Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Март, 2022 20:10 2 752 9

Борис Джонсън: Путин може да използва химическо оръжие в Украйна

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • химическо оръжие-
  • владимир путин-
  • путин-
  • инвазия

Путин допусна „катастрофална грешка“ с войната в Украйна, каза той

Борис Джонсън: Путин може да използва химическо оръжие в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Борис Джонсън се опасява, че Русия може да използва химическо оръжие във войната си срещу Украйна, предаде Sky News. Премиерът каза, че единственият начин да приключи войната в Украйна е, ако руският президент Путин разбере, че е допуснал „катастрофална грешка“.

През последните дни Москва обвинява Киев, че складира химически оръжия на своя територия – нещо, което беше отречено от Украйна. Според Борис Джонсън тази тактика на Русия е „като по учебник” – те започват да обвиняват Украйна и САЩ, че имат такива оръжия, след което самите те ги използват във военни действия и срещу цивилно население. „Виждали сте го в Сирия. Виждали сте го дори в Обединеното кралство. Това правят те (руснаците). Това е цинично, варварско правителство", каза британският премиер.

Още новини от Украйна

Относно това дали има компромис, който да накара Русия да спре инвазията, Борис Джонсън каза, че „зависи единствено от Путин”. „Мисля, че той трябва да разбере, че е направил катастрофална грешка. Всеки може да види, че нещата не се развиват по начина, по който се надяваше Москва“, добави премиерът. „Мисля, че най-добрият му ход е да се оттегли, да прекрати насилието и да позволи да започнат мирни преговори“.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 46 гласа.



Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко

    27 94 Отговор
    Прав е Джонсън! Но джyджака няма да спре агресията! Нали не умират неговите деца, а децата на обикновени и беззащитни Руски граждани! Те нямат вина че децата им са пратени за пушечно месо в Украйна! Вината е на един безскрупулен, един психясал джyджак нямащ връзка с реалността и здравия разум! Но съвсем скоро самите руснаци ще му поискат сметка и ще бъдат неговия кошмарен съдник!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Мамул

    90 9 Отговор
    Значи вие ще използвате химическо оръжие! Тези ваши войници които си карат отпуската в Украйна ще организират атака с "новичок". И с много фейк сцени, естествено!
  • 3 Смешник

    115 14 Отговор
    Оказа че украински войски са стреляли по ядрената централа,оказа се че брмената жена от уж болницата е манекенка,оказа се че самите украински войски връзват с вериги техните си войници които искат да се предадат на руските войски,сега се готви от запада и химическа атака.До къде ще стигне в пропадането си запада ,жалка история.
  • 4 дончичон

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Стаматии,стой
  • 5 ууу

    42 7 Отговор
    тоя турски циганин . ......
  • 6 вашето мнение

    57 2 Отговор
    За разлика от генетично увредените британци, които са възникнали като пиратска държава, били са най-голямата робовладелска държава в света, колонизирали са маса страни и са всеизвестни със зверствата си там, руския народ никога не може да бъде такова чудовище.
  • 7 emo

    8 0 Отговор
    " Световното зло " тоя проклета сган наречена Америка всеки изминат ден е по-зъл, агресивен и сме е пред - Нова Световна може и Последна война за човечеството. За пролятата кръв днес в Украйна между двата братски народа е виновен тоя престъпник и убиец Байдън. При Обама лично организираше, финансираше , контролираше и назначаваше на определени длъжности хора които считаше ,че може да им се доверява като назначи сина си като специалист в Украинската газова корпорация и " измъкна " милиони долари . Даже каза на Президента им ( тогавашният) Парашенко да отстрани от длъжност Гл.Прокурор който разследваше случаят. И сега същият изкуфял убиец " докара" човечеството пред неизвестност, хаос и нови кръвопролития.
  • 8 4-ти километър

    6 0 Отговор
    Този на снимката е наш пациент ! Моля , обадете се незабавно ако го забележите някъде ! Представя се за премиер на някаква островна държава !
  • 9 Мечо Пух13

    3 0 Отговор
    И в ИРАК беше така. ВИЕ го разрушихте, а химическо оръжие нямаше.
Новини по държави: