Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2022 14:05 5 698 82

Русия каза, че е взела под контрол още украински територии

  • русия-
  • територии-
  • украйна-
  • война-
  • руска армия-
  • игор конашенков

Повече от 360 000 души са пристигнали в Русия от територията на Украйна и Донбас

Русия каза, че е взела под контрол още украински територии - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските въоръжени сили са постигнали напредък, завземайки още украински територии, съобщи днес министерството на отбраната на Русия, цитирано от ДПА, предаде БТА.

Бойците на провъзгласената от сепаратистите в Източна Украйна Донецка народна република са се придвижили с още 4 километра, каза говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков. Тази информация засега не може да бъде потвърдена по независим път, отбелязва ДПА. Конашенков заяви, че е превзето Урожайне и се водят сражения за още три села.

Русия и нейните съюзници от т. нар. Луганска народна република, провъзгласена от сепаратистите, са завзели три населени места. Убити са 40 украински войници и са унищожени бойни машини, каза още Конашенков. Повече от 360 000 души са пристигнали в Русия от територията на Украйна и Донбас от 18 февруари насам, като 22 000 от тях се намират в пунктове за временно настаняване, съобщи руският заместник-министър на извънредните ситуации Алексей Серко, цитиран от ТАСС.

Серко отбеляза, че "само една трета (от тези хора) са получили финансова помощ". Причината е, че парите се дават не на ръка, а се превеждат по банков път, а много от бежанците нямат сметка, обясни той. "За изминалото денонощие границата пресякоха 16 000 души, повечето от които - майки с деца или възрастни хора. Някои от тези хора нямат документи за самоличност и трябва да бъде установено кои са те", каза още руският заместник-министър на извънредните ситуации.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Продължаваме Поскъпването

    96 26 Отговор
    "Русия каза, че е взела под контрол още украински територии"....Това няма как да е вярно. Зеленски го дават постоянно по всички наши телевизии, а според него руснаците ще се предадат всеки момент. До час-два и Москва ще бъде превзета.

    Коментиран от #21, #48

  • 3 !!!?

    88 27 Отговор
    Само напред Русия!
  • 4 Гошо

    53 8 Отговор
    На снимката украинец 😁 от факти изтрещяха..

    Коментиран от #17

  • 5 Груз 200

    20 72 Отговор
    Украинските военни са унищожили край Николаев и Мариупол личния състав на частите на морската пехота на Руската федерация, които се подготвяха да щурмуват Одеса.


    Хаирлия да е . Утре ще съобщят за 16 000
  • 6 РуZия лъже и краде

    29 47 Отговор
    22.01.22 г.

    Русия никога не е заплашвала украинския народ, заяви Сергей Лавров след срещата си с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. „Русия никога не е заплашвала Украйна чрез свои официални представители. Русия няма намерение да напада Украйна“.



    28.01.22 г.

    Hямa дa имa вoйнa, дoĸoлĸoтo тoвa зaвиcи oт Pycĸaтa фeдepaция, ниe нe иcĸaмe вoйнa.



    04.02.22г.

    Руският външен министър Сергей Лавров: Четох, гледах в интернет някакви изявления на Държавния департамент на САЩ, че Русия уж готвела фейк видеа с атака на украински военнослужещи срещу Донбас. Подобни измишльотини са бълнуване, с всеки изминал ден те стават все повече и това е очевидно на всеки що-годе опитен политолог. Русия няма никакви намерения да воюва с Украйна. Това са лъжи.



    15.02.22 г.

    Само луди хора, лишени от морал, могат да допуснат, че Русия има намерение да нападне Украйна. Русия размества войски на собствената си територия.

    Това са думите на Сергей Лавров, на когото все още някои вярват.



    Истината: На 24 февруари 2022 година Русия надапна Украйна. Оттогава около 200-хилядна руска армия води война на територията на Украйна.



    Лавров се оказа лъжец.

    Коментиран от #23, #58

  • 7 Антон

    10 10 Отговор
    Да не е онази бензиностанция?
    https://fakti.bg/world/663598-armiata-z-osvobodi-benzinostancia-v-ukraina
  • 8 ПЛЕВНЬО

    59 12 Отговор
    Препоръчвам на зеленски да си пие редовно наркотиците защото като изтрезнее ще разбере реалната ситуация на нещата!
  • 9 Русия враг №1 на България

    19 50 Отговор
    1885 г. – България обявява Съединението, а Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор. Турция е заплашена от Англия и отказва.
    1885 г. – Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. след като е изтеглила целия офицерски състав още преди Съединението
    1886 г. – Русия организира преврат в България за сваляне на Батемберг и го изпращат към Русия. Стамболов като председател на народното Събрание прогонва превратаджиите.
    1886 г. – След избора на Фердинад, Русия скъсва дипломатически отношения с България за 10 години
    1889 г. – Руски убийци отравят Захари Стоянов
    1890 г. – в Русия излиза статия на руския дипломат Татишчев, в която той пише: Да постъпим с България като с Полша – да я разчленим, да я размажем, да я изтрием от лицето на земята!

    1895 г. – Платени от Русия убийци убиват Стамболов

    Коментиран от #22, #26, #34, #60, #62

  • 10 Облъчен

    38 5 Отговор
    Аз пък си мислех, че Москва ще падне скоро🤔. Не разбирам нищо...
  • 11 Piss on Z

    9 40 Отговор
    100%. 2 на 2 , 2 метра под земята. Вече 10 хил. рашистки орки си взеха така парцели. Дано поне са си сложили слънчоглед в джоба. И всичко това с дейното участие на ботоксовия. Под аплодисментите на български национални предатели. Ада ви зове, скотове.

    Коментиран от #54

  • 12 Русия враг №1 на България

    13 37 Отговор
    1903 г. – При избухването на Илинденско-Преображенското въстание Русия и Австро-Унгария, с ноти до българското правителство го принуждават да не се намесва в конфликта. Спомняте си Райхщадското и Будапещенското споразумения.
    1909 г. – Русия прехвърля турския дълг към България в размер на 82 милиона златни франка или 26 тона злато.
    1913 г. – Русия подкрепя Сърбия и Гърция вероломно да задържат окупираните български територии, а в последвалата война подтиква Румъния да ни нападне в гръб за което получава южна Добруджа.
    1915 г. – Русия напада вероломно България и бомбардира от кораби жилищните квартали на Варна
    3-ти март 1918 г.- България със съюзниците освобождава от руско робство Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Беларус, Украйна, Молдова, Грузия и други

    Коментиран от #64

  • 13 Русия враг №1 на България

    16 35 Отговор
    1918 г. – руски агенти провокират Войнишкото въстание.
    1923 г. – СССР-Русия организира септемврийското въстание
    1925 г. – агенти на СССР-Русия извършва атентат в църквата „Света Неделя“ – най-големият терористичен акт в историята на България
    1934 г. – под давлението на СССР-Русия е приета резолюция на Коминтерна, с която той признава съществуването на отделен македонски народ и македонски език.
    1941г. – през месец март Георги Коларов и Вълчо Червенков настояват пред Борис III България да влезне в тристранния пакт, по поръчка на СССР-Русия, с което руските подлоги ни въвличат във войната.
    1941г. – На 22 юни за втори път СССР-Русия ни напада вероломно, като бомбардира българските селища Добрич, Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица, без да е обявена война и без България да е във война с нито една държава.
    1942г. – подводница на СССР-Русия без да сме във война потопява пътническия кораб ”Струма”, при което загиват 768 цивилни, основно евреи, като оцелява само един човек
    1944 г. – СССР-Русия за трети път напада България
    1945 г. – СССР-Русия организира червен терор довел до избиването на десетки ХИЛЯДИ българи
    1945 г. – СССР-Русия отвлича Българския държавен архив
    1946 г. – Руски агенти наложени с оръжие в България решават да отворят “македонски училища“, където да се учи македонски език и история!!!???

    Коментиран от #24, #37

  • 14 Razraz

    5 0 Отговор
    Да, взе и моя
  • 15 Ханко от село Осеня

    8 36 Отговор
    Превзели са , какво са превзели не са мръднали от 10 дена са увиснали пред градовете като цицки .... , превзели са само в бечурите на путинските гъзоблисци ..., лъжливи ватници

    Коментиран от #36

  • 16 asd

    9 25 Отговор
    Хайде хаирлия да е руски швайни... скоро да ударите 20 000 трупясани в Украйна. И да слагате слъчоглед по джобчетата!
  • 17 факти

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    де го видя тоз украинец,не виждаш ли бялата лента на ръкава или да ти изпратим стотинки да си купиш очилца
  • 18 asd

    8 17 Отговор
    "Шефът на украинските железници Александър Камишин потвърди, че няма железопътна връзка между Украйна и Беларус "благодарение на белоруските железопътни работници". Те наистина започнаха това, което нарекоха "железопътна война" с много актове на саботаж, за да спрат руската техника "

    Коментиран от #47

  • 19 ха ха

    5 18 Отговор
    Абе, къде е 6-та танкова бригада?... ;) При това червенознаменна и с орден Кутузов...
  • 20 1234

    22 7 Отговор
    Да не очаквате украйна да превземе москва :Д той хитлер не успя па тея мишки :Д

    Коментиран от #61

  • 21 Тредстоун

    8 23 Отговор

    До коментар #2 от "Продължаваме Поскъпването":

    Тя , просия ще падне от вътре , диктатора ще тръгне по стъпките на Мусолини .... , хилядите "щастливи" майки и роднини вече са приготвили благодарствените си послания към градинското джудже , пълни с благодарност за извоюваната "свобода" на руско говорещите в донбас ....

    Коментиран от #30

  • 22 Хан Сол

    10 22 Отговор

    До коментар #9 от "Русия враг №1 на България":

    Браво за информацията ! Изключително интересни факти , които няма как да достигнат до мозъчните клетки на русолюбците .
  • 23 любител

    31 13 Отговор

    До коментар #6 от "РуZия лъже и краде":

    в грешка си пич русия не води война а избавя страната от фашизирани елементи подкрепяни и подстрекавани от краварите. ако водеха война нямаше да пазят населението да правят коридори със седмици а просто щяха да ги изравнят със земята за 2-3 дни и толкоз. лъжат единствено краварите които искат да откъснат и направят зависима военно икономически и енергийно европа от тях. отвори си очите. не ставай краварска подлога.

    Коментиран от #53

  • 24 Стига троли бе

    25 12 Отговор

    До коментар #13 от "Русия враг №1 на България":

    Не те ли е срам да се продаваш за няколко цента на най вредната страна за света САЩ? Предаваш страната си за жалки монети! Продажници!
  • 25 Мария

    33 9 Отговор
    В ДНР и ЛНР започнаха вече възстановителните работи по пътища, къщи ,инфраструктура и хората започнаха да се подготвят за сеитбата следващата зима най накрая ще бъдат като нормални хора--вкъщи на топло и спокойно----не така се очакват нещата в другите части на Украйна,бездомници,оголели,обосели с разбити домове и инфраструкура ще посрещнат зимата по дупки и мазета на студено,палачинката се обърна,да видят как им е било на онези цели 8 години
  • 26 Уишшщ

    16 8 Отговор

    До коментар #9 от "Русия враг №1 на България":

    То и ти си мой враг ама кво да направим ходи си при твоите ангелчета небесни мамини душичка от нато и миролюбивите и прекрасни сащ
  • 27 ОДеса

    3 5 Отговор
    С цената на какво и колко?!
  • 28 Украинец

    13 11 Отговор
    "Повече от 360 000 души са пристигнали в Русия от територията на Украйна"

    Те щяха да са много повече ако нацистите от Азов не разстрелваха тия които искат да бягат към Русия - има клип заснет от украинците как унищожиха една кола с цяло семейство вътре защото искаха да бягат към руснаците.
  • 29 Иванушка  🇷🇺

    7 7 Отговор
    Няма ли някой парченце от Украйна и за България ?
    Желателно покрай Азовско море, пък може и Одеса.
    Съвсем разсипаха и без това разсипаната Украйна, как ще се оправя тази страна не знам. Трилиони ще са необходими и десет години труд.

    Коментиран от #43, #59

  • 30 ХиХи

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Тредстоун":

    Ще ти се ама видя ли машина на която да не пише V. Това значи Восток, за да стигнат тия хиледи до кремъл, трябва да минат през сибир
  • 31 asd

    10 13 Отговор
    "Русия каза, че е взела под контрол още украински територии"

    Ауууу... руските швайни забравиха че бяха "умиротворители".

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!
  • 32 ГЕОРГИ

    5 9 Отговор
    При Одеса АЗОВ са потопили плавателен съд -кораб ли ,катер ли още не е ясно

    Коментиран от #40, #46

  • 33 гост

    7 18 Отговор
    Единственното смислено нещо тук е военен преврат в Русия. Всички държави ще подпомогнат демократично управление на Русия, ако се оттърве сама от деспотизма. Нали на всеки е ясно, че войниците нямат право и искат или не искат, отиват да се избиват. Ама силата на един бранещ законната си земя е една, а на наивно-щурмуващите младоци е съвсем друга. В Афганистан до последно не се пребориха с партизанщината, защото просто това няма преборване. Дори да стигнат до столицата, да свалят управляващите, всички хора в страната ще са срещу руснаците, всяко едно момче ще е потенциален атентатор, а как ще си наложат цензурата и облъчването на хора с чувство за свобода?

    Коментиран от #49

  • 34 El chapo

    13 7 Отговор

    До коментар #9 от "Русия враг №1 на България":

    Според тебе най хубавото в живота ти е сащ да си наблъскат армията и оръжията със все артилерия в България хубаво разбиране за враговете имаш хърбо

    Коментиран от #69

  • 35 Щсдд

    7 11 Отговор
    Освен платените тролове ,никой не вярва на руската пропаганда.
  • 36 Алфа херинга

    18 4 Отговор

    До коментар #15 от "Ханко от село Осеня":

    Ханко невежи, това увисваме се нарича обсада. Не им трябва да превземат нищо, след като украинците няма къде да ходят, храната, водата и боеприпасите им са на привършване. Скоро сами ще се предадат, освен ако не решат да станат канибали.
  • 37 Ама

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Русия враг №1 на България":

    Това де си го писал е по времето ма болшевиките от хазарски произход дето сега населяват Израел, Руснаци ли са или едно друго име е ти кажи

    Коментиран от #39

  • 38 Морски

    3 4 Отговор
    Два дни преди атаката, от Донбас бяха изселени много хора по нареждане на Русия. А от Украйна преминалите на територията на Беларус и Русия вкл ЛНР и ДНР са около 100 хил. Общият брой на емигрантите в другата посока са над 3,5 милиона.
    Сиреч 100 хил към 3,5 милиона прави по- малко от 3%
    Това мисля е показателно!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Иван

    5 12 Отговор

    До коментар #32 от "ГЕОРГИ":

    При Одеса АЗОВ са потопили плавателен съд -кораб ли ,подводница ли,катер ли,самолет ли ,вертолет ли,убили са 150 000 руски войници ли..., още не е ясно...

    Коментиран от #50

  • 41 Ама разбира се

    12 4 Отговор
    Не е вярно. Напротив. Степан Бандерович е обсадил Кремленския дувар и премята стълби и въжета да се покатери. А генералисимус Азович му асистира със стрели и камъни за прашката. Така че ВВП вече се крие на орбиталната станция от страх. Великите щати и еврогейските другари вече впрягат магаретата и дърпат стенобитните тарани към Кремъл. Имали били танкове, ракети и кораби, ама минават на жива тяга, защото им е скъпо да купуват рубли, та с тях да си заредят танковете (резервоарите, демек).
  • 42 Бухахаха

    0 7 Отговор
    4 километра ли??
  • 43 Ти адекватен ли си

    9 9 Отговор

    До коментар #29 от "Иванушка  🇷🇺":

    Това не е тотална война няма масови разрушения смешник ти между война и военна спец акция правиш ли а ако има разрушения те ония от бригада азов сами си ги правят
  • 44 Тия яко ни...

    7 0 Отговор

    До коментар #39 от "Не го е писал":

    ...подценяват IQ- то,пишейки глупости нон-стоп...
  • 45 За Русия с любов

    5 11 Отговор
    Граф Алексей Толстой
    “Има две Русии. Първата Киевската е с корени в световната и отчасти в европейската култура. Идеите за доброто, честта, свободата и справедливостта, тази Русия ги разбира така както ги разбира и целия Западен свят.
    А има и една друга Русия – Московската. Това е Русия от гората, монголска, дива и зверска. Тази Русия направи свой национален идеал кървавата деспотия и дивата жестокост. Тази московска Русия от най-стари временна е била, е и ще бъде пълно отрицание на всичко европейско и е ожесточен враг на Европа!”

    „Длъжен съм да изкажа своя печален поглед към руския човек – той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действията, а с думите“. (И.П.Павлов).
    „Русия – най-мръсната, до повръщане мерзка страна в цялата световна история. По метода на селекцията там се пръкнаха чудовищни морални уpoди, у които самите понятия Добро и Зло са обърнати наопаки. Цялата история на тази нация е потънала в лaйHа и тя желае да потопи там целия свят“. (И.А.Илин).
    „Ако заспя и се събудя след сто години и ме питат, какво мисля, че става сега в Русия, аз ще отговоря: Пият и крадат". (М. Салтиков-Щедрин).
    „Московия – тайга, монголска, дива, зверска“. (Алексей Толстой).
    „Народ, който блуждае из Европа и търси какво може да се разруши, унищожи, ей така, само за развлечение“. (Достоевски).

    Коментиран от #52

  • 46 баба Пена

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "ГЕОРГИ":

    спокойно бабиното гледали сме го,само не видяхме кораба,от коментарите под клипа разбрах че бил невидим
  • 47 Читател

    6 8 Отговор

    До коментар #18 от "asd":

    И как "Шефът на украинските железници Александър Камишин потвърди, че няма железопътна връзка между Украйна и Беларус" - мога ли да попитам. Да не би да се е разкарвал в тила на руснаците и да е разпитвал "белоруските железопътни работници" - наистина ли вярвате на такива изявления изсмукани от пръстите на украинската пропаганда - не вярвам да има толкова безмозъчни хора.

    Или не вярвате ама пропагандата трябва да върви - глупави опорки ама трябва да ги повтаряте.
  • 48 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 10 Отговор

    До коментар #2 от "Продължаваме Поскъпването":

    Завладяли са едно село Урожай и са свалили един байрактар и 13беспилотника...Това са успехите вчера...Нато утре ли се събира.....това каза русия...В момента водят тежки битки за 3села....в донецка област...оказва се ,че са далеч от освобождаване на донецка област...Всичко върви по план.....Единствено лудинофилистици не ви е ясно по КОЙ план....
  • 49 Алфа херинга

    6 7 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Те не искат да оставят в Украйна, че да се притесняват от продължителна партизанска война. Целта им е да няма натовски бази в Украйна и да признаят републиките и Крим. После си заминават. Само не знам, как украинците ще си възстановят държавата, след като са по корумпирани и от нас. Всички средства и помощи ще бъдат разпределени по нечии джобове най вероятно.
  • 50 Хи-хи-хи

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Иван":

    Трябва да е някой нарисуван кораб, като наите ЕФки. Бе, реално погледнато, и нашите ЕФки са свалени, щото въобще не са се и дигали, а най вероятмо, нокога няма и да полетят. Как да не призная на руската армия, че наведнъж ни свали цели осем изтребителя? Даже много хуманно -нито един пилот не е засегнат.
  • 51 РоZZия

    7 11 Отговор
    Край Николаев и Мариупол руските войски са били подмамени в капан , под тежък артилерийски обстрел -насочен от дронове . Участвали са украински ГРАД , гаубици голям калибър , установки Ураган.

    Има много жертви от руската армия ,още не се знае колко са
  • 52 Платена пропа

    10 5 Отговор

    До коментар #45 от "За Русия с любов":

    Най вредната нация за света! Световният боклук САЩ, правещ войни! Съсипал десетки държави и стотици милиони човешки съдби! ТОВА Е САЩ СВЕТОВНИЯТ ОТПАДЪК!!!
  • 53 Не не

    6 7 Отговор

    До коментар #23 от "любител":

    Точно война си води! И за хората не им пука, а искат украинската земя! Само наивник вярва, че мислят за хората! Путин иска да заграби земя, а не му пука за цивилни или фашисти. Те са за пропаганда, за хора като вас да има на какво да се вържат! Ако не искаше земя, щеше да се изтегли без да завзема нищо, нали?

    Коментиран от #57

  • 54 Военен

    10 4 Отговор

    До коментар #11 от "Piss on Z":

    "Вече 10 хил. рашистки орки си взеха така парцели"

    Е нали преди два дни бяха 16 000 убитите руснаци от "славната украинска армия" - гледам днешната сводка на ген-щаба на ВСУ намалели убитите, намаляла унищожената руска техника - цели 800 оръдия по-малко са унищожени от преди 2 дни, унищожените танкове на руснаците също са намалели.

    Явно руснаците възкръсват а машините се самооправят - нещо като Терминатор2 ще дойдат тези руснаци - украинците го трепят пък той след малко възскръсва. Сигурно утре ще са още по-малко

    Коментиран от #78

  • 55 1944

    7 5 Отговор
    браво. маладци. самая магучая след дълги боеве превзе украинско село. че то както е тръгнало утре литва ше превземе кремъл.
  • 56 !!!?

    5 7 Отговор
    Сталински практики - кремълските варвари пак отвличат хора !!!?
  • 57 Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #53 от "Не не":

    "Ако не искаше земя, щеше да се изтегли без да завзема нищо, нали?"

    Също като американците ли които се изтеглиха от Косово, изтеглиха се от Германия, Италия и Япония след ВСВ, изтеглиха се от петролните полета на Ирак, Либия и Сирия - никъде не са останали след инвазията в някоя държава, Русия лъже че американците имали 800 бази по целия свят - сега цялата им армия до последния човек е на територията на САЩ и не са разположили ракети по целия свят освен в САЩ.

    Така ли е?
  • 58 атака...Русия

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "РуZия лъже и краде":

    Къде лъже, не напада народа , украйнците се нападат сами от страх...и да не е война ,ако беше война знаеш изхода отдавха
  • 59 1944

    3 6 Отговор

    До коментар #29 от "Иванушка  🇷🇺":

    дядка , отивай да строиш сила сибири 2 щото както е тръгнало никой нищо няма да купува от мизерната ти матушка. само китайските комунета ше скубат мечката.

    Коментиран от #63

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 1944

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "1234":

    да ама наполеон се разходи по червения площад. щото рООсийския цар позорно беше избягал.
  • 62 Хан Сол

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Русия враг №1 на България":

    Браво за информацията ! Изключително интересни факти , които няма как да достигнат до мозъчните клетки на русолюбците .

    Коментиран от #65

  • 63 Антитрол

    7 1 Отговор

    До коментар #59 от "1944":

    Че и сега купуват яко петрол, газ и уран тези които нямало да купуват - хайде стига с тъпите опорки - защо ли "великото" НАТО не смее да наложи санкции за тези неща (и много други).

    Макдоналдс обяви че се изтегля от Русия но магазините му продължиха работа и ги питаха какво става а те отговориха че те не били техни а било франчайзинг и това били други фирми ама нямало как да прекратят договорите защото щели да търпят големи загуби.

    Всичко на запада като опре до пари и не ги търси - всеки си гледа неговия интерес.
  • 64 стоян

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Русия враг №1 на България":

    До 12 ком -А кога в историята за ученици ще ги впишат тия всичките факти с дати - за терора на русия над България - и кой може да ги накара в просветното министерство

    Коментиран от #66

  • 65 Антитрол

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "Хан Сол":

    Ти да не получи раздвоение на личността че сам си отговаряш.
  • 66 Историк

    5 1 Отговор

    До коментар #64 от "стоян":

    Никога защото не са факти а соросоидни измислици и пропаганда.
  • 67 Гост

    2 5 Отговор
    Съд за тези военнопрестъпници. Убийци. Не те, децата им няма да спят спокойно от срам цял живот. Един седемдесетгодишен старчок запали света и няма кой да ни отърве от него. Ще докара цяла Русия до мизерия. Досега бяха една от най-слабите икономики, а сега вече ще носят и този срам.
  • 68 Гост

    1 1 Отговор
    Един младеж, за да се кръсти "историк", трябва първо хубавичко да се информира, да почете и тогава да се излага. Или го караш "просто с вяра", историк? Ако беше историк, нямаше да говориш глупости.
  • 69 Хан Сол

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "El chapo":

    Какъв САЩ бе човек Представят ти се факти Вземи прочети малко история.
  • 70 Гост

    2 4 Отговор
    Все едно и също. Лъжи, лъжи и пак лъжи. Така се разбраха с Хитлер тайно да си делнат Полша. Беднякът хулиган, с една от най-слабите икономики в света, завижда на богата Европа и иска да влезе в историята като Лудия Влад. Няма пари - няма империум, дядо Влад. А сега БВП-то ви ще падне с още поне 15-20%. Вече не стържете паркета, а минавате под него

    Коментиран от #73

  • 71 Гост

    0 4 Отговор
    Те поляците са държали Украйна кажи-речи повече от руснаците, но не правят панаири. А да не говоря за Туркия нас. Да вземат да идват и да ми кажат как да се самоопределям. Ще се кръстя Фериде.
  • 72 Гост

    0 3 Отговор
    И... забравих. Пак съм аз. Да влизаме в Македония и да се изколим с тях, а? Ето с такива работи трябва да се занимават големи, зрели хора, нали, таварищ Путьон?
  • 73 Хамсал

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "Гост":

    "Все едно и също. Лъжи, лъжи и пак лъжи". Добре де спри се!
  • 74 Вуцата

    4 5 Отговор
    Напреднали с 4 километра 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ушанките така здраво гризят дървото, че не е истина. Уведомяват и за села, в които воюват. Украинците им счупиха зъбите като на бясно куче.
  • 75 Анимационерите

    2 7 Отговор
    А къде е Охотник безаналоговия

    Над 100 самолета вече загуби Русия и към 120 хеликоптера


    Безаналоговия Охотник обаче го няма :)

    Коментиран от #76

  • 76 баба Пена

    6 2 Отговор

    До коментар #75 от "Анимационерите":

    бабиното много скромно бре,1900 самолета загубиха,но като падат на украинска територия дай да види баба поне 2 снимки от остатъци на тия самолети,я виж сърбетата,през 1999 кат удариха оня невидимия с оная старата пво от 1960 и няколко ф16 ка показаа снимки,а па тия не сакат да покажат поне 2,да изплакнете оченцата
  • 77 Otoplitel

    3 0 Отговор
    Руснаците дава по банков път помощите на мигрантите.Тук парите отиват при нашите хора.
  • 78 Piss on Z

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Военен":

    Оскотелий, извади си миничепа на Путин от устата, че не ти се разбира какво дърдориш. 10 хил, 16 хил.- на кой му дреме колко са, нали не са твоите деца и/или внуци. Пък чуждите- кучета ги яли.

    Путин харесва това.
  • 79 Пешо

    1 3 Отговор
    3села и 4 км напредък, браво на великата руска армия
  • 80 ЦарВул

    0 1 Отговор
    ИНФОРМАЦИЯТА НЕ БИЛА ПОТВЪРДЕНА??АМИ ЗАБРАВИХТЕ СНИМКИТЕ НА РУСКИТЕ ВОЙСКИ ОТ КОСМОСА ОТ УЖ НЕЗАВИСИМА ТВ!НЕ ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ!!НЕ ИСКАТЕ ХОРАТА ДА ЗНАЯТ ИСТИНАТА!!!ЛЪЖЕТЕ КАТО ЦИТГАНИ ПРАМАТАРИ!!!КОЛКОТО ТОЛКОЗ!!!
  • 81 Киев е обкръжен от три страни, Мариопол

    1 0 Отговор
    И Одеса от всякъде, до 3 седмици конфликта ще прикючи,!! Така казват от Украйна експерти, както и наши!!
  • 82 Peter

    2 2 Отговор
    Браво маладци!
    Три стратегически села в поюето и цели 4км.! С това темпо ще стигнат до другият край на Украйна когато мумията на тавариш Путин ще е изсъхнала повече от тази на тавариш Ленин!
Новини по държави: