Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Март, 2022 06:19 2 431 49

Блинкън към руския народ: Знаем, че много от вас не искат да имат нищо общо с решението на Путин

  • антъни блинкън-
  • сащ-
  • държавен секретар-
  • украйна-
  • русия-
  • брюксел

Държавният секретар на САЩ пристига днес в Брюксел, след това ще посети Полша и Молдова

Блинкън към руския народ: Знаем, че много от вас не искат да имат нищо общо с решението на Путин - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че САЩ остават отворени за дипломатическо решение на кризата в Украйна, но призова Русия да спре военните операции в страната, съобщи БНР, позовавайки се на Ройтерс.

"Нужна е деескалция и отдръпване на военни сили, което би отворило пътя към дипломацията", отбеляза Блинкън.

Още новини от Украйна

Той посочи, че Съединените щати са дали ясен знак на Украйна, че ще подкрепят усилията на Киев за дипломация с Русия, но е трудно да се види дипломатически път без да има военна деескалация.

В коментар, адресиран до руския народ, Блинкън отбеляза, че Съединените щати знаят, че много от тях не искат да имат нищо общо с решението на руския президент Владимир Путин да нахлуе в Украйна.

Блинкън също така каза, че ще отлети днес за Брюксел, за да продължи координацията с НАТО и съюзниците от Г-7 да се търси отговорност от Русия и да напомни на Путин, че "атака срещу който и да е член на НАТО е атака срещу всички".

След това той ще пътува до Полша, която според него е убежище на стотици хиляди украински бежанци, като ще отиде и в Молдова.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    67 7 Отговор
    БОГ да пази България и нашата единствена закрилница Русия, да се помолим с Божията Помощ да оцелеем в тези трудни времена на изпитания и нашите братски народи да станат пак толкова близки както преди! СЛАВА НА РУСИЯ, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! АМИН.

    Коментиран от #8, #22

  • 2 до бликън

    74 7 Отговор
    Ядосахте Мечката , излезе от бърлогата и сега ловува , всичкото западно помияр се скрило , лае и трепери , браво , много умно , тепърва ще ви изчезват много неща , самолети , гориво , храна , ток , отопление , свиквайте да не сте я дразнили и не си вадете пушките да я стреляте , че само ще я раните , ще ви откъсне главите и ще ви завре пушката там дето слънце не огрява
  • 3 Последния Софианец

    31 1 Отговор
    Днез след работа съм на площада за .....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 вашето мнение

    63 6 Отговор
    След като този птеродактил се е загрижил за хората по света защо днес нафтата е над 3 лв в колонията им?

    Коментиран от #31

  • 6 ами

    53 4 Отговор
    Айде тоз и на молба го удари....Хи хи хи...Баба Мецана раздава шамари в Бандеростана...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ветринар

    2 15 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Нищо не се разбира, напиши го пак.
  • 9 БОРУНА ЛОМ

    19 1 Отговор
    И НИЕ С ВАС! СТОЙТЕ СИ ТАМ
  • 10 Интересно ми е

    36 1 Отговор
    Колко от Американският народ искат да управляват демократите и Бай Дън, бързо забравихте Бабич застреляна от упор в Капитолия, нищо че Бащите Основатели са предвизили в Конституцията: "когато американският народ, почувства, че демокрацията,основни права и свободи са застрашени, има право да влезе в Капитолия%.. Също ми е интерсно, колко от Канадският народ искат да ги управлява Трюдо, и защо не пишете за блокираните банкови сметки и глоби на Конвой Свобода. Блинкън беше много читав дипломат, как се съгласи да работи за ....
  • 11 емигрант

    52 1 Отговор
    Хаха тоя явно не познава руския народ. Да се моли да не се сбият с Русия ,че тогава ще се бие със цяла Русия. И в момента във всички градове има шествия в подкрепа на Путин.
  • 12 Сивата чапла

    41 4 Отговор
    Тоя пак е спал накриво. Украинците чакат Русия отдавна!

    А Зеленски американците го забраха, уж да го пазят, а реално да не му дадат възможност за капитулация.
    Така, че войната е Русия САЩ, машите са украинците.
  • 13 ще има смертельнний бой

    45 2 Отговор
    Америка наистина не познава руския народ...тук не става въпрос за Путин , а за държавата Русия , която Фащ иска да унижи и да ги направи своя колония , както направи с цяла Европа . . “Ставай страна огромная...."... До победа братушки , мачкайте фашистите.
  • 14 mi6osp

    38 2 Отговор
    Ъхъ. Много, много , колко много не са съгласни с Путин?След като Путин призна независимостта на Донецка и Луганска републики и заповяда военна операция за денацификация на Украйна, одобрението към него в Русия стана 71%.
    За сравнение, одобрението за Байдън в САЩ е цели 37%.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Руска ОПЕРАЦИЯ в Украйна 😉

    38 2 Отговор
    "Приятелите" от НАТО оставиха украинския народ напълно САМ. Даже до подстрекават с безплатно оръжие и го пращат на СМЪРТ. С такива "приятели" май наистина не им трябват врагове. НАТО-вци мислят само за ПАРИ и ВЛАСТ. И малко за ДЖЕНДЪРИ.

    Коментиран от #18

  • 17 Сивата чапла

    31 1 Отговор
    Айде пак триете,
    какво пак написах политическо некоректно?
    До оня ден спа интелигенцията им, осем години не видяха ли в Донецк и Луганск какво става?

    И изведнъж пасифисти!
  • 18 Сивата чапла

    32 2 Отговор

    До коментар #16 от "Руска ОПЕРАЦИЯ в Украйна 😉":

    НАТО може да хвърля бомби над държави, по-слаби във военно отношение от тях.
    Украинците са единствено и само маши в ръцете им.

    Войната е Русия САЩ.
  • 19 Иванушка

    38 2 Отговор
    За Руския народ не знам ама Българския народ е 100% с Володята. Честит 3-ти Март Българи и Вечна Памет на загиналите зя Освобождението на България.


    НЯМА ДА ЗАБРАВИМ! НЯМА ДА ПРОСТИМ!

    1. Българинът инж. Иван Милев - жив изгорен в Одеса на 2-ри май 2014 деец на българската общност
    2. Българинът Александър Николов - мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014
    3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014
    4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент
    5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград - поруганите им имена омазани с украинска жълта и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи "чемодан - вокзал - София" (на снимката).
    6. Българинът Василий Кащи - публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017
    7. Първият акт на преварата в 2014г. - отмяната на законите гарантиращи права на българския език.
    8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.
    9. "Закона за коренните народи" от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.
  • 20 Сърп и чук

    31 2 Отговор
    Ако бай Тръмп бе настоящ президент на САЩ, война няма да има! Изкуфелия дъртунгел се радва, че има война! Гримиран, старчески ухилен, застинал в епохата на маккартизма дава брифинги! Забравя за какво е пред камерите, нарича украинците роби и не познава хората около себе си! Пращайте го в дъртия дом, заедно с целие световен ,,елит", защото ако бе наистина елит, такива работи няма да се случват днес! Тези средства ако се дават за общо благоденствие, никакви проблеми няма да има! Какво искате -има всичко, което за предишните поколения е било фантастика, че и повече! Подводния кораб от романите на Жул Верн е допотопен в сравнение с днешните апарати.
  • 21 Тоа па

    30 2 Отговор
    Абе и ние знаем,че повечето американци са против демократите.Ама се заградихте с военни в Белия дом,а деменцията даже не помни какво прави там.Да живее иранският народ !
  • 22 Гост

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Има и много хора в Сащ несъгласни с властта, ама не им давате да дишат.
  • 23 Хгдрхй

    18 2 Отговор
    Блинкен ли си млинкен ли си върви те към трета ядрена война. Ще ви за сипят с ядрени глави и то в САЩ, само още малко нагнетете обстановката.

    Коментиран от #48

  • 24 Руски Народ

    18 2 Отговор
    Ние знаем,че вие сте едни интриганти който искат унищожена и разграбена Русия и бъдете сигурни,че стойм плътно зад Путин и ще умрем за Русия,но няма да ви позволим да я разработени и унищожите.
  • 25 В.В.П.

    12 2 Отговор
    Путин ,каза това на военните от Осраина преди 5 дни.Всички се учат от Владимир.Блин е стар интригант .Иврей
  • 26 Вот тебя де ескалация

    15 2 Отговор
    Блинкън що не деескалира напъните на САЩ да вкарват Украйна в НАТО и да правят военни бази там? Защо и не намали мераците на Американски компании към Кримския газ?
  • 27 Много е лесно

    16 1 Отговор
    В днешно време, всичко което е нужно за да се деескалира напрежението в който и да е регион, е да се отстранят пипалата и марионетките на САЩ от там ... Те са основния катализатор на конфликти и НИТО ЕДНА нация не е успяла след като са и донесли "демокрацията" т.е. са я ограбили.
  • 28 ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА

    14 1 Отговор
    Блинкън и Нуланд нашепват на Байдън през нощта ужасни истории за господаря на Кремъл, а американският президент спи и сънува как освобождава света от Русия

    Авторът Пол Крейг Робъртс (Paul Craig Roberts) е доктор по икономика и е бил заместник-министър на финансите на САЩ по икономическата политика в администрацията на Роналд Рейгън. Работил е като редактор и колумнист в Wall Street Journal, списание Businessweek и агенция Scripps Howard News Service. По онова време той е автор на редовна колона във Washington Times. Автор е на множество книги за най-големите проблеми на нашето време.

    Появата на Байдън на 19 януари по телевизията, когато заплашваше Русия с катастрофални последствия и отговорност, ако тя нахлуе в Украйна, повдига въпроса защо Вашингтон не беше подведен под отговорност, когато нахлу в Афганистан и Ирак и когато свали властта в Украйна с цветна революция? Вашингтон нахлу в Украйна, а не Русия.

    Как така Русия, която все още не е нахлула никъде, трябва да носи отговорност? И как Байдън ще държи Русия отговорна и ще доведе Русия до катастрофални последствия?

    Вашингтон не успя да победи няколко хиляди леко въоръжени талибани по халати и джапанки или Виетконг или китайската армия или страна от третия свят, преди 70 години в Корея. Никой не мисли, че Вашингтон ще успее да победи руската армия. Ако силно дисциплинираният и мотивиран Вермахт, който имаше предимството на изненадата, не успя да направи това, тогава никоя друга страна не може

    Коментиран от #49

  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 14 Отговор
    Не ставайте смешни,като техните медии!На всяка 2ра дума да се предадели и да ползват коридор....сами да излязат..по-лесно да ги утилизират...Ама украинците с малко коктейли за добре дошли ги посрещат...как е днес путинофили???Вече спечелихте ли на Дедо муро наградата......Вси руснаци са виновни и затова да им се вземат природните богатства за репарации и да се разцепи русията!

    Коментиран от #33

  • 30 Пеперуда

    17 0 Отговор
    Значи ЕС трябва да бъде единен, украинския народ трябва да бъде единен, а руския - не. Хубава гледна точка.
  • 31 Fallschirmspringer

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "вашето мнение":

    Вчера минах покрай две бензиностанции,и вместо да си понапълня резервоара ,послушах съпругата си и не сипах и капка бензин ,защото сме имали.Сега ще я питам от къде и по колко ще го купуваме
  • 32 Скакауец

    14 0 Отговор
    Има голяма вероятност за военни провокации в Мариупол, които после да ги лепнат на руснаците! Азовците са Забрали много цивилни в района на металургичен завод и са минирали сградите му. Говори се, че ще взривят завода и ще обвинят руската артилерия за убийство на цивилни...Същото правят на няколко места в града! Това е сведение от официалния представител на ДНР- милициите, които са обкръжили Мариупол...И нищо чудно да го направят! Помним как най-брутално изгориха живи 40 човека в Одеса и не им мигна окото...И въпреки обещанията виновниците да бъдат наказани, не им се случи НИЩО! А ей таквиз като тоя на снимката, запазиха оглушително мълчание...!
  • 33 Маг Куку

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Видя всичко това в кристалната топка

    Коментиран от #42

  • 34 Дааа

    3 0 Отговор
    Не много. Само 75%.
  • 35 бъркаш

    9 0 Отговор
    Блинки и ние знаем, че много американци се срамуват от Джо и от теб и провежданата ов вас политика. Много американци не желаят такива лъжци и крадци като вас.
  • 36 TATAPA

    10 0 Отговор
    Гадни и лоцемерни политици.Всичко стана така заради интригите изплетени от краварите и техните западно европейски подлоги
  • 37 Мим

    3 0 Отговор
    Ами ,при нас няма ли да дойде да не би да ни е забравил..
  • 38 Ти ако си

    9 0 Отговор
    мислиш,че можеш да разделиш руския народ се лъжеш много.Те оставят всичко и тръгват,ако чуят ,,в имени Родину"
  • 39 80376

    15 0 Отговор
    То и Българският народ не иска да има нищо общо с вас краварите, ама те вие сте купили и назначили вашите слуги да ни управляват като просто Киро, Боко Тиквата, фатмака Радев и ред други продажници!
  • 40 Ти какво

    11 0 Отговор
    си мислеше,че Путин безконечно ще търпи? И нашите управляващи не разбраха,че ние чувстваме Русия като най- близка до сърцата ни.Петков започна стремглаво да губи доверието на българите точно заради послушанието си към САЩ.И Плевнелиев плю по Русия и всички знаем какво му се случи
  • 41 Българин

    6 0 Отговор
    Сталин също се бил уединил след разгрома юни-юли 1941 г., за няколко дни. Премислил, пушил лулата, подръпнал мустака и попсувал (обматерил). След това заповядал да се разстрелят стотина предателя сред висшите военни по списък. Помолил Църквата за прошка, призовал Великия руски народ и Бога и всички заедно смазали обединена тогава европа и установили Руската империя на Евразия като най-могъщата сухопътна империя в историята. Това е известно на хазарския американец Блинкин от Лвов, затова се притесняват...
  • 42 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Маг Куку":

    Чадоо не съм маг,а съм много прецизен...Когато дадох дума да не преместя и ход в бг и за бг...дадох и обет да победя непобедимия хазарт...когато почнах да го побеждавам и него...всичко ми стана безинтересно освен едно нещо,което ще ме интригува до края-Природата.за да стигна до тук чадоо,минах през сериозно самообразование не чрез гугъл,а чрез запознаване с нещата от собствен и исторически опит.Когато залагах,чадо тези,които искат да печелят гледат кое как пипам,а и сега се опитват да се допитат по един или друг начин...Когато залагам срещу русия това виждам надълбоко,но не ме води омраза или страст а анализ и познаване на историята.Виж първите години на войната на хитлер срещу русия...анализирай,защо е загубил при този огромен превес.Виж темпа му на движение и кажи какво е Бърза война....Като дойде биологичното оръжие ковидко за разлика от простти фесорите ви ,това ви го казах...Казах ви ,че Ковид е песен пред това...ОООще много по рано от това да си помислите..Бензин сложих пак по рано ...А,дали ще си купите и 10туби сега е безпредметно.няма да ни трябват за коктейл....Та не винаги познавам...Един път казах 09.09. но един път..но оо ковид за бг е Измислица на Власти бг...Сега ми се ще да съм сигурен ,че лудия няма да ни поздрави с ядрен салют ,но не мога ......За мен ми е все тая,но за Внучки,и другите около мен,включая котаракът ми както и за хората и живота на тази планета ме е страх.
  • 43 Баба Мара

    7 0 Отговор
    Явно Блинкен смята че по голямата част от руснаците предпочитат да ги управлява Байдън. Вярвайте.
  • 44 тоя палячо пък

    4 0 Отговор
    решил да да ва акъл на руснаците
  • 45 смях

    2 0 Отговор
    от смешник
  • 46 Свалят си маските

    3 0 Отговор
    Гьобелс в действие. Този не знае че този народ това го минава на всеки 90-100години. Късно е да говориш, сега мисли как да ги спреш.
  • 47 йяврейчето дрънка глупости

    0 1 Отговор
    дали мордор има сцар-ампиратор,гейнерален секретар или презик пак си остава мордор
  • 48 Kresi

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хгдрхй":

    Абе калпак ти действително ли си повярва че с безаналоговата супер технологичната си техника ще победи само сащ.
  • 49 Kresi

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА":

    Що лъжеш бе.Кой победи когато с.корея заедно с китай и участие на руски самолети с летците нападнаха ю.корея и американците ги направиха на кайма.А сега да сравним двете корени.Ама вие сте много нагли бе Кой направи китай сега. такъв бе пукал.Дай пример руснака къде е влязъл какво е.