9 Май, 2013 15:33 1 466 0

Парапланерист оцеля по чудо, след като се оплете в електрически кабели

  • парапланерист-
  • токов удар

Парапланерист оцеля като по чудо, след като по време на полет, моторният му парапланер катастрофира, оплитайки се в кабелите на електрически стълб, съобщава Daily Mail. Пилотът е оцелял, въпреки че през тялото му е преминал  силен токов удар.

30 годишния авантюрист известен само като Даниел, е сгрешил с подхода си към зоната за кацане в графство Кеймбридж. Така, вместо безопасно да се приземи, той се е сблъскал в електрически кабели, които са се оплели в мотора на машината му. Вследствие на това, пилотът е останал да виси на кабелите заедно с машината си, ужасяващите 10 минути.

Асистентите на пилота, стигнали до мястото на катастрофата, като заварили Даниел жив и
контактен. Така  те били способни да го инструктират как да избегне електрическите проводници за които се е оплел планера му.

За щастие, парапланеристът е бил достатъчно близо до земята за  да скочи от оплелата се машина, но докато е падал е изгорил дясната си ръка и десния си крак.

Инцидентът се е случил в неделя, като пилотът си признава, че прекалено е снижил планера си и не е успял да  види  кабелите стоящи пред него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА