Last news in Fakti

21 Март, 2022 11:55 4 622 68

Рублата поевтинява, петролът поскъпва

  • русия-
  • рубла-
  • долар-
  • щатски-
  • петрол-
  • евро

В понеделник сутринта щатският долар и еврото поскъпнаха отново на Московската борса, а рублата поевтиня

Рублата поевтинява, петролът поскъпва - 1
Снимка: Shutterstock

В понеделник сутринта щатският долар и еврото поскъпнаха отново на Московската борса, а рублата поевтиня в очакване на новите антируски санкции на Запада, а и на натрупващата се информация от руско-украинския военен конфликт.

Тази сутрин доларът струваше 105 рубли за 1 долар (+18 копейки), а еврото се равняваше на 116,73 (+1,93 рубли спрямо нивото на затваряне от петък). Кошницата от двете валути (0,55 щатски долара и 0,45 евро) нарасна с 96,75 копейки и възлезе на 110,28 рубли.

Поредното поевтиняване на рублата се дължи на очакването лидерите на Европейския съюз и президентът на САЩ, Джо Байдън, да разгледат по-нататъшното разширяване на антируските санкции на предстоящите тази седмица срещи на върха на ЕС, Г-7 и НАТО. ЕС вече работи по 5-ти пакет от санкции, който може да включва и ембарго върху вноса на руски петрол от страните от ЕС. Такова решение вече взеха САЩ и Обединеното кралство.

Цената на петрола

Цените на петрола се повишиха в понеделник също на фона на продължаващия конфликт между Русия и Украйна, както и на нарастващото напрежение в Близкия изток. В неделя Саудитска Арабия съобщи, че йеменските хуси са нанесли удари по няколко обекта в страната, включително по склад за гориво на петролната компания "Saudi Aramco" в Джизан, както и по съоръжение за преработка на газ в Янбу.

Цената на майските фючърси за суров петрол тип "Брент" на борсата ICE Futures в Лондон беше 111,21 долара за барел, което е с 3,04% повече от цената при затваряне на предходната сесия. Цената на априлските фючърси на WTI на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) достигна 108,25 долара за барел, което е с 3,39% повече от края на предходната сесия.

Цените на Brent и WTI скочиха с над 10%, но в края на миналата седмица се понижиха с 4,2%.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Грульо

    29 10 Отговор
    Тва е нищо, нали пикът беше към 137 за долар. Все едно с една стотинка да се е дигнал, че то и лев/долар варира с 1 стотинка на денонощие. :D
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    34 27 Отговор
    Една рубла е равна на нула рубли
  • 5 Хахаха..

    39 22 Отговор
    Рубла- Юан,другото е Хартия без Покритие..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хари

    34 20 Отговор
    Инфлацията в САЩ и ЕС 50%, а рублата поевтиняла с 20%!

    Коментиран от #18

  • 8 БАНКЕРО

    27 23 Отговор
    ТО РУБЛИ ВЕЧЕ ИМА ЛИ, КАКВО Е ТОВА РУБЛА.

    Коментиран от #36

  • 9 Комуниста

    35 18 Отговор
    Долара е кух икономиката на САЩ е на заеми!

    Коментиран от #67

  • 10 Ми тооо...

    28 10 Отговор
    При тази инфлация и еврото и долара са поевтиняли

    Коментиран от #51

  • 11 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

    32 10 Отговор
    Просперитета на краварската икономика е мит борсова спеколация балон който се спука.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Душице

    16 2 Отговор
    Размнила си поскъпването и поевтиянаването
  • 14 Your Nightmare

    36 8 Отговор
    Значи, когато цяла седмица долара и еврото поевтиняваха, нито дума, до днес когато отново рублата се срива. При последната подобна статия преди 2 седмици - рублата беше 125 за евро, та последно днес - поевтиняла ли е, или е поскъпнала? И дайте нещо за т.нар. потребителска кошница - какво може да се купи там и какво тук, в налагащата санкции България.

    Коментиран от #19

  • 15 Спокойно

    20 26 Отговор
    Скоро курса долар рубла ще стане 1 към 1. Един долар ще се тъгува срещу 1 кг рубли. Руснаците ще благодарят от сърце за това на Путлер.

    Коментиран от #17

  • 16 ИСТИНАТА

    21 24 Отговор

    До коментар #11 от "МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ":

    ПО ДОБРЕ КРАВАРИ ОТКОЛКОТО ВАТНЯЦИ.
  • 17 НЕМА СИ ЖИВ

    7 7 Отговор

    До коментар #15 от "Спокойно":

    ДА ВИДИШ, ПО СКОРО НИКОГА.....

    Коментиран от #62

  • 18 Така така

    23 15 Отговор

    До коментар #7 от "Хари":

    В ЕС е 50%, но в Русия е повече от 250%. Кой ще издържи по дълго?

    Коментиран от #26

  • 19 Мъка путинска

    15 14 Отговор

    До коментар #14 от "Your Nightmare":

    Иди и виж бре,какво питаш,рублите и за тоалетна хартия не стават вече

    Коментиран от #27

  • 20 Давай ги

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пацо":

    Нямаш проблем.
  • 21 Гранта ви говори

    42 13 Отговор
    Хаха, а какво не ви казват??
    Че именно Бай ви Путин изнася урок по „Финанси и кредит“ на Запада! Той вече е подписал указ, според който всички страни, които са обявили санкции и им се дължат плащания по облигации, може да си получат вземанията в рубли по сметка в руска банка.
    По този начин се избягва възможността кредиторите да обявят в неплатежоспособност руските компании. Сиреч те са си платили задълженията, но заради санкциите, които Запада е наложил, кредиторите няма да получат парите си, тъй като се явяват възпрепятстваща плащането страна. Искате си парите? Заповядайте, те са във ваша сметка в руска банка.
    За да се избегнат възможности за тълкуване, Владимир Путин поставя и защитна клауза за курса на рублата. Тоест, колкото повече обезценява Запада рублата, толкова по-малко ще получат кредиторите.
    Както е тръгнало скоро рублата ще се превърне в конвертируема валута, а на наложилите санкции ще им се наложи да плащат в рубли петрола и газа.
    Нека припомня, че когато в Русия е имало университети, некои люде отвъд океана не са били открити от Колумб! Бъдете здрави!
  • 22 Слава на Украйна !

    13 28 Отговор
    Руските военни провали в Украйна и невъзможността да се осъществи първоначално замисления бляскав блицкилриг на победата нанесоха на руската армия по-тежка щета и от военно поражение - рухна митът за непобедимата руска армия. Неизбежно с това ще се срине и държавата, в нейния настоящ вид, след като тя има за своя главна опора и ключово средство за осъществяване на външнополитическата си стратегия именно въоръжените сили - понастоящем неуспешната,
    провалената армия. Това по законите на геополитиката не се прощава.
  • 23 Комон Сенс

    24 9 Отговор
    Съжалявам, за това което трябва да напиша, но истината ми е по-важна.
    .
    Рублата поскъпна с цели 35% минлата седмица и тук не написахте и ред за този факт. И движенето не беше нещо временно за 1 час, а цели няколко дни. Сега има поевтиняване с 5-6 % и веднага - матриалче.
    Ако горкият читател се информира от вас ще получи следната информация:
    "Рублата поевриня рязко до 135 за долар". След няколко дни - "Рублата поевтиня рязко до 103 за долар".
    Ха да видим сега как се поевтинява при 30% поскъпване?

    Истината, само истината и цялата истина. Така ще имате повече успех.
    За сега истината е такава - рублата е стабилна предвид тежките санкции. Съответно, не може да бъде разчитано санкциите да прекратят военните действия.

    Коментиран от #47

  • 24 Ицо

    19 5 Отговор
    Санкции=скок на цените на всичко, богатите икономики още имат запас, ама ние ще умрем от глад. Гарантирано от Кирчо харварда
  • 25 Тити

    12 9 Отговор
    Това е курс купува иначе долара го продават за 300 рубли ако има налична валута
  • 26 Русия

    19 7 Отговор

    До коментар #18 от "Така така":

    Защото в момента правят всичко възможно за да не са зависими от външни доставки. А евроатлантиците гледат тъпо и не вярват какво им се случва

    Коментиран от #31, #41

  • 27 Your Nightmare

    16 4 Отговор

    До коментар #19 от "Мъка путинска":

    Аз съм ходил и пак ще ходя, за разлика от теб. А ти се радвай, че на село са ти пуснали интернет и се моли вятъра да не отвее сигнала, че пак ще ходиш по баирите около колибата, за да напишеш коментар.
  • 28 ЙЕНАТА И ТЯ ПАДА, ЛИРАТА И ТЯ. ЛЪЖЕТЕ!!!

    21 9 Отговор
    ТО И ТУРСКАТА ЛИРА ПАДА И ПАДА И ПАДА . АМА ЕРДОГАН ОТКРИ НАЙ-ДЪЛГИЯ МОСТ НА ДАРДАНЕЛИТЕ. ТА ТОВА НЕ Е КРИТЕРИИ. ПО-СКОРО Е ДОЛНА ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА!!! ЛИРАТА ПАДА АМА ЕРДОГАН СТРОИ ДМЕ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ! ЩО ТАКА БРЕ СИМОНА МИСИРКОВА???

    Коментиран от #29, #33

  • 29 АМИ ТОГАВА

    10 12 Отговор

    До коментар #28 от "ЙЕНАТА И ТЯ ПАДА, ЛИРАТА И ТЯ. ЛЪЖЕТЕ!!!":

    ЩО НЕ СИ ОБЪРНЕШ ВСИЧКИ ПАРИ В РУБЛИ РАЗБИРАЧО.

    Коментиран от #61

  • 30 Прекрасно за Русия

    17 10 Отговор
    Да му мислят тези доларът и еврото. И онези които купуват от Иран, СА, Русия, Венецуела. Китай и СА, предполагам и Венецуела в бъдеще, обещаха да търгуват в юани и рубли. Сега кво ще правят САЩ ще обменят долари за рубли и юани. Ха хаа. Друго си е да имаш собствена валута със златно покритие. И САЩ да зависят от паладий, никел, уран, нефт от другите. Верно продажният Елцин им даде патентите за едни ракети, но минало. Настоящето е по-важно. А САЩ рухват без евтините стоки на Китай, която сериозно навлезе и в Африка-а там много метали, много чудо. Затова ту плачат, ту се молят, ту заплашват другарят Си , ноо глас в пустиня.

    Коментиран от #46

  • 31 Така така

    11 12 Отговор

    До коментар #26 от "Русия":

    Проблемите с енергийната зависимост от Русия на ЕС ще се реши напълно, но зависимостта на руската икономика от парите от ЕС няма как да се реши.

    Коментиран от #39

  • 32 ГА УМРАТ РАШКИТЕ

    11 11 Отговор

    До коментар #3 от "Долара умре":

    И ПАК ДОЛАРА ЩЕ ГО ИМА.
  • 33 Комон Сенс

    11 5 Отговор

    До коментар #28 от "ЙЕНАТА И ТЯ ПАДА, ЛИРАТА И ТЯ. ЛЪЖЕТЕ!!!":

    Че тя затова пада лирата - Ердо печата и инвестира агресивно.

    Важното е да не му изпуска края и високата инфлация да стане хиперинфлация.
    У нас пък за нищо и половина ни спретнаха изкуствена хипер инфлация - 20 000% за няма 10 години. След което се наложи да се откажем от финансов суверенитет може би завинаги.
    Седнали сме да плачем з чужди валути, поетиняли с 20%. Това звучи смешно на родната публика.
  • 34 Той

    5 3 Отговор
    Що не кажете нещо и за сорт нефт Урал!!
  • 35 СЕГА Е МОМЕНТА НЕ СЕ БИЙТЕ ЩЕ ИМА

    13 9 Отговор
    КОПУВАЙТЕ РУБЛИ И ЧАКАЙТЕ ДА ВИ ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ, МНОГО КОМУНОИД РАБИРАЧ ТУКА СЕ НАРОДИЛ БРЕ.
  • 36 Рубли вече няма

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "БАНКЕРО":

    Сидеров го изкупил.Станал милиардер е рубли.
  • 37 .......„ВЕЧНО ПОДЗЕМИЕ”......🕯🕯🕯

    3 3 Отговор
    ..СЛЕД РУ.ТЕ „ВОЙНИЦИ” ...РУБЛАТА И Т.Н.....
  • 38 Руснаците се

    7 5 Отговор
    Оплакват,че по мазнините няма захар.
  • 39 Оле оле

    11 10 Отговор

    До коментар #31 от "Така така":

    Ама ти не си в час, след като не знаеш, че руснаците вече не искат напечатени евраци и долараци, зад които седи въздух! Европа ще плаща суровините в злато или рубли! И на Европа далеч не й е нужна само газ и петрол. Без руските ресурси Европа отива в небитието. А със скъпа газ бизнеса става неконкурентно способен и фалира!

    Коментиран от #42

  • 40 .......„ВЕЧНО ПОДЗЕМИЕ”......🕯🕯🕯

    6 2 Отговор
    ..СЛЕД РУ.ТЕ „ВОЙНИЦИ” ...РУБЛАТА И Т.Н.....
  • 41 Лудия касапин

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "Русия":

    Няма как да станат напълно независими от външни доставки,дори да опитат ще са им нужни години,да го постигнат.Това не е,като днес ни спират частите за самолети,утре отваряме завод за части за самолети.А докато,това стане я камилата я камиларя..
  • 42 Така така

    10 10 Отговор

    До коментар #39 от "Оле оле":

    Останалият демократичен свят без никакви взаимоотношения с Русия може да изкара завинаги, обратното не е така. Поне историята е доказала, че това е факт. В края на студената война фалиралата се оказа икономика на СССР, а не на останалия свят.В момента руската икономика е много по-уязвима от колкото беше в края на студената война, която тя загуби точно на икономическият фронт.Това ще се повтори отново и всички имперски амбиции ще бъдат унищожени веднъж завинаги.

    Коментиран от #44, #45, #48

  • 43 Рублояд

    9 1 Отговор
    Ъх Ъх ! Таака добре се натъпках с рубли че чак ми стана тежко на стомаха.
  • 44 Оле, оле

    11 7 Отговор

    До коментар #42 от "Така така":

    Кой "демократичен" свят? ЕС и САЩ ли? Ами това са 800 милиона население срещу останалия свят! А ти е видно, че не знаеш и в каква система живееш:)))) демокрация няма, защото има неолиберализъм, а неолиберализма отрича демокрацията!
    Колкото до СССР.... Да, Москва разпадна СССР за да не издържа цяла Източна Европа! Дори Буш някога съжали за това, и предсказа, че по този начин Русия ще се превърне в световна сила! Дали е бил умен.... не зная, обаче думите му сега се потвърждават!
    Руската икономика безспорно сега ще изпита трудности, но предвид, че Русия държи в ръцете си природните ресурси на планетата.... ще се оправят, но задлъжняла Европа (ЕС) и САЩ не могат.... Или както каза американското правителство:-" останаха само дългове и празна хазна"! Тепърва започват фалитите в ЕС, и следва разпада......

    Коментиран от #49

  • 45 Чвореее

    8 5 Отговор

    До коментар #42 от "Така така":

    Сега в Русия имам пазарна икономика.
    Т.е. интересът клати феса, пардон ушанката.
    А, и си имат ресурси.
    За разлика от Запада.
    Щото Китай настъпват навсякъде и му отнемат на Запада позиции които са имали преди, в Африка, в Южна Америка.
  • 46 Войникът 🇧🇬

    7 6 Отговор

    До коментар #30 от "Прекрасно за Русия":

    Така е! Който не го разбира е безвъзвратно зашеметен от определена политика ,която промива мозъци и създава зомбита! Подчертавам ,че тази политика е два вида, може да е и Руска ,както и Западна ,демек САЩ /ЕС/ . Една държава ,която е обезпечена със енергийни ресурси и е пребогата на природни блага да задоволи собствените си нужди и още много от горе,то трудно ще я бутнеш със каквито и санкции да и налагаш ,а още повече,че тези санкции вредят много и на този който ги налага! Ако не се постигне някакво разумно решение ,то си отиваме към трета световна и не заради Украйна,а заради геополитически амбиции в тясна връзка с природно- енергийни ресурси !

    Коментиран от #60

  • 47 стоян

    8 5 Отговор

    До коментар #23 от "Комон Сенс":

    До 23 ком -другаре -интересно къде поскъпна рублата като няма в русия долари на пазара -спомням си 1986 година курса на долар лев беше 095 лв ама никъде не продаваха -а на пазара беше 5.5 лвили 6 лв-така е сега и в путиландия -могат да си сложят каквато си искат обменна цена на рублите
  • 48 Беше при Елцин

    8 8 Отговор

    До коментар #42 от "Така така":

    Разликата е огромна при Елцин, Чубайс и сега. Първо помагащите на Русия вече са Иран, Китай, Бразилия-неофициално, Африка-Китай не спи-ценни метали и уран, Венецуела-нефт, СА-нефт и технологии, продадени й от САЩ, Индия, Сирия. Германия скърца със зъби. 50% от западните инвеститори, заявиха, че няма да напускат Русия. Турция също икономическите й интери съвпадат с Русия и Китай. Рублата има златно покритие. Китай притежава голяма част от дълга на САЩ, плюс евтини китайски стоки в САЩ. Цяла Ю. Америка мачкана от САЩ е зад Русия. Русия има злато. Изобщо идва времето на новото и свободата, зачитане на суверенитета на държавите. "Четвъртият път" на Дугин. Разбира се, змията ще хапи до последно, няма да се изненадам ако в злобата си САЩ първи употребят ядрено оръжие в друга държава. Те искаха да взривяват луната с атомно оръжие.
  • 49 Така така

    8 5 Отговор

    До коментар #44 от "Оле, оле":

    Може да са 800 милиона като население, но освен тях трябва да добавиш например Япония,Южна Корея , Австралия Нова Зеландия. Когато дръпнеш чертата ще видиш че този лагер генерира повече от 90% от Брутния вътрешен продукт на света. Русия има икономика с размерите на тази от Испания.Кои точно икономически развити страни са на страната на Путлер. Китай си има своите интереси и никога не е бил на страната на Русия и няма да бъде просто сега ще се възползват максимално от предстоящата икономическа агония на Русия. За Русия остава само китайския пазар и тя става напълно зависима от него. А Китай само това чака и ще има голямо извиване на ръце. Цените на които купа ще ги определя той, а не подавача. Свърши се с големите печалби за Русия, а това обича икономиката на сигурен крах.Най-печелившите ще са не други а именно китайците. Не случайно сега те си траят и не вземат пряко страна просто си чакат своя момент и няма да оставят и глътка въздух на Русия. Тя ще стане техния почети напълно безплатен и напълно зависим и подчинен източник на ресурси от които се нуждаят.

    Коментиран от #52, #57

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 lava

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ми тооо...":

    Правиш се на глупав, или наистина си? Рублата поевтинява СПРЯМО еврото и долара. Тоест, колкото и да са се обезценили те заради инфлацията, рублата се е обезценила още повече. Ясно?

    Коментиран от #53

  • 52 Оле, оле

    7 11 Отговор

    До коментар #49 от "Така така":

    Ха ха ха, караш ме да се смея. Говориш пълни глупости. Пазара приятелче е Евразия... това са огромни пазари. Бързо развиващи се икономикаи.Давст 65% от световния БВП! Световното физическо богатство се намира там... Казах ти, че 800 милиона население+ още няколко държави... Кажи ги един милиард население оставаме изолирани от останалия свят! Не виждате ли, че Западния свят се срива? Не виждате ли, че глобалния капитал се измести на Изток? Ето днес (живея в страна от ЕС) хляба отново с нова цена. Защо ли!? Защото Русия спря износа на жито, а ЕС купуваше жито от Русия. Бензина мина 2,30 евро. Енергоносителите... без Енергоносителите от Русия, бизнеса в Европа ще фалира, защото става неконкурентно способен.....
    Изобщо с какво мислите......

    Коментиран от #54, #65

  • 53 Оле, оле

    7 6 Отговор

    До коментар #51 от "lava":

    Така е, с обезценяване то на рублата Русия занули дълга си! Спомняш ли си по времето на Тръмп, когато Китай си девалвира юана и Тръмп скочи на Китай, защо девалвира юана.... А Китай тогава с падането на юана си занули част от дълга.. А Тръмп изнервничи, защото САЩ не могат да направят тази гимнастика да девалвират долара, защото имат огромен дълг, лихвите по кредитите им ще се вдигнат и не могат да обслужват дълга и ще трябва да обяват фалит! Някога през 1993г САЩ го направиха това - девалвираха долара, но тогава нямаха такъв огромен дълг и ставаше. Сега не става! А високият долар е бич за американската икономика... Те затова и нямат икономика... Само услуги.
    БВП на САЩ който такива като вас ни представят е от заеми и от разни други спекулации! На Русия обаче БВП е реален!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Бре човек

    5 7 Отговор

    До коментар #49 от "Така така":

    60% от световният стокообмен минава през Китай, не включвам суровини от цял свят, а стока с добавена стойност ДДС. Ти осъзнаваш ли за какво става въпрос. Япония и Ю. Корея не ги брой, те нямат енергоресурси и суровини. На САЩ опре ли им ножа до кокъла, а той опира, ще гръмнат още веднъж Фукушима, за да има уран за техните АЕЦ-ове. Мислиш ли, че тези пожари в Австралия бяха случайни, но в тубата няма да ти публикуват какво мислят обикновените австралийци, а също и за едни други работи. Гледай глобално на нещата. Тепърва предстоят социални трусове в САЩ, колко стана цената за галон бензин? А идват избори, и на Тръмп трябва да му е много зле. Американците без кола са загинали, особено в САЩ. В момента текат динамични процеси, едни Богове и империи умират, други се раждат.

    Коментиран от #59

  • 58 Агитация и пропаганда

    6 6 Отговор
    Руснак със санкции не може да уплашиш.Той може да няма какво да яде, но за бомби винаги ще намери пари.Докато всички останали първо ще напълнят търбуха, и кавото остане за бомби.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Лудия касапин

    9 1 Отговор

    До коментар #46 от "Войникът 🇧🇬":

    Само,че този вид икономика на самодостатъчност,не е много удачен С.Корея и Иран са такъв тип.Без външни парични потоци,не става.По този начин ограничаваш и работните места,например на Газпром,като не изнася нефт в предишните количества,няма да й трябват 1млн.човека персонал,а 200 хил.От там висока безработица,тези хора трябва да бъдат финансово подпомогнати,а когато държавата не изнася ,няма как да влязат свежи пари в бюджета,за да им бъдат дадени. А и ако мислеха че могат,да се справят по този начин,Путин щеше отдавна да е спрял кранчето за Европа.
  • 61 ЕРДОГАН ЩЕ МИ ВЪРНЕ ВЛОЖЕНИЕТО В ОБЛИГАЦ

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "АМИ ТОГАВА":

    аз си обърнах парите в турски лири и купих турски облигации!!!!! нищо че пада лирата. ЯКО ЛЪЖАТ В ТАЯ СТАТИЯ!!!!! А ТИ СИ ГИ ОБЪРНИ В ЕВРАЦИ И ДОЛАРИ!!!!
  • 62 мдаааа

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "НЕМА СИ ЖИВ":

    Никога не казвай - Никога ...
  • 63 Павел пенев

    3 8 Отговор
    Искам да напомня на някои мисирки,че от днес петрола се продава срещу юни и рубли. Ще търсите доларите за тоалетна хартия.
  • 64 Павел пенев

    2 6 Отговор
    Искам да напомня на някои мисирки,че от днес петрола се продава срещу юани и рубли. Ще търсите доларите за тоалетна хартия.
  • 65 Така така

    6 4 Отговор

    До коментар #52 от "Оле, оле":

    Наличието на хора не прави пазар. 3 или 4 милиарда човека които оцеляват с шепа ориз на ден или даже и по-малко не са никакъв пазар спрямо 800-900 милиона човека живеещи в развитите икономически демократични страни.
  • 66 ха, ха, ха

    6 1 Отговор
    Ако всички започнат да им плащат петрола в рубли ще трябва да строят нов град-трезор.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Жулиен Гаков

    2 5 Отговор
    Много скоро ще гледаме сеира и на $ !!! Китай, Индия и Русия започват да се разплащат с юани и рубли + още една дузина държави +ОАЕ икоето значи , че долара отива на помойку !!! Само гледайте СЕИР! А това влачи много лоши последствия за краварите!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания