Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Март, 2022 17:53 54 985 294

Загадката в небето над Украйна: какво става с руската авиация?

  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • авиация

От Пентагона твърдят, че руските въоръжени сили не са особено добри в съвместните и координирани действия на различните родове войски - едно умение, което западните военни ценят особено високо

Загадката в небето над Украйна: какво става с руската авиация? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За военните експерти това е същинска загадка: защо Русия не владее небето над Украйна? Очакваше се, че още в началото тя ще захлупи украинското въздушно пространство, но това така и не се случи. Какви са причините?

Още новини от Украйна

Защо Русия не владее небето над Украйна? Много военни експерти си блъскат главата над тази загадка. Та нали се очакваше, че още в началото на войната руските ВВС ще захлупят украинското въздушно пространство, за да осъществят обичайните в такива случаи цели: да ликвидират колкото е възможно повече противникови самолети и установки на противовъздушната отбрана (ПВО) долу на земята. Защото по този начин се дава възможност сухопътната офанзива да протече по-бързо и безпрепятствено.

През първия ден от войната руските въоръжени сили наистина се опитаха да ликвидират украински военни летища и установки на ПВО, но стреляха по тях главно с балистични и с крилати ракети. А сухопътното нахлуване започна практически без овладяване на въздушното пространство. И до днес руските ВВС играят само второстепенна роля в тази война.

Смазващо надмощие

А всъщност авиацията на РФ би трябвало - поне като числа - да има смазващо надмощие. Според различни оценки Украйна разполага с 56-80 функциониращи бойни самолета, докато Русия е имала 300 машини, разположени в бази непосредствено край украинската граница, както твърди Джъстин Бронк от Кралския британски институт по отбрана и сигурност, цитиран от "Шпигел" и НЦЦ.

Всъщност обаче руските бойни самолети по-често оставаха на земята. По данни на британските тайни служби тяхната активност дори е спаднала в хода на миналата седмица. Според Пентагона руските ВВС все пак извършват по около 200 полета на ден, но много от тези полети изобщо не се осъществяват в украинското въздушно пространство. Руските изтребители могат да поразяват цели в Украйна и от дистанция - с ракети въздух-земя или с крилати ракети.

Тази тактика вероятно показва, че въпреки голямото си въздушно превъзходство Русия предпочита да действа максимално предпазливо. Според Пентагона поне на част от територията си Украйна все още разполага с боеспособна ПВО. Военните специалисти смятат, че за защитата на украинското въздушно пространство тя играе много по-важна роля, отколкото украинските ВВС. Украйна притежава относително стари съветски системи за ПВО от типа S-300, които обаче вършат добра работа. Те са в състояние от далечно разстояние да локализират и елиминират не само хеликоптери, но и бойни самолети.

Преди началото на войната Украйна разполагаше с 250 установки S-300. Колко са сега - това не е известно. Но украинското Министерство на отбраната съобщава, че миналата седмица са били свалени няколко руски бойни самолета. Министерството на отбраната във Вашингтон в момента води разговори с няколко източноевропейски страни от НАТО за допълнителна доставка на такива системи за Украйна. НЦЦ и "Шпигел" пишат в тази връзка, че става дума за България и Словакия.

За отбрана срещу хеликоптери и изтребители, които летят ниско, за да избегнат радарите, Украйна използва още преносими противовъздушни ракетни устройства тип "Стингър", които още по време на съветската война в Афганистан нанесоха на окупаторите сериозни вреди. Германия вече достави на Украйна 500 броя "Стингър", няколко хиляди такива системи вероятно са доставили и други държави от НАТО. Украйна разполага освен това с преносими противовъздушни ракети съветско производство, които също влизат в бой.

Трудно е да се каже дали украинските ПВО наистина са постигнали такива големи успехи, за каквито съобщава Киев. Според тамошното Министерство на отбраната от началото на войната са били унищожени 74 руски бойни самолета. Фотографски доказателства обаче има само за 13 свалени машини, твърдят експертите от платформата "Onyx". Но дори и тази бройка представлява болезнена загуба за руснаците. Самите руски военни не дават никаква информация по въпроса.

На фона на тези болезнени загуби Русия би трябвало още по-настървено да се опитва да елиминира противниковата ПВО. Не е за вярване, че руските ВВС просто гледат да ограничат риска до минимум, след като другите родове войски на Русия поемат далеч по-големи рискове. А от стратегическа гледна точка залогът за Кремъл е прекалено висок, та да се щадят така милостиво именно ВВС. Ето защо експертите търсят други обяснение.

Изненадващи предположения

Според американеца Майкъл Кофман например ВВС на Русия не са били своевременно уведомени за плановете на Путин да нахлуе в Украйна и не са имали време да разработят смислен план. От Пентагона твърдят освен това, че руските въоръжени сили не са особено добри в съвместните и координирани действия на различните родове войски - едно умение, което западните военни ценят особено високо. И наистина: от хода на бойните действия досега не личи да има добра координация между ВВС и сухопътната офанзива.

Израелският ВВС експерт Ги Плопски твърди, че двата рода руски войски не са тренирали достатъчно заедно и не разполагат с интегрирана система за комуникация. А това създава сериозно опасност от така наречения "приятелски огън" - тоест, ситуация, в която руснаците обстрелват самите себе си. Според други наблюдатели пък слабо е руското въздушно разузнаване, което се дължи на острия недостиг на шпионски самолети. А цитираният вече британски експерт Джъстин Бронк излиза с една още по-предизвикателна теза. Според него руските ВВС просто не са в състояние да провеждат комплексни широкомащабни операции. Той твърди например, че руснаците не разполагат с устройства за маркиране на наземни цели, че страдат от недостиг на боеприпаси с далечно управление, а пилотите нямат достатъчно опит, защото не са натрупали необходимото количество летателни часове.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 212 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    481 94 Отговор
    Явно за добри пари са се продали мисирите, такова бълване на глупости 24/7

    Коментиран от #5, #8, #23, #61, #66

  • 2 дааа

    145 326 Отговор
    Каквото става и на земята РАЗГРОМ на тенекетата,рев на войници все неразбрали ,че са във война.Зациклиха яко да сключват мир и да спира тази трагедия.
  • 3 Лети ли рапторчето?

    541 100 Отговор
    Що не фъркатате от НАТО над Окрайна да разберем дали руснаците не владеят небето?

    Коментиран от #17, #49, #52, #99, #148, #149, #153

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сатана Z

    450 67 Отговор
    Западът използва авиацията като средство за масово поразяване на жива сила,техника и инфраструктура. Техният специалитет е килимите бомбардировки. Методът на Изгорената земя.

    Коментиран от #82, #158

  • 7 Пропагандистите на соро.снята

    347 56 Отговор
    Седи и щрака съчинения на тема русофобия в някое мазе и после публикува съчинението за грантове.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 0ророк

    148 31 Отговор

    До коментар #7 от "Пропагандистите на соро.снята":

    има и едно друго пресказание на Слава Севрюкова, която казва: “Ще дойде време, когато тези, които сринаха България, ще получат възмездие.” Нещо подобно се предава и в предсказанията на Ванга. Тези, които не се грижат родителски за страната, ще дойде време, когато те ще получат своето възмездие. Но има едно предсказание на Слава, което го подкрепя и Ванга, която казва: “Ще дойде време, когато жена ще изиграе важна роля за спасяването на България. И тази жена ще е духовен тип жена”. Ванга казва: “Руса жена ке помогне на страната”.

    Коментиран от #14, #96, #160

  • 10 Силата се ползва с мярка

    333 36 Отговор
    Правят колкото и каквото си искат в небето.Доказателство за това ,ако изобщо е небходимо подобно нещо е постоянния рев на зеления комендиант ,че НАТО не иска да затвори проклетото небе!Може да пестят малко ,защото не са като западните изверги и не искат да сринат всичко из основи с мирния народ отдолу ,като в Сърбия ,Ирак и т.н...А и не ги е страх да обучат малко армията на истински военни операции в улични боеве.Не като страхливите западни касапи.
  • 11 Стратег

    292 45 Отговор
    Дали пък не си пазят авиацията за по-късно използване, н-р за Полша и Германия.... Никой не знае плановете им.....

    Коментиран от #64, #254

  • 12 Урюрвкос

    338 32 Отговор
    не се чудете руснаците учат бойното изкуство по книжки които ги няма в библиотеката на Харвард
  • 13 Хохо

    94 281 Отговор
    Мечката се оказа проскубана.
  • 14 Софка Маринова

    51 86 Отговор

    До коментар #9 от "0ророк":

    Луна е жената
  • 15 Коки

    50 149 Отговор
    Доколкото ми е известно, в Киев е Зенитно-ракетното военно училище и академия, преди за СССР.
    Явно, че този факт натежава сега.
  • 16 Баш така

    236 68 Отговор
    Да плюеш по Русия на български е все едно сам да се псуваш, а велчовците са функционално и ментално ощетени, та мнението им за авиацията е пренебрежимо.

    Коментиран от #284

  • 17 hahaha

    66 208 Отговор

    До коментар #3 от "Лети ли рапторчето?":

    Защото няма да има планета повече бе трол .Като го владеят защо всеки ден по 200 клипа качват с руснаци на парчета и изгоряла техника ,а по всички фронтове освен ,че не напредват руснаците започват да се бранят.

    Коментиран от #27, #257

  • 18 Трезвомислещ българин

    304 39 Отговор
    Хайде не си блъскайте главите с нещо , което не ви се удава! Наистина ли си мислите, че държава като Русия ще действа без план? Само не сте писали още, че руските самолети падат заради липса на гориво.

    Коментиран от #255

  • 19 Руският питон

    219 33 Отговор
    Бааавно поглъща украинското зайче. Опитват се да го вкарат в градски кръвопролития но няма да стане.
  • 20 Анка Картечарката

    64 226 Отговор
    Каквато армията,такава и авиацията.На хартия голяма,в първа линия относително малко боеспособни машини и подготвени екипажи.Загубите,които им нанася Украинската ПВО,която оня лъжец генерала-говорител на не знам кой си "унищожаваше" вече няколко пъти,явно убива допълнително и малкото ентусиазъм,който фашистките путлерастки агресори имаха в началото.Пресконференцията,която организираха украинците с трима пленени руски пилоти е показателна за ниският боен дух,липсата на мотивация и осъзнаването,че участват в една мръсна,престъпна война,дава отговор на въпроса в тази статия.
  • 21 веселяк

    260 33 Отговор
    Кой бутна румънския МиГ 21? Кой прати реактивен дрон от съветско време в Загреб? Кой отново изпусна дрон на Румънска земя? Някой да си спомня как в първите дни бутнаха Су и след няколко часа разпит на летеца разбраха, че си е техен? Бе много велики украинските въздушни сили! Как да припарят руснаците в тяхното небе?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Трайно безработен

    205 33 Отговор

    До коментар #1 от "хах":

    Нова тв вземат 2000 лв. За да дават само Украинската гледна точка! Парите не меришат

    Коментиран от #72

  • 24 кирил

    65 153 Отговор
    стана това, че САЩ дадоха информация с точност до минута кога ще е атаката срещу украинските летища на 24.02.
    На тази минута, украинските самолети бяха във въздуха и всички мобилни ПВО бяха преместени.
    Американското разузнаване следи всичко до сантиметър.

    Коментиран от #37, #48

  • 25 124

    260 48 Отговор
    Краварите 30 г. ще изучават тази операция във военните си академии. Пак не разбрали какво става...

    Друго е да хвърляш бомби по целия свят и да сеещ смърт. Сащ го правят врче 70 г.

    Коментиран от #106, #278

  • 26 Много е прост отговора-

    203 32 Отговор
    пазят си самолетите за Пентагона !
  • 27 Примит мозък

    177 27 Отговор

    До коментар #17 от "hahaha":

    Много вярваш на пропагандистите на чичо Сам . Да не ти плащат за да вярваш?

    Коментиран от #259

  • 28 Читател на факти

    170 20 Отговор
    Еми минете с един самолет да проверите
  • 29 Запада налива оръжие във Украйна !

    166 25 Отговор
    И гледат сейр ! Защото тъй ще забогатеят още повече !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 глистопад

    7 10 Отговор
    😄😄😄😄😄
  • 32 aZ #Русские своих не бросают!

    147 27 Отговор
    Днес руското ПВО свали два украински Су-25 над Чернигов.

    Коментиран от #168

  • 33 ВСИЧКИ ШПИОНИРАТ СЕГА КАКВО ПРАВИ РУСИЯ

    172 31 Отговор
    А РУСИЯ ПРАВИ ОБРАТНОТО НА ПРАВИЛАТА , БЕСНИ СА ЗАПАДА ЩОТО И В СИРИЯ ПРАВЕХА СЪЩОТО .............. ИСКАТ ДА НАУЧАТ НЕЩО НО СА ОБЪРКАНИ И ЗАТОВА ПЛЮЯТ ! РУСНАКА Е МНОГО ГАДЕН ВРАГ ! НАПОЛЕОН , РУСНАКА ГО ОСТАВИ ЖИВ ТА ДА СИ ГО НАКАЖАТ СВОИТЕ ! И ТАКА И СТАНА !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 DW-пропаганден машинен

    177 22 Отговор
    Ееее вие съвсем изтрещяхте, а кодовете за ракетите ни искате ли да ви издадат ??? Самолетите ги пазят за зелките от Дойче Зеле, бъдете сигурни ха ха!
  • 37 И после

    103 15 Отговор

    До коментар #24 от "кирил":

    Къде кацнаха като няма летище

    Коментиран от #181

  • 38 две-на-нула

    120 19 Отговор
    Ей сега ще ви кажат какво им били плановете.....
    Това, че за вас е голяма загадка, говори най-вече колко далеч сте от разбиране на нещата.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 :))))

    65 182 Отговор
    "Великата" руска армия... Стана за посмешище пред целия свят! Какво се чудите за авиацията, дето я свалят като мухи?! Ами я погледнете сухопътните им сили. То човек да се чуди да плаче ли да се смее ли.. Мятат бомби безразборно, пък каквото уцелят. Вчера си взривиха руска църква. Това ще влезе в историята като най-големият военен резил на планетата!

    Коментиран от #45, #46, #139, #154

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 АМЕРИКАНСКИ СТИНГЪР

    37 128 Отговор
    НАЙ ОБИЧАМ ДА ЦУНКАМ РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ

    Коментиран от #205

  • 45 Влизам

    112 15 Отговор

    До коментар #42 от ":))))":

    Само да ви чета простотиите за развлечение, ама големи шутове сте спор няма ;)
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Error

    177 26 Отговор
    Путин е загадка, Русия е загадка , руската авиация е загадка, нахлуването в Украйна беше загадка, намеренията на Путин са загадка....браво, точно това се очаква от тях, да ви изненадват всеки ден. Няма да има миг спокойствие за всички евроатлантици от тук нататък!
  • 48 В.В.П.

    118 12 Отговор

    До коментар #24 от "кирил":

    По принцип , мисля ,Русия е предупредила ,уведомила Сащ за ,спец.операцията..И в базата за наемници нямаше саксонци..Странно..

    Коментиран от #55, #131

  • 49 да питам

    48 16 Отговор

    До коментар #3 от "Лети ли рапторчето?":

    Иска ти се Трета световна ли ?!

    Коментиран от #65

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ф35

    81 16 Отговор
    Миговете идват! И почвам да бягам бате
  • 52 Фъркат

    11 62 Отговор

    До коментар #3 от "Лети ли рапторчето?":

    Стингерите
  • 53 мдаааа

    23 89 Отговор
    Сега е момента късокракия да пусне СУ 57 , ако са останали де ...🤭

    Коментиран от #90

  • 54 Смешници

    130 13 Отговор
    Ами Дойче веле,къде спите.Даесйте накарайте НАТО да атакува Русия ,Русия е слаба според вас.Жалки смешници и лъжци.

    Коментиран от #69

  • 55 дерво

    119 19 Отговор

    До коментар #48 от "В.В.П.":

    Имаше един "англичанин", който разказваше как още първия ден като ги пуснали на фронта и руснаците ги изпепелили за минути. Останал той и още един. Хванал гората, но там го хванали урките и го спукали от бой, едбам оцелял. Даваше интервю от болницата в Англия.

    Коментиран от #105

  • 56 гост

    121 19 Отговор
    Да пита пентагона останалите живи наемници от хотела в Чернигов и базата в Лвов какво владее и не Русия? Които си мислиха, че е филм от Холивуд или война с козарите-талибани по баирите в Афганистан /която също загубиха/ това, да воюваш с войските на Руската федерация!
  • 57 В.В.П.

    88 10 Отговор
    Какво става,,по дяволите?? ПитаДойчо Зелю..И сам си отговаря.
  • 58 Само аз

    146 13 Отговор
    Само аз ли мисля,че пазят невинните жени ,деца и старци.Чакат максимално да се евакуират.Ако не ги пазеха тях и евентуално максимално инфраструктурата,досега да е свършила войната.

    Коментиран от #178

  • 59 Бета

    100 17 Отговор
    Вместо да коментират измишльотини,защо не опитат някъква простотия в небето над Окраина.
    Отговарям:страх,страх,много голям страх.
    Ако пък намерят някой друг да го направи,след това ще вият на умряло,ще осъждат,ще санкционират,ще заплашват,всички най-независими медии ще охкат,ахкат много загрижено и служебно.
    Раша,победа буден наша!
  • 60 Иванушка 🇷🇺

    62 21 Отговор
    Всочко е възможно, но неоспоримия Факт за Факти че тази война дава безценен реален опит и след нея ще бъдат направени съответните изводи и корекции, а те са - Не Подценявай Врага колкото и да се имаш за "Велик".
    Справка братска Финландия. Типично по руски до изводите се стига с хиляди жертви и загуби на техника ))
  • 61 Какво?

    8 40 Отговор

    До коментар #1 от "хах":

    Какво бълване бе? Не гледаш ли, че това са фактите?
  • 62 aZ #Русские своих не бросают!

    134 20 Отговор
    Руснаците пазят цивилното население, още повече, че е рускоговорящо, все пак основните бойни действия сега се водят в Източна Украйна!
    Не съм сигурен обаче, че така ще бъде и в западна Украйна.... :))
    След като например руснаците овладяха цялата Херсонска област и продължават към следващата си цел - Днепропетровск, днес нанесоха ракетен удар по летището там и го извадиха от строя, барабар с хеликоптерите и самолетите на него към момента на удара...
    DW, не се тревожете, работи се планомерно! :))
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Военен

    31 122 Отговор

    До коментар #11 от "Стратег":

    Всичко се следи от горе и се знае!Путин не смее да използва авиация защото ще ги брулят като круши Украинците имат всичко необходимо за това. А Путин само да си помисли да напада Европа с авиация,за минути Русия става на стъкло!

    Коментиран от #77, #191

  • 65 Психиатъра

    87 23 Отговор

    До коментар #49 от "да питам":

    Ми ние сме в Трета Световна пак на губещата страна.

    Коментиран от #75, #237

  • 66 Истина е

    25 81 Отговор

    До коментар #1 от "хах":

    Отивай при Митрофанова и и Руменчо шадравана, че сте все отбор от критическа възраст да правите пиш-пиш
  • 67 По тоя кахър на ЯНКИТЕ...

    122 17 Отговор
    Ами представяте ли си ако в специалната операция вместо руснаци бяха американци Окрайна щеше да е само лунен пейзаж ...както до сега тея миротворци употребяваха... ядpени бомби в Япония, Haпaлм във Виетнам, обеднен ypан в Сърбия и колко ли други хуманитарни способи по целият свят, където са плъзнали!!!!
    На тоя фон руснаците пасти да ядат и са божи кравички!!!!
  • 68 Щщщщ

    31 107 Отговор
    Самата истина че руската техника е пълен боклук ... русоробите и путлерастите ближат рани ... продажници за дребни копейки ... антибългари ...

    Коментиран от #159

  • 69 Рашка с чашка

    22 70 Отговор

    До коментар #54 от "Смешници":

    Че е слаба ясно се вижда, но има ядрени ракети като Северна Корея, която е още по-слаба. Не си струва да се атакуват такива държави защото ще направят прекалено голями поразии на планетата.

    Коментиран от #224

  • 70 ComfortablyNumb

    24 89 Отговор
    Вероятно има и друго. Руснаците усещат че са в капан и нямат полезен ход. Ако натискат с авиация украинците просто ще свалят всичките им самолети със ПВО и стингъри (запада има колкото искаш) . А руснаците без авиация дори с тая неефективна и немотивирана нямат шанс на земя и така затъват в украинската кал без изход, което окончателно ще разбие мита за великата руска армия. Аз лично виждам успешни мирни преговори на който се озаконява независимостта на Донбас и Луганск и Крим ( какво друго 80% руско население) и може би още територия от източната страна на Днепър . Не е сигурно как ще се разберат за излаза на Черно и Азовско море и за Одеса.... А украинците получават гаранции за неприкосновеност на останалата част ... упс ама те това получиха и след разпадането на съветския съюз ...

    Коментиран от #104

  • 71 :)))))

    20 49 Отговор

    До коментар #63 от "H2O":

    Браво, изкара една копейка.
  • 72 Зъл

    7 24 Отговор

    До коментар #23 от "Трайно безработен":

    Беланзлатке ти си наистина трайно безработен, такъв и ще си останеш 🤣🤣🤣
  • 73 Монголоидни

    19 52 Отговор
    Некадърници...направете си тоалетна първо...
  • 74 БЪЛГАРСКИ ГРАНАТОМЕТ

    26 38 Отговор
    ТЕСТВАМ СЕ И НА РУСКИТЕ ИЗТРЕБИТЕЛИ
  • 75 да питам

    22 22 Отговор

    До коментар #65 от "Психиатъра":

    Що , на страната на Русия ли сме ?!🤔
  • 76 Леле мале

    32 106 Отговор
    Абе тази армия велика, за ДВАДЕСЕТ дни успя да превземе 3 села на кръст! Аа, и един изоставен призрачен град - Припят! Хааахахахаха!!! Слава на великата армия на Русия! Не и се смейте много!

    Коментиран от #88

  • 77 гост

    100 19 Отговор

    До коментар #64 от "Военен":

    Военен си, колкото аз балетмайстор! Видяхме ги как "нападнаха" войсските на руската федерация татуираните "спецове" от запада - станаха на пепел в баните на хотела в Чернигов и в Лвов и не можаха да стигнат до фронта!? А ПВО-то на НАТО едно хв ърчило не можа да засече чааак до Хърватска, където падна поради липса на гориво и по чудо няма щети, а не че е свалено!
  • 78 РУСКИ МИГ

    23 66 Отговор
    СТИНГЪРИТЕ НИ РАЗКАЗАХА ИГРАТА....
  • 79 Ха ха ха

    24 81 Отговор
    А какво става с бързото превземане на КИЕВ...??? Нещо руските номера,мислене и военна стратегия са много добре известни и познати на украйнците и срещу тях не вървят и не могат да се приложат...!!!

    Коментиран от #97

  • 80 РУСКО СУ

    21 56 Отговор
    И БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕНОСИМИ РАКЕТИ ЗЕМЯ ВЪЗДУХ НЕ НИ ПРОЩАВАТ
  • 81 1944

    27 81 Отговор
    специалната военна операция се оказа пълен провал за северо монголските орки. а и какво можеше да се очаква от путин , медведев , шойгу и лавров , които не са стъпвали в казарма. за 20 дни загубите им са колкото за десет години в авганистан. утре и грузинците ше ги наритат.

    Коментиран от #161

  • 82 Rado

    23 79 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана Z":

    Авияцията на Запада е доказано прецизна. F16 на Израел събориха цяла сграда предварително евакуирана без щети по съседните сгради. В Ирак американците удариха кола на около работещо летище без цивилни жертви или други щети. А видяхме в Украйна колко е “прецизна” руската авиация - стрелят по висока телевизионна кула, само че едната ракета пропуска е удря минаващите коли, втората явно по случайност удря Кулата

    Коментиран от #84

  • 83 Sion

    85 15 Отговор
    Кове здраво укрите, това става...ДВ днес са на тема самолети...Умрях от смях със жалката статия за Ф-35 , който вдигал 2000км/ ч и това трябва много да ни впечатли... Ха-ха! Иначе , в неделя видяхме кво прави руската авиация..И 180 западни " инструктора видяха..Миг преди да се преселят в един по-добър свят..
  • 84 Sion

    73 13 Отговор

    До коментар #82 от "Rado":

    Ъхъ, по случайност ще да е... Иначе всички видяхме прецизните удари на САЩ в Мосул..Мдам...
  • 85 хахаха

    53 11 Отговор
    четох тоз материалец и се смях с глас...:)))
  • 86 кристално ясно

    25 71 Отговор
    Още 1979 г когато руския истребител кацна в Хокайдо /това е Япония/ при огледа на съветския изтребител се оказва че апаратурата е Боинг. Става ясно че Русия не е в състояние да произвежда електроника за своите самолети, а купува чрез подставени компании от т.н. държави с некапиталистически път на развитие. Тогава Америка наложи санкции на технологиите. Ние също бяхме обект на тези санкции. И отговора на въпроса. Тези 300 са всичките им самолети. Другите са макети. От тези 300 не всички са изправни.

    Коментиран от #93, #100, #115

  • 87 АМЕРИКАНСКИ СТИНГЪР

    16 51 Отговор
    ЗАСВИСТИМЕ ЛИ НИЕ....РАШКИТЕ СА В...НЕСВЯСТ

    Коментиран от #138

  • 88 Sion

    41 8 Отговор

    До коментар #76 от "Леле мале":

    Имаш предвид 40% от територията на Украйна?!
  • 89 Хихо

    17 45 Отговор
    Изпили са керосина. Те друго не могат.
  • 90 1944

    10 39 Отговор

    До коментар #53 от "мдаааа":

    чакай да му направят двигателите де. щото украинците ги отрязаха през 2014та.
  • 91 Су 34 сдохнут

    11 25 Отговор
    Кво да става..подуха им главите от бой в ареста
  • 92 aZ #Русские своих не бросают!

    57 9 Отговор
    На Мариуполското направление напълно е демилитаризирана 53 механизирана бригада на ВСУ!

    Почти никой от личният й състав не е останал жив ...

    Коментиран от #98

  • 93 Sion

    57 13 Отговор

    До коментар #86 от "кристално ясно":

    Мдам, така се оказа...А Боинг се оказа , че си прави и самолетите, и апаратурата в Русия...Та такива ти ми работи
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Нане

    61 14 Отговор
    като имаш ракети земя-земя що ти са самолети??? Пък и то една война свързаха Крим с Донецк, затвориха моренцето за американци що да се зорят? Не им требе Киев. Аз ако съм ша зема Харков.

    Коментиран от #101, #107

  • 96 919

    26 5 Отговор

    До коментар #9 от "0ророк":

    Руса жена ?? Линда, бе !
  • 97 гост

    90 16 Отговор

    До коментар #79 от "Ха ха ха":

    Как да превземеш град, като "смелите" бандеровци се крият зад майки с деца? Аз поне окопи и снаряжения пред града не видях, където укрите да предложат бой на руснаците и както постъпват военните стратези! Кой нормален военен чака врага в самия град, скрит сред жилища, училища и майки с деца, а не пред града в изградени защитни съоръжения? Доколкото знам - само учителите на бандеровци - нацистите при настъпването на Червената армия през 44-та!
  • 98 Sion

    77 13 Отговор

    До коментар #92 от "aZ #Русские своих не бросают!":

    Затварят котелите и унищожават наред... Укрите са в пълна паника...Предават се, бягат , а един азовец се опитал да се измъкне, преоблечен като жена ..Явно ДБ са пуснали корени и в Украйна и Ристя е давал инструкции..
  • 99 Фърка ли СУшката ?

    15 45 Отговор

    До коментар #3 от "Лети ли рапторчето?":

    Арматката пали ли ?!! Или и е студено

    Коментиран от #111

  • 100 сега разбрах

    17 56 Отговор

    До коментар #86 от "кристално ясно":

    Защо Русия отказва да върне над 600 граждански самолета които е взела на лизинг. Всъщност те не са в състояние да правят свои машини на съвременно ниво, а задържаните ще ползват за части.

    Коментиран от #103

  • 101 Sion

    58 13 Отговор

    До коментар #95 от "Нане":

    Отрязват им достъпа до море завинаги и Украйна фалира...На какво ще изнася милиони тонове жито ?! На каручки?!
  • 102 696

    52 11 Отговор
    Пазят ги за войната с НАТО. Нататък върви.
  • 103 Sion

    70 11 Отговор

    До коментар #100 от "сега разбрах":

    Защото Запада отказва да върне 300 млрд от руският резерв.. Самолетите са само първите конфискувани неща..Скоро всичко..
  • 104 може ли

    57 8 Отговор

    До коментар #70 от "ComfortablyNumb":

    да те светна, че стингърите имат обсег 3,5 км...как мислиш, един бомбардировач дали не лети по-високо?

    Коментиран от #114, #125

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 1944

    18 55 Отговор

    До коментар #25 от "124":

    много подходящ пример как не се води война. достоен за всички военни академии в света. последната война на рООсия.

    Коментиран от #120

  • 107 Гост

    60 4 Отговор

    До коментар #95 от "Нане":

    Гледам и не вярвам на ушите си ? Как така , русите и укрите не са се сетили , да следят този сайт и да мислят стратегии? Ми тук сме само тактици , разведки , стратези ....специалисти...А де ? )))
  • 108 DW плаче за Руските В ВС, да смеели

    49 4 Отговор
    човек или да плаче?? DW дава съвети???
  • 109 ФРЕНСКА ПВО....РАФАЛ

    13 61 Отговор
    НЯМА ПРОШКА ЗА РУСКИТЕ ИЗТРЕБИТЕЛИ....И НЕЩО ИЗЧЕЗНАХА ОТ НЕБЕТО
  • 110 Тома

    65 8 Отговор
    Ами пишете че укрите са свалили цялата авиация и ние да ви повярваме

    Коментиран от #113

  • 111 Лети ли рапторчето?

    55 8 Отговор

    До коментар #99 от "Фърка ли СУшката ?":

    Бе нещо ЕФките избягват да прелитат над Окрайна па не знам друго.

    Коментиран от #119

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Харви

    62 9 Отговор

    До коментар #110 от "Тома":

    Хохлите победиха руснаците и затова Зеленски реве през 1 час за помощ, а НАТО си прави пас!
  • 114 АМЕРИКАНСКИ СТИНГЪР

    9 40 Отговор

    До коментар #104 от "може ли":

    ПОТАЙ РУСКИТЕ МИГОВЕ ЗА ОБХВАТА НА СТИНГЪРИТЕ
  • 115 Д'мин

    10 30 Отговор

    До коментар #86 от "кристално ясно":

    "Още 1979 г когато руския истребител кацна в Хокайдо /това е Япония/ при огледа на съветския изтребител се оказва че апаратурата е Боинг". Боинг не правят електроника за бойни самолети! Виж кои фирми правят по това време Ф18 и Ф15! Не пишете наизуст!
  • 116 xZx

    50 10 Отговор
    АЗ да им кажа на експертите че това не са краварите да изравняват със земята с авиация,в Украйна с перце ги гали Путин.

    Коментиран от #239

  • 117 Су 34 сдохнут

    16 52 Отговор
    Вие сега хубаво размишлявате ама сумати руска овца измря защото нямат хеликоптери да ги евакуират..разберете ще всичко руско е скапано
    и се самоубивйте вече
  • 118 Експерт

    54 12 Отговор
    Пълни глупости, два свалени самолета и два въртолета на Русия срещу свалени 74 украински самолети
  • 119 ЕФ 16 ...ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    11 25 Отговор

    До коментар #111 от "Лети ли рапторчето?":

    МОЛИ СЕ ДА НЕ ПОЛЕТАТ НАД УКРАЙНА
  • 120 катетър

    58 7 Отговор

    До коментар #106 от "1944":

    Човека ви каза , че това е операция , а не война. Пипа се леко.
  • 121 Tomito

    57 9 Отговор
    Пентагона много добре знае колко руски и колко украински самолета са паднали и няма защо да цитират украински източници .Ами кажете какво става с наемниците защо са в Полша а не искат да воюват ,много бързо ги обзе носталгията

    Коментиран от #132, #134

  • 122 Обяснението е просто

    27 2 Отговор
    Корал....който разбрал, разбрал.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Maybe

    75 9 Отговор
    Тези от DW и като цяло западната пропаганда вече се излага. До сега НАТО воювала ли е срещу толкова сериозна от военно гледна точка държава. Държава с 44 милиона, европейска, отличен висш офицерски състав, супер сериозни ПВО, 250 с300 и още повече, бук, куб, с200, постоянно снабдяване с оръжие, оборудване и информация от целия развит западен свят. Преди години САЩ ореваха света за предполагаема доставка на нвколко с300 за Иран, а тук говорим за 250 и много добре обучен украйнска персонал. Аналогията с операции в Ирак, Либия и Афганистан са направо смешни. Украйна дори и без помощта от запада е в пъти по боеспособна от Ирак да не говорим от останалите. Русия действа доста по внимателно и с цел опазване на братския украински народ. Това ако беше Нато да са сринали с авиацията всичко и накрая нищо да не е отказано от медиите. Против войната съм, дано завърши скоро. Просто супер много се дразня на пропагандата и не правилното отразяване на събитията.

    Коментиран от #209

  • 125 ComfortablyNumb

    17 45 Отговор

    До коментар #104 от "може ли":

    Стратегически бомбардировач лети високо защото не е нужно да бъде точен , но Су-27 летят ниско защото са за за поддръжка на сухопътни операции. Ако продължи още 2-3 месеца тая война са заминали всички руски самолети хеликоптерите им хич да не излитат ...

    Коментиран от #163

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 1122

    9 3 Отговор
    Ам зеле
  • 128 Новите граници на Украйна!

    48 11 Отговор
    ДО Лвов или до Ужгород!! Пазят населението болшенството са Руснаци, който е ходил в Украйна е наясно!?

    Коментиран от #136

  • 129 ponti

    61 10 Отговор
    Пропагандата срещу Русия е умопомрачителна. Съвсем скоро очаквам да прочета, че Русия въобще няма авиация, а самолетите на сателитните снимки са картонени макети. Идиотщината е пълна... и неочаквано евтина, за щастие на американския данъкоплатец.
  • 130 Мария

    44 8 Отговор
    Тия що се правят на ощипани или подтикват руските ВКС да започнат масова сеч! А иначе всичко върви по план........Народното опълчение на Донецката народна република обяви "пълна денацификация" на 53-та бригада украински войски в мариуполско направление, която понесе "мащабни загуби".
    "53-та механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна е напълно денацифицирана в мариуполско направление . Според разузнаването Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна разглежда въпроса за нейното разформиране поради мащабни загуби".

    Коментиран от #133

  • 131 АНГЛИЙСКИ SAS....ВЕТЕРАНИ

    14 35 Отговор

    До коментар #48 от "В.В.П.":

    НИЕ СМЕ В УКРАЙНА ....И КОСИМ РУСКИТЕ СИЛИ
  • 132 АНГЛИЙСКИ SAS....ВЕТЕРАНИ

    9 35 Отговор

    До коментар #121 от "Tomito":

    В ХАРКОВ И КИЕВ СМЕ....АМА НЕЩО РАШКИТЕ ГИ НЕМА

    Коментиран от #144

  • 133 Потапяй се в мордор

    10 24 Отговор

    До коментар #130 от "Мария":

    Те на вас цели полкове не ви съществуват и кво да плачем за тях ли?..ще ви се върне всичко в тоя живот ще пасете трева като кравите

    Коментиран от #137

  • 134 ФРЕНСКИ ЛЕГИОН

    9 31 Отговор

    До коментар #121 от "Tomito":

    РАБОТИМ С ПВО...РАФАЛ...АМА НЕЩО РУСКИТЕ ИЗТРЕБИТЕЛИ СЕ ЗАТРИХА ОТ НЕБЕТО
  • 135 666

    41 8 Отговор
    от този снимков материал за 13 свалени руски самолета,12 са украински СУ25,които ги представвят за руски,руските самолети имат не пълно,а тотално въздушно превъзходство,хищниците СУ35 разположени в Беларус,на практика нямат работа в момента и стоят по летищата,а дано украинските ВВС да се пораздвижат малко,ако все още има такива,че тия пилоти го удариха само на спане
  • 136 Рашка в колапс

    6 28 Отговор

    До коментар #128 от "Новите граници на Украйна!":

    Ходи пак ,Уоли те чака . Иска да ти напълни главата с каквото дал Господ .
  • 137 Мария

    33 8 Отговор

    До коментар #133 от "Потапяй се в мордор":

    така е и сега урките са пред Владивосток,ех мечти,мечти,дръжте се,колкото повече се държите,толкова по малко бандери

    Коментиран от #141

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 9689

    21 2 Отговор
    С една дума-глупости.
  • 141 Ще ви почистят и вас

    9 25 Отговор

    До коментар #137 от "Мария":

    Правилно..никой не се предава..това трябва много да ви притеснява м.рши..ще ходите по улиците като по жарава в цяла Украйна

    Коментиран от #150

  • 142 Капитан Падна ли ми

    16 38 Отговор
    Авиацията им е катастрофа И я разредиха съвсем украинците

    Цялата армия им една карикатура

    Щели до Берлин ,до Лисабон ,че и до Вашингтон да идат .

    Ако ги замаа НАТО няма да може чарковете да си съберат .

    Там картинки ,анимации няма Бате
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 хаааха

    36 9 Отговор

    До коментар #132 от "АНГЛИЙСКИ SAS....ВЕТЕРАНИ":

    абе че има няколко в Киев скрити по мазетата,това го знаем и от време на време се престрашат да излезат пред блока да ги снимат,виждаме и ние тия снимки ,с уплашени погледи на САС ветерани

    Коментиран от #185

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 бойкобисович

    32 6 Отговор
    И ся... Кво искахтИ да кажитИ с тая "статия"...?
    Пореднтата полюция на момчето на мама, дето даже и в казарма не е ходило, милинкото ....
    КраваритИ били Очудени - чудетИ са, ощИ можИ.... нИ сЪ старайтьИ дУбре...
    За кво й на Рашата да хАби нафта за фърчила, кат ги пуца хохлитИ УтдалечИ успешнУ....
  • 147 Някой

    36 6 Отговор
    "Много военни експерти си блъскат главата над тази загадка", но Дойче Веле знаят.
  • 148 дончичо

    19 7 Отговор

    До коментар #3 от "Лети ли рапторчето?":

    а дали не готвят въздушен котел,
  • 149 Лети да...

    6 19 Отговор

    До коментар #3 от "Лети ли рапторчето?":

    Лети в пу..т..ка.та на женати, и после в твоя г...ъьзьь..сега разбрали как лети..пеее..расс..
  • 150 Мария

    39 13 Отговор

    До коментар #141 от "Ще ви почистят и вас":

    щом днес обикновенните хлебари,магазинери,шофьори монтьори от милициите на ДНР,обявиха,че нямат нужда от чужди наемници и сами ще ги денацифицират,кво повече да кажем за тая НАТОвска армия,реално е такава,8 години строят отбранителни съоръжения, инструктори ги обучават и накрая шепа хлебари нарамили пушките ги бият на тупан

    Коментиран от #155

  • 151 дзам

    25 6 Отговор
    щото вече има точни ракети до 1 метар!
    и нема да си търкат танкови да белин,
    уйната ща сършит като на румънски филм!!
  • 152 !!!?

    13 17 Отговор
    Слава Русия!

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 оня

    18 4 Отговор

    До коментар #42 от ":))))":

    Ти там ли беше или верваш на медиите:)) Тъ-пак:))
  • 155 Потапяй се в мордор

    11 19 Отговор

    До коментар #150 от "Мария":

    Те скоро ще искат да се връщат запомни какво съм ти казал много добре
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Дойче Веле....

    19 5 Отговор
    Помия
  • 158 Stinger

    7 15 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана Z":

    А ти няма ли да изпаткаш един руски самальот със стингер.Хи-хи

    Коментиран от #173

  • 159 зенитчик

    34 7 Отговор

    До коментар #68 от "Щщщщ":

    Сашеее, Сашеее, не се ли усещаш, че и другата техника също е руски "боклук"... Значи какво излиза - украинската техника е супер, а руската боклук... Я си четете нещата, пари взимате за това...
  • 160 Да да, така е

    18 27 Отговор

    До коментар #9 от "0ророк":

    Много си прав. Комунягите сринаха държавата няколко пъти, без срам и капка чувство за вина. Но ще си получат възмездието. Въобще да не се съмняват.
  • 161 дончичо

    18 3 Отговор

    До коментар #81 от "1944":

    и всичкото грузин парлямент ще си яде вратовръзките с гарнитура от вчерашни чорапе! Кротко Карамане,мирен,Мирен!!!
  • 162 Антон

    42 8 Отговор
    Като чета такива статии и ме напушва смях, не защото знам какво е състоянието на руските ВВС, а защото чуждата пропаганда сама си противоречи.
    В статията според експертите от нато, Русия търпи адски загуби във въздуха, обаче има доказателство само за 13 свалени самолета.
    Според статията, укрите имат наситено пво с 250 с300, но колко са останали не е ясно. Въпреки това громят руските ввс
    Според статията има насищане със стингери и други преносими руски системи, които громят руските ввс. Т.е. от една страна има насищане с украинсло пво, а от друга постоянно се извършват доставки на натовско оборудване. Защо при положение че укрите се справят според статията и със собственото си пво.
    Пак според статиятя, укрите разчитат на нищожно пво потенциално което могат да получат от България и Словакия. Е след като са стигнали до няколко наши системи положението им едва ли е розово
    Зеленски всеки ден реве за помощ, даже бил казал на наш кире, давайте каквото имате
    Та не знам как си комуникират различните родове войски в Русия, ама онзи ден украински дрон прелетя през две натовски държави, и добре че се разби, та да разберем че нешо е летяло тогава над съюзническа територия
  • 163 може ли

    33 6 Отговор

    До коментар #125 от "ComfortablyNumb":

    пак да те открехна, че СУ-27 са изтребители...може би имаш предвид СУ-24...това е летящ танк, фронтови бомбардировач и доста трудно стингър може да го свали...

    Коментиран от #167

  • 164 Лети ли рапторчето?

    5 14 Отговор
    Аз летя, лява резба съм, свиря по добре от Златка, чакам ви!!!
  • 165 В 10ката

    13 31 Отговор
    Азов победи едно от подразделенията на 22-ра бригада специални сили на руската армия СПЕЦНАЗ

    Коментиран от #176

  • 166 защото

    37 12 Отговор
    Големи сте "експерти". Не летят за да не убиват мирни жители, но за вас са готови и само на натовци ще станете. Вас няма да ви жалят.
  • 167 Митко Димов

    10 18 Отговор

    До коментар #163 от "може ли":

    Доста трудно ли ? А имаш ли представа колко такива са свалени със Стингър

    Коментиран от #171

  • 168 Българите не

    15 17 Отговор

    До коментар #32 от "aZ #Русские своих не бросают!":

    Обичат ватенките. И хайде... брюсай се нанякъде.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Щото толкова си могат

    11 22 Отговор
    Вие се е@авате с Киро, ама е прав - това верно е една бензиностанция с ракети хахахаха
  • 171 може ли

    15 10 Отговор

    До коментар #167 от "Митко Димов":

    да ми кажеш къде? защото в Афганистан не е свален НИТО един.
  • 172 Гръч

    26 9 Отговор
    Тактиката на краварите е на фашистите от ВСВ а резултатите трагични без нито една цивилизована победа
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Лети ли рапторчето?

    3 16 Отговор
    Аре ве..какви мъже сте???..исками се..сърби ме..какви мъже сте????..ракета да влезе отзад..може и Натовска да е...
  • 176 Abc

    25 8 Отговор

    До коментар #165 от "В 10ката":

    Победило е " онъз ми работа",това са украински партенки
  • 177 ТОЧКАТА

    42 9 Отговор
    Не е ЛИ далече по-прост отговора..Русия спечели войната за въздуха!!!!! Само американците бомбят безогледно от въздуха...Всичките им конфликти имат дъъълго УБИИСТВЕНО И БЕЗОГЛЕДНО бомбене с разрушаването на ВСИЧКО....Жертви не броят/СНН дава други ,,,вдъхновяващи ,, ,картини на попадения......Русия просто НЕ е като Америка!!!!!!.....Засега!!!!пази и хора и цивилни обекти!!!!
  • 178 Не мислиш само ти.

    43 10 Отговор

    До коментар #58 от "Само аз":

    И от космоса е видно, че руснаците пазят мирното славянско население. Ако не ги пазеха тежките бомбардировачи ту160вече щяха да са изорали нивите, като Киев, Мариупол, Лвов, Одеса и други такива. Това направиха САЩ в Белград сипаха бомби 40 дена.

    Коментиран от #183

  • 179 хаааха

    29 10 Отговор
    На тия от Пентагона им се ще да има 13 свалени руски самолета,ама нейсе.През 2003 Ирак търпи над деесетгодишно ембарго ,армията му е оборудвана с допотопно оръжие от 60те години на миналият век и с това допотопно оръжие свалиха за един месец 40 натовски самолета,а да си представим,че тия натовски самолета имат смелостта да навлезат във руското въздушно пространство и следва въпроса на 100 колко ще оцелеят...според мен максимум 3
  • 180 Дългият

    11 21 Отговор
    Как какво става...свалени са 13 иии сега трескаво изработват нови...за това ги няма в нвбето...още са в завода....
  • 181 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 21 Отговор

    До коментар #37 от "И после":

    В румъния ги преместиха.Как е,рублата расте ли???
  • 182 Аристотел

    8 21 Отговор
    Между руски военни пилоти, разменям южнокорейският процесор на самолета срещо литър водка или самогон, керосинана самолета за бурканче агарцьй.
  • 183 Хайде де

    6 20 Отговор

    До коментар #178 от "Не мислиш само ти.":

    40 дена са бомбили в главата ти.....
  • 184 Ас казах

    19 10 Отговор
    Иска им се на краварите и джендърите, но освен да пишат такива статии за друго не им стиска
  • 185 АНГЛИЙСКИ SAS....ВЕТЕРАНИ

    6 21 Отговор

    До коментар #144 от "хаааха":

    ТВА ОМ Е ЗАДАЧАТА...И ДА ТЕПАТ РУСКИТЕ МУЖИЦИ, АКО СЕ ДОБЛИЖАТ...НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ

    Коментиран от #190, #249

  • 186 Дойче веле

    22 6 Отговор
    Фейк след фейк
  • 187 Абе,

    25 5 Отговор
    Дойче зеле,за какво да го захлупва,като не остави здраво летище на нацистите ?!
  • 188 нека си спомним Сърбия

    32 5 Отговор
    Въздушните удари срещу остатъчна Югославия от страна на НАТО са военна операция, извършена от 11 държави членки на НАТО срещу Съюзна република Югославия по време на войната в Косово. Ударите започват на 24 март 1999 и са прекратени на 11 юни 1999.Участие в ударите взимат 1031+ самолета
    30 военни кораба и подводницина НАТО.
  • 189 някой

    39 10 Отговор
    Ооо да , САЩ чудесно показаха как се дейсвтва координирано между различни видове войски ,по време на "Пустиня Буря" размазвайки собствените си сухопътни части с авиация , по учебник беше .

    Коментиран от #291

  • 190 хаааха

    29 7 Отговор

    До коментар #185 от "АНГЛИЙСКИ SAS....ВЕТЕРАНИ":

    знаем каква им е задачата онзи ден имаше предаване на живо,хаха,разбрахме и ква скорост вдигат при изнасяне към Полша
  • 191 Абе,

    13 2 Отговор

    До коментар #64 от "Военен":

    Какъв военен си,май си от джам шише ?!
  • 192 Иван

    14 28 Отговор
    А къде е безаналоговия Су 57. След големите му бойни успехи в Сирия. Ама ще вземе да падне и джуджето съвсем ще психяса
  • 193 Дойче зеле

    19 4 Отговор
    Прочетох статията до "Дойче зеле" и директно превъртях до оценяване...
  • 194 Дедо-вия

    27 6 Отговор
    дойче зеле, щом това се цени в ,,цивилизования,, запад а руснаците са толкова зле координирани направо ги нападайте с писалките, ще ги победите
    Несретници...
  • 195 Гошо

    30 3 Отговор
    Тия анализи все едно са правени от Цветанка Ризова и Ленче Кремче , за бавноразвиващи се соросойди.
  • 196 kjl

    21 2 Отговор
    Горките руснаци, живи да ги оплачеш.
  • 197 хаххаха

    17 24 Отговор
    Великата" руска армия... Стана за посмешище пред целия свят! Какво се чудите за авиацията, дето я свалят като мухи?! Ами я погледнете сухопътните им сили. То човек да се чуди да плаче ли да се смее ли.. Мятат бомби безразборно, пък каквото уцелят. Вчера си взривиха руска църква. Това ще влезе в историята като най-големият военен резил на планетата!
  • 198 Е да де,

    11 11 Отговор

    До коментар #173 от "дончичо":

    През 44-та,когато руската червена армия креташе на запад преди Втори фронт де,американски летци бомбардираха германските позиции и подпомагаха Славная и непабедимая,а сега ги няма да ги подпомогнат във Варна с украинска и фашъйстами

    Коментиран от #199

  • 199 Корекция

    5 3 Отговор

    До коментар #198 от "Е да де,":

    Във Варна да се чете във войната
  • 200 Дааа

    23 7 Отговор
    Харесвам DW. Карат ме да се чувствам добре, че има и по-слабоумни от мен.
  • 201 империя на злото

    8 15 Отговор
    Риа Новости обяви за унищожени 1300 украински танка


    Куриоза е ,че това е с 440 бр. повече от колкото е разполагала Украйна преди инвазията

    Та КОЙ лъже питам ?

    Коментиран от #219, #246

  • 202 Не е за вярване

    17 3 Отговор
    колко много хора са се впечатлили от този пасквил. Уеажаеми читатели и коментатори, покажете малко уважение към себеси и затворете това тъжно и мъчно изложение (излагане) без да се впечатлявате! Няма от какво. Е, освен от неграмотност и некомпетентност, де ... Боже опази!!!....
  • 203 Факт

    12 4 Отговор
    Русия предприема стратегическа рецесия. Всичко върви по план. От тези "мерки" Щатите, Европа, Долара и икономиката отиват в небитието. Ставаме свидетели на раждането на втория Израел (Новият Йерусалим) на територията на дрвна Хазария в южните области на днешна Украйна. Най-голямата синагога е отдавна построена в град Днепр. Кисинджър беше казал преди 10 години, че 2022 г. държавата Израел ще спре да съществува. Но удобно пропусна да каже, че ще бъде преместена. Времето дойде. Дигиталните валути и новото робство са на прага.
  • 204 големите разбирачи

    9 5 Отговор
    Стингърите останаха неизползвани .За това ли е целия рев ?
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Ъъъъ?!

    11 7 Отговор

    До коментар #124 от "Maybe":

    Русия своя народ не цени,та какво остава за украинския,пълни простотии
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Бат Мишо

    12 2 Отговор
    аЗ ИМАМ ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ - доста по смисленно - свой чужд системата не работи на украинските машини по някаква причина - ясно е че рашите са препрограмирали главкомпа като изключат кодовете на украинските машини НО укрите може да са направили подделка да я лъжат съответно главкомпа да гледа на украинските машини като свои и по тая причина летят по малко та като нещо е в въздуха да знаят че е чуждо и се мъчат да приземят укрите коственно с бой по складовете с горива и муниции и по пистите

    Коментиран от #213

  • 212 ПУТИН НЯМА НАФТА ЗА САМОЛЕТИТЕ СИ

    14 7 Отговор
    СВЪРШИЛ Е И КОПЕЙКИТЕ --------- НО БЕДНОСТТА НЕ Е ПОРОК , СЕГА Е В ИГРАЛНА ЗАЛА С 10 СТЮАРДЕСИ И МОЖЕ ДА ЗАБОГАТЕЕ !
  • 213 Бат Мишо

    8 1 Отговор

    До коментар #211 от "Бат Мишо":

    ПС учуден съм да чуя версиите на колегите от Пентагона НАСТОЯЩИ анализатори даже пенсионер от 30 г ще направи по свястен анализ
  • 214 Голем смях

    12 16 Отговор
    Гледайте в ЮТЮБ какво става с непобедимите край Харков.Една жена снима десетки потрошени руски железа и стотици трупове...По-точно останки от трупове ...ръце,крака ,глави ...Такива клипове са стотици.Никога не съм предполагал ,че такива гледки ще ме кефят.КЕФЯТ МЕ...И добре,че е студено ,че вонята ще стигне чааак до бункера на диктатора.

    Коментиран от #218, #265

  • 215 Факт

    0 5 Отговор
    Информацията за новия Израел е оскъдна. Трудно може да се намери в гуглето, но в тубата още стоят някои интервюта с Игор Беркут (Гарри Бер-Кут), който подробно разкрива какво смятат да правят между 2014 и 2029г. в Украйна. Евреите нанасят финалните си удари преди да въведат скапаните си дигитални валути и да изпълнят 3000 годишния план на Соломон за господстващата еврейска (хазарска) раса. Не всичко е загубено. Още имаме шанс ако не си използваме главите само за да си закачаме маските на тях.
  • 216 Прокопи

    13 6 Отговор
    Само за сведение....няма нужда да летят руски самолети при положение че са блокирали въздушното пространство над украйна.....там е пълна тишина и неможе да лети нищо, затова ония кретени от полша и чехия и словения се придвижиха с влак.....смяхххххх.....руските военни сателите са направили чадър
  • 217 Тактика

    11 0 Отговор
    Кремлин се страхува от 60 мин опция на сащ и нато. Затова летателните машини ги държи в страната за финала
  • 218 малък смех

    13 5 Отговор

    До коментар #214 от "Голем смях":

    Ко каиш таа женица тича из Харков и снима,ама да не снима украински трупове и украинска попиляна техника,че руснаците са отвън,държат котела около Харков и нема как да ги снима

    Коментиран от #221

  • 219 принципно

    5 1 Отговор

    До коментар #201 от "империя на злото":

    говорят за бронираната техника---танкове,мтлб,бтр.....сега изясни ли ти се
  • 220 втори

    12 8 Отговор
    много се чудите , сложете си каски . русия забавя , но никога не забравя . наближава 9 май .

    Коментиран от #222

  • 221 Голем смях

    9 10 Отговор

    До коментар #218 от "малък смех":

    Чукча не читатель,чукча писатель. Ти бе чукча...не виждаш ли руската ...пардон..българската буква Z...по руските железа.Сигурно украинците са рязали глави,крака и ръце ..нарисували са ..знак победы и са разпръснали руските израстъци по пътя.И после минала одна женщина и ..снимала ..фейк.Вярно...украинците са го направили,но с героичната си армия,а руските ти товарищи ще ги ядат гаргите и чакалите.И костите на уродите няма да намерят.СЛАВА УКРАИНА.

    Коментиран от #223

  • 222 Голем смях

    6 12 Отговор

    До коментар #220 от "втори":

    На 9 май може и украинската армия да мине по ..ко беше..красная площади..Май Путлер ще пропусне парадите ...и тая и другата и ...вече е пътник.Няма паради вече за пендела Путлер.
  • 223 малък смех

    17 2 Отговор

    До коментар #221 от "Голем смях":

    буквичката Z не за първи път я виждам на техника от рода на БМП1,БТР70,Краз,Т64,Т72АУ.....докато истинската руска е БМП3,БТР80,Т72В3,Т90......АЙДЕ ЩЕ ТИ ИЗДАМ НЯКОЛКО ТАЙНИ ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ......руският БТР НЯМА ОНЕЗИ ДВЕ ВРАТИ ОТЗАД,РУСКИЯТ Т72В3,.....характерното за него е ,че веригите са покрити със защитна броня почти до долната част на колелата,украинският му събрат е почто оголен със съвсем леко покритие до горната част на колелата и т.н.

    Коментиран от #229

  • 224 само локо

    8 4 Отговор

    До коментар #69 от "Рашка с чашка":

    Те ракетите,ако са като другата им техника,нищо чудно да паднат на тяхната територия.
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Русофилите

    7 14 Отговор
    С руските GSM-и , телевизори, коли, климатици а бе всяка техника руска да замълчат.Ей русофили защо не си купите руски компютър 😂🤣😂 или смартфон.Тъ 70% от русофилските хвърчила са за красота и страх няма излитане с тез москвичи и лади.
  • 227 Морски

    10 4 Отговор
    Защото не искат да докарат невинните жертви до 150к,колкото вие направихте само в Ирак!
  • 228 Бат Мишо

    15 4 Отговор

    До коментар #225 от "Бат Мишо":

    ПС Путин като каза че са готови за ВСЯКАКЪВ СЦЕНАРИЙ имаше предвид точно това - и ако някой си мисли че хвърлил всичко в Украйна и оголил границите към НАТО - значи МИСЛЕНЕТО НЕ МУ Е СИЛАТА

    Коментиран от #230

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Бат Мишо

    14 4 Отговор

    До коментар #228 от "Бат Мишо":

    ПС 2
    Ще разберете дали съм прав че голямата ударна част от руската армия е на границата с НАТО откъм полша и беларус АКО НЯКОЙ СЕ ОБЪРКА да влезе от Полша правейки БРУТАЛНАТА ГРЕШКА ДА МИСЛИ КАТО ВАС че пътя към Москва е оголен и цялата руска армия е в Украйна

    Коментиран от #234

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Голем смях

    2 7 Отговор

    До коментар #231 от "Голем смях":

    Бат мишо..сложил съм 3 нули по-малко на бюджетът на НАТО..1000 000 000 000 срещу 46 000 000 000 ...Демек 1000 лв. срещу 46 лв. ЕЕЕЕ кой кого .

    Коментиран от #236, #240

  • 233 Во Нгуен Зияп

    14 5 Отговор
    Нали видяхте. Украйна ви показа, че Русия удари Айфеловата кула! Е, вярвайте на украинските власти, колкото си искате!
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Во Нгуен Зияп

    10 5 Отговор

    До коментар #232 от "Голем смях":

    САЩ имаха 10000 пъти по-голям бюджет от нас. Изплющяхме ги барабар с бюджета им.
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 H2O

    13 6 Отговор
    Правили секс CNN и DW и се пръкнали Факти!
  • 239 Айде бе

    4 6 Отговор

    До коментар #116 от "xZx":

    А нещо за Грозни да ни напомниш? Какво го направиха руснаците? Или чеченците сами си го стриха ( както и украинците според всичките ви интерпретации тук, сами си стрелят по АЕЦ- овете, църквите, телевизионните кули)
  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Ли Си Цин

    11 4 Отговор
    Интересно защо тогава Марулята постоянно реве за затворена за полети зона
    То от комик какво да очакваш
    Да вземе да прочете малко експертни мнения
  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Хари

    8 1 Отговор
    Тея какво искат? Бомбени килими, като в Ирак? Тук стратегията е друга.
  • 248 xZx

    11 2 Отговор
    Аз не съм военнен експерт,познанията ми стигат до 1 година военна служба и наблюдения в интернет.Но виждам как САЩ и НАТО изкат да провокират РУСИЯ да започне война,и очакваха Путин да бомбандира Украйна с авиация както те правеха в редижа държави безнаказано,но одариха на камък,за това РУСИЯ се предвижва бавно за да има възможно най малък риск за цивилното население.Сега САЩ и НАТО си глътнаха езиците и не знаят кво да направят,а единственото правилно нещо за НАТО и ЕС е да оставят РУСИЯ да се справи с УКРАЙНА
  • 249 Abc9286

    3 1 Отговор

    До коментар #185 от "АНГЛИЙСКИ SAS....ВЕТЕРАНИ":

    Това не е на кино,приятелю
  • 250 България

    6 1 Отговор
    Знаем американците колко са добри биха като “шкембе от тараба” по целия свят последните 70години!За справка-Корея,Виетнам,Ирак,Либия,Сирия,Афганистан и сега Украйна!Америка е майстор на локумите,лъжите и фейковете₽
  • 251 Циганин

    7 1 Отговор
    Странно им се струва на американците че не воюват като тях. Обстрелваха Ирак повече от месец преди американски крак да стъпи на тяхна територия.
  • 252 Факт

    3 1 Отговор
    Тва от "Пентагона" всичко знаят! Да не са го планирали те? Всъщност Русия като "империя на злото" има ли такава структура като "пентагона"? Я някой да окне, ако знае!
  • 253 Дерусификация на България

    2 11 Отговор
    Малей каква русофилска сбирщина сте тука! Пък и все експУерти, ти да видиш! Нещастници жалки, ако все още не сте го разбрали да ви го кажа в прав текст: - Путин ускори началото на края на варварският си режим, а за нас в България започва операция по прочистването на страната ни от русофили. Накрая само Сев. Корея ще ви е опцията, да пасете трева под строй и то само когато местният партиен вожд го позволи.

    Коментиран от #256, #277

  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 gen½o

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "Трезвомислещ българин":

    каква дъвжава е русия веееееееее, най/коримпираната най/ниско ниво на свобода на словото, хората като споменат путин ШЕПНАТ дори когато са на масата в слънчев бряг, подвизават се на стара слава от преди 80 години в която са спечелили 2св, пропаганда и лъжи, слаба икономика, корупция, хората живеят в бедност, това ли е държава. Съсипаха цялата източна европа за последните 80- години сега разрушават дома на 36милиона украинци и довеждат европа до рецесия, това ли е велика държава ? пфффффф драйфоч
  • 256 генчо

    1 6 Отговор

    До коментар #253 от "Дерусификация на България":

    ще се оправим когато последия комунист русофил изчезне от света
  • 257 Callahan

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "hahaha":

    Пич, ти си в паралелната реалност!
  • 258 СТИНГЪРМЕН

    1 1 Отговор
    ПАДАМ СИ ПО РУСКИТЕ ИЗТРЕБИТЕЛИ
  • 259 Шоп0

    1 6 Отговор

    До коментар #27 от "Примит мозък":

    Поне човека взема пари, а вие му го смучете на Путин безплатно
  • 260 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 261 Добре го казваш

    5 1 Отговор

    До коментар #245 от "Бат Мишо":

    Бате Мишо! Усещам сарказъм, дори в това,че съзнателно допускаш писмени грешки.Бойко,и онзи- испанския тарикат в едно бяха безспорно прави: Мат,ряла е лош,и чипа не струва! Складове задръстени с хиляди тона олио,захар,брашно,произведени поне година назад! А хиените вещаят " Апокалипсис" .И лошия " мат,рял" пъвосигнално купува като невидял.И сам си предизвиква препускане на цените.Ако спре да купува изобщо,само месец,какво ще правят онези- който правят олио,брашно,захар? Складове препълнени- реализация няма! А те трябва да произвеждат.Търговеца на едро- задръстен.А чака още тирове със стока.За един месец са капитулирали.

    Коментиран от #263

  • 262 СТИНГЪРМЕН

    0 3 Отговор
    НЕЩО НЕ Я ВИЖДАМ РУСКАТА АВИАЦИЯ
  • 263 БСП ВИЦЕТО

    0 2 Отговор

    До коментар #261 от "Добре го казваш":

    НЕ ЯЖТЕ, КАРАЙТЕ НА ФОТОСИНТЕЗА
  • 264 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 265 Бат Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #214 от "Голем смях":

    На мен НИКАК не ми е смешно че човека с червеното копче НЕ ИЗЛИЗА от ядрените бункери в Урал предвид заповяданата ,,особена,, бойна готовност на стратегическия арсенал- не виждам друга причина освен разведката да му е доложила че НАТО ще прави глупост и ще му се наложи да отваря кутията на Пандора с удар по САЩ добре скрит от ответния удар
  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 268 bulgaristan

    4 0 Отговор
    Да- в момента бай Дън "лунатика" знае ПУТИН на коя страна си го
    е турил.
  • 269 Бат Мишо

    6 0 Отговор

    До коментар #267 от "Бат Мишо":

    ЗАКОНА ЗА КОРЕННИТЕ НАРОДИ - от 01.06 2021 г ЖЕСТОКО дискриминиращ живеещите там от епохи българи
    И ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ НАЦИЗЪМ
    и такива като тебе ако ги натирим да подгъзуват на господарите си на запад БЪЛГАРИЯ ще се оправи за 5 години нищо че я разсипвахте и крадахте 30

    Коментиран от #270

  • 270 Бат Мишо

    6 0 Отговор

    До коментар #269 от "Бат Мишо":

    ЗАЩИТАВАШ МИ РЕЖИМ КОЙТО ДОРИ НЕ Е ВЪЗБУДИЛ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ИЗГОРЕН ЖИВ БЪЛГАРИН ЛИ БЕ УБЛЮДОК депесарски

    Коментиран от #271

  • 271 Бат Мишо

    6 0 Отговор

    До коментар #270 от "Бат Мишо":

    ЗАЩИТАВАШ МИ НАЦИТА НАЧУПИЛИ И ПОРУГАЛИ НАДГРОБНАТА ПЛОЧА НА ХАН КУБРАТ ли - правилно ли та разбирам
    и очакваш да съчуствам на хора написали на живеещите там българи на ПАМЕТНИКА - ЧЕМОДАН ВОКЗАЛ СОФИЯ
    - я да си земаш евро-антлантизма - да си го пъхнещ в аспуха - да го запалиш и да махаш с ръце - да си като ЖАР ПТИЦА и да отлиташ по евроантлантически на запад преди да сме ви огащили и напрайли кото тряба кат додат братушките

    Коментиран от #272

  • 272 Бат Мишо

    7 0 Отговор

    До коментар #271 от "Бат Мишо":

    ПРОПУСНАХ ДА КАЖА че при посещението на Плевнята в Киев като запалиха 25 български флага - и казаха ПОПОГРЕШКА - объркали ги с руски - 25 пъти сбъркали ВУ САВЕ
    КАТО КАПАК НА ГАВРАТА на офицялната среща на летището му пуснаха и руския химн
    на което продажния герберас каза НЯМА ПРОБЛЕМИ СЛУЧВА СЕ - даже нота не отправи
    макар че НИКОГА 2000 г НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО ДА СА ГОРЕНИ БЪЛГАРСКИ ЗНАМЕНА -освен от укро нацизма

    Коментиран от #273

  • 273 Бат Мишо

    9 0 Отговор

    До коментар #272 от "Бат Мишо":

    Ще идват да ни заемат работните места съгласни да бачкат за половината ни заплата - на което продажните ни евроатлантици ВЕДНАГА ИМ ГАРАНТИРАТ 200 000 работни места - и как няма да се хванат като са 1200 лв напред - държавата като им дава по 40 лв на калпак аретен и европаспорт
    Ми дай ми на мене 1200 -на жената 1200 и на двете деца по 2х 1200 на мама на тате 2400 да влязат у дома 7200 СЕКИ МЕСЕЦ и щи карам влекача и за 30 лв на месец
    Щото ся карам за 2500 да дам на мама и тате за хапчетата и парното щото пенсиите им по 450 лв
    и детските ми са 40 лв - СЪЩО КАТО УКРАИНСКИТЕ - ама НА МЕСЕЦ не на ден
    и ще чакам за ЯМР по каса до октомври за да видя за операция ли съм с болките в корема и отко са
    ама украинеца дет оня ден доде вчера е опериран
    А че с 2 висши икономически и 1 военно карам камион а на украинци БЕЗ ДА МОГАТ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ се гарантират 200 000 раб места няя значка- отърва ти щото ще ме ритнеш от работа - наемеш укра и ще станеш още по еврогейатлантически богат

    Коментиран от #274

  • 274 Бат Мишо

    6 0 Отговор

    До коментар #273 от "Бат Мишо":

    щото ще плащаш на украта по 1200 НА КАЛПАК С МОИТЕ ПАРИ от данъците и осигуровките МИ -а заработеното от украта ще остава В ТВОЯ ЕВРО АНТЛАНТИЧЕСКИ ДЖОБ
    пък че аз съм свършил докат чакам 7 часа линейка или на стълбите на болницата ГОЛЯМ ПРАЗ НАЛИ
  • 275 stan40

    5 1 Отговор
    Докато спорите кой е по по най във войната, българите се редят на опашка за олио. Всички цени се вдигат, инфлацията топи спестяванията и заплатите . Мизерията чука на вратата на стотици хиляди домакинства, а политиците нехаят за това, а са се вкопчили в борбата за кокала лаещи се едни други.
  • 276 Митьо

    4 0 Отговор
    Смачкаши са каквото е имало за мачкане и за какво им е да летят масово? Разузнаеателните летят и като ср наложи изтребителите се вдигат и сижсвършват работата.
  • 277 Укроп

    11 3 Отговор

    До коментар #253 от "Дерусификация на България":

    Е такъв като заговори се убеждавам, че Путинката е много прав! Защото ако не бяха дедите на тези "окупатори", ти щеше да мелиш на турско български диалект, а можеше и да си с рязана пушка!

    Коментиран от #279, #282

  • 278 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "124":

    Прав си само че ще учат как не се прави😁😁😁
  • 279 Език свещен на моите деди

    4 4 Отговор

    До коментар #277 от "Укроп":

    За 500 години не благодарение на руснаците си опазихме езика, вярата и народността та дори честните руски учени пишеха, че ако искаш да чуеш езика на Кирил и Методий отиди в България. Но тъкмо обратното, когато Русия докопа властта над българите чрез такива като тебе поискаха да се премахне "грубия" и "немузикален" български език и да бъде заменен с руски. Тогава Вазов пише великото стихотворение "БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК".
    Но като русофило-путинофил нямаш нито сетивата нито интелекта да разбереш за какво иде реч, а бълваш примитивни опорки.

    Коментиран от #288

  • 280 Пешо Мастиката

    4 0 Отговор
    Както казваше генерал Иволгин в "Особености на националния лов" - "Пълна мистерия" - това е характерно за руската душевност. Та - така и сега.... Нищо не се знае , всичко може да се очаква....Доказателства за реалната ситуация в пълен обем - няма... Някой ден може и да разберем какво се случва. Дай боже да не се проточи много, че олиото току - станало 50 кинта. В крайна сметка всички сме потърпевши
  • 281 Reptile

    6 0 Отговор
    Какво се чудите, всички машини на земята са РУСКИ! Едвали всички руски машини имат достатъчно надеждно опознаване от типа не съм украинец! Само вижте руснаците - залавят танкове и дават команда за ДИРЕКТНОТО им използване в бойни действия. Да не говорим, че всеки тип предавател може да бъде заглушен т.е при масивна атака от въздуха всички долу стават цели. Същото ще стане, ако САЩ трябва да гърми по америкаснки танкове, дори в Ирак не пускаха техните танкове да влизат в бой преди да минат самолетите и така - зона по зона. В Укрйна плана беше за бързо и безкръвно завземане, което не се случи и сега всички машини на земята са яко омешани. Само едно трябва да се напомне на западните експерти, че от 300 крилати ракети до сега няма документирана ракета паднала извън целта, докато при техните Томахавки процента е над 20%.
    Ако тези ракети бяха с тактически ЯБГ до сега Европа да е приключена - от 20 ракети на 20 км от полската граница не засякоха НИТО ЕДНА. Дрон 5.5 тона мина над прехваленото румънско(америкаско) ПВО БЕЗ ИЗОБЩО да бъде засечен, не говорим за свляне. Също трябва да напомним, че до сега ВСИЧКИ ТочкаУ бяха прихванати и унищожени... Да г-да ЕКСПЕРТИ, дори старото С-300 е зловещо ефикасно ПВО, и дори няколко бройки останали цели в Украйна спират свободното летене на руската авиация.

    Коментиран от #283, #289

  • 282 Тошко

    3 2 Отговор

    До коментар #277 от "Укроп":

    ДА! Дружбата със СССР и Русия е тъй жизнено необходима, както слънцето за всяко живо същество! - е казал твоя любим приятел Георги Димитров. (избягал в Русия и после назначен от Сталин за Министър-председател!
  • 283 Тошко

    3 3 Отговор

    До коментар #281 от "Reptile":

    Путин се измъчи с тази Украйна! 20 дена пълна излагация. Да беше се захванал първо с Молдова или България, щяхме да го посрещнем с цветя и хляб и сол.
  • 284 росинформ бюро

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Баш така":

    Ейй колко умно си го написал.Митрофановна ли ти го спусна ?
  • 285 Слушайте ги

    2 0 Отговор
    Просто ги слушайте като ви приказват и може и да ги разберете.
    Двете страни в тоя конфликт просто не се чуват или не искат да се чуят.
    Вероятно нямаше да стане война,ако се чуваха,
    а и май всички гледат ,,аутокю,,-то като говорят /а сценаристите пишат/
  • 286 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 287 Войникът 🇧🇬

    1 2 Отговор
    Щадят авиацията си,защото ,ако се наложи военен сблъсък през налето Черно море ,то от вода и въздух ще трябва да се воюва🙂
  • 288 българански

    3 1 Отговор

    До коментар #279 от "Език свещен на моите деди":

    да! русия докопа властта над българите! определението, говори за мозък полиран като билярдна топка. не знам кой кого е докопал, по скоро някой някого е продал, на една ялтенска масичка, на ресторантска салфетка. до колко българският език е спасен не знам при поожение, че използваме толкова чуждици в него, да не говорим за турцизмите. скоро имаше предаване за младите българи които не разбирали романа "под игото", и трябвало да им се преведе на съвременен български?!?!? кого ще обвиним затова? или млади българи които говорят по добре англииски, от български? няма да използвам твоите определения и да замърсявам красивия български език! самите руси говорят нашият език, който ние сме им дали, да не говорим за беларус, където буквално и ударенията съвпадат с нашите. така, че езикът си е наш, ние го замърсяваме с модерни чуждици, и чуждо езикопреклонение, граничещо с асимилиране!
  • 289 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 290 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 291 Мико

    1 0 Отговор

    До коментар #189 от "някой":

    Имаш предвид операция шок и ужас в пустинна буря американците дават 4 жертви и там всичко свърши за три дни
  • 292 Парчета

    2 3 Отговор
    Голяма Соросня се е навъдила тъдява.... Като ги слуша човек се чуди въобще има ли руски войници дето да мърдат. А реалностите са другички, колкото и да ви се иска да браните нацистите: в момента ги обкръжават, от всякъде.
  • 293 ТИР

    0 2 Отговор
    Що се чудите,Путин Ви каза че е Операция,,,Вие , Война па Война,,,
  • 294 Беги беги

    3 0 Отговор
    Абе кво стана с ботоксовото джудже ? Нали щеше да пие кафе в Киев за два-три дни :):):)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания