Last news in Fakti

10 Март, 2022 17:32 1 067 2

Голяма надпревара за премиерския пост в Сърбия

  • сърбия-
  • премиер-
  • ивица дачич

Воислав Шешел и Ивица Дачич са кандидати за поста

Голяма надпревара за премиерския пост в Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич обяви, че е готов да стане премиер след предстоящите избори, съобщи БЕТА.

Очакванията на Дачич са Александър Вучич да спечели втори мандат като държавен глава. Надява се това да му отвори шанс за премиерския пост.

„Вучич да е президент, а аз премиер. Това е най-доброто за Сърбия. Искам да играя открито. Важно е всички да знаят нашите очаквания и програма“, обяви Дачич.

Председателят на Сръбската радикална партия Воислав Шешел също обяви, че е готов за премиерския пост. Това може да стане, ако Прогресивната партия на Вучич не получи мнозинство.

Тогава групата на Шешел е готова да се присъедини към кабинета, ако му се гарантира премиерския пост.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да бе

    5 4 Отговор
    след джуджето сте вие, не се напрягайте
  • 2 врбе

    2 1 Отговор
    люби србе
Новини по държави: