно - интелектуалната немощ на един диктатор - ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН! Забележително Рамзан Кадиров му се подмазва на тоя питекантроп! Рамзан Кадиров - интелектуален “гении” и нищожество! Тоя индивид - Путин, е срам за руската нация. За да има пречистване, не американци, не украинци, а самите руснаци трябва да го извлекат жив от мишата му дупка и да го изгорят на клада! А името му трябва да бъде забранено за употреба до де свят съществува!

    Коментиран от #31, #33

  • 30 Абсолютно съм съгласен

    6 19 Отговор

    До коментар #17 от "ООН":

    С една корекция. Познавам много руснаци, които в момента ги е срам да заявят нациналноста си! Не отъждествявай Путин с Русия. Ако руснаците са виновни за нещо, е че до сега не са го ликвидирали този фашизоиден елемен наречен Владимир Путин! Тоя човек, дори намазан и напомаден от екрана изглежда като едно обхванато от трихинилоза диво прасе, а не искам дори и да си представя на живо какво е!

    Коментиран от #35

  • 31 яяя

    27 2 Отговор

    До коментар #29 от "Не знам":

    А САЩ не са с имперски амбиции ,затова съсипаха сумати държави .
  • 32 ццц

    23 2 Отговор
    Крадците и престъпниците защитават Амирика и НАТО ,защото могат да си крадат на воля безнаказано с измислената им престъпна демокрация ,боклуци .
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Кикор

    0 7 Отговор

    До коментар #13 от "Дедо-вия":

    Детето ти като не иска да го обиждат да ме ходи в съседа а да си ходи в тях.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 дончичо

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "коста":

    Ако натам накъдето вървиш по пътя си тъпчеш и мачкаш моите деца ке руЧаш юмруци по дуЛицата до припадък... Нищо лично
  • 37 Обаче

    13 1 Отговор

    До коментар #26 от "Сър Пичук":

    Ти все още не си заклеймил бомбардировките на Белград(и Горна баня),войните в Сирия,Ирак и Либия.Етноцида в Донбас,Луганск,Одеса.Пак евро.ейски двоен аршин.

    Коментиран от #42, #48

  • 38 Изключете сатрапията от оон

    1 7 Отговор
    Или закривайте тази ненужна организация
  • 39 Трифон зарезан

    7 0 Отговор
    Война за 💸💰💸💰💸💰💸💰💸💰💸💰 пари. Продават страх. Не ги интересува живот на другия ЧОВЕК. Важното е че аз съм по-силният и ще правите каквото аз искам. Вашето мнение няма значение за моето ГОСПОДАРСКО поведение . Путин = Байдън = Ким = от А до Я
  • 40 На тия да не вярваш никога

    4 5 Отговор
    Каквото и да ти каже руснак е лъжа. Беше само малко учение. После малка операция, и както целия свят вижда, това не е война, просто си отстраняват някакъв режим !!!
  • 41 Гина

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "22389":

    Хайде да направим референдум. Но да не останеш изненадан. Никой не вярва на лудо джудже яхнало атомна бомба. Само му трябват му стачки и образа е готов.
  • 42 Хасан

    5 6 Отговор

    До коментар #37 от "Обаче":

    А ти заклейми ли геноцида през възродителния процес. Защо изгонихте половината население от България в Турция. Защо не давате на македонците да се самоопределят. Щом може Русия значи може и Турция. Нали искаш равнопоставеност.

    Коментиран от #44

  • 43 ООН

    5 6 Отговор

    До коментар #25 от "Иво":

    "Демокрация" в Югославия, Либия, Ирак и Сирия - НЯМАШЕ, а имаше диктатури с терористи и ДИКТАТОРИ с който не можеше и не се преговаря....!!! Точка и Край...!!!

    НАТО и САЩ не влязоха в Югославия за да я завземат и да анексират територии , а за да я омиротворят и след като в ООН с резолюции се реши да бъде отстранен диктатора Милошевич , който запали пожара на войната в Югославия и хиляди хора станаха жертва на агресивната му диктаторска политика...!!!
    А путин нахлу в Украйна , без да зачита международното право и да се съобразява с ООН... !!!
  • 44 Момент

    7 0 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    България е била на три морета, какво предлагаш ? Да тръгнем да си търсим от всички масрафите ли ? То по твоята логика и негрите по цял свят да почват да си искат свойто !
  • 45 утре тук

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сесесере":

    Щели да освобождават балканите колко е вярно незнам тря да питаме киро
  • 46 мдаааа

    2 3 Отговор
    Русия в Съвета за сигурност ?!! Нонсенс ...
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Сър Пичук

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Обаче":

    Бъркаш, заклеймил съм ги когато е било времето. Сега обаче не мога да пиша за всички насилия по всяко време на всяко място в света. Какво предлагаш, да се върна още към междуплеменните войни ли?
    Аз съм пацифист и всяко насилие ми е органично чуждо.
    Само за информация - човекът е единственото същество, което убива за удоволствие или заради някакви си интереси. В този смисъл приемащите насилието и войната са по-лоши и от чакалите.
  • 49 Локо Сф1956

    7 1 Отговор
    През 1991 г Украйна не е регистрирала своите държавни граници в ООН. В момента тя е държава без официални граници. Защо САЩ искат да обградят Русия с държави членки на НАТО, а в 1991 г подписват документ с Германия , Франция и Великобритания, държави от Източна Европа да не влизат в НАТО Помните ли въздушните бомбени нападения на САЩ над Сърбия, а тези миротворци от САЩ когато изипаха бомбения товар над София преди 1944 г, колко локални войни водеха САЩ през последните 40 години и то в различни точки на света. Е, защо тогава нямаше коментарии. Русия ясно го казва, иска защита на своята държавност. Лошото е, че ще има жертви и други последици, а още по-лошо е ,че САЩ искат да са първи в света по- всички показатели и другите държави да са им васали.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 гошо

    4 0 Отговор
    "11 държави членки гласуваха за документа, три се въздържаха" защо не напишете кои са се въздържали бре, фъ.ктите? китай и индия са сред тях! как ви се струва това? или и вие вярвате, че медийната шумотевица осигурява реален превес, икономически и военен? ех, фъ.кти, фъ.кти...
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.