Last news in Fakti

9 Март, 2022 16:18 1 866 22

Руснаците са изправени пред недостиг на лекарства

  • русия-
  • лекарства-
  • недостиг-
  • санкции

Цените на вносните продукти рязко се покачват, а руснаците започват трескаво да трупат запаси

Руснаците са изправени пред недостиг на лекарства - 1

Русия е изправена пред недостиг на лекарства, тъй като цените на вносните продукти рязко се покачват, а руснаците започват трескаво да трупат запаси. Властите твърдят, че запасите могат да свършат след 3 до 6 месеца, съобщава „Политико“, цитиран от dnes.bg.

Въпреки че повече от три четвърти от лекарствата в Русия се доставят от Индия и Китай, западните санкции косвено нанасят хаос на веригите за доставки, тъй като компаниите се борят да плащат за лекарства, след като Русия беше отрязана от SWIFT, а рязко спадналата стойност на рублата повиши цените на вноса.

Обикновените руснаци също така се запасяват с лекарства, което води до изчерпване на рафтовете в магазините, а повишеното търсене доведе и до недостиг на жизненоважни лекарства за диабет.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руски милиардер в чужбина

    18 10 Отговор
    посъветва руснаците да се запасяват с дълготрайни храни и да си купуват оръжие, защото мародерите ще тръгнат...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Едва ли

    17 25 Отговор
    Няма нещо което да не мое се произведе

    Коментиран от #17

  • 4 „РУСИЯ Е В НЕЖИВО СЪСТОЯНИЕ”

    23 8 Отговор
    👏👏👏👏👏👏👏👋👋👋👋„ИМА БРЕЗОВ СОК И БРЕЗОВИ КОРИ КВО МУ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ НА МУЖИК БАЙКАЛСКИ”😀😀😀
  • 5 Те и без това си карат

    26 9 Отговор
    на народна медицина и самогон. Естественият отбор ще създаде нова, по-жилава нация, а не като сегашните им войници, командвани от изнежени офицерчата. Като знам, че и нашите офицери излизат от училища доминирани от комуняги и русофили, ме хваща страх !
  • 6 Свиня балканска

    4 16 Отговор
    Ние нали сме съпричастни към украйна няма да им пратим.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Gucci x Balenciaga

    16 16 Отговор
    Ами ако му стиска на Путин да излезе и да бъде съден стига е измъчвал народа . Буквата Z символа във войната на Русия може и да е на името на Демонът Zozo присъства в различни култури и за него се говори много през последните 10 години чрез дъските на Ouijà.
    Zozo Demon- Ghost Adventures

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 РУСИЯ....СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА...ЕС

    13 14 Отговор
    НАЛИ ИМАТ ГАЗ И...ОРЪЖИЯ...ДА СЕЛЕКУВАТ

    Коментиран от #19

  • 11 Анев

    13 11 Отговор

    До коментар #8 от "Gucci x Balenciaga":

    Z не е ли от наZисти. В такова се е превърнала трагикомичната армия на Путлер.

    Коментиран от #15

  • 12 Я, нова мацка в сайта!

    1 4 Отговор
    Симонче, много си сладка 😉😍😜... 🍫 🥐 🍦
  • 13 Бандера

    8 10 Отговор
    Алкашите ще се лекуват със самогон, одеколон "Тройной" и чай от брезови кори.
  • 14 Смех !

    10 4 Отговор
    Айде,дайте друга пропаганда,че нямат и тоалетна хартия !
  • 15 Gucci x Balenciaga

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Анев":

    Не съм сигурна така или иначе Zozo е демон и то от най лошите, в Библията също има писано че ще дойде ден на земята когато Дявола ще царува на Земята...Анихрист ще се случват ужасни неща ....така или иначе има много секти на сатанисти доказани.Путин е човек който иска всичко на този свят Император на планета Земя 😉 може да е отворил кутията на злото ,те там в Русия дори не са набожни едно време в България църквата не беше хубаво нещо така знам от нашите а безбожните най лесно намират контакт със зли демони и за Хитлер има писано че бил направил сделка с дявола кое е истина не знам просто моя хипотеза
  • 16 Хммм

    10 0 Отговор
    Преди година в германския парламент се изпокараха..... как е станало, че 70% от лекарствата в Германия са внасяни от Китай. В това число и 7 или 8 бяха животозастрашаваши.
  • 17 Косе Босе

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "Едва ли":

    Русия може да произвежда само глупости/защото за тях не се иска акъл/,но не и нещо смисленно-за което се иска акъл и технологии! На поточната линия за танкове не може да се произвеждат лекарства ,телевизори,смартфони и др.Ако искат да опитат,пък кой знае може да станат лауреати и на Нобелова награда-ватници и технологии!Ако ставаше само с мерак и гледане-кучето щеше да е месар!
  • 18 да бе

    1 5 Отговор
    мрете
  • 19 да бе

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "РУСИЯ....СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА...ЕС":

    жужето може да се показва по тв като кашпировски и да ги лекува
  • 20 вариации по тема

    2 3 Отговор
    При ковид кризата всички научихме, че лекарствата се правят основно в Китай. А Китай не налага никакви санкции на Русия, дори обратното. Междуврпочем, Франция също уж е за санкции, ама нейните фирми си работят с Русия, иначе няма кой да гласува за Макрон. Поне давайте по-правдоподни неща, не ни заливайте с небивалици.
  • 21 Centyrion

    2 2 Отговор
    Стига с тези глупости бе.Китай и Индия са най големите производители на субстанции.Всеки търси пазари, с радост ще им продадат,а и те също имат фармацевтични заводи.
  • 22 Ццццай

    2 2 Отговор
    То така беше лесно да нахлуе, в съседна държава, да избива дечица
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания