Last news in Fakti

7 Март, 2022 13:27 857 2

Евродепутати: ЕС да спре издаването на „златни“ паспорти и визи за всички руски кандидати

  • ес-
  • паспорти-
  • руснаци

Елена Йончева подкрепи призива

Евродепутати: ЕС да спре издаването на „златни“ паспорти и визи за всички руски кандидати - 1
Снимка: Б ГНЕС/EPA

Евродепутати призовават всички страни-членки на ЕС незабавно да спрат да издават „златни“ паспорти и визи за всички руски кандидати. Сред тях е българската евродепутатка от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева, съобщи БНР.

Апелът се съдържа в изменение към доклада за схемите за предоставяне на гражданство и право на пребиваване срещу инвестиции.

Той е изготвен от нидерландската депутатка София ин 'т Велд и ще бъде обсъден тази вечер на пленарна сесия на Европарламента в Страсбург. Гласуването е утре.

В изменението се призовава страните от ЕС да направят повторна оценка на всички одобрени заявления на руски граждани през последните няколко години, като използват всички възможности според националното право и правото на Съюза.

Така ще бъде гарантирано, че нито едно руско лице, което има финансови, икономически или други връзки с режима на Владимир Путин, не запазва своето гражданство и права на пребиваване или че такива лица са временно възпрепятствани да упражняват тези права.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роска нищо не мое

    1 1 Отговор
    да ти се разбЕре да знаеш.
    Елена Йончева каква е?
    Руски кандидат? Кандидат за какво?
    Или евродепутат който призовава за нам-кво-си?
  • 2 Милиончева

    1 1 Отговор
    Руската шпионка трудно ще гласува това предложение, ако изобщо гласува. Йончева многократно, е изразявала мнението, че санкциите срещу Русия трябва да бъдат свалени, позорейки България, чиято официална позиция е, в подкрепа на санкции срещу руската страна.
Новини по държави: