Last news in Fakti

22 Март, 2022 15:06 1 917 11

Русия: Искаме преговорите да са по-съдържателни

  • украйна-
  • русия-
  • преговори-
  • песков-
  • говорител-
  • кремъл-
  • зеленски

"В момента е в ход определен процес (на преговори), но бихме искали той да е по-енергичен, по-съдържателен", говорителят на руското президентство, Дмитрий Песков

Русия: Искаме преговорите да са по-съдържателни - 1
Снимка: Shutterstock

Кремъл заяви днес, че водените с Киев преговори до момента не са били достатъчно "съдържателни", а украинският президент Володимир Зеленски обяви, от своя страна, че е готов на "компромиси", които иска да подложи на референдум, предаде "Франс прес".

"В момента е в ход определен процес (на преговори), но бихме искали той да е по-енергичен, по-съдържателен", каза пред журналисти говорителят на руското президентство, Дмитрий Песков.

Песков отказа да каже върху какво работят руската и украинската делегация, "тъй като огласяването на тези въпроси в настоящия момент може само да попречи на преговорния процес, който вече се развива по-бавно и не така съдържателно, както бихме искали".

Той беше запитан за думите на украинския президент, Зеленски, който вчера каза, че е готов да обсъди с руския си колега, Владимир Путин компромис за Донбас и за Крим, за да се сложи край на военните действия.

"Украйна е суверенна държава и такива могат и трябва да бъдат вътрешнодържавните процедури“, отговори Песков на въпрос как се отнася Кремъл към идеята за възможен референдум в Украйна по въпроса за компромисите с Руската федерация, предаде "ТАСС".

Зеленски вече предупреди, че споразумение с Москва ще трябва да бъде ратифицирано от украинците на референдум.

По време на преговорите Украйна настоява за прекратяване на огъня, изтегляне на руските сили от страната, както и за определяне на държави гаранти за сигурността ѝ, които да се намесват в случай на руска атака.

Москва пък заявява, че иска да демилитаризира и "денацифицира" Украйна, а също прозападната ѝ съседка да получи неутрален статут.

Днес Кремъл отхвърли американските предупреждения, че вероятно се готви да извършва кибератаки в отговор на западните санкции и каза, че не се занимава с "бандитизъм", предаде "Ройтерс".

Американският президент, Джо Байдън, вчера предупреди бизнеса да направи повече, за да се защити от възможни кибератаки от Русия и каза, че има все повече "разузнавателни данни", че Москва проучва възможности на този фронт.

Песков заяви пред репортери, че "Руската федерация, за разлика от западните държави, включително САЩ, не се занимава с държавен бандитизъм", предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    6 14 Отговор
    Капуткин и неговите фашистки орки жадни за кръв недоволни от преговорите с Украйна.
  • 2 Кинжал

    19 3 Отговор
    И с право иска Русия украйна да се държи по-сериозно по време на преговорите.
    Гледах репортаж от започването на последните преговори.
    Е няма такива посмешища като украйнската делегация - до един бяха в зелени анцузи!!!
    Влиза дебила с анцуга, почва да мести столове няколко, сяда, после се сеща, че е редно да се ръкува, става, и т.н.
    Пишлемета някакви украйнски отишли да хапнат и пийнат аванта - ето това им е сериозността към преговорите.

    Коментиран от #10

  • 3 Кинжал

    6 3 Отговор
    И с право иска Русия украйна да се държи по-сериозно по време на преговорите.
    Гледах репортаж от започването на последните преговори.
    Е няма такива посмешища като украйнската делегация - до един бяха в зелени анцузи!!!
    Влиза дебила с анцуга, почва да мести столове няколко, сяда, после се сеща, че е редно да се ръкува, става, и т.н.
    Пишлемета някакви украйнски отишли да хапнат и пийнат аванта - ето това им е сериозността към преговорите.

    Коментиран от #7

  • 4 дааа

    4 13 Отговор
    Защо има ЛНР иДНР защо не са една република бре ?Путлер иска още 15 републики да прави?
  • 5 стоян

    5 13 Отговор
    путиновата армия край Киев попадна в капан -украинските смели войници са завзели села през които минава асфалтовия път от беларус за Киев - а жепейците от беларус прекъснали же пе линията и са прекъснали доставките с влакове -и сега путиновата армия край Киев ще гладува и без муниции и гориво и почва нейното истребление
  • 6 Никой

    2 3 Отговор
    Магазините за електроника в москва спряха да дават стоки на изплащане. Започна се.
  • 7 Rado

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Кинжал":

    Какво по-сериозно. Русия да си събира партакешите и да се изнася от Украйна. Русия няма право да иска нищо от Украйна
  • 8 История

    1 1 Отговор
    Първото предложение на Русия е винаги най-доброто. Е не го разбрахте. А сега вече сме готови на компромиси. Жалко. Разрушения, жертви и вече сте готови. Някак си не е мъжко. Когато кажеш"А" трябва да си готов да кажеш и "Б" А сега сте просто едни ревльовци.
  • 9 Насо

    2 1 Отговор
    Дори Най-Великата Империя в Истоторията на Света-Римската се е сринала!Скоро с голямо учудване прочетох изказванена един от съветниците на цезар Нерон-император Путин, че те са РИМ, а Всички
    други Картаген
  • 10 Насо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кинжал":

    До военния специалист- 1. Най напред се научи как се пишат имената !
    2.Приготви си ламаринка за кижалчето,защото не знаеш няма ли да те Боцне Някъде кинжалчето!
  • 11 Хахаха

    0 0 Отговор
    Русия изгуби войната.
    САЩ и Запада въоръжиха украинската армия и сега ще трепат руски престъпници, нахлули в Украйна.
    Това не е война само на Путин ... всеки руснак много добре знае, че руските войски са окупатори и извършват военни престъпления.
    Русия ще се разпадне, и Чечения отново въстава.
    Тепърва започва разгрома за русия.
    От тук насетне ще е най-срамното да те назоват руснак и русофил.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания