Last news in Fakti

18 Март, 2022 16:41 1 423 10

Жертви в Киев от началото на войната

  • инвазия-
  • киев-
  • жертви-
  • ранени-
  • война

От началото на инвазията на Русия в Украйна, в украинската столица са били убити 222 души

Жертви в Киев от началото на войната  - 1
Снимка: Shutterstock

Градските власти в Киев съобщиха днес, че от началото на инвазията на Русия в Украйна, в украинската столица са били убити 222 души, като 60 от тях са мирни граждани, а 4 – деца, предаде "Ройтерс".

Ранените са 889, като 241 от тях са цивилни, обяви киевската градска администрация.

Заемащата длъжността омбудсман по правата на човека в Украйна, Людмила Денисова, каза днес, че до момента от бомбардираната театрална сграда в Мариупол са били спасени 130 души. Все още няма информация за повече от 1000 души, за които се смята, че са се укривали там, когато театърът е бомбардиран.

Денисова допълни, че спасителните работи на място продължават.

Според украинските власти, театралната сграда е била ударена при мощен руски въздушен удар в сряда. Русия отрича да е бомбардирала театъра или да е взимала на прицел мирни граждани.

„Спасителите работят и в момента. Имаме само тази информация: 130 души са живи и са изведени. Останалите чакат помощ“, каза Денисова по националната телевизия.

Няма информация за броя на вероятните жертви.

„По наши данни там все още има над 1300 души, които са в мазета, в бомбоубежище“, каза Денисова, имайки предвид подземните укрития под сградата на театъра.

Ройтерс не можа да потвърди независимо тези числа.

Градският съвет на Мариупол преди това каза, че под театъра са се укривали над 1000 души.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сократ

    21 0 Отговор
    Стига слагахте снимки от Донбас под статии за Киев. Излагате се.
  • 2 Кирил

    0 19 Отговор
    Агресорите ще си платят за всичко.
    Тези хора с разрушената собственост с убитите и ранени роднини искат отмъщение
  • 3 лъжат като за последно

    16 1 Отговор
    Украинските власти в сряда вечерта предприеха нова информационна атака срещу Русия, обвинявайки нейните военни във въздушен удар срещу Драматичния театър в Мариупол, където се крият цивилни. Още на следващия ден обаче от града съобщиха, че бомбоубежището в мазето на театъра "е издържало на удара" и хората са останали живи.
    Според очевидците бойците от националистическия батальон „Азов“ са извършили нова кървава провокация, като са взривили минираната от тях сграда на театъра.
    После са го довършили със стрелба от танк .
    Обаче бомбоубежището издържало и сега истината излиза наяве .

    Коментиран от #5

  • 4 Победа за Украйна

    2 3 Отговор
    Руският държавен глава Владимир Путин е наредил задържане на заместник-началника на Федералната национална гвардия на Русия ”Росгвардия” генерал Роман Гаврилов за „изтичане на информация“, тъй като руската армия търпи тежки загуби в Украйна. Това съобщи изпълнителният директор и председател на борда на базирания в Нидерландия разследващ сайт Bellingcat Христо Грозев .
  • 5 за една копейка

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "лъжат като за последно":

    Не се напъвай да тиражираш лъжи! Може да отброяваш последните часове на диктатора и за твое съжаление пари няма да получиш. Търси са работа има и за неквалифицирани, поне ще можеш д запазиш достойнството си.

    Коментиран от #6

  • 6 работника

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "за една копейка":

    Аз и без това съм на неквалифицирана работа , но все пак не съм толкова прост че да кълва на пропагандата дето всеки ден ни залива от телевизия и медии.
    Всичките предават от някое спокойно място разни коментарчета .
    Няма вече такива като Йончева да отидат на мястото на събитията .

    Организирапа преврат в Украйна . Опит за преврат в Беларус . Опит за преврат в Чечня.Опит за преврат в Казахстан . Шлосаха Грузинци и Арменци . Еееее ..... какво очаквате сега . Памук на клечка ?
  • 7 Наждак

    3 0 Отговор
    А жертвите на САЩ ; Европейските страни , завладели Америка и колонии по света ; НАТО ... някой ще съобщи ли наготово , че да не ровим из архивите на интернет !
  • 8 Тошо

    4 0 Отговор
    ГДЕ СА ОНЕЗИ БАБАИТИ БРАТЯТА БОКСЬОРЧЕТА С ПИЛЕШКИТЕ СЪРЦА И МОЗЪЦИ. ГОЛЕМ ГО ВАДИХА,А .
  • 9 Перо

    2 0 Отговор
    При нас загиват 600-700 души годишно от ПТП,без война и имаме най-голямата смъртност в света,също без война! Според БГ медии, на ционистка издръжка,украинските воиски са обкръжили Москва,а Путин е в Урал!
  • 10 ДОНЕЦК

    0 0 Отговор
    18 марта – ИА SM-News. Сегодня, 18 марта, ударом по микрорайону «Текстильщик» в Кировском районе Донецка были убиты четыре мирных жительницы
    Снаряды прилетели с украинской стороны в половине восьмого утра и разорвались рядом со зданием администрации рынка, рассказал сотрудник службы безопасности ГП «Рынки Донбасса» Геннадий Сторожук.

    Две женщины, работавшие на рынке контролерами-кассирами, в это время шли на работу. Они погибли.
Новини по държави: